Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaką grę wybrać?
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
banny
moto gp x czy Tourist trophy ?
Coati
Tourist Trophy... gralem w obie gry i jakos TT bardziej mi podeszla, jest tez trudniejsza IMO
banny
a stopien rozbudowania, motocykle itp ?
sondrack tez musi byc smile.gif

za starych dobrych czasow moto racer dawał rade, ale teraz czas na cos nowego smile.gif
Coati
jak grales w gran turismo to tak jakbys gral w tourist trophy:) tylko ze tu masz motocykle. sound track... hmm jakies licencjonowane kawalki tam sa ale fajniejsze jest mruczenie silnikow:)
White
Ja tam wole Moto GP 4, przynajmniej ma swój specyficzny klimat, bo grając w TT ma się poczucie deja-vu. Jeśli grałeś w GT4, odpuść sobie TT.
No, chyba że jesteś Gran Turismowym maniakiem.
Coati
tez fakt:) najlepiej obczaic w miare mozliwosci obie gry, a potem decydowac sie na ewentualne kupno.
ground_zero
Residenta Czwartego rzecz jasna,choć tak naprawde to kwestia gustu Pro Evo też genialny jest wink.gif
Coati
QUOTE(ground_zero @ 9 02 2007, 12:03) *

Residenta Czwartego rzecz jasna,choć tak naprawde to kwestia gustu Pro Evo też genialny jest wink.gif

blink.gif question.gif
raven_raven
Gościu myślał że tu każdy pisze co najlepiej kupić(czyli must have) biggrin.gif.
Homie
Jakie Simsy polecacie?
Dante
Prywatnie to żadne bo dla mnie to wszystko to odcinanie kuponów od tych pierwszych piecowych ale Bustin Out/Poza domem było całkiem całkiem i chyba nie jest za drogie.
rushman
QUOTE(JanzKijan @ 7 02 2007, 19:17) *

Którego z serii Jak&Dexter polecicie? Nie mam czasu na wszystkie, a z jeden chociaż by wypadało zaliczyć. Proszę o lekko chociaż merytoryczne wskazówki.

Jak II jest bez watpienia najlepszy - bardzo rozbudowany, bardziej spójny niz 3ka. Dostarczy Ci przedniej zabawy na dobre 30 godzin.

Jesli natomiast szukasz platformera w czystej postaci polecam J. & Daxter - dosc łatwo i przyjemnie sie w to gra blush.gif
Sztajniec
Jak 2, God of War czy może Black?

Którą polecacie ? smile.gif
banny
GoW

wstyd nie znac!
Colio
Zdecydowanie GoW, jedna z ładniejszych gier na PS2, masa grywalności i klimatu ;] Chociaż to ofkorz zależy od gustu, bo podałeś 3 świetne gry, ale raczej odmienne gatunkowo. Jeśli lubisz siekanki, antyczne klimaty, i masakryczną oprawę A/V bierz GoW. JAK 2 to już trochę starszej daty gra, bardzo dobra, ale pod względem jakości i gameplayu niedorastająca obecnie do pięt przygodom Kratosa. Zaś Black to dynamika i niezła oprawa, ale też sporo niedoskonałości. Lepiej pierw zaopatrzyć się w must have'y. Jeśli masz trochę kaski i cierpliwości, to mógłbyś poczekać na GoW II, coby zostać już ostatecznie powalonym tym co się dzieje na ekranie. Pytanie tylko, czy zależy Ci na śledzeniu scenariusza od początku, czy oczekujesz tylko czystej zabawy ;] Ja bym brał GoW, chociaż wszystkie te tytuły mogę z ręką na sercu polecić.
Coati
Black smile.gif bardziej miodny jest :> [wiem, wiem dziwne i rewolucyjne poglady mam xD]
Senshi
Black

Od GoW bardziej podoba mi sie spartan tw (chociaz GoW jescze nie przeszedlem do konca)
Dante
Jak 2 jest chyba najdłuższy i najbardziej różnorodny z tych tytułów. Wszystkie trzy gierki sprawia napewno frajde podczas grania i warto sie w nie zaopatrzyć.
Stachu
QUOTE(Senshi @ 14 02 2007, 00:16) *

Black

Od GoW bardziej podoba mi sie spartan tw (chociaz GoW jescze nie przeszedlem do konca)

to masz dziwny gust

a na pewno inny ode mnie bo jesli GOWa uwazam za jedna z nejlepszych gier na PS2 to spartan był dla mnie chu*jstwem ktore zniecheciło mnie do tego gatunku gier
Senshi
QUOTE(Stachu @ 15 02 2007, 16:39) *

QUOTE(Senshi @ 14 02 2007, 00:16) *

Black

to masz dziwny gust

a na pewno inny ode mnie bo jesli GOWa uwazam za jedna z nejlepszych gier na PS2 to spartan był dla mnie chu*jstwem ktore zniecheciło mnie do tego gatunku gier

Sa gusta i gusta.
GoW

plusy
minusy

+ Elementy zrecznosciowe
- chyba wcale (jak narazie)

+ Zagadki
+ Combosy

+ Levele

Spartan Total Warrior

plusy
minusy

+ Nie jestes sam
- chyba wczale nie

+ Potyczki armia na armie (tak te 180 postaci)
+ Bardziej realna niz GoW (zadne tam trolle itp.)

