QUOTE(White @ 17 12 2006, 22:11)

Okej.
Pytanie 1. Która z tych gier jest najlepsza? (albo która dobra)
Dynasty Warriors 3
Dynasty Warriors 4: Empires
Dynasty Tactics
Kessen II
Romance of the three Kingdoms
Pytanie 2. Który Harvest Moon jest lepszy- ten wydany na PSX'a czy PS2?
Co do Harvesta AWL, to zamieszczam mini recke mojego autorstwa z innego forum :
W Harvesta na PSX'a przegralem rok. Gra w stosunku do wersji na N64 zostala wspaniale skonwertowana i myslalem, ze to samo spotka HM:AWL, tym bardziej, ze czekalem na nia kawal czasu. Gdy wkoncu gra sie pojawila, a ja wrzucilem do czytnika mojej konsoli zalamalem sie ;/ Nie wiem dlaczego developerowi zajelo tyle miechow skonwetowanie tej gry, ale powiedzmy sobie szczerze: ZAWALIL SPRAWE NA CALEJ LINI, a gra nie przeszla ZADNYCH beta testingow (tyle przynajmniej wyciagnolem po 2 godzinnej zabawie z gra). Ale dobrze, zacznijmy po kolei:
Grafika:
Jest okropna, a nawet powiem wiecej obrzydliwa. Dzieki Bogu, ze nic nie jadlem przed zagraniem, bo inaczej skonczyloby sie to niesmacznie. Grafa jest ziarnista, wszystko sie rozlazi, piksele tak mocno wala po oczach, ze po 30 min musialem sobie zrobic przerwe. Widac, ze absolutnie do tego elementu sie nie przylozono. Moze to jakis sabotaz aby zakupic Gacka + gre.
Animacja
Moj Boze bron nas, ta gra absolutnie w ogole nie utrzymuje fps'ow na odpowiednim poziomie. Przez caly czas mamy popis slajdow i nie wazne , czy biegamy po miescie, plazy, czy nawet miejscu, w ktorym wszystko powinno smigac gladko. Ten element to kolejny gwozdz do trumny, gdyz zwyczajnie odechciewa sie grac. Dorzuc do tego dluuuuuugie loadingi, ktore potrafia doprowadzic do szewskiej pasji :trup:
Reszta:
Cala reszta zostala tak jak w wersji na kostke, ale co z tego skoro konwersja to kawal crapu, przy ktorym mozna posiedziec 20 min, zalamac sie, zastanowic na sensem wlasnej egzystencji, wywalic przez okno, badz zakopac jak najglebiej.
Ocena : 3
Pytanie 1:
Dynasty Warriors 4 : Empires : jest nudny i pewnie znudzi ci sie po paru godzinach.
Dynasty Warriors 3: fajna siekanka, fabula i glepia, mozna wziasc
Kessen II ; wziolbym Kessena III =)
Romance of the three kingdoms ; prawdziwy pozeracz czasu, dluga i cholernie skomplikowana. Oprawa nie jest najlepsza, ale nie to sie w tej grze liczy. Jesli jestes fanatykiem orientu, filmy chinskie lykasz w ilosiach hurtowych, znasz otoczke historyczna HERO -> bierz