Czesc wszystkim, dzisiaj wnerwiony bardzo na mojego MGS3, postanowilem napisac list do SonyPoland, ciekawe co odpisza, na razie wklejam Wam co napisalem, jak tylko odpowiedza to wkleje odpowiedz.
pozdrawiam
----------------- list ------------
Witam serdecznie.
Jestem posiadaczem konsoli Playstation2 Slim zakupionej w sieci macro,
zakupilem ostatnio gre "Metal Gear Solid 3: Snake Eater" i usilujac skorzystac z jej
sieciowych wlasciwosci (majac w pamieci reklame, ze moja konsola ma "network adapter")
zostalem poproszony o wlozenie "Network Disk" (nazwa podobna).
Niestety w zestawie aktywacyjnym z Wielkiej Brytanii nie otrzymalem tego, gdyz
jak mi napisano w wolnym tlumaczeniu - Polska jest nieobslugiwana...
Fakt, ze poczulem sie jak cham ze wsi... To ze nie mamy drog nie znaczy przeciez,
ze nie mamy kabli z internetem.
Mam dwa pytania:
- dlaczego piszecie przy sprzedazy, ze konsola zawiera "Network Adapter",
skoro nie mozna z niego skorzystac?
- dlaczego na oprogramowaniu nie ma stosownej informacji - ze w Polsce funkcje sieciowe sa
nieosiagalne?
Moim skromnym zdaniem umieszczanie na produkcie informacji sprzecznych z rzeczywistoscia,
a zatem wprowadzajacych w blad jest sprzeczne z kodeksem handlowym, zatem od razu spytam:
- kiedy otrzymam plyte startowa do sieci?
pozdrawiam i zycze dalszych
dobrych pomyslow marketingowych.
-------------------- koniec ----------------
zduniacz
7 09 2005, 07:14
QUOTE(jurget @ 6 09 2005, 21:41)
Kiedy się po nią zgłosisz (zarejestrujesz konsolę na ps2registration.com, lub coś takiego), chociaz znając burdel w sony, nawet to może nie wystarczyć.
Swoją drogą, walnij tutaj co ci w sonypoland odpisali
Tutaj bardziej odpowiedni temat:
http://psxextreme.info/forum/index.php?sho...ic=3453&st=1540
A ja mam dwa zestawy Network Acces Disc i Demo Disc. Po prostu zarejestrowalem sie na stronie i droga pocztowa(za granica). Jesli nic nie wskorasz u Sony to najprosciej byloby zarejestrowac sie podajac zagraniczny adres(np.moj) i przywiezc Ci to do polski. Pozdr.
QUOTE(zduniacz @ 7 09 2005, 08:14)
QUOTE(jurget @ 6 09 2005, 21:41)
Kiedy się po nią zgłosisz (zarejestrujesz konsolę na ps2registration.com, lub coś takiego), chociaz znając burdel w sony, nawet to może nie wystarczyć.
Swoją drogą, walnij tutaj co ci w sonypoland odpisali
Tutaj bardziej odpowiedni temat:
http://psxextreme.info/forum/index.php?sho...ic=3453&st=1540Bardzo mi przykro, ale jak się zarejestruje to dostanie jedynie demko z grywalnymi grami. Sony nie wysyła już Network Access Disców do Polski. Ja kupiłem moje PStwo w Styczniu odrazu ją zarejestrowałem i dostałem NAD w Maju. Miałem farta bo w Czerwcu już nie przysyłali tych płyt

. Polecam poszukać NADów na Allegro lub znaleźć kogoś kto sprzeda swój.
skrabik
23 09 2005, 20:49
Siema!
Ja pod koniec sierpnia zarejestrowałem swoje PStwo na www.ps2registration.com i wczoraj dostałem list z Holandii. Był tam NAD, ale Demo Disc'a żadnego nie było. no trudno. A Hardware: Online Arena gites nawet offline z botami !!!
QUOTE(skrabik @ 23 09 2005, 21:49)
Siema!
Ja pod koniec sierpnia zarejestrowałem swoje PStwo na www.ps2registration.com i wczoraj dostałem list z Holandii. Był tam NAD, ale Demo Disc'a żadnego nie było. no trudno. A Hardware: Online Arena gites nawet offline z botami !!!
Czyży mały kroczek Sony w stronę Polski? Ja dostałem też tylko NAD bez demka, ale ze Szwajcarii.
Ja dostałem wszystko. I NAD i dema. Tylko pin przyszedł tydzień po otrzymaniu przesyłki z nad.

