czy ktoś się orientuje czy media markt wymienia konsole na nową od ręki jeśli jest dość duzy martwy pixel? dziś kupiłem psp, pograłem pare godzin i ta kropa dość mnie denerwuje bo jest na samym śrdoku
dmlakers
5 09 2005, 23:07
A ile masz tych pixeli?? Bo jak 1 lub to pewnie ci nie wymienia.
Z tego co wiem to zeby ci wymienili na nowa musisz miec kilkadziesiat dead/hot pixeli obok siebie a nie jeden

.
Tylko w Japonii wymieniali PSP na nowe przy 1 dead pixelu. Ale to Japonia a nie nasz dziwny kraj
A ten pixel jest dead czy hot?? Bo jak cos to mozesz uzyc specjalnego filmiku do ożywiania pixeli.
wygląda to jak biała linia ok 1 mm, nad nią jeszcze jedna kropka. najlepiej (a raczej nagorzej) widać na ciemnym tle. i jest na środku. grająć w RR po wjechaniu do tunelu jest to na tyle denerwujące, że wzrok skupia się na tej linii
dmlakers
5 09 2005, 23:17
No to niestety musisz sie do tego przyzwyczaic. Bo raczej ci nie wymienia konsoli na nowa.
Chyba że sprzedaż PSP na Allegro lub jakiemus kumplowi i kupisz sobie nowa
Ja posiadam 2 dead pixele i mnie nie przeszkadzaja

. Mialem tez 3 lub 4 hot pixele ale je naprawilem.
a możesz napisać jak naprawiłeś? może mi tez to pomoże i nie będe musiał prowadzic wojny z MM.
dmlakers
5 09 2005, 23:40
QUOTE(lordpix @ 5 09 2005, 23:33)
a możesz napisać jak naprawiłeś? może mi tez to pomoże i nie będe musiał prowadzic wojny z MM.
Ale jakiego masz pixela?? Czarnego?? Bo jesli tak to go nie naprawisz

. Pobudzi sie do życia jedynie świecące pixele.
Poszukaj na necie filmiku (DP Checker) ktory trwa ok 20 minut - ten filmik to szybko zmieniajace sie plansze w czterech kolorach (czerwony, żółty, niebieski i zielony) ktory pobudza do dzialania świecące pixele. Wlaczylem ten filmik, sxtawiłem w opcjach na non stop odtwarzanie i zostawiłem go włączonego na 5 godzin. I nie mam już świecących sie pixeli
ok, wielki dzieki. może się uda.tylko bedzie problem z kartą 32MB.
pixel jest biały. na jasnym tle go nie widać . tylko na ciemnych tłach.
dmlakers
5 09 2005, 23:49
QUOTE(lordpix @ 5 09 2005, 23:47)
ok, wielki dzieki. może się uda.tylko bedzie problem z kartą 32MB.
pixel jest biały. na jasnym tle go nie widać . tylko na ciemnych tłach.
Jaki problem z karta?? Filmik zajmuje ok 9 MB wiec sie zmiesci na karte
Znalazłem tylko plansze w róznych kolorach (jest jeszcze czarny)- ale nie filmik. może wyjdzie na to samo ja posklejam te plansze w video studio i zrobie z nich filmik.
luck1985
6 09 2005, 09:01
Jak gadalem z pewnym sklepem o bad pixelach to dostalem taka odp . , ze dopuszczalne jest 4-6 bad pixeli w roznych miejscach . Ale w europejskich zdarza sie to rzadko
Nie mogles spr w MM przed kupnem ?
dostałem zamkniętą paczke z PSP i tyle. a po kupnie to już chyba tylko gwarancja obowiązuje
luck1985
6 09 2005, 09:11
JA tez chce kupic w MM , ale przed kupnem otwieram paczke i spr gre i wtedy lukne ekran

Musza otworzyc , skoro tego chce to tak musza zrobic - Klient nasz Pan

A jak mi nie otworza to wyjde ze sklepu . Nie problem na nowo zapakowac i skleic tasma .
Zreszta jeszcze sie zastanawiam nad DS, ale to inna para kaloszy .
A ma ktos zdjecie martwego pixela ? chcialbym zobaczyc zdj z gy z zaznaczonym hotpixelem albo badpixelem .
IMO to jest nie do sfotografowania.
luck1985
6 09 2005, 09:19
Czyli jak odpale RR to na intrze , szukac czarnych pkt , a jak wjade do tunelu szukac jasnych

Mam nadzieje , ze znajde je wszystkie

pod presja czasu i kolesia z MM ktory bedzie mi stac nad glowa .
QUOTE(luck1985 @ 6 09 2005, 09:11)
JA tez chce kupic w MM , ale przed kupnem otwieram paczke i spr gre i wtedy lukne ekran

