Sandking
1 02 2007, 16:00
Bierz LOTR: Two Towers, bo podobny do Powrotu Króla w gameplay'u jest
raven_raven
2 02 2007, 21:16
Jeśli mam T5 to warto brać Soul Calibur III? Fajne laski są w nim i ogólnie jest na co popatrzeć?
A z tego zestawu co jest najlepsze?:
Jak I,II,III,X, R&C 1,2,3,Gladiator, Soul Calibur III, Killzone?
QUOTE(raven_raven @ 2 02 2007, 21:16)

Jeśli mam T5 to warto brać Soul Calibur III? Fajne laski są w nim i ogólnie jest na co popatrzeć?
kup se lepiej plejboja
bierz sc 3
Dla mnie SC2 jest lepsze, SC3 mnie jakoś nie przekonało

No i warto zainwestować w trylogie Jaka

Oczywiście zaczynając od jedynki
DUB maniak
4 02 2007, 19:24
Cold Fear,RE4,FIFA 06 czy Godfather?
Sztajniec
4 02 2007, 19:45
QUOTE(Grabol @ 4 02 2007, 19:29)

RE4 bez dwóch zdań
Dokładnie
QUOTE(DUB maniak @ 4 02 2007, 21:24)

Cold Fear,RE4,FIFA 06 czy Godfather?
Cold Fear - beee
RE4 -
FIFA xx - fuj!
Godfather -

buerk...
kotlet_schabowy
4 02 2007, 21:18
The Godfather jest ok, z tej listy JA wybrałbym go zaraz po RE4, choć samemu kupiłem najpierw Ojca Chrzestnego, Resident'a może za jakiś czas dopiero nabędę.
Sztajniec
4 02 2007, 21:19
@Kotlet - imo Godfather to zwykły średniak, ale to tylko kwestia gustu
HC_Snake
4 02 2007, 21:33

Ja bym proponował Dead or Alive 2, albo Rumble Roses

Nie ma co gadać, bierz wszystko oprócz Killzona i Jaka I. Ale SC III w pierwszej kolejności
No to ja zapytam
Okami czy Canis Ca... Bully?

Grał ktoś w Kill Switch? Dobre to jest?
Sandking
4 02 2007, 22:30
Kill Switch? Sorry za określenie, ale ta gra przypomina mi odrobinę... Gears of War. ALe to shit totalny, już lepiej wziąć pierwszego Splinter Cella =].
Z tej dwójki...
wybrałbym...
nie bijcie!!...
Bully ;]
Gra jest jajcarska, ma fajne zadania, można się wyżyć po ciężkim dniu w szkole, ma niezłego bohatera itd. itd. ;]
Po przejściu bully, po prostu zamieniasz się z kimś na Okami (jeżeli ktokolwiek będzie chciał sprzedać) + dopłata i nie ma problemu ;]
QUOTE(raven_raven @ 2 02 2007, 23:16)

Prywatnie wybrałbym Ratcheta 2 albo 3
Co do wyboru między Bully a Okami to już zależy od twoich preferenci growych. Uwielbiasz GTA bierz Bully, chcesz coś bardziej artystycznego Okami spełnia te kryteria.
HC_Snake
4 02 2007, 22:45
Dzięki

Chociaż gry rzadko kiedy wymieniam, zwłaszcza takie perełki jak Bully

Pewnie i tak sobie sprawie i Bully i Okami, tylko nie wiedziałem co wziąć najpierw, bo chrapke mam na obydwie gry już od dłuższego czasu

A co do Kill Switch, to właśnie dlatego sie pytam, bo gdzieś słyszałem że jest bardzo podobny do Gow (a nawet takie rzeczy, że Gow jest na nim wzorowany

) Ale skoro to shit, to dzięki, zaoszczędziłeś mi nerwów
kill switch jest chyba tylko podobny do gow'a w tym ze podobnie sie tam ukrywa na oslonami i podobnie kieruje z za nich ogien do przeciwnika... jedyne podobienstwa.
HC_Snake
4 02 2007, 23:16
Bez obrazy dla girsów, ale czy to nie jest przypadkiem jedynym celem tej gry?

