Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaką grę wybrać?
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Suavek
QUOTE(Guts @ 20 12 2006, 20:57) *

W Harvesta na PSX'a przegralem rok. Gra w stosunku do wersji na N64 zostala wspaniale skonwertowana

O ile się nie mylę to wersja PSX nie była konwersją N64. To niemal dwie odmienne gry tyle, że z podobną grafiką. Wersja PSX jest nieco bardziej rozbudowana.

QUOTE(Guts @ 20 12 2006, 20:57) *

Cala reszta zostala tak jak w wersji na kostke

Wersja PS2 posiada nawet kilka bonusów. Na przykład można podrywać tą "nieletnią" (że niby ma 18 lat ;p ) z rezydencji. Zabrałem się za to ale nie miałem wystarczająco cierpliwości aby dalej w to grać ;>. IMO ta konwersja to kompletna pomyłka.
White
Hm. No to lipa, bo już zamówiłem Harvesta:AWL. Mam olbrzymi sentyment do wersji z GameBoya, może przeżyję ten framerate i loadingi. No, ale nie będę kupować Gacka dla jednej gry, mimo wszystko.
Dziwne trochę, że sam framerate i długi czas loadingów mogą zrobić ze świetnej gry crapa.
Zobaczymy, a nuż mi się spodoba (z kilkoma ponoć "kiepskimi" grami już tak miałem). Najwyżej sprzedam na Pchlim Targu ;]
Coati
brac maximo? 1+2? fajne to?
DUB maniak
Co wybrać:BiA Road to Hill 30,BiA Earned in Blood,Call of Duty Big Red One?
Sarge
Bierz któreś BiA jeśli stawiasz na taktyczne podejście w FPS'ach. Road to Hill 30 będzie lepszym wyborem bo jest chyba dłuższe od EiB. Ja bym jednak wybrał COD tongue.gif
banny
bierz COD'a ;]
Tytek
CoD

Mam troche nietypowy dylemat. Moge sie wymienic na Secound Sight lub SSX On Tour. I nie wiem co wybrac. Ten pierwszy to chyba ciekawy tytul, drugi zreszta tez, ale juz gralem w SSX 3.
estel
Zamiast Second Sight bral bym Psi-Ops ;] Z tych dwoch to SSXa (ale ja nie gralem w zadna czesc).
_Dreamcast_Fan_
Silent Hill 2, czy The Suffering ? (proszę wziąść pod uwagę to, iż za SH2 zapłace więcej wink.gif )
banny
imo sh2 jest warty wylozenia dychy czy dwoch wiecej- gra przodujaca w horrorach, imo najlepsza czesc serii
Moim zdaniem the suffering nie dosiega SH2 do stop
Wiec nad czym sie zastanaiwac?
Mikes
Jakieś dobre RPG, przyjazne dla początkującego z gatunkiem tongue.gif A może jakieś action rpg?
banny
FF X

a jelsi checs z nowowsci to łykaj FF12 icon_twisted.gif , Rogue Galaxy, no i valkyrie symelrie

(kur,va czemu nei amm przerobionego ps2 confused.gif)

Tytek
Eye Toy Play, Play 3 czy Groove?
Mikes
QUOTE(B@nny @ 26 12 2006, 14:12) *

FF X

a jelsi checs z nowowsci to łykaj FF12 icon_twisted.gif , Rogue Galaxy, no i valkyrie symelrie

(kur,va czemu nei amm przerobionego ps2 confused.gif)

RG już jest? uu to ściągam ninja.gif

Tytek, 3 chyba najlepsza
Tytek
a lepszy play czy groove? Bo teraz sie okazalo, ze moge wymienic sie na cos z tych fwoch.
Mikes
play maz kilkadziesiąt konkurencji, ale dosyc szybko sie nudzi, groove to jedna ale bardziej rozbudowana. Ja osobiscie wole Playa, jesli lubisz tanczyc bierz groove
White
RG już jest? uu to ściągam

Zza oceanu czy z internetu? tongue.gif

Pytanie trochę z innej beczki... warto kupować PSP mając w domu PS2? oO
AsghaN
Na PS2 nie pograsz w tramwaju/autobusie ITP !! PSP to w koncu przenosne urzadzenie do grania wiec jak musisz grac i grac i nie mozesz sie oderwac to kupuj smile.gif
White
W Polsce w tramwaju czy autobusie też długo na PSP nie pogram wink.gif
Coati
jesli masz kase... to kupuj:) a i psp zyskalo ostatnio kolejny "plus" czyli: dosyc dobry emulator gier z psx'a autorstwa chyba dark alex'a.

ja tez chetnie sprawil bym sobie psp chociazby ze wzgledu na MGS PO.