Nad był ze szwajcarii, pin z wielkiej brytani (royal air post)
QUOTE(are91 @ 24 09 2005, 13:24)
Ja dostałem wszystko. I NAD i dema. Tylko pin przyszedł tydzień po otrzymaniu przesyłki z nad.

Nad był ze szwajcarii, pin z wielkiej brytani (royal air post)
Tylko kiedy go otzrymałeś? Niadawno czy parę miesięcy temu?
Zaraz po zakupie PS2 (9-10 miesięcy temu). Teraz są z tym jednak problemy.
QUOTE(are91 @ 26 09 2005, 15:19)
Zaraz po zakupie PS2 (9-10 miesięcy temu). Teraz są z tym jednak problemy.
Więc nic nowego.
No Maciek
26 09 2005, 14:53
No a tą papierową płytkę ciężko włożyć i czytać nie chce... ;/ Kuna fak i wyszło wszystko na jaw, że jestem burak z Polski i nawet płyty nie umiem włożyć, nic dziwnego że nas nie obsługują ;[
Gdy chcę wejść na moje Central Station (poprzez stronę playstation.com) wyskakuje: "Sorry, your region is not supported by this service." Wszysko jasne

. Można też pokombinować i zmienić swój kraj na UK.
Gdy rejestrujesz konsolę musisz wpisać jaki to model ,numer seryjny urządzenia. Następnie wybrać ksywę jaką bedziesz się posługiwał grając on-line i na koniec wpisać network access code (z tyłu ksiązeczki dołączonej do zestawu). Po wykonaniu tych czynności otrzymasz mail z potwierdzeniem rejestracji i pozostaje tylko czekać na przesyłkę. Przy niepełnej rejestracji (bez wybrania ksywy i wpisania network codu) dostaniesz tylko płytkę z demami.
P.S. Skąd wytrzasnąć kabel do podłączenia konsoli zdaje sie RJ-45(chyba) próbowałem zwykły kabelek taki jak do telefonu ,ale bolec nie pasuje do dziurki.
QUOTE(Burzu @ 27 09 2005, 19:07)
Gdy rejestrujesz konsolę musisz wpisać jaki to model ,numer seryjny urządzenia. Następnie wybrać ksywę jaką bedziesz się posługiwał grając on-line i na koniec wpisać network access code (z tyłu ksiązeczki dołączonej do zestawu). Po wykonaniu tych czynności otrzymasz mail z potwierdzeniem rejestracji i pozostaje tylko czekać na przesyłkę. Przy niepełnej rejestracji (bez wybrania ksywy i wpisania network codu) dostaniesz tylko płytkę z demami.
P.S. Skąd wytrzasnąć kabel do podłączenia konsoli zdaje sie RJ-45(chyba) próbowałem zwykły kabelek taki jak do telefonu ,ale bolec nie pasuje do dziurki.
Hehe niezrozumiałeś mnie. Ja już dawno się zarejestrowałem i mam płytkę NAD wraz z aktywnym kontem na Central Station. Bez problemów gram online.
Taki kabel (RJ45) kupisz bez problemu w Media Markt. Nie można podłączać innych kablów niż RJ-45. Kupowałem tak nowy bo potrzebowałem dłuższy kabelek, ponieważ konsolę mam daleko od PC.
neospiderman
27 09 2005, 18:36
Jeśli masz zamiar podłączyć P$2 do netu przez kompa to pamientaj aby kupic kabelek "skrosowany".
ja PS2ke kupilem 2 tyg temu od razu tego samego dnia zarejestrowalem swoja konsole i wlasnie dzis otrzymalem poczta swoj Network Disc wiec jak pokazuje moj przyklad wcale nie trzeba dlugo czekac wystarczy sie zarejestrowac...rejestrujac sie zaznaczylem ze jestem z Polski:)
QUOTE(Xymek @ 27 09 2005, 22:41)
ja PS2ke kupilem 2 tyg temu od razu tego samego dnia zarejestrowalem swoja konsole i wlasnie dzis otrzymalem poczta swoj Network Disc wiec jak pokazuje moj przyklad wcale nie trzeba dlugo czekac wystarczy sie zarejestrowac...rejestrujac sie zaznaczylem ze jestem z Polski:)
Widzę, że coś się zmieniło. Jeśli Sony już wysyła NADy do świetnie.
Xymek - jak grasz online to wpisz się do bazy graczy w forum "online".
Kapi123
28 09 2005, 19:32
Mam ps2 two i chce sobie pograć w sieci gdzie moge kupić te Network Disci
lub z jakiej strony zamuwić
QUOTE(Kapi123 @ 28 09 2005, 20:32)
Mam ps2 two i chce sobie pograć w sieci gdzie moge kupić te Network Disci
lub z jakiej strony zamuwić
Kiedyś widziałem na Allegro, więc tam szukaj. Można też wystawić ogłoszenie na forum.
Kapi123
28 09 2005, 19:55
a gdzie mam sie zarejestrować żeby mi przysłali te disci przyslali??
QUOTE(Kapi123 @ 28 09 2005, 20:55)
a gdzie mam sie zarejestrować żeby mi przysłali te disci przyslali??
Rejestracja PS2. Spróbować można.
Kapi123
28 09 2005, 20:38
a gdzie jest ten Your PlayStation®2 Serial Number* i Purchase date* ??
QUOTE(Kapi123 @ 28 09 2005, 21:38)
a gdzie jest ten Your PlayStation®2 Serial Number* i Purchase date* ??
Serial number jest na naklejce na odwrocie konsoli, a Purchase date to data zakupu twojej konsoli

