Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaką grę wybrać?
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
FLooK
Jesli lubisz rozróbę wybierz Black'a, chociarz w Warriorsach też się dzieje.
W Drivera nie grałem to nie wiem. Ja bym brał Black.
Grabol
W sumie to nie bardzo powinienem sie wypowiadac poniewaz BLACK nie skonczylem, a w DRIVERA nie gralem ale mam nadzieje ze pomoge Ci choc troche piszac kilka slow o THE WARRIORS:

IMO:
za:
- jedno z niewielu na prawde dobrych chodzonych mordobic na ps2, a przy tym nie spaprana licencja,
- mimo ze to chodzone mordobicie to misje sa dosc zroznicowane,
- wg mnie nie za bogata ale dosc ciekawa fabula - wczesnie polecam zobaczyc film chyba z 79 roku, ktory swoja droga jest calkiem niezly,
- nieskomplikowany a przy tym calkiem pokazny(tu mozna sie spierac) repertuar zagran(rozni bohaterowie rozne style, wykorzystywanie do demolki elementow otoczenia) plus sporo mini gier ktore ubarwiaja zabawe,
- kilkanascie godzin zabawy w glownym trybie plus sporo pobocznych misji,
- kooperacja na dzielonym ekranie,
- b. fajny klimat, New York, late 70-te, gangsterka,
- b. interesujaca klimatyczna sciezka dzwiekowa,

przeciw:
- no coz to tylko chodzone mordobicie,
- kamera potrafi platac figle, czasem ciezko ogarnac sytuacje,
- grafika jest nie specjalna - poziom GTA:SA,
- paradoksalnie: klimat + muza + stylistyka samej gry(brudno - szare syfiaste slumsy, gejowskie wdzianka bohaterow) - to moze nie podpasowac.

Z dwojki BLACK i THE WARRIORS ja wybralbym ten drugi tytul.
eryk1982
Ponadto The W. tryb fabularny można przejść w trybe coop.
Teraz z innej beczki- który rpg na ps2 ma najbardziej brudny klimat, chodzi mi o to żeby można było być złym madafaką a nie speda....m 14 latkiem który ratuje świat walcząc z niewiadomo czym, wykonując questy w stylu idź na łąkę przynieś naręcze kwiatków . (oba kotory na x i fallouty z pc mam za sobąi taki
"dorosły" klimat mi pasuje)
Coati
z takich to moze fable.. na x/pc...
banny
Mysle ze SHIN MEGAMI TENSEI Lucifer's call dałby rade.
W dodatku to hardkorowa gierka, wiec powinna sie spodobac xD
Coati
potrzebuje jakiejsc mega odmużdżajacej gierki made in japan smile.gif simple 2000 odpada bo mam...

//edit

najlepiej gra muzyczna
Sialala
CYTAT(Coati @ 11 03 2007, 20:12) *
potrzebuje jakiejsc mega odmużdżajacej gierki made in japan smile.gif simple 2000 odpada bo mam...

//edit

najlepiej gra muzyczna

Parappa the Rapper II, Amplitude, Frequency, REZ, We Love Katamari
Coati
CYTAT(Sialala @ 12 03 2007, 19:10) *
CYTAT(Coati @ 11 03 2007, 20:12) *

//edit

najlepiej gra muzyczna

Parappa the Rapper II, Amplitude, Frequency, REZ, We Love Katamari

z podanych brakuje mi Frequency i Parapp'y smile.gif

a ten parappa to 'ten sam' gameplay co na psx'ie tzw duzo sie zmienilo?
Sialala
CYTAT(Coati @ 12 03 2007, 18:49) *
a ten parappa to 'ten sam' gameplay co na psx'ie tzw duzo sie zmienilo?