Zalicz cala trylogie Jaka. Najlepsza jest druga czesc (moim zdaniem najlepsza gra ever), ale warto grac po kolei, od jedynki. A w X nie gralem.
QUOTE(HC_Snake @ 4 02 2007, 23:16)

Bez obrazy dla girsów, ale czy to nie jest przypadkiem jedynym celem tej gry?

Kill Switch warto zagrać, bardzo przyjemna gra
Jakiego Tonego Hawka wybrać??
QUOTE(Homie @ 5 02 2007, 22:04)

Jakiego Tonego Hawka wybrać??
undergrounda 1, wg mnie jeden z lepszych .. u2, aw nie mają takiego klimatu. Spodoba Ci się u1 to kup reszte serii, bo każda ma w sobie coś. nie grałem w project 8
z tych nowszych to undergound 1 bo jest najlepszy. A jeśli masz okazje i chcesz pograć to poprzednie 4 części też można przetestowac na ps2(2 jako gry z psx a 2 jako normalne tytuły)
QUOTE(Dante @ 6 02 2007, 00:22)

(2 jako gry z psx a 2 jako normalne tytuły)
uhm 2 dzieki dobremu soundtrackowi i 'nie przebajerowanej' rozgrywce chyba zawsze bedzie kojarzona jako najlepsza czesc serii

co do undreground to taki wysyp udziwnien jednych przyciagnie/zainteresuje innych odrzuci [ja tak poczatkowo mialem ale jednak milo wspominam gre]
QUOTE(HC_Snake @ 4 02 2007, 23:33)

Ja bym proponował Dead or Alive 2, albo Rumble Roses

Nie ma co gadać, bierz wszystko oprócz Killzona i Jaka I. Ale SC III w pierwszej kolejności
No to ja zapytam
Okami czy Canis Ca... Bully?

Grał ktoś w Kill Switch? Dobre to jest?

to zes mu poradził. SCIII ssie na maxa, chyba ze nie grałes w poprzednie czesci. Oszczedzisz sobie zalamki w stylu 'Boesz jak oni zniszczyli moja ulubiona postac' Jak I to najlepsze czesc Jaka & Daxtera, z najlepszym kilmatem, ładna nie tnacą animacja i bez głupiego strzelania. Platformer w 100%.
A co do ciebie....
bez zastanawiania bierz Okami. 10/10 w oim prywatnym rankingu. Nie pozalujesz zakupu chyba ze jestes typowym debilem.
A Kill Switch ssie kule
zalezy jesli lubisz rpg to okami ale mi spodobało sie bardziej Bully
(awersja do rpg ale pelen szacun ofkozz)
tylko co ma wspolnego okami z rpg? xD
przeczytaj sobie numer PE z OKAMI
zreszta mogłes sie pomylic poniewaz to zwykly gatunek rpg czyli jrpg
a ma duzo wspolnego poniewaz jest tam dosc znaczaca "rozbudowa" wilka
Albo mowie prawde albo mozg mi sie lasuje
QUOTE(Senshi @ 6 02 2007, 03:20)

przeczytaj sobie numer PE z OKAMI
zreszta mogłes sie pomylic poniewaz to zwykly gatunek rpg czyli jrpg
a ma duzo wspolnego poniewaz jest tam dosc znaczaca "rozbudowa" wilka
Albo mowie prawde albo mozg mi sie lasuje
aha, okami jest rpg bo tak napisali w pe xD
i nie ma tam zadnej rozbudowy postaci, poprostu kupujemy sobie pkt energii. idzac takim tokiem myslenia God of War tez jest rpg?
racja. lasuje sie
co napisali we PE to swiete XD
Rzeczywiscie w PE sie pomylili i ja tez sie pomylilem - to jest przygodowka

Zwracam honor
rzeczywiscie nie moge juz trzezwo myslec (ach ferie)ale ja preferuje amerykanski gry dlatego moim zdaniem bierz bully
a jak japonskie to okami
phi. Wybierał byś MGS <-> Okami, bierz Okami, wybierał boś GoW <-> Okami, bierz Okami, Bully tym bardziej ta gra przy Okami nie pierdnie tylko ze strachu chowa się w kącię, nie ta klasa, ot co.
Masz racje ale ja bym wzial
MGS GoW i Bully

Cenię tę grę za nowatorskie rozwiązania oprawę AV ale ja nie lubie takich gier
a w dodatku sie zacialem

Ok poradzcie mi jakas gre najlepiej bez bossow
Jakas dobra nie chce zadnego crapa
QUOTE(Senshi @ 6 02 2007, 15:19)

Ok poradzcie mi jakas gre najlepiej bez bossow
Jakas dobra nie chce zadnego crapa
tetris?
przeszedłem mowiac bez bosow mialem na mysli bez albo jakis łatwych bosow jak w MGS3
HC_Snake
6 02 2007, 15:06
Może Ratchet and Clank 1?

