Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaką grę wybrać?
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Coati
bardziej na LOTR ROTK
SORROW
QUOTE(amarok @ 29 11 2006, 15:42) *

Szkoda, że tak wiele jest świetnych tytułów, których nawet nie tknąłem (i pewnie w ogóle nie tknę), ale tak to jest, kiedy kupuje się niemal wyłącznie gry w "platynie" i to raz na 2 - 3 miesiące.

Ja bym powiedział inaczej: Dobrze zrobiłeś! Najlepsze chwile przed Tobą ,jest tyle tytułów - kilerów ( a sequele niezbtyt często wychodzą ) ,że brak słów. Ja "przeleciałem " dosłownie większość nowości na PS2 i w chwili obecnej wracam do starych tytułów ,które jakimś cudem uniknęły kontaktu ze mną smile.gif
Bardzo mało wartościowych gier już wychodzi na current geny i czas się przesiąść na NEXA ,ale coś magicznego jest w grach na psx /ps2 .
Adas
QUOTE(Coati @ 1 12 2006, 20:46) *

bardziej na LOTR ROTK

Nie powiedział bym. Ale oczywiście każdy ma prawo do własnego zdania. Niektórzy podzieliby twoją opinię, a niektórzy moją.
Aramil
Jak myślicie warto kupić Legend of Dragoon ? (40 zł + pewnie vat : P )
Coati
Virtua Fighter 4 evo czy Tekken 5??
banny
Aramilnie--------------------CoatiTekken 5
Adas
QUOTE(Coati @ 4 12 2006, 17:57) *

Grałem w oba tytuły i polecam Tekkena 5.
Stachu
QUOTE(Coati @ 4 12 2006, 19:57) *

ja tam wole VF4evo
Whiteman
Burnout 3: Takedown czy Burnout Revenge ?
banny
Burnout Revenge
WESKER-DL
Polecam Revenge, lepszy Soundtrack
Adas
Takedown. Wedug mnie zapewnia dużo lepszą zabawę.
banny
czemu?
Coati
wlasciwie to oba te burnouty znacznie sie roznia... revenge chyba bardziej jest nastawiony na totalny mayhem na trasie... hmmm trudne pytanie. najlepiej obczaic obie gry smile.gif
golab
QUOTE(Stachu @ 4 12 2006, 18:07) *

QUOTE(Coati @ 4 12 2006, 19:57) *

ja tam wole VF4evo

też, ale mało to popularne u nas, a żeby coś zdziałać w tą grę wypada mieć arcade sticka
gra bije na łeb ironfista skomplikowaniem

Revenge to bardziej gra przez sieć
Jakuza
Co do wyboru Burnoutów, to ja również uważam, że Takedown jest lepszy - po pierwsze bardziej wymagający, trudniejszy z większą ilością eventów i moim zdaniem o wiele lepszym soundtrackiem tongue.gif
Pozatym Revenge oprócz traffic attack tak naprawdę nic nowego pod względem rozgrywki nie oferuje, ba nawet tytułowego revenge'a można było zrobić w Takedownie.

Gosku

Do tego drugiego prędzej kogoś znajdziesz. Obie gry mają świetny system walki ,tylko VF jest bardziej skomplikowaną grą ze względu na trudność wykonywania niketórych kombinacji .Teczka 5 jest bardziej przystępna dla kogos nowego w temacie bijatyk co nie znaczy ze jest grą prostą.

żeby coś zdziałać w tą grę wypada mieć arcade sticka

Zgadza sie ,ale w tekkena tez na AS gra sie łatwiej/lepiej/przystępniej tylko trzeba sie z pada przestawić tongue.gif.
Hubi.
To wlasnieTakedown IMO ma lepszy soundtrack. I to wersje polecem. W Revange mozemy rozwalac wiekszosc zwyklych samochodow, a w Takedown trzeba je wymijac i bardziej sie starac. A Traffic Attack w Revange po chwili nudzi i wkurza.
Tak wiec- B3: Takedown.
Radzik
No nie wiem... Takedown owszem ma kilka fajnych kawałków, ale reszta to młodzieżowy amerykański rock, który niezbyt pasuje do dzikej jazdy pomiędzym samochodami. Bardziej przypadła mi do gustu muzyka z Revenge. Ja radził bym najpierw obczaić Takedowna (bardziej wymagający), ktory jest nastawiony głównie na ściganie, poza tym na Allegro chodzi po smiesznych cenach jak się złapie okazje. Ja swojego kupiłem za 25 zeta smile.gif
Yap
QUOTE(Whiteman @ 4 12 2006, 19:44) *