zmienilo sie tyle, co nic wink.gif
nic innego w PAL mi na mysl nie przychodzi.
Wojtq
W piątek wybieram się po konsolkę i jeśli wszystko pójdzie zgodnie z myślą, czyli cena jej wyniesie w MM 349 zł, to zastanawiam sięczy nie dokupię sobie jeszcze jakiejś gry do już zaplanowanych;) A mianowicie pod uwagę biorę Tekken'a 5, i Burnout'a któregośtam. Co byście mi bardziej polecili? Wiem, gatunkowo 2 różne gry, ale powiedzcie, która dała Wam więcej frajdy? Teraz chyba jestem bardziej za Tekken'em, bo mając kiedyś PSX'a przy "trójce" spędziłem sporo czasu, a z drugiej strony boję się, że Burnout mi nie podejdzie. Help! biggrin.gif
Suavek
Jak sam zaznaczyłeś - dwie różne gry. Niemniej jednak ja bym brał na Twoim miejscu Tekkena, pod warunkiem, że trawisz mordoklepki, lubisz masterować postacie, trenować juggle, taktyki itp. Na masherke nie ma co liczyć. A Burnout to po prostu efektowne wyścigi.

Ja po zakupie T5 straciłem wiele godzin swego życia. A jeśli masz znajomych lubiących grać to jest to idealne do wspólnej zabawy.
Siwy_
dodalbym jeszcze ze jesli nie masz z kim grac w tekkena to dosc szybko on Ci sie znudzi, a w burnoucie jest dosc duzo do przechodzenia w singlu
jesli jednak masz to zdecydowanie bierz tekkena, mozna grac do usranej smierci :F
Grabol
Tekken 5 jak najbardziej ale pod JEDNYM warunkiem że masz z kim zagrać - jeżeli masz zamiar ciorać sam to się wstrzymaj.

Ja w tym momencie na Twoim miejscu bezapelacyjnie wziąłbym God of War, nie tylko dlatego że gra jest tania, niesamowicie miodna i bardzo przystępna ale przede wszystkim gdyż już niedługo wychodzi God of War 2 a JEDYNKA byłaby świetnym wprowadzeniem przed DWÓJKĄ, która podobno jest najlepszą grą na PS2 ever. (O ile rzecz jasna masz lat 18 lub więcej! wink.gif )

IMO Burnout ssie!
Mikes
Walić tekkena, bierz Burnouta, najlepiej 3
Wojtq
CYTAT(Grabol @ 14 03 2007, 23:43) *
Ja w tym momencie na Twoim miejscu bezapelacyjnie wziąłbym God of War, nie tylko dlatego że gra jest tania, niesamowicie miodna i bardzo przystępna ale przede wszystkim gdyż już niedługo wychodzi God of War 2 a JEDYNKA byłaby świetnym wprowadzeniem przed DWÓJKĄ, która podobno jest najlepszą grą na PS2 ever. (O ile rzecz jasna masz lat 18 lub więcej! wink.gif )

IMO Burnout ssie!

GoW jest pierwszym pewniakiem jakiego kupuje, i mam nadzieję, że się nie zawiodę biggrin.gif Do tego czwarty Hitman i znikam.
To może moglibyście zaproponować mi inną grę, w którą można grać i grać, dobrą na dłuższe i na krótkie sesje ?
PS. o wiek się już nie martwię - konsolę sprawiam sobie właśnie za kasę z dzisiejszej "osiemnastki" wink.gif

CYTAT(Mikes @ 14 03 2007, 23:45) *

Mówisz, że trójka najlepsza?

Jeszcze odnośnie Tekken'a - może faktycznie nie będę się na razie na niego wychylał, bo drugiego pada nie zamierzam tymczasem kupować.

Colio
CYTAT
CYTAT(Mikes @ 14 03 2007, 23:45) *

Mówisz, że trójka najlepsza?

Trójka to chyba najrozsądniejszy wybór. Jest już kultowa, posiada spore ilości miodu i jest to najbardziej wyważony wybór. Burnout Revenge może Ci już tak nie podejść, tak samo Dominator. Posiadają pewne zmiany w kwestii gameplayu (zwłaszcza obecny Dominator - powrót do korzeni). Obie te gry są troszkę lepsze graficznie, ale to nie ma takiego znaczenia. Trójka to ich prekursor - takedowny i pełna graficzna masakra. Kupowanie w tym momencie B2 nie bardzo ma sens. Gra jest już trochę zbyt przestarzała na start. A Ty jak mniemam chcesz wybić z kopyta na nowej konsoli ;]
Grabol
CYTAT(Wojtq @ 15 03 2007, 07:28) *
GoW jest pierwszym pewniakiem jakiego kupuje, i mam nadzieję, że się nie zawiodę biggrin.gif Do tego czwarty Hitman i znikam.
To może moglibyście zaproponować mi inną grę, w którą można grać i grać, dobrą na dłuższe i na krótkie sesje ?
PS. o wiek się już nie martwię - konsolę sprawiam sobie właśnie za kasę z dzisiejszej "osiemnastki" wink.gif