Musza otworzyc , skoro tego chce to tak musza zrobic - Klient nasz Pan

A jak mi nie otworza to wyjde ze sklepu . Nie problem na nowo zapakowac i skleic tasma .
Zreszta jeszcze sie zastanawiam nad DS, ale to inna para kaloszy .
A ma ktos zdjecie martwego pixela ? chcialbym zobaczyc zdj z gy z zaznaczonym hotpixelem albo badpixelem .
ja swoja kupiłem w empiku a przed zakupem testowałem ja jakies 20 minut i piksela nie było. Dopiero po 2 dniach pojawił się jeden na środku ekranu, w empiku twierdzą że nie wymienią jedynie co moge zrobić to oddac do serwisu
luck1985
6 09 2005, 11:27
To jednym slowem kibel .
Wole kupic DS , wymienia mi jak sie pojawi jeden martwy piksel , konsola tansza i ciekawsze gry .
SnakeMayCry
6 09 2005, 11:45
W Mediach powinni wymienić, masz zawsze 7 dni na sprawdzenie produktu. Mi wymienili monitor za dwa razy tyle co PSP bo miałem złe podświetlenie, także jak mówił Laskowik: "Próbuj"
cholera. ja mam chyba dead pixela. albo hot, nie wiem co to.
ale jest malutki i niebieski, pojawil sie niedawno, co z tym zrobic ?
o to jest hot pixel a co to dead pixel ?
Witam, panowie dopuszczalne sa 4 spaprane pixele, dotyczy to takze monitorow LCD. Przy zakupie w markecie Media-Saturn (w innych pewnie tez) macie mozliwosc sprawdzenia towaru na miejscu w serwisie i ewentualne 7 dni na reklamacje.
Pracuje w jednym z marketow i powiem wam ze moj kumpel z dzialu kupil sobie psp przegrzebalismy chyba 100szt zanim trafilismy na psp bez skazy.
Trafialismy na w 100% sprawne LCD, ale mialy one czesto skazy na obudowie itp.
Na szczescie jest juz kilka filmow do psp ktore rzekomo naprawiaja martwe pixele.
Pozdro.
Skazy na obudowie ? Mozna dokładniej
ok a czy ktoś mógłby dać mi link do takowego filmiku ? dzieki
aha, ile one zajmują bo mam karte tylko 32 mb
dmlakers
6 09 2005, 18:53
QUOTE(Toreno @ 6 09 2005, 18:37)
ok a czy ktoś mógłby dać mi link do takowego filmiku ? dzieki
aha, ile one zajmują bo mam karte tylko 32 mb
Poszukaj sobie na necie. Nazwa tego filmiku to DP Checker i zajmuje ok 9 MB oraz trwa ok. 20 minut
A bylo chyba na poprzedniej stronie, bo tez pytałem. zajmuje chyba nie całe 2MB
Jeszcze tylko zapytam speców-biała kropka (linia) to dead czy hot?
dmlakers
6 09 2005, 18:56
QUOTE(lordpix @ 6 09 2005, 18:54)
A bylo chyba na poprzedniej stronie, bo tez pytałem. zajmuje chyba nie całe 2MB
Jeszcze tylko zapytam speców-biała kropka (linia) to dead czy hot?
O ile mnie pamiec nie myli to dead pixel jest koloru czarnego a reszta to hot pixele. Wiec masz wg. mojej wiedzy hot pixela ale moge sie mylic. Wiec jesli cos to prosze mnie poprawic
QUOTE(bartiz @ 6 09 2005, 18:33)
Skazy na obudowie ? Mozna dokładniej

Miałem na myśli mało widoczne ryski itp.
DSP checkerDead pixel Cleaner
no, wrzucam to do Video, ale nie działa mi. psp mi ich nie czyta.
MichAelis
6 09 2005, 20:30
a skad Ci sie wzial katalog Video na karcie ?? O_________o
dmlakers
6 09 2005, 20:47
QUOTE(Toreno @ 6 09 2005, 20:25)
no, wrzucam to do Video, ale nie działa mi. psp mi ich nie czyta.
Wrzucasz do katalogu : /MP_ROOT/100MNV01
Musisz miec 2 pliki : jeden MP4 a drugi THM (ale te pewnie masz

).
Jesli nie masz tych katalogow to musisz sam je utworzyc ...
panowie, muszę przyznać, że mnie nieco zmartwiliście.
przymierzam się powoli do tej zabawki za - co by nie było - niemałą kasę. a tu widzę takie problemy...
:|
co robić??
MichAelis
7 09 2005, 12:00
lol
jakie problemy?
luck1985
7 09 2005, 13:16
Ja biore DS , piksele wyskakuja po 2 dniach zabawy , gry narazie nie szokuja oprocz grafiki . Prawie wszystko to juz nam znane tytuly , karta 1 giga tania nie jest . eh
Na DS niema w co grac, pixele tez wyskakuja a jak juz wyskoczy to takiej wielkości co 6 na PSP
dmlakers - robie to co ty mowisz ale moje psp nie widzi zadnego filmu
QUOTE(MichAelis @ 7 09 2005, 12:00)
to w takim razie powiedz mi proszę o czym jest ten wątek właściwie...
QUOTE(dmlakers @ 6 09 2005, 20:47)
a drugi THM (ale te pewnie masz