...
co do grania w autobusie etc. to wyciagniecie psp z kieszeni w takim miejscu jest rownoznaczne z pozegnaniem sie z nim smile.gif [mysle, ze kazdy zrozumie aluzje]
link.mk
Heja. Chciałem się was zapytać jaką grę kupić skoro przezedłem wszystkie Prince of Persia i God of War i chciał bym coś w tym stylu smile.gif. Co polecacie?? Pozdro smile.gif
don_walen
Może, Spartan: Total Warior ??
Quain
Shadow of Rome, albo tak jak wcześniej Spartan.
Tyle jeśli chodzi o te TPP osadzone w przeszłości. wink.gif
Jeśli chodzi Ci po prostu o TPP to oczywiście Devil May Cry 3 albo 1, Onimusha i jeszcze parę innych.
Kalinho
Tomb Raider: Legend jest fpyte- polecam.
link.mk
Hmm Spartana miałem ale szybko mi się znudził, jakiś dziwny był tongue.gif ale Devil May Cry może rzezywiście obczaje tongue.gif. Jak jeszcze macie jakieś propozycje to dawajcie śmiało smile.gif
banny
dmc 1 - klasyka
jesli lubis zstrzelac bierz sie za resident evil 4
jedna z najlepszych gier na ps2 imo

te 2 tytuly popostu kazdy posiadac czernuli musi zaliczyc
Hubi.
bierz spartana- swietna gierka i jescze po polsku
Coati
przeciez napisal, ze mial spratana... i co wy widzicie w tej grze? ja w to gralem i po 30min mialem odruchy wymiotne... hmmm moze dlatego, ze gralem na ngc tongue.gif

@ link.mk - bierz DMC1 lub Onimushe
Quain
Z doświadczenia wiem, że Spartan to ten typ gry, który niektórym bardzo się podoba, a innych po prostu odrzuca.
Dlatego trudno to komukolwiek polecić.
Mi ogromnie przypadł do gustu i bawiłem się przy nim świetnie.
Właściwie nie wiem od czego to zależy, różnie to z tą grą bywa.
Hubi.
nie zauwazylem

U mnie ze spartanem bylo wrecz przeciwnie (gralem z kolei na X-boxie). Swietnie sie bawilem, ale to moze dlatego, ze lubie takie klimaty.
Yap
DMC jest jedynym wyborem na który warto postawić z dwóch powodów:
- tani jak cholera
- miodny jak cholera
Bierz i nie zastanawiaj się.
palo
QUOTE(Yap @ 30 12 2006, 14:02) *

DMC jest jedynym wyborem na który warto postawić z dwóch powodów:
- tani jak cholera
- miodny jak cholera
Bierz i nie zastanawiaj się.

polemizował bym wink.gif podobnie jak ze Spartanem, albo pokochasz, albo znienawidzisz, dobrze jest najpierw gdzieś przetestować gre
Claire Redfield
Ja tam bym poleciła Resident Evil 4 biggrin.gif Na pewno się nie znudzi
link.mk
hmm no akurat lekki przypływ gotówki mam więc zamówię chyba DMC 1 i RE4 tongue.gif dzięki chłopaki tongue.gif
wiki1993
Na Święta dostałem Ace Combat The Belkan War i bardzo mi się spodobał. Na pewno zakupię także Ace Combat Squadron Leader, ale co jeszcze polecacie z gatunku? Z góry dzięki.

PS. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku życzę wszystkim!
White
Na Święta dostałem Ace Combat The Belkan War i bardzo mi się spodobał. Na pewno zakupię także Ace Combat Squadron Leader, ale co jeszcze polecacie z gatunku? Z góry dzięki.

PS. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku życzę wszystkim!