...dobrą na dłuższe i na krótkie sesje..., hmm..., IMO to najlepsza do takiej zabawy jest GTA: San Andreas - chociaż gra jest już raczej wiekowa ale jeżeli nie bawiłeś się w nią jeszcze na PIECU to bierz!!!

Podchodzi Ci GoW to na pewno Devil May Cry 3 jest godny polecenia.

Poza tym jak nie odstraszają Cię klimaty jap. RPG to polecam Final Fantasy X;XII(legendarna seria) oraz Dragon Quest: Jurney of the cursed king - troche infantylny design, świat rysowany ręką Akiry Torijamy - tego od Dragon Ball. (Obie gry spokojnie na ponad 100 godzin grania.)

Chcesz dobrą ścigałkę..., ja wybrałbym Gran Turismo 4. Burnout to raczej radosna jazda bez trzymanki - nudna przy dłuższych posiedzeniach. GT4 - masa zabawy, ogrom turniejów, misji, aut, torów - gram w tą grę od momentu premiery i stuknęło już co najmniej kilkaset godzin.

Gry które wytłuściłem są ze ścisłego czuba wszelkich rankingów gier na PS2, poza tym nawet na naszym forum ich ocena przez użytkowników jest raczej zgodna - REWEACJA. Pewniaki nie zawiedziesz się.
Wojtq
CYTAT(Grabol @ 15 03 2007, 10:45) *
CYTAT(Wojtq @ 15 03 2007, 07:28) *

...dobrą na dłuższe i na krótkie sesje..., hmm..., IMO to najlepsza do takiej zabawy jest GTA: San Andreas - chociaż gra jest już raczej wiekowa ale jeżeli nie bawiłeś się w nią jeszcze na PIECU to bierz!!!

Podchodzi Ci GoW to na pewno Devil May Cry 3 jest godny polecenia.

Poza tym jak nie odstraszają Cię klimaty jap. RPG to polecam Final Fantasy X;XII(legendarna seria) oraz Dragon Quest: Jurney of the cursed king - troche infantylny design, świat rysowany ręką Akiry Torijamy - tego od Dragon Ball. (Obie gry spokojnie na ponad 100 godzin grania.)

Chcesz dobrą ścigałkę..., ja wybrałbym Gran Turismo 4. Burnout to raczej radosna jazda bez trzymanki - nudna przy dłuższych posiedzeniach. GT4 - masa zabawy, ogrom turniejów, misji, aut, torów - gram w tą grę od momentu premiery i stuknęło już co najmniej kilkaset godzin.

Gry które wytłuściłem są ze ścisłego czuba wszelkich rankingów gier na PS2, poza tym nawet na naszym forum ich ocena przez użytkowników jest raczej zgodna - REWEACJA. Pewniaki nie zawiedziesz się.

GTA zaliczone na syfie, co się kompem zwie wink.gif Gran Turismo 4 też będzie, bo brat bierze dla siebie, ale sam na pewno też przysiądę do tej giery. Na razie nie ryzykuje z jRPG, może za jakiś czas, ale teraz chce sprawdzić te najbardziej mnie interesujące tytuły. Zastanowię się jeszcze nad tym Burnout'em3, ale jeśli na dłuższą metę nudny to sam nie wiem. Może sprawię sobie niespodziankę i wezmę coś na spontana.
raven_raven
Którego Burnouta wybrać?

