Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaką grę wybrać?
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Coati
QUOTE(Fisto @ 13 12 2006, 18:42) *

Szczerze powiedziawszy, to X-Men Legends mnie nie zacwycila, gdybym nie byl fanem X-Men to bym jej nawet nie tknal tongue.gif
Czy warto kupic Kingdom Hearts? Przypomina Final Fantasy X, czy sie rozni znacznie??

Kingdom Hearts to jest bardziej action RPG.. polaczenie swiata FF i Disneya, przyjemny mix ale klimat mnie zabil i wywalilem save'y z MC :>
banny
tej, a jakis fajny erpeg ?
Kalinho
Valkyrie Profile- bez zbędnego gadania i wielkookich kosiarek do trawy. System wciągający jak narkoman fetę i grafa wyciskająca 7 poty z maszynki Sony.

FFXII- chyba komentarz jest zbędny
banny
ale poprosze o jakies w palu wink.gif
Kalinho
He, he, he- no fakt sorry. Może DQ8? Proste to i monotonne czasem ale wciąga jak... mocno wciąga.
banny
cool.gif

a co sadzicie o shadow hearts?
dark_grzyb
Sądze, że nie kupisz [chyba, że używkę].
Ja polecam Star Ocean 3 po 21h grania nie napotkał mnie ani gram nudy [jescze nie ukończyłem].
Shin Megami Tensei: Lucifer's Call - dobry mroczny klimat, ciekawa fabuła i wspaniały system walki [ostrzegam, że gra trudna]. Ukończenie zajeło mi ok 55h [ale nie zdobyłem wszystkich magatam, demonów itd]
Shin Megami Tensei: Digital Devil Saga - nie jest zbytnio powiązany fabularnie z powyższym tytułem [coś w stylu powiązań kolejnych finali, no może świat ten sam] z tego co mi wiadomo. Leży u mnie na półce i czeka na swoją kolej [po 0.5h grania byłem bardzo zadowolony] - tylko będziesz musiał się przygotować na zakup 2 części w lutym bo tworzą spójną całość [jeżeli się myle to proszę mnie poprawić].
Disgaea - taktyczniy RPG z zaj. klimatem, dialogami - poprostu jajca jak berety i b. rozudowany system. A jak jesteś cierpliwy to możesz nawet dobić do 9999lv.

Wszystkie te gry Ci polecam, nie powinieneś się zawieść.
Mikes
Który eje toj i kto sie orientuje gdzie kupie we wrocku(zeby zdazyc z prezentem na gwiazdke)
McDrive
Ja też mam ciekawy dylemat:
-God of War
-Black
Nie wiem co wybrać. Zagrałbym se w jakąś dobrą sieke ale chciałbym zrobić też jedwabisty dym. I mam pH bomam kase tylko na jedną z nich :-(
Danilo1972
QUOTE(McDrive @ 14 12 2006, 17:03) *

Ja też mam ciekawy dylemat:
-God of War
-Black
Nie wiem co wybrać. Zagrałbym se w jakąś dobrą sieke ale chciałbym zrobić też jedwabisty dym. I mam pH bomam kase tylko na jedną z nich :-(

Na Twoim miejscu brałbym GoW - jest grą długą, konkretnie rozbudowaną i przepiękną graficznie (w moim rankingu 10/10).
Black też jest fajny, ale krótki, no i to tylko strzelanka FPP.
Mikes
GoW też jest cholernir krótki.

Ja bym brał Blacka, mocniej ryje beret
Coati
IMO Black jest bardziej miodny, a GoW.. hmm gra jest bdb ale juz nie daje takiej radochy z grania i moze byc zbyt meczaca dla graczy z malym skilem smile.gif
banny
nie daje takiej radochy z grania

LOL

Przy GoW bawilem sie najlepiej od czasów VS ;-)

Monster hunter- fajne to to?
White
Jak masz dostęp do internetu, to wypaśne.

Single player może się znudzić, ale też ma prawo się podobać. Chociaż schematy po jakimś czasie stają się nużące (questy, questy, questy).
Quain
Cholera między Blackiem i God of Warem naprawdę trudno wybrać, to już zależy od gustu, mam obie gry i gdybym miał wybierać po zagraniu przez pierwsze 15 minut wybrałbym mimo wszystko GoW (dupa, Blacka bym brał chociażbym miał go chować w spodnie biggrin.gif )
Zacznij od God of Wara, a potem obowiązkowo dokup jeszcze Blacka.