Pomijam przy zestawieniu tych gier takich rzeczy jak bugi itp.

Kwestia gustu biggrin.gif
Coati
ktory Dynasty Warriors jest godny polecenia? dodam tylko, ze gralem tylko w... jedynke na psx'ie smile.gif [wiem wiem to zupelnie inna gra {1v1}]
banny
need for speed underground 1 czy need for speed most wanted?

czy w mw jest tunning ?
SORROW
QUOTE(Sztajniec @ 13 02 2007, 20:30) *

Jak 2, God of War czy może Black?

Którą polecacie ? smile.gif

Nie za bardzo rozumiem to pytanie. Przecież to zupełnie inny gatunek gier. Zależy kto co woli.Jeżeli jesteś fanem gier Fpp ,to łykaj Blacka. GOW to zupełnie inny rozdział ...
Sztajniec
Postanowiłem, że pierw wezmę Blacka, potem GoW'a a na końcu Jaka wink.gif Dzięki Wam za rady.
Danilo1972
QUOTE(Sztajniec @ 20 02 2007, 22:01) *

Postanowiłem, że pierw wezmę Blacka, potem GoW'a a na końcu Jaka wink.gif Dzięki Wam za rady.

W sumie dobrze postanowiłeś, bo najpierw weźmiesz grę gorszą (Black), żeby później zagrać w prawdziwe arcydzieło jakim jest GoW smile.gif
White
Nie wiem czy gorszą, ale na pewno krótszą ;]. Potem zanim wykupią weźmie średnią, a na koniec najdłuższą. Dobry plan.
wozek
QUOTE(banny @ 19 02 2007, 23:09) *

need for speed underground 1 czy need for speed most wanted?

czy w mw jest tunning ?

Bralbym undera1. MW jakso zatraca mi wsia (moze dlatego, ze jezdzi sie tylko w dzien... jakos nie potrafilem poczuc tej gry). Tuning. Zartujesz? To ostatnio znak reklamowy serii nfs (szkoda).
banny
Dzieki, ale jestem zmusozny wziasc najpeirw mw, potem zajme sie underem smile.gif
FLooK
Resident Evil 4, Black, Test Drive: Unlimited czy FFXII??
Mam kase na dwie pozycje.
dark_grzyb
Ja bym wziął FFXII i RE4.
Nielubie wyścigów i strzelanin.
okens
Ja nie mam problemu ktora gre wybrac, ale chcialbym sieporadzic czy warto brac outlaw tenis?
White
Mam to samo pytanie, tyle że o Outlaw Volleyball smile.gif
vercetti
ja bym ci radził re:4, obiektywnie jest najlepszy, dość tani i strasznie wciąga!
Tytek
a co sadzicie o Champions of Norrath ?
Sarge
QUOTE(FLooK @ 23 02 2007, 01:39) *

RE4 i FFXII starczą ci na najdłuższy okres czasu. Black jest bardzo dobry ale krótki, a Test Drive: Unlimited w wersji na PS2 to cały czas jedna wielka niewiadoma...
Colio
Ja bym brało RE4. Rozrywka w czystej postaci, klimat, moc, sieka, dobra oprawa ;] Gra starczy w miarę na długo, sporo bonusów, replayability. No i jak mówiono wyżej dobra cena :> Możesz potem wziąć Black'a, ofkorz jeśli lubisz czystą energię i masakrę w grach, to już zależy w czym gustujesz. Krótszy, ale daje radochę. I także jest w dobrej cenie.
Alfred
Pomóżcie mi wybrać grę którą najpierw kupić. (i tak na bank kupię obie, ale nie wiem w którą w pierwszej kolejności siekać). Mowa o Okami i Final Fantasy XII:/

mastah:
Człowieku, spojrzałeś w ogóle w jakim temacie umieściłeś tego posta? W "Jaką grę wybrać", ale na forum X360 rolleyes.gif.
Dante
QUOTE(FLooK @ 23 02 2007, 03:39) *