Otóż tydzień temu pożyczyłem Burnouta 3 od kuzyna któremu ta gra się znudziła. I mam możliwość odkupienia(chyba, gra jest w idealnym stanie, nawet ryski nie ma, instrukcja nie dotknięta), czy kupić za podobną cenę Revenge'a czy może uzbierać troszkę kapuchy i kupić Dominatora? Chociaż co do ostatniego to wadą jest brak crasha i cena.
Kwapi
Najpierw weź B3 następnie po paru miechach kup sobie BR. BD nie musisz w ogóle kupować ale to moje zdanie tongue.gif
Coati
tez uwazam ze najlepiej wziac B3... ale potem mozna brac BD, a o BR zapomniec smile.gif
Mikes
Którego Time Splittersa byście polecali?
Suavek
Trzeciego ;>
ogicool
CYTAT(Mikes @ 15 03 2007, 21:10) *
Którego Time Splittersa byście polecali?

drugiego, na hardzie
bo pozostałe poziomy nędzne skrajnie
i pierwszego na hardzie

party23.gif
naprawde i na serio

załował nie bedziesz, dab reke uciąc
Emet
W multi lepszy był drugi bo ma więcej ciekawych map, a tak to raczej też trzeciego.
White
Są w empiku trzy gry w tej samej cenie, nie mogę się zdecydować którą wziąć:

Moto GP 4
Burnout 3: Takedown (mam Revenge, ale słyszałem o trójce dużo dobrego)
Formula 1 06

Która z tych gier jest najbardziej rozbudowana i miodna?
Coati
b3
Mikes
B3, nie ma innego wyboru
Wyjebo
Burnout 3, moim zdaniem najlepsza część serii.
White
Okej, thx ;]

A jak jest ze ścieżką dźwiękową w B3? Więcej gitarowych riffów czy raczej techniczne drgawki?
Emet
W B3 są z tego co pamietem tylko "gitary" (w B4 doszyły techniawki itp).
Wyjebo
Gitary, nie licz jednak na to że soundtrack dorównuje Revenge.
Grzehoo
CYTAT(White @ 16 03 2007, 22:48) *
Okej, thx ;]

A jak jest ze ścieżką dźwiękową w B3? Więcej gitarowych riffów czy raczej techniczne drgawki?

Tylko rock, punk-rock i nieco emo ;f

F1 06 - spędzone z tą grą 30h uważam za stracone, crap
MotoGP 04 - ścierwo nieziemskie, to nie jest to "prawdziwe" MotoGP od Climaxu.

Wybór może być tylko jeden - B3 ;]
White
No to biorę Burncia, nie ma bata smile.gif . Thx.
Reiko
B:Dominator GoW 2 czy test drive unlimited? (prawdopodobnie odpowiedzi beda: winner_first_h4h.gif GoW 2 winner_second_h4h.gif Dominator winner_third_h4h.gif test drive ale i tak prosze o wypowiedzi i argumenty!!!)
Wyjebo
1. GoW:2 - za obłędną strone A-V, klimat, postać Kratosa oraz Power płynący z walk
2. Burnout:D - za to samo co zawsze (- muzyka)
3. Test Drive:U - patrz. 1 i 2 miejsce
Mikes
A właśnie, a PSI-OPS? Jak sprawuje się wersja PS2? PCtowa podobno jest niezła, jak wypada port ps2?
Coati
port to jest na pc, a nie na ps2... a skoro na pc jest ok to na ps2 o klase lepiej... jak to bywa z konwerjsami konsola => PC
Kwapi
Na PC była w pytkę to chyba na ps2 będzie spoko. smile.gif
FLooK
CYTAT(Wy(pipi)o @ 17 03 2007, 00:54) *
1. GoW:2 - za obłędną strone A-V, klimat, postać Kratosa oraz Power płynący z walk
2. Burnout:D - za to samo co zawsze (- muzyka)
3. Test Drive:U - patrz. 1 i 2 miejsce

Nic dodać, nic ująć happy.gif
Grzehoo
CYTAT(Reiko @ 17 03 2007, 00:39) *
B:Dominator GoW 2 czy test drive unlimited? (prawdopodobnie odpowiedzi beda: winner_first_h4h.gif GoW 2 winner_second_h4h.gif Dominator winner_third_h4h.gif test drive ale i tak prosze o wypowiedzi i argumenty!!!)