No to tak.
Jeśli lubisz po prostu dobrą arcadową zabawę w tych klimatach, polecam Lethal Skies II (nowoczesne lotnictwo), Secret Weapons over Normady, WWII Squadrons (klasyczne klimaty)- raczej się nie zawiedziesz.
Jeśli jesteś lotniczym zboczeńcem mojego pokroju, kręcą Cię takie klimaty, lubisz walczyć z maszyną i wykonywać samodzielnie starty/ lądowania (wymagające więcej wysiłku niż wciśnięcie przycisku jak w AC), a do tego cenisz sobie realizm, fizykę lotu itp. atakuj Energy Airforce: Aim Strike. Najbardziej realistyczna gra z tego gatunku na konsole, poziomem skomplikowania prawie dorównuje symulatorom z PC (na ile tylko pozwala pad).
Jest jeszcze taka gra z pogranicza symulacji, ponoć też świetna, zwie się Aero Elite: Combat Academy, ale wydana została chyba tylko w NTSC i baardzo trudno ją znaleźć.
W ogóle jest problem z dostępnością tych gier, niestety. Można je znaleźć najłatwiej na aukcjach (allegro, ebay, amazon) i w sklepach zagranicznych (game.net i inne).
Tak się składa że mam do sprzedania dwie sztuki EA:Aim Strike (kupiłem 3, bo się opłacało ;]). Używane, jeśli szukasz nówki, szukaj tam gdzie napisałem.
Hubi.
Co sadzicie o Project: Snowblind?
Coati
QUOTE(Hubi. @ 2 01 2007, 21:16) *

Co sadzicie o Project: Snowblind?

ostatnio dali do CDA smile.gif calkiem fajne...
mlokon
QUOTE(Claire Redfield @ 30 12 2006, 18:01) *

QUOTE(link.mk @ 1 01 2007, 15:13) *

hmm no akurat lekki przypływ gotówki mam więc zamówię chyba DMC 1 i RE4 tongue.gif dzięki chłopaki tongue.gif

dry.gif
Tytek
A co sadzicie o Mortal Kombat Deception? Zaznaczam, ze nie gralem na current genach (ani na next genach biggrin.gif) w zadne MK.
Cris
QUOTE(mlokon @ 3 01 2007, 22:59) *

QUOTE(Claire Redfield @ 30 12 2006, 18:01) *

QUOTE(link.mk @ 1 01 2007, 15:13) *

dry.gif

biggrin.gif hyhy
okens
Czy ktos z was zna moze jakies dobre, sprawdzone pinballe na dwojke?
Coati
ja znam jeden sprawdzony... ale na psx'a: TimeShock smile.gif rulezz!!
wiki1993
QUOTE(White @ 2 01 2007, 14:17) *

[No to tak.
Jeśli lubisz po prostu dobrą arcadową zabawę w tych klimatach, polecam Lethal Skies II (nowoczesne lotnictwo), Secret Weapons over Normady, WWII Squadrons (klasyczne klimaty)- raczej się nie zawiedziesz.
Jeśli jesteś lotniczym zboczeńcem mojego pokroju, kręcą Cię takie klimaty, lubisz walczyć z maszyną i wykonywać samodzielnie starty/ lądowania (wymagające więcej wysiłku niż wciśnięcie przycisku jak w AC), a do tego cenisz sobie realizm, fizykę lotu itp. atakuj Energy Airforce: Aim Strike. Najbardziej realistyczna gra z tego gatunku na konsole, poziomem skomplikowania prawie dorównuje symulatorom z PC (na ile tylko pozwala pad).
Jest jeszcze taka gra z pogranicza symulacji, ponoć też świetna, zwie się Aero Elite: Combat Academy, ale wydana została chyba tylko w NTSC i baardzo trudno ją znaleźć.
W ogóle jest problem z dostępnością tych gier, niestety. Można je znaleźć najłatwiej na aukcjach (allegro, ebay, amazon) i w sklepach zagranicznych (game.net i inne).
Tak się składa że mam do sprzedania dwie sztuki EA:Aim Strike (kupiłem 3, bo się opłacało ;]). Używane, jeśli szukasz nówki, szukaj tam gdzie napisałem.