.
Kapi123
29 09 2005, 14:06
czy mugł by mi ktoś wyjaś nic co mam wpisać w te pola
Network Access Code* -
(This is the number shown on the back of your console's registration booklet and looks like this: 1234567-8912345. If you have purchased a separate Network Adaptor, you'll find the Network Access Code packaged alongside the bundled Network Access Disc.)
Central Station Handle*
(This is the name you will be known as when you play an online game. It must be between 2-14 characters, and cannot contain numbers or special characters (%$& Etc.). Offensive names are not permitted.)
Central Station Password*
(Passwords are not case-sensitive and must be between 6 and 14 characters.)
Confirm Password*
Forgotten Password Question* Select Mother's maiden name Place of birth First pet's name First school's name First PS2 game owned
Forgotten Password Answer*
For security reasons, please type the characters visible in the box on the right into the box below it.
neospiderman
1 10 2005, 10:24
Network Access Code - kod który dostałeś z NA lub z PSTwo np. "1234567-7654321"
Central Station Handle - twój nick na CS np. kapi123 [2-14 znaków]
Central Station Password - hasło np."mojehasło"
Confirm Password - hasło to samo co wyżej np."mojehasło"
Forgotten Password Question - patanie które ci zostanie zadane wrazie jak zapomnisz hasło np. "ile ogonów ma mój pies"
Forgotten Password Answer - odpowiedx na twoje pytanie np. "niemampsa"
QUOTE(neospiderman @ 1 10 2005, 11:24)
Network Access Code - kod który dostałeś z NA lub z PSTwo np. "1234567-7654321"Central Station Handle - twój nick na CS np. kapi123 [2-14 znaków]
Forgotten Password Question - patanie które ci zostanie zadane wrazie jak zapomnisz hasło np. "ile ogonów ma mój pies"
A gdzie on jest
QUOTE(Kapi123 @ 1 10 2005, 12:00)
QUOTE(neospiderman @ 1 10 2005, 11:24)
Network Access Code - kod który dostałeś z NA lub z PSTwo np. "1234567-7654321"Central Station Handle - twój nick na CS np. kapi123 [2-14 znaków]
A gdzie on jest
Na odwrocie książeczki "Free Starter Pack".
O co wam chodzi z tym accessem?? Tydzien temu zarejestrowalem sie na stronce sony i wczoraj do nmie przyszla paczka z Francji z access disciem i juz dzisiaj sobie gralem na necie na mojej konsolce:/
QUOTE(Tomita @ 1 10 2005, 18:56)
O co wam chodzi z tym accessem?? Tydzien temu zarejestrowalem sie na stronce sony i wczoraj do nmie przyszla paczka z Francji z access disciem i juz dzisiaj sobie gralem na necie na mojej konsolce:/
Czyli Sony znowu wysyła paczki z NADem do Polski.
Pewnie, że wysyła. Jak zarejestrowałem się pod koniec sierpnia, to chyba 17. września dostałem NAD a tydzień póżniej Demo Disc. Warto rejestrować.
Jak nie masz NADu to spraw se jakas gre co pozwala na skonfigurowanie lacza, jak np. Burnout 3.
QUOTE(Roki @ 2 10 2005, 10:42)
Jak nie masz NADu to spraw se jakas gre co pozwala na skonfigurowanie lacza, jak np. Burnout 3.
Ale i tak trzeba jakoś uaktywnić konto na CS co jest możliwe tylko z NADa.
piotrekkaz
2 10 2005, 13:06
mam ps2 normalna nie slim, wkrotce maja mi zakladac internet radiowy
czy kupujac network adpater bede mial mozliowsc podlaczenia ps2 do sieci poprzez to lacze radiowe?, czy cos oprocz network adpatera jest mi potrzebne do takiego polaczenia?
QUOTE(PiotrB @ 2 10 2005, 10:27)
QUOTE(Roki @ 2 10 2005, 10:42)
Ale i tak trzeba jakoś uaktywnić konto na CS co jest możliwe tylko z NADa.
Ja po zarejestrowaniu sie na ich stronie po kilku tygodniach otrzymalem list z PINEM jaki jest potrzebny do rejestracji - ten list wysylaja. Problem pojawia sie przy uzyskaniu NAD, ktorego do dnia dzisiajszego nie dostalem i pewnie nie dostane, ale jest mi nie potrzebny juz (nich SONY sie wypcha), bo lacze skonfigurowalem za pomoca gry Burnout 3 i teraz moge te ustawienia uzywac to innych gier.
SONY to c&*^* p*#@& tez dostalem wlasnie kod aktywacyjny ale akces discu juz nie