To zależy od Twojego gustu. Jeśli lubisz dynamiczne nawalanki - bierz GoW 2, podobno jest dobry (w każdym razie mam nań wyje.bane). Jeśli zaś wolisz wyścigi - bierz Burnouta. A co jeśli preferujesz wyścigi i grałaś w poprzednie Burnouty? Wówczas wybierz TDU - mimo że gra wygląda średnio, to jest niesamowicie wciągająca i długa (mam 22% i 11h na liczniku).
raven_raven
Burnout Revenge czy WRC: RE czy Need for Speed Underground 2?

Burnout 3 mam pożyczoną i niedługo oddaje, jakie zmiany poczyniono w 4? Lepsza muzyka(uwielbiam Lazy Generation), fajne zmiany? NFS mam na kompa ale koszmarną grafę ma... Więc co wybrać? Z góry wielkie dzięki!
Mikes
CYTAT(raven_raven @ 20 03 2007, 20:41) *
Burnout Revenge czy WRC: RE czy Need for Speed Underground 2?

Burnout 3 mam pożyczoną i niedługo oddaje, jakie zmiany poczyniono w 4? Lepsza muzyka(uwielbiam Lazy Generation), fajne zmiany? NFS mam na kompa ale koszmarną grafę ma... Więc co wybrać? Z góry wielkie dzięki!

IMO Revenge ma gorsza muzykę niż B3(zwłaszcza jak LG Ci się podoba) o tym ze pod względem gameplayu nie dorównuje nie wspomne
Grzehoo
WRC, później napiszę, dlaczego.
raven_raven
Napisz, już jutro kupuję grę. IMO WRC jest na ostatnim miejscu... Grafika nie tęga, model jazdy taki... dziwny i trasy krótkie i mało... Wiesz grałem pierwszy raz w życiu może się nie znam, ale... Czyli że 4 gorsza od 3(Burnout)?
White
Ojej no, Burnout: Revenge nie jest taki zły- jest po prostu inny, bardziej rozrywkowo- wybuchowo- efektowny. Gra się całkiem przyjemnie, choć wybitnego skilla nie trzeba. Cóż, 80% osób uważa B:3 za najlepszą część serii.

Ale także wybrałbym WRC- model jazdy jest naprawdę świetny (jeśli wyłączysz wspomagacze), trasy są krótkie i mało tylko w porównaniu do poprzedniej części, ale ogólnie też nie jest źle. Grafika też jest bardzo w porządku, nie wiem czemu Ci się nie podoba. Jakby nie patrzeć to najlepsza szutrówka na PS2, a jej jedynym poważnym konkurentem jest... WRC4. Jeśli masz B:3, to raczej poczekałbym na Dominatora.

O NFS nie wypowiadam się, bo nie grałem.
Grzehoo
Właściwie o WRC napisał już White, więc nie będę się rozpisywał. Model jazdy bez wspomagaczy jest faktycznie kapitalny, toż to niemal RBR!

B:R - jestem niesamowicie szczęśliwy, że miałem okazję grać najpierw w tę część, a dopiero potem w Takedowna. Trójka jest znacznie lepsza IMO, Revenge jest zbyt prosty i jakiś taki mało klimatyczny.

NFS:U2 - jedyne plusy tej gry to rozbudowany tuning, niezły OST i dźwięki samochodów. Gra jest brzydka, przy ostrzejszej zadymie przycina, model jazdy to moim zdaniem porażka - grając w tę grę, czułem się, jakbym jechał ciągnikiem. Jeśli jednak jarają Cię takie klimaty - bierz NFS.

Ja wziąłbym WRC.
raven_raven
Dzięki Grzechoo za pomoc, wielkie dzięki smile.gif. Ale już grę kupiłem, Burnout Revenge za 40 zł(warto w (pipi)) i ani trochę nie żałuję. Żałuję. Że nie założyłem pampersa, bo się posrałem przy tej grze!
White
No dobra, ale teraz kup WRC:RE smile.gif
Stachu
po co marnowac kase na te wrc? kupiłem za 5 zł i i tak załuje

za 5 zł miałbym 2 piwa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.