Dzięki za pomoc White;) A za ile byś sprzedał EA: Aim Strike?
consoleboy
QUOTE(Coati @ 29 12 2006, 13:36) *

przeciez napisal, ze mial spratana... i co wy widzicie w tej grze? ja w to gralem i po 30min mialem odruchy wymiotne... hmmm moze dlatego, ze gralem na ngc tongue.gif

Ty......jak ci pokazywałem Spartana to jakoś nie psioczyłeś u mnie, a tak pozatym nie grałes nawet 10 minut wiec nie rozczulaj sie nad soba.... smile.gif smile.gif smile.gif a za obrazanie mojej konsoli jutro masz mi oddac Duala 2 i nie obchodzi mnie to że jesteś chory, odrobina ruchu dobrze ci zrobi.....A wracajac do spartana....prymitywne to nieco ale jak sie patrzy na serie Dynasty warriors czy samurai warriors które od jakiegoś czasu popadły w rutyne, to taki Spartan jest jak znalazł....Gra na -8 bez coperativa, odmóżdżająca , z bezczelnym techno w tle (który o dziwo niekiedy wpada w ucho) ale już na brak adrenaliny nie ma prawa nikt narzekac.
Coati
QUOTE(consoleboy @ 6 01 2007, 02:26) *

Ty......jak ci pokazywałem Spartana to jakoś nie psioczyłeś u mnie, a tak pozatym nie grałes nawet 10 minut wiec nie rozczulaj sie nad soba.... smile.gif smile.gif smile.gif a za obrazanie mojej konsoli jutro masz mi oddac Duala 2 i nie obchodzi mnie to że jesteś chory, odrobina ruchu dobrze ci zrobi.....A wracajac do spartana....prymitywne to nieco ale jak sie patrzy na serie Dynasty warriors czy samurai warriors które od jakiegoś czasu popadły w rutyne, to taki Spartan jest jak znalazł....Gra na -8 bez coperativa, odmóżdżająca , z bezczelnym techno w tle (który o dziwo niekiedy wpada w ucho) ale już na brak adrenaliny nie ma prawa nikt narzekac.

ale krzywo patrzylem tongue.gif w koncu 'psioczenie' na gry w twojej obecnosci roznie sie konczy xD . tak na marginesie to nie obroniles tej gry tylko dopisales kolejne minusy - zapomniales tylko o daremnej animacji postaci [o!]. duala oddam ci w poniedzialek.
White
Dzięki za pomoc White;) A za ile byś sprzedał EA: Aim Strike?

Wysłałem Ci PW.

EDIT: na wypadek jakby PW nie doszło, napiszę tutaj, może ktoś się jeszcze skusi ;] (mam 2 sztuki)

Co powiesz na 30 zł + przesyłka? Gra importowana z Anglii (za 15 funtów, czyli ok. 80 zł), ofcoz oryginał, system PAL. Odfoliowana w celu sprawdzenia czy działa, płytka raz była w czytniku. W komplecie oczywiście pudełko i całkiem obszerna książeczka. Jeśli chcesz, mogę wysłać zdjęcia smile.gif

Jeśli to co napisałem w poście Ci nie wystarczy, na www.gamefaqs.com lub gamespocie możesz poczytać o tej grze. Zaznaczam, że ma inny charakter (bardziej poważny) niż AC, ja bawiłem się przy niej lepiej. Realistycznie odwzorowane, działające kokpity, realistyczne uszkodzenia- tempo gry jest wolniejsze niż w AC, grafika też nieco gorsza, ale lepszego symulatora na PS2 nie będzie ;]
link.mk
Hej mój znajomy szuka jakiejś dobrej ścigałki z samochodami WRC co polecacie?? Raczej żeby nie było to super symulacją w stylu GT a raczej coś jak Colin tongue.gif. Pozdro biggrin.gif
White
WRC4 lub WRC: Rally Evolved, to IMO najlepsze gry rajdowe na PS2. Przy pierwszej pobawi się znacznie dłużej (więcej i dłuższe trasy), druga ma trochę lepszą grafikę, dużo smaczków, więcej samochodów i bardziej wysmakowany model jazdy, niestety tras jest o połowę mniej niż w WRC4. Wybór należy do niego.
consoleboy
QUOTE(Coati @ 6 01 2007, 13:50) *

QUOTE(consoleboy @ 6 01 2007, 02:26) *

ale krzywo patrzylem tongue.gif w koncu 'psioczenie' na gry w twojej obecnosci roznie sie konczy xD . tak na marginesie to nie obroniles tej gry tylko dopisales kolejne minusy - zapomniales tylko o daremnej animacji postaci [o!]. duala oddam ci w poniedzialek.

Ja na sile gry bronic nie bedę, swoje bledy ma , animacja średnia a nie tragiczna , a pozatym nie masz prawa głosu. Grałeś w to mniej niż kwadrans i jeszcze śmiesz się wypowiadac w temacie biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif , pozatym twoje wrażenie z RE4 też były dośc chłodne a teraz....EL Gringo Loko biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.