Burnout 3: Takedown czy Burnout Revenge ?

Kurcze...jedno i drugie tongue.gif
Coati
ale najpierw b3... bo jesli weźmiesz najpierw reweange to potem mozesz krzywo patrzec na b3:) ja tak mialem ;(
Adas
Scarface: the Word is Yours czy Bully?
Coati
zdecydowanie bully
Quain
Scarface to gra zdecydowanie do niczego.
Ta gra to właściwie tak jakby zrobić GTA3 w nowszej oprawie wizualnej.
A do tego wszystkiego grę z filmem łączy tylko i wyłącznie imię głównego bohatera.
Coś te gangsterskie gry ostatnio twórcą nie idą. wink.gif
szeni
Szukam dobrych platformerów (dla brata).

Zaliczone:

- Ratchet & Clank - cała seria

- Jak & Daxter - 1 i 2, dwójka się bratu jakoś nie spodobała, więc trójka raczej odpada

- Sly Raccoon - cała seria

- Madagaskar

Z tego co się domyślam to najlepsze pozycje z gatunku są już za mną, więc nie oczekuję fajerwerków i rewelacji. Myślałem o Sonicu, Crashu, Spyro, Ty... Ale tyle tych części, że się gubię - które dobre? Aha, i w grę wchodzą tylko wesołe kreskówkowe platformówki, więc np. seria PoP odpada.

Z góry dzięki
Coati
ile brat ma lat?? a mysleliscie nad zakupem ICO??
banny
tylko wesołe kreskówkowe platformówki,

ico pewnie odpada, skorfo tylko po(pipi)ki wchodza w gre ;]
szeni
Brat ma 7 lat, ale nie znaczy to że zadowoli się Urodzinami Kubusia Puchatka. Gra regularnie już od jakichś 3 lat i za parę wiosen będzie z niego niezły wymiatacz smile.gif. Zbyt brutalnych pozycji również staram się mu oszczędzać.

Ico? No cóż, raczej też odpada, w dodatku ta bariera językowa... Myślałem o Sonic Heroes - dobre? Którą z części Crasha czy Spyro możemy atakować? Enter the Dragonfly podobno crap? Może Ty The Tasmanian Tiger?

Fajnie byłoby też gdyby nie była to supernowość typu Sezon na misia, fajnie byłoby, gdybym zamknął się w obrębie 80 zł (ma to być gwiazdkowy prezent smile.gif ).

Dzięki Banny i Coati, może jeszcze jakieś propozycje? Dzięki z góry
banny
Moj bart- 9 alt na gwiazdke chce kingdom hearts, mysle ze sobie poradzi wink.gif
A moze sproboj mu dac jak x lub crash nitro cart, dzieciaki lubia takie gry tongue.gif
Crashe i Spyro niestety sie zeszmacily, dragonfly to szit, tak samo ajk Ty tasman tajger
Sonic Heroes chyab bedzie dobre, choc moze byc nieco trudne;)
Yoshu
A Raymany? Może Tak albo Ape Escape?
cloudior
Witam!

Zakupiłem siostrze na gwiazdkę PS2. Szukam jakiś 2-3 fajnych gierek dla niej. Najlepiej platformówki. Myślałem o Jak 2 Renegade? Co myślicie? Czy może mi ktoś pomóc w wyborze innych gierek? Warunek mają być miodne i z ładną grafiką Najlepiej coś z platyna do ok. 50 zł/sztuka.