Tam są tylko czterej bossowie, w dodatku dość prości, a sama gra jest jedną z najlepszych w swoim gatunku. No i jest amerykańska, czyli taka jaką lubisz
A co do waszych odpowiedzi, to dzięki, chyba jednak skusze sie najpierw na Okami. Musze w końcu zaspokoić swój "artystyczny głód" jaki został mi po Kolosach
Stachu: SC III napewno nie ssie, co bardziej, jest to według mnie najlepsza bijatyka ever, zaraz obok Tekkena 5
warriors sobie zakup, niezle chodzone mordobicie - bossowie sie trafiaja ale nie sa przegieci, sporo pobocznych misji, niezly klimat(new york lata 70te) no i przede wszystkim od chlopakow z rockstar
Wariors grałem i spodobało mi sie tylko to ze mozna przechodzic story w kooperacji a platformowek raczej nie
jakas strzelanka lub przygodowka/akcja??
HC_Snake
6 02 2007, 16:11
W Blacku nie ma bossów, a sama gra jest świetna

Chociaż niektóre momenty w tej grze można by uznawać za bossów (np. ostatnia sala

). Ale pewnie już i tak w to grałeś
heh akurat nie

obraziłem sie na ta gre ze taka krótka ale ok zamawiam
i jeszcze jedna bo zamawiam po 2 sztuki
Przeszedłem przez święta Bully - Gra świetna ... Czekałem na taki klimat długi czas ... Wreszcie miałem okazję przejść.
Okami - Dziś odpaliłem swoje promo

Pograłem godzinę i ... To wszystko prawda co piszą o tej grze ... Od pierwszej chwili się zakochałem ... Cudo !
Ps. Mam nadzieję, że ta gra później mnie niczym nie odrzuci

Ceny tych gier za nówki kształtują się tak samo - 149 zł.
Osobiście wybrałbym Okami. Na pewno starczy Ci na dłuższy czas, niż Bully. Mimo wszystko Canis Canem Edit, również polecam zaliczyć !
Chyba jako drugie kupie God of War
Przyznaje ze bardzo zgrzeszyłem nie grajac w te gre wczesniej

A kiedy wychodzi test drive??
HC_Snake
6 02 2007, 17:39
Dzięki wszystkim za rady, teraz to już napewno Okami pójdzie na pierwszy ogień
Senshi - jeśli jeszcze nie grałeś w God of War, to lepszego wyboru nie mogłeś dokonać

DMC i Ninja Gaiden wysiadają przy Kratosie

Poza tym musisz go mieć, bo:
-już niedługo wychodzi druga część.
-ja właśnie przechodze go po raz n-ty
SC III napewno nie ssie, co bardziej, jest to według mnie najlepsza bijatyka ever, zaraz obok Tekkena 5
bredzisz, SCIII ssie na całej lini <gosz jak mozna było skopac tak swietnego soul calibura z dc

>
a najlepszymi bijatykami ever sa w kolejnosci:
TTT
SoulCalibur na DC
Virtua Fighter -4- Evolution
JanzKijan
6 02 2007, 19:24
Zgodnie z tematem...którą grę wybrać jeżeli chodzi o "ninja-skradanki" w realiach kraju kwitnęcej wiśni - wybór nie jest zbyt szeroki ale chciałbym poznać wasze opinie, najlepiej z krótkim rzeczowym uzasadnieniem. Zależy mi na grze zbliżonej klimatycznie do pierwszego Tenchu na PS1 (ach ta nieuchwytna magia, zaklęta w design, muzykę i tragiczny koniec Rikimaru

) - Proszę o wskazówki - Tenchu Wrath of hawen, Tenchu fatal Shadows czy może Shinobido (więcej zdaje się nie ma?).
Na marginesie - czy warto brać MGS3 Subsistatnce czy MGS3, zakładając brak gry po sieci; inaczej - czy poprawa pracy kamery(bo chyba tyle?) jest warta ponad 100 zł? - Jak sądzicie? Proszę ewentualnie o linki do ofert sprzedaży.
Z góry thx i pozdrawiam