kupilem slima w MM , chyba zadzwonie do SONY POLAND i spytam sie co za jaja wyprawiaja

, bo ku&% kupuje specjalnie PStwo by pograc online a tu takie jaja

, poczekam jeszcze tydzien nie dostane plytki to rejestruje sie jeszcze raz
QUOTE(KILL @ 5 10 2005, 12:01)
SONY to c&*^* p*#@& tez dostalem wlasnie kod aktywacyjny ale akces discu juz nie

kupilem slima w MM , chyba zadzwonie do SONY POLAND i spytam sie co za jaja wyprawiaja

Luzuj poślady. Sony dla bezpieczeństwa nie wysyła PINu i NADu razem. Proponuję najpierw się trochę zoreintowac, a potem rzucać bluzgami.
2razyjot
5 10 2005, 12:56
QUOTE(Jogurt @ 5 10 2005, 12:30)
QUOTE(KILL @ 5 10 2005, 12:01)

Luzuj poślady. Sony dla bezpieczeństwa nie wysyła PINu i NADu razem. Proponuję najpierw się trochę zoreintowac, a potem rzucać bluzgami.
Bezpieczenstwa? ROTFL. Przyjeli taka a nie inna glupia taktyke i lipe dotad odwalaja nie chcac nic zmieniac ... Kupuje konsole i 2 miechy czekam na PIN? ROTFL x2 combo.
Tak fajnie ze to oddzielnie dochodzi

na aktywacje i wpisanie PINu jest tylko 2 tygodnie :[ a na akcesa bede czekal pewnie z 3 miechy i nic z grania online :|
No i dostalem paczuszke z NAD ale zamiast NADu dostalem k&*($a kartonik z napisem ze w naszym kraju nie ma obslugi online do ch&%

no i co ja mam zrobic jak chce pograc na sieci

, kto ma odsprzedać swoj NAD albo dostal dwa przypadkiem !!!!!!!!!
to kto ma NAD na zbyciu ??
QUOTE(KILL @ 11 10 2005, 14:33)
to kto ma NAD na zbyciu ??
Walnij ogłoszenia w Pchlim Targu i może ktoś się zgłosi. Pare osób pisało, że dostało parę NADów.
QUOTE(neospiderman @ 27 09 2005, 16:36)
Jeśli masz zamiar podłączyć P$2 do netu przez kompa to pamientaj aby kupic kabelek "skrosowany".
planuję podłączyć modem kabelkiem ethernetowym z konsolą
tzn. omijając kompa
czy taki sposób jest możliwy?
czy kabelek ethernetowy różni się od skrosowanego?
czy konsola zapyta mnie o konto i hasło u "dostawcy usługi on-line"??
i need some INFORMATION!!!! RAPIDO!!!!
neospiderman
15 10 2005, 13:49
QUOTE(Burzu @ 15 10 2005, 12:19)
QUOTE(neospiderman @ 27 09 2005, 16:36)
planuję podłączyć modem kabelkiem ethernetowym z konsolą
tzn. omijając kompa
czy taki sposób jest możliwy?
czy kabelek ethernetowy różni się od skrosowanego?
czy konsola zapyta mnie o konto i hasło u "dostawcy usługi on-line"??
i need some INFORMATION!!!! RAPIDO!!!!