Pozdrawiam

ps. Nie zauważyłem wcześniej tego wątku i założyłem nowy. Przepraszam.
Yoshu
Opacz 6 poprzednich postów ^^
Lipa
Jakaś dobra gra do 70 zł na święta ? smile.gif Co polecacie ? wink.gif
Bleooy
QUOTE(LIPA @ 11 12 2006, 18:19) *

Jakaś dobra gra do 70 zł na święta ? smile.gif Co polecacie ? wink.gif

To powiedź mniej więcej, jakie gry masz i jakie gatunki cię interesują.
banny
szukaj Sotca- ja swojego (Limited edition) wlasnei za tyle dostalem biggrin.gif
Jak nei to dmc 3, "nowe" gta, fahrenheit, resident4, driver: PL, cod2, b:revenge, ssx on tour ...
Coati
B@nny: Gdzie dostales ta gre za tyle kasy??!![najtaniej w necie znalazlem na Acris.pl za 141zl confused.gif niewliczajac w to allegro] wprawdzie mam te gra ale pirat to nie to samo co oryginal, ze sie tak wyraze... zacnej gry:)

co do gier za 70zl... cala platyna na ps2 jest za tyle, a w wiekszosci sa to dobre tytuly.
dasha
QUOTE(szeni @ 10 12 2006, 16:30) *

Zaliczone:

- Jak & Daxter - 1 i 2, dwójka się bratu jakoś nie spodobała, więc trójka raczej odpada

- Madagaskar

Z tego co się domyślam to najlepsze pozycje z gatunku są już za mną, więc nie oczekuję fajerwerków i rewelacji. Myślałem o Sonicu, Crashu, Spyro, Ty... Ale tyle tych części, że się gubię - które dobre? Aha, i w grę wchodzą tylko wesołe kreskówkowe platformówki, więc np. seria PoP odpada.

Z góry dzięki

Proponuję Crash'a Bandicoota, chociaż jest trudny do masterowania. Bardzo podobny jest Disney Donald Duck Quack Attack, ale łatwiejszy i bardziej kolorowy, tak samo Woody Woodpecker. Maximo też jest świetny i równie kolorowy, ale dla siedmiolatka szukanie wszystkich ukrytych skrzynek będzie ciężkie. Seria Ty The Tasmanian Tiger jest idealna - łatwa i bajecznie kolorowa. Rayman 3 i Haven Call to the King też się sprawdzą. Futurama też jest podobna do Crasha, ale ma przyciężki humor i frustrujący 2 level (reszta to już czysta przyjemność). Szczerze polecam Herdy Gerdy, który poza skakaniem i zbieraniem popierdółek, wymaga myslenia, jak zagonić zwierzaki do klatek, aby się nawzajem nie pozjadały lub nie potopiły w rzece. Będzie to gra dla Was obu, tak jak Jak And Daxter 1.
banny
Coati: Na forum (zgadnij ;]) znlazlem oferte- o dziwo nikt nie bral tongue.gif
bez zastanowienia lyknalme smile.gif
Lipa
QUOTE(B@nny @ 11 12 2006, 18:24) *

szukaj Sotca- ja swojego (Limited edition) wlasnei za tyle dostalem biggrin.gif
Jak nei to dmc 3, "nowe" gta, fahrenheit, resident4, driver: PL, cod2, b:revenge, ssx on tour ...

Sotca miałem, choć nie powiem - Jeszcze raz pyknąłbym.
DMC, GTA, Fahrenheit, Resident4, cod 2, b revenge - Albo miałem, albo mnie nie interesują.