).
mnie działaja nawet bez THM
dmlakers
7 09 2005, 19:12
QUOTE(Toreno @ 7 09 2005, 15:54)
dmlakers - robie to co ty mowisz ale moje psp nie widzi zadnego filmu
A jaka masz nazwe plkow ? Musisz miec 2 pliki - jeden MP4 a drugi THM. I pamietaj ze nie mozesz miec plikow z nazwa typu : deadpixel.mp4 czy tytulem filmu

.
Oba pliki musza miec taka dziwna nazwe : M4V92003 lub oczywiscie podobne (M4V76982 - kombinacji masz tysiace, musisz pamietac tylko zeby pliki zaczynaly sie od M4V...) a nie nazwe czy tytul.
http://img173.imageshack.us/img173/8693/psp3ou.jpgdziwna sprawa, ale sciagnalem go i juz on był właśnie taki typ filmu.
jak skonwertować ?
dmlakers
8 09 2005, 21:31
QUOTE(Toreno @ 8 09 2005, 21:26)
http://img173.imageshack.us/img173/8693/psp3ou.jpgdziwna sprawa, ale sciagnalem go i juz on był właśnie taki typ filmu.
jak skonwertować ?
Z tego co widze to sciagany przez ciebie plik (psp3ou.jpg) to zwykly jpeg czyli picture a nie film, wiec nie skonwertujesz go na filmik i wrzucajac go do katalogu ROOT nie uruchomisz

. Musisz ten obrazek wrzucic do : PSP/PICTURE.
On chyba pokazał, że ma te 2 pliki i dalej mu nie działa...
dmlakers - to psp3.jpg to nazwa skreenshota na moim hdd. wejdz w to zdjecie i zobacz. jest jeden thm i jeden z filmem, nie wiem czy dobry format.
MichAelis
8 09 2005, 22:03
a czemu THM ma pokazane rozszerzenie a film nie?? cos nakreciles tak zrobiony film musi dzialac
dmlakers
8 09 2005, 22:43
QUOTE(MichAelis @ 8 09 2005, 22:03)
a czemu THM ma pokazane rozszerzenie a film nie?? cos nakreciles tak zrobiony film musi dzialac
A nie dziala. Cóż widze że wielce szanowany Michaelis, ktory wie wszystko nie moze Ci pomóc

.
Jak cos Toreno to wal do mnie na PM to ci chetnie pomoge
MichAelis
8 09 2005, 22:51
HA HA HA
jakos kazales mu wrzucic to do katalogu Picture o ile pamietam xD
(Musisz ten obrazek wrzucic do : PSP/PICTURE. )
i wielce szanowny MichAelis pomoze, bo widze ze cos nie tak jest z rozszerzeniami (i pewnie przez to nie dziala) chlopcze i naprawde uwazaj na slowa bo jutro juz nie wjedziesz na to forum. Prywate przenies na PM lepiej, dobrze ci radze
dmlakers
8 09 2005, 22:58
QUOTE(MichAelis @ 8 09 2005, 22:51)
HA HA HA
i wielce szanowny MichAelis pomoze, bo widze ze cos nie tak jest z rozszerzeniami (i pewnie przez to nie dziala) chlopcze i naprawde uwazaj na slowa bo jutro juz nie wjedziesz na to forum. Prywate przenies na PM lepiej, dobrze ci radze
Myslalem ze jest to plik jpeg wiec dlatego radzilem przeniesc do katalogu PICTURES o wszechwiedzacy Michaelisie

A do jutra zostaly 4 minuty syneczku.
Wiec wracam do grania w Burnout Legends na PSP:D - bye
MichAelis
8 09 2005, 23:07
QUOTE(dmlakers @ 8 09 2005, 23:58)
QUOTE(MichAelis @ 8 09 2005, 22:51)
HA HA HA
Myslalem ze jest to plik jpeg wiec dlatego radzilem przeniesc do katalogu PICTURES o wszechwiedzacy Michaelisie

A do jutra zostaly 4 minuty syneczku.
Wiec wracam do grania w Burnout Legends na PSP:D - bye

sam sie o to prosisz
dmlakers
8 09 2005, 23:09
Gram w Burnout Legends na PSP wiec prosze nie przeszkadzaj mi Michaelis
Tak i moze jeszcze grasz w GTA 12 i Tekkena 15 ??
dmlakers
8 09 2005, 23:54
QUOTE(jaro @ 8 09 2005, 23:47)
Tak i moze jeszcze grasz w GTA 12 i Tekkena 15 ??
Burnout Legends od dzis jest dostepne na necie

. Zajmuje 477 MB na karcie pamieci

. Nie wierzysz? Sam poszukaj na necie.
Ale to temat o pixelach a nie grach
Zwracam honor nie sprawdzilem Sam juz sciagam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.