Tak da rady ominąć kompa. Jeśli chcesz podłączyć ps2 bezpośrednio z modemem to wtedy używasz zwykłego kabla ethernetowego. Podczas konfiguracji połączenia na ps2 będziesz mógł wpisać te dane.
To ja mam takie pytanie: czy mój dostawca internetu zwiększy mi rachunek jak będę miał neta w kompie i konsoli? Mam stałke z opolskiej firmy Punkt (www.punkt.pl).
QUOTE(Goshac @ 16 10 2005, 15:02)
To ja mam takie pytanie: czy mój dostawca internetu zwiększy mi rachunek jak będę miał neta w kompie i konsoli? Mam stałke z opolskiej firmy Punkt (www.punkt.pl).
Jest to raczej niemożliwe.
Kapi123
21 10 2005, 20:14
mam już te pyty ale niewiem co mam zrobić żeby muc grać rzez internet morze ktośmi pomorze.
QUOTE(Kapi123 @ 21 10 2005, 19:14)

mam już te pyty ale niewiem co mam zrobić żeby muc grać rzez internet morze ktośmi pomorze.
Musisz poprostu stworzyć ustawienia dzięki którym bedziesz się łączył z internetem. W tym celu włóż Network Access Disc do czytnika i postępuj zgodnie z informacjami na ekranie.
a tak btw. jak myślcie jak bezie wyglądała sprawa online w PS3 w polsce?
chciałbym sie zapytoc czy moge se pociagnac z gniazda kabela wsadzic do PS2 slim i se grac czy potrzebuje czegos jescze? Musze podłączyc do kompa musze miec cos w stylu routera?
Mam problem przy konfiguracji neta. Jaki mam kraj podać kiedy się mnie pyta o lokalizacje? Polski na liście nie ma, a jak podałem Niemcy (najblżej Polski) to error i kaput.
Informacje dotyczące rozrywki sieciowej
Poniżej przedstawiamy Wam zasady, na których możecie grać przez Internet.
Technicznie tryb rozgrywki sieciowej jest dostępny i nie jest blokowany dla polskich graczy.
Jeśli posiadasz konsolę PlayStation 2 z Network Adaptorem, płytę Network Access Disc, kody Pin, oraz dostęp do Internetu umożliwiający podłączenie do konsoli i granie w sieci, możesz grać w trybie rozrywki sieciowej na grach Sony Computer Entertainment Europe (SCEE).
Network Access Disc oraz kody PIN są wysyłane przez Central Station w Londynie do osób, które wyślą kartę rejestracyjną. Karta jest dołączana do każdej konsoli PlayStation 2.
Rejestracja na Central Station i kody Pin, nie są potrzebne, jeśli zdecydujesz się na granie w gry, które nie są dystrybuowane przez SCEE (Sony Computer Entertainment Europe ).
Aktualnie w Polsce, nie ma wsparcia oraz usługi grania w trybie rozrywki sieciowej w postaci: polskiej wersji karty rejestracyjnej, polsko-języcznego centrum pomocy dla graczy na Central Station, oraz bezpośredniego dostępu do bazy zarejestrowanych osób przez polski oddział Sony Poland.
Informację o dostępności usługi grania w trybie rozrywki sieciowej, można znaleźć w instrukcji konsoli PlayStation 2.
Wszystkie osoby, które otrzymały z Central Station przesyłkę zawierającą płytę demo na konsolę PlayStation 2 wraz z komunikatem „SCEE regret that there are no plans to launch our Central Station service in your country...” prosimy, aby zarejestrowały się ponownie.
Kody PIN i Network Access Disc wysyłane są do polskich graczy regularnie od 1 sierpnia 2005r.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.