Driver PL - Opłaca się ?
SSX - Przeszedłem 3 ... Znudziła mi się wink.gif Więc nie wiem czy zaczynać w ogóle z On Tour
Coati
QUOTE(B@nny @ 11 12 2006, 21:01) *

Coati: Na forum (zgadnij ;]) znlazlem oferte- o dziwo nikt nie bral tongue.gif
bez zastanowienia lyknalme smile.gif

sad.gif trzeba bedzie częsciej przegladac pchli targ.... ze tez mnie taka okazja ominela... uuuuu bede plakal xD
banny
wlasnie nei nwiem ajk to ejst z driverem- ciagle szykuje sie an neigo, lecz kupuje jakas inna gre tongue.gif
W pe dostala 9- od Hiva, wiec mzoe byc dobra smile.gif
SSX on Tour wprowadza narty i monster tricks (czy byly w ssx3?).To tyle tongue.gif
ogolnie gierka warta zainteresowania, lecz nie dotrwalem do konca tongue.gif
Tytek
Eye Toy Groove czy Eye Toy Play 1
I dlaczego?
Jakuza
Co do Driver: Parallel Lines, to naprawdę kawał dobrej gry smile.gif
Świetna muzyka, klimat gry ( lata 70 rox! ), duże miasto ( w dwóch liniach czasowych - lata'70 i 2005 rok )
W moim odczuciu, po przejściu całej gry, gra zasługuje na tą 9 smile.gif
Polecam!
Emet
Ja też polacam Drivera 4. Nie powinieneś się zawieść smile.gif Grafika całkiem przyzwoita, ciekawy model jazdy, niezły klimat, i niezła ścieżka dźwiękowa (ale IMO raczej ta z 2005 roku bo w tej z lat 70. tylko kilka kawałków jest IMO fajnych).
Dla niektórych osób (w tym dla mnie) pewną wadą może być pewne nienaturalne zjawisko - KAŻDE auto ma napęd na tylną oś.
Ogónie polecam. Grafika: 8+, Dźwięki 8+, Grywalność 9, Ogólnie 9-
Kalinho
Grafika-6, dżwięk-8, grywalność-6. Ta gra to padaka i największa wtopa HIV'a, IMHO.
Coati
calkowicie zgadzam sie z kalinho... z tym ze ja ocenilbym troche surowiej. :>
szeni
QUOTE(dasha @ 11 12 2006, 18:51) *

QUOTE(szeni @ 10 12 2006, 16:30) *

Zaliczone:

- Madagaskar

Z góry dzięki

Proponuję Crash'a Bandicoota, chociaż jest trudny do masterowania. Bardzo podobny jest Disney Donald Duck Quack Attack, ale łatwiejszy i bardziej kolorowy, tak samo Woody Woodpecker. Maximo też jest świetny i równie kolorowy, ale dla siedmiolatka szukanie wszystkich ukrytych skrzynek będzie ciężkie. Seria Ty The Tasmanian Tiger jest idealna - łatwa i bajecznie kolorowa. Rayman 3 i Haven Call to the King też się sprawdzą. Futurama też jest podobna do Crasha, ale ma przyciężki humor i frustrujący 2 level (reszta to już czysta przyjemność). Szczerze polecam Herdy Gerdy, który poza skakaniem i zbieraniem popierdółek, wymaga myslenia, jak zagonić zwierzaki do klatek, aby się nawzajem nie pozjadały lub nie potopiły w rzece. Będzie to gra dla Was obu, tak jak Jak And Daxter 1.

Dzięki wielkie! Odłamię dla Ciebie przy wigilijnym stole kawałek opłatka smile.gif.
banny
Odłamię dla Ciebie przy wigilijnym stole kawałek opłatka

leze hyh.gif

Jakas dobry fpp?
Cod2 dobry?
Tytek
Pojawily sie kolejne dylematy:
Ktora czesc Lego Star Wars lepsza? Nie gralem jeszcze w zadna, interesuje mnie zarowno single jak i multiplayer.
Ktora czesc X-man Legends wybrac Lub cos w podobnych klimatach. A moze lepszy Marvel Ultimate Alliance? Nie gralem jeszcze w zadna czesc tych gier.
Fisto
Szczerze powiedziawszy, to X-Men Legends mnie nie zacwycila, gdybym nie byl fanem X-Men to bym jej nawet nie tknal tongue.gif
Czy warto kupic Kingdom Hearts? Przypomina Final Fantasy X, czy sie rozni znacznie??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.