A co do MH, to gra jest całkiem niezła, nie jest rewelacyjna, ale niezła, podpisuje się całkowicie pod postem poprzednika, to już naprawdę zależy od gustu.
McDrive
Dzięki za rady, chyba skusze sie na GoW.
Coati
nie GoW... tylko obie gry:P ja bym bral teraz blacka, a potem gow'a i na swierzo przechodzil nastepnie gow2 [jak juz wyjdzie] IMO smile.gif
Hubi.
Obie gry sa swietne i w obie musisz zagrac. Ale w pierwszej kolejnosci polecam GoW. To gra jest boska, epicka, itd. itp. MUST HAVE! Black rowniez, ale szybko sie konczy. Obie gry to majstersztyki smile.gif

BTW
"Pojawily sie kolejne dylematy:
Ktora czesc Lego Star Wars lepsza? Nie gralem jeszcze w zadna, interesuje mnie zarowno single jak i multiplayer.
Ktora czesc X-man Legends wybrac Lub cos w podobnych klimatach. A moze lepszy Marvel Ultimate Alliance? Nie gralem jeszcze w zadna czesc tych gier."
Naprawde, nikt nie gral w ww. gry?
Coati
ja gralem w lego... ale na pc:) obie gry sa fajne. przepelnione dobrym humorem i swietnymi gagami zwiazanymi z klockami smile.gif no i ktora czesc wybierzesz zalezy tez od tego ktore czesci GW wolisz 456 czy 123:)
Fisto
Juz pisalem o x-men legends Ci -.- ale to jest wylacznie moje zdanie - dla fanow X-Men i tego typu gier moze byc i fajna
Afroman
Scarface czy Yakuza?
Kalinho
Po przejściu 5 chapterów w Yakuza stwierdzam, że gra jest przereklamowana. Nudne to, walki są debilnie proste i schematyczne a przemierzanie ulic miasta odbywa się w straszliwie mozolnym tempie(loadingi). Ogólnie jedyne co jakoś mnie kręciło to fajne dialogi i ciekawie zapowiadająca się fabuła. Tyle, że ja chciałem pograć a nie oglądać film...
Opowieść o narkotykowych podbojach pewnego pana w białym garniturze podobno zabija przekozackim klimatem- tak mówił mi kumpel. Osobiście w toto nie grałem ale raczej bieryj Scarface'a. Yakuza jest be.
Tytek
Co sadzicie o Eye Toy Play i ET: Groove?
banny
Elo

Grandia 2, lubie rpg, ale czy ten spodoba mi sie?? ;p
Napsizscie cos o n iej, grandia podobno am zayebisty system walki, co ejst duzym plusem, a ajk ejstz fabula, gameplayem, muza grafa itp
pozdro
White
Który Colin jest "de best"? 2004 czy 2005?

W ogóle są na PS2 jakieś inne dobre rajdówki poza serią Colin McRae Rally i WRC?
Radzik
White
Z WRC to polecam Colina 4, WRC Rally Evolved

B@nny
Co prawda w Grandie 2 gram na DC, ale na PS2 niczym się nie różni...no może poza grafą.
Gra ma jeden z najlepszych systemów walki jakie powstały więc na tym elemencie się nie zawiedziesz. Muzyka raczej sredniacka, ale może się podobać. Bardzo ciekawie prezentują się przeciwnicy (nie są tak wyimaginowani jak chociażby w serii FF). Ogólem jeśli lubisz dobre i długie eRPeGi to z całą pewnością polecam
banny
Hmm no to teraz mam dylemant...

Moglbym szpilac w grandie 2 z dc na dc emulatorku, a kaske zaoszczedzic an cos innego
Z drugiej jednak strony granie na ps2 bedzie o wiele wygodniejsze

raczje wybiore ta pierwsza opcje, bo aktualnie nei amm zbyt wiele chash'u smile.gif
dzieki
MatMax
Która z części Conflicta jest najfajniejsza? Warto kupić Global Storm ? Desert Storm II się mi bardzo podobał i przelazłem go kilka razy. Przed chwila grałem w demo Vietnam na PC i ...bleee... A jak z Globalem ??
Yoshu
Która część SSX na PS2 jest najlepsza (dla kogoś, kto pierwszy raz ma styczność z tym gatukiem)? ^^
dark_grzyb
Co do grandii. Grałem kilka lat temu na PieCu.
Ciekawa fabuła [nic wybitnego ale też nic złego].
System walki zaiście jest największym plusem Grandii 2.
Grafika jak na tamte czasy była niezła - teraz raczej średnia ale mimo wszystko dizajny są fajne i ogólnie można się przyzwyczaić.
Muzyka średnia [nie pamiętam by mi się podobała ani by mi się nie podobała ;] ]
B. fajne są teksty postaci podczas walki i animacje czarów.
Gra jest krótka jak na JRPGa [o ile pamietam Grandia zajeła mi coś ok 30h] i z tego co mi wiadomo praktycznie żadnych sekretów ani nic co by skusiło do ponownego zagrania.
Ogólnie jeżeli masz okazje tanią wciągnąć na PS2 to bierz ze względu na wygodę [pad, fotel itd] i na piecu jakość wstawek była poniżej krytyki [rozdziałka chyba mniejsza niż na PSXie].
golab
QUOTE(Yoshu @ 16 12 2006, 19:18) *