Final Fantasy XII na 100% bo obiektywnie to najlepsza i najdłuższa z tych gierek.
Jeżeli chcesz poznac jeden z tych tytułów którym prawie wszyscy się podniecaja bierz RE4,bo to solidna pozycja z kilkoma fajnymi patentami.
FLooK
Hehe, wpadło mi trochę kasy to kupiłem 3 gierki: FFXII, R4 i Black'a. Zaye*iste gierki.
THX all za podpowiedzi.
Już nie długo Dominator icon_twisted.gif . Krucho z kasą confused.gif

mastah:
Człowieku, spojrzałeś w ogóle w jakim temacie umieściłeś tego posta? W "Jaką grę wybrać", ale na forum X360 rolleyes.gif.

Respekt ;]
Sinister
Krótka piłka: Valkyrie Profile 2: Silmeria czy Tales of the Abyss? smile.gif
Kalinho
VP2:S zdecydowanie i bez najmniejszego wahania. Grafika, dźwięk, klimat- top class
Coati
guitar hero 1 vs guitar hero 2??

hmmm kolor gitary bardziej mi sie podoba w gh1 smile.gif
FLooK
QUOTE(Sinister @ 25 02 2007, 16:27) *

Krótka piłka: Valkyrie Profile 2: Silmeria czy Tales of the Abyss? smile.gif

Też jestem za VP2. Nie ukończyłem jeszcze, ale jest wciągająca.
Sialala
QUOTE(Coati @ 25 02 2007, 18:43) *

guitar hero 1 vs guitar hero 2??

hmmm kolor gitary bardziej mi sie podoba w gh1 smile.gif

sprawdz piosenki i bierz ta czesc, w ktorej Ci bardziej podchodza. czyli na 90% GH1. inna sprawa, ze wdg mnie GH2 bije na glowe GH1 za sprawa Multi, ktore jest takie, jakie powinno byc od poczatku - ale bez dwoch gitar to i tak nie ma sensu wink.gif
ja bym obecnie wybral GH2 - ale to dlatego, ze GH1 mialem przez rok i cierpialem na brak drugiej gitarki - a kiepski MP w GH1 nie motywowal mnie do zakupu drugiej gdzies w USA przez ebaya wink.gif

plusy GH2 nad GH1:
+ lepszy MP - tryb wspolpracy, gdzie jeden gracz gra solowke, drugi bas/gitara rytmiczna
+ obsluga Progressive Scan - poprawia znacznie jakosc obrazu na LCD - podejrzewam, ze GH na XO nie bedzie wygladal duzo lepiej niz GH2 w PScanie wink.gif
+ dzwiek w formacie Dolby ProLogic II - w sumie objawia sie to tylko w momencie odpalenia StarPowera i podczas okrzykow publicznosci, ale mozna sie fajniej wczuc (szczegolnie gdy kino domowe daje na full)
+ Rage Against The Machine hyh.gif
+ wiecej utworow
+ fajniejsze zakonczenie wink.gif

minusy:
- brak Red Hot Chilli Peppers w trybie cooperative wink.gif
- brak Symphony of Destruction Megadeathu wink.gif
- troche nizszy poziom trudnosci w porownaniu do ostatniej 10tki z GH1

ja bym zakup rozwazyl pod wzgledem utworow - tych, ktore Ci bardziej odpowiadaja i wszystko. i tak z czasem kupisz brakujacego Guitar Hero - czy to bedzie 1 czy 2 wink.gif
banny
Fight night round 2 czy Fight night round 3 ?

Solid_Snake_1
Witam.
Którego Socom'a kupić? Z góry dzięki za odpowiedź smile.gif .
Pozdrawiam.
White
Fight night round 2 czy Fight night round 3 ?

W FNR2 nie grałem, mam natomiast FNR3 i powiem Ci że jeśli lubisz boks to na pewno świetnie się będziesz bawił. Edytor tworzenia własnego boksera jest tak wypasiony że głowa mała.
Z tego co czytałem to FNR3 ma troszkę lepszą fizykę, grafikę i minimalnie usprawniony system walki, ale skład bokserów, soundtrack i cutman są lepsze w FNR 2. Na żadnej z tych części się raczej nie zawiedziesz.
Sialala
ja bym bral FNR2 - mam obie czesci i po poczatkowym zachwycie nad trojka ze znajomymi wrocilismy do dwojki. choc w trojce tryb kariery jest chyba jednak nieco fajniejszy.

edit:
tfu! oczywiscie wzialbym DWOJKE wink.gif
banny
ok dzieki, patrzac jeszcze na niska cene biore fnr 3
DUB maniak
Black,Warriors czy Driver PL?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.