.
HC_Snake
6 02 2007, 19:32
Stachu: SC III jest według mnie bardzo podobny do SC z Dreamcasta (ten sam klimat, feeling), i chociaż jest o stokroć bardziej zbugowany, to i tak ma więcej plusów. Pierwszy z brzegu - w SC na DC nie zagrasz sobie Setsu(cz)ką
JanzKijan - Na japońskich skradankach za bardzo sie nie znam, ale polecam Onimushe:Dod, choć to coś zupełnie innego, ale gra świetna

A co do MGS3:Subsistance, to śmiało to bierz, bo jeśli jakimś cudem nie grałeś jeszcze w Mgs3, to musisz wiedzieć, że ta kamera potrafi czasami solidnie zepsuć zabawę

A poza tym jest jeszcze kilka innych dodatków

No i ten 3-godzinny film
kotlet_schabowy
6 02 2007, 20:38
Polecam Tenchu 3, choć z wymienionych przez Ciebie gier grałem tylko w tę. Po prostu klimacik jest świetny, muzyka, plansze, nowe stealth kills, trzecia postać. Jeżeli Tenchu Ci się podobało, trzecia część również. Ma też świetną grafikę. Polecam też "po drodze" zagrać w drugą część, która jest chyba najbardziej rozbudowana, nie występują tam "dziwne" postacie (demony i tak dalej) i fabuła jest najfajniejsza. Szkoda, że w czasie misji nie ma muzyki.
Inne dodatki w MGS 3 : Subsistence to Metal Gear i Metal Gear 2, film, o którym wspomniał HC Snake, kamera, tryb online i śmieszne filmiki na "silniku" MGS 3.
co do tenchu to warto zagrac chociaz w pierwsza misje pierwszej czesci - poprostu czuc ten klimat:)
Tenchu 3 jest bardzo dobre i spędziłem dużo czasu grając w singla i multi ale Shinobido Way of Ninja(chyba ma taki podtytuł) jest chyba bardziej ninja. Chodzi mi o to że ta gra zmusza cie do skradania nawet jeśli chcesz przejść gre zabijając wszystko po drodze. No i w samej grze jest więcej misji do wykonania (np zabić kogoś w tej lokacji potem ukraść komus innemu coś w niej) Całkiem fajnym patentem jest wykonywanie zadań dla 3 różnych bossów i szukanie wspomnień,ale wydaje mi się że tutaj fabuła schodzi na troche dalszy plan. Sam mam problem z wybraniem która z tych gier jest lepsza w moim odczuciu. Chyba pogram sobie dzisiaj w obie i się zastanowie
JanzKijan
7 02 2007, 19:17
...z rozpędu wybrałem Tenchu Fatal Shadows (gdyż akurat było

) - Nie polecam - klimat poleciał w dół równi...Tenchu z nutą amerykańską nie jest do przyjęcia.
Którego z serii Jak&Dexter polecicie? Nie mam czasu na wszystkie, a z jeden chociaż by wypadało zaliczyć. Proszę o lekko chociaż merytoryczne wskazówki.
Bartezoo
7 02 2007, 19:37
Bierz Jak 3 najbardziej przystępny choć 2 jest najlepsza
HC_Snake
7 02 2007, 20:03
QUOTE(Bartezoo @ 7 02 2007, 19:37)

Zgadzam sie, trójka jest bardziej przystępna, ale jeśli chcesz przejść tylko jedną część, to bez wahania bierz Jak II. To jest jedna z tych gier, w które poprostu trzeba zagrać

Ostrzegam tylko, że pewnie nie raz rzucisz padem przez tą gre
QUOTE(HC_Snake @ 7 02 2007, 22:03)

QUOTE(Bartezoo @ 7 02 2007, 19:37)

Zgadzam sie, trójka jest bardziej przystępna, ale jeśli chcesz przejść tylko jedną część, to bez wahania bierz Jak II. To jest jedna z tych gier, w które poprostu trzeba zagrać

Ostrzegam tylko, że pewnie nie raz rzucisz padem przez tą gre

potwierdzam... nie raz rzucilem padem przez ta gre:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.