Która część SSX na PS2 jest najlepsza (dla kogoś, kto pierwszy raz ma styczność z tym gatukiem)? ^^

SSX3
estel
Valkyrie Profile 2: Silmeria czy Final Fantasy X ?
Yoshu
FFX
Emet
FFX
estel
Ok. Wzialem VP2 tongue.gif
Coati
Good Work smile.gif tez bym wziąłsmile.gif
White
Valkyrie Profile 2: Silmeria czy Final Fantasy X ?

FFX

FFX

Ok. Wzialem VP2

lol biggrin.gif

Burnout: Revenge czy Capcom Classic Collection? (wiem, dziwne zestawienie, ale nijak nie mogę się zdecydować)
banny
b:R
White
Okej.
Pytanie 1. Która z tych gier jest najlepsza? (albo która dobra)

Dynasty Warriors 3
Dynasty Warriors 4: Empires
Dynasty Tactics
Kessen II
Romance of the three Kingdoms

Pytanie 2. Który Harvest Moon jest lepszy- ten wydany na PSX'a czy PS2?
dasha
QUOTE(B@nny @ 13 12 2006, 19:28) *

cool.gif

a co sadzicie o shadow hearts?

Klimat i historia niesamowite - w końcu nie zawsze trafia się do wioski kanibali albo ma się w drużynie wampira. System walki fajny, chociaż pod koniec gry ma się takie przemiany, że losowe walki są raczej męczące niż trudne (trafiają się momenty, kiedy nie widać na zegarze pól i trzeba trafiać w ciemno lub są bardzo wąskie). Grafika dość specyficzna, typowo japońskie potwory. Ogólnie polecam szczerze z małymi ale - pod koniec nużąca, zabrakło pomysłów no i ... nie załatwiłem jednych żywiołaków , a po sejwie nie dało się do nich wrócić i trzeba kończyć grę drugi raz, aby zrobić encyklopedię potworów na 100%. A ciężko jest przechodzić przez całą historię drugi raz (ponad 20h) - gra na raz.
Suavek
QUOTE(White @ 17 12 2006, 22:11) *

Na PS2 były wydane dwa Harvest Moon'y. Save the Homeland bardzo odbiega od tego do czego przyzwyczaiły nas pozostałe części aczkolwiek oceniony został bardzo pozytywnie. Natomiast A Wonderful Life SE to fatalna konwersja świetnej części z GameCube. Sama gra jest naprawdę dobra ale odrzuca framerate. Bardzo często gra spowalnia nawet dwukrotnie. Chyba nie trudno sobie wyobrazić jak bardzo denerwują takie zwolnienia podczas podlewania sadzonek...
W takim wypadku bym bardziej polecił wersję PSX (Back to Nature się nazywa jeśli dobrze pamiętam). Jest dość rozbudowana, przyjemna, ciekawa.
MatMax
Możecie mi przy tym conflict pomóc ? O co chodzi na poprzedniej stronie.... ogólnie czy warto kupić global storma... jak on w porównaniu do vietnema i deserta ? Która z tych części najlepsza?
Tom19
Którą grę z serii mam wybrać (czyli ogółem która jest najlepsza ;p ) Jak & Daxter , Jak 2 , Jak 3......... Ratchet & Clank 1, 2, 3 ..............Gran Turismo 3 lub 4.......i Burnout 2 ,Burnout 3 takedown ,czy Burnout :revenge .......która z tych gier w serii najlepiej zainwestować biggrin.gif
Coati
którą z wszystkich podanych czy które z poszczegolnych serii??

gdybym mial wybrac jedna to bym wybral - GT4
a gdybym wybieral z posrod podanych serii to odpowiednio byly by to:

# jak2 - + za klimat
# Ratchet & Clank 3 - z racji tego iz seria jest odtworcza i lepiej brac najnowsza czesc
# GT4 - nowszy, lepszy, ladniejszy od gt3
# Burnout Revenge - jeszcze bardzie arcadowy niz B3, ale to ma swoj urok

IMO
Emet
Jaki wszystkie bym polecał (najlepiej kolejno), Ratchety IMO jeden bat, Gran Turismo 4 bo ma więcej różnych rzeczy, Burnout IMO 3. Revenge jest jak dla mnie gorszy. Nawet nie ma takiej podstawowej opcji jak Single Race/Free Ride dry.gif
Rewet
zdecydowanie nie polecam ci tej gry bedziesz rzałował tej decyzji
Sialala
QUOTE(Emet @ 19 12 2006, 12:09) *

Jaki wszystkie bym polecał (najlepiej kolejno), Ratchety IMO jeden bat, Gran Turismo 4 bo ma więcej różnych rzeczy, Burnout IMO 3. Revenge jest jak dla mnie gorszy. Nawet nie ma takiej podstawowej opcji jak Single Race/Free Ride dry.gif

ja bym bral Burnout 2 wink.gif
ale ja dziwny jestem hyh.gif
Kalinho
To ja też dziwny jestem. B2 rządzi a reszta tego szajsu(konkretnego szajsu biggrin.gif) od Elektroników może mu naskoczyć.
Crazy Wolf
Warto zainwestować w Prince of Persia Trylogy ,jeśli wcześniej nie miałem styczności z serią ????
Guts
QUOTE(White @ 17 12 2006, 22:11) *

Okej.
Pytanie 1. Która z tych gier jest najlepsza? (albo która dobra)

Dynasty Warriors 3
Dynasty Warriors 4: Empires
Dynasty Tactics
Kessen II
Romance of the three Kingdoms

Co do Harvesta AWL, to zamieszczam mini recke mojego autorstwa z innego forum :

W Harvesta na PSX'a przegralem rok. Gra w stosunku do wersji na N64 zostala wspaniale skonwertowana i myslalem, ze to samo spotka HM:AWL, tym bardziej, ze czekalem na nia kawal czasu. Gdy wkoncu gra sie pojawila, a ja wrzucilem do czytnika mojej konsoli zalamalem sie ;/ Nie wiem dlaczego developerowi zajelo tyle miechow skonwetowanie tej gry, ale powiedzmy sobie szczerze: ZAWALIL SPRAWE NA CALEJ LINI, a gra nie przeszla ZADNYCH beta testingow (tyle przynajmniej wyciagnolem po 2 godzinnej zabawie z gra). Ale dobrze, zacznijmy po kolei:

Grafika:

Jest okropna, a nawet powiem wiecej obrzydliwa. Dzieki Bogu, ze nic nie jadlem przed zagraniem, bo inaczej skonczyloby sie to niesmacznie. Grafa jest ziarnista, wszystko sie rozlazi, piksele tak mocno wala po oczach, ze po 30 min musialem sobie zrobic przerwe. Widac, ze absolutnie do tego elementu sie nie przylozono. Moze to jakis sabotaz aby zakupic Gacka + gre.

Animacja

Moj Boze bron nas, ta gra absolutnie w ogole nie utrzymuje fps'ow na odpowiednim poziomie. Przez caly czas mamy popis slajdow i nie wazne , czy biegamy po miescie, plazy, czy nawet miejscu, w ktorym wszystko powinno smigac gladko. Ten element to kolejny gwozdz do trumny, gdyz zwyczajnie odechciewa sie grac. Dorzuc do tego dluuuuuugie loadingi, ktore potrafia doprowadzic do szewskiej pasji :trup:

Reszta:

Cala reszta zostala tak jak w wersji na kostke, ale co z tego skoro konwersja to kawal crapu, przy ktorym mozna posiedziec 20 min, zalamac sie, zastanowic na sensem wlasnej egzystencji, wywalic przez okno, badz zakopac jak najglebiej.

Ocena : 3

Pytanie 1:

Dynasty Warriors 4 : Empires : jest nudny i pewnie znudzi ci sie po paru godzinach.
Dynasty Warriors 3: fajna siekanka, fabula i glepia, mozna wziasc
Kessen II ; wziolbym Kessena III =)
Romance of the three kingdoms ; prawdziwy pozeracz czasu, dluga i cholernie skomplikowana. Oprawa nie jest najlepsza, ale nie to sie w tej grze liczy. Jesli jestes fanatykiem orientu, filmy chinskie lykasz w ilosiach hurtowych, znasz otoczke historyczna HERO -> bierz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.