Tekken 5
Burnout Revenge/Takedown
Killzone
GT3
PES5 (nie wiem czy za 50zl, ale jak już to niewiele więcej)
To kilka z wielu godnych zainteresowania.
ale killzone'a brac tylko jesli daja za darmo

jakim cudem jest to najlepiej sprzedajaca sie gra na ps2 w Polsce to ja nie wiem...
...bo to świetna giera? Bierz Killzone'a bez względu na cenę.
taaa świetna w tym wypadku = przereklamowany 'chlebek' z ktorego wyszedl chrupiący tost... którego za długo sie je...
przereklamowany? może troszeczkę, ale cóż z tego?
chrupiący? ee, bez przesady, może nie jest to superpłynna animacja, ale da się przymknąć oko. I tak jest lepiej niż w większości FPS'ów na PC
za długo? to raczej należy postrzegać jako zaletę, że w erze gier które można skończyć w jeden wieczór powstają jeszcze tak rozbudowane szpile. I to jeszcze FPS, a nie żaden RPG!

Ja się świetnie z Killzone bawiłem, wiem że niektórym ta gra kompletnie nie podeszła, ale nie róbmy z niej crapa. Co najwyżej jest grą kontrowersyjną
Na początku obcowania z grą wyrzuciłem ją w kąt bo nigdy nie grałem w konsolowe fps i nie umiałem dobrze grac. Ale po pewnym czasie włączylem gierke i grałem w nią 3 godziny non stop. Wynik ten pobił tylko god of war z 5 godzinami.NIe jest to najlepsza gra z mojej kolekcji ale nie żałuje 5 dych na nią.
to ja juz nic nie mowie...
btw. ktorego Gundama wybrac? troche czesci tej serii jest, a oceny w necie jakies takie mizerne...
zastanawiam sie miedzy
tym=> Gundam Federation VS Zeon,
a tym=> Battle Assault 3 Feat Gundam SEED
Killzone jest jedną z najlepiej grywalnych pozycji w jakie grałem. Najlepszy FPS na PS2 (nie grałem w Black'a).<-----Subiektyw!
Online+koledzy zklasy=przednia zabawa.
Coati o takich grach nawet nie słyszałem
CYTAT(Hide999 @ 6 04 2007, 18:52)

Jak to? Na niektórych konsolach PS2 nie działają wszystkie gry, czy to tylko wada twojej konsoli? A może ja mam konsolę, na której nie są odczytywane płyty dvd-9 (nie mam jeszcze żadnej gry z listy, do której podałeś link). Jeśli tak to bym się nieźle wkurzył.
niektóre "grube" konsole poprostu dvd9 nieczytaja i juz. niejeden juz kupowal 2 konsole tylko po to zeby zagrac np w gow'a
Nadszedł ten moment - uzbierałem potrzebną kaskę do kupienia jakiegoś orginału(nie jade na kopiach zapasowych). Od jakiegoś czasu podjarany byłem Okami - orginalna, "zeldowata" gierka, w rozsądnej cenie 149zł. I już prawie miałem zamówić (net) gdy znalazłem w ofercie sklepu Star Ocean: Till The End Of Time... też za 149zł.
Wybór cholernie trudny jak dla mnie.
Grałem kiedyś w Star Ocean (jedynka, na emulatorze) i mi przypasował konkretnie, systemem, realiami. Fabułą niekoniecznie. Wychodzi na to, że trójka tak samo dobra(a jak zobaczyłem filmiki z walk, to aż mi się oczy zeszkliły jak zobaczyłem te kosmiczne obrażenia). No i to potężne replaybility - poziomy trudności, Battle Trophies. Gra na naprawde długi czas.
Okami. Cudna perełka, ostatnie dziecko teamu Clover. Orginalny koncept, przedstawienie grafiki, japońska mitologia, humor...
Aaa, wiem że wybór jest "gupi", bo to różne gatunkowo gry (jRPG vs action-adventure) ale... help? Anyone?
Obie są właściwie dość długie, w końcu jedna to rpg, ale okami też posiada dość długi czas grania. Ja od siebie mogę szczerze polecić Okami, nie wiem jak z Star Oceanem ale Okami jest naprawdę mega miodną grą tylko trzeba załapać ten klimat.
A czy PS2 39004 czyta płyty DVD-9? Bo miałem ochotę kupić sobie God Of War. Wolę się upewnić czy mi pójdzie, żeby nie wyrzucac pieniędzy w błoto. A swoją drogą rozczarowałem się na konsoli Sony albo ogólnie na konsolach, bo dotychczas myślałem, że jak kupię konsolę, to mi pójdą wszystkie gry na tą platformę (myślałem, że jedyne ograniczenie to wersje PAL i NTSC).
Jeśli chodzi o kupno, a nie nagranie to na pewno zadziała. Zresztą jest to w miare nowy model (ja ma 30004R i mi działa np GT4 które też jest na DVD9) więc na twoim powinno działać tym bardziej.
Czyli tylko ci, którzy korzystają z piratów mają ten problem w przypadku niektórych konsol? Więc to już nie mój problem. Ważne, że każda gra na PS2 mi pójdzie (kamień spadł mi z serca). Czyli niepotrzebnie się martwłem.
raven_raven
10 04 2007, 07:15
No i to loto

A teraz ja zadam pytanko:
Czy F1 04(w zestawie z WRC 4 i Gran Turismo 3) jest warte kupna? Czy może lepiej za to sianko kupić coś innego(m.in. FIFA Street 2, Black?)
Jeśli nie grałeś w żadną grę z zestawu to bierz zestaw, jak nie to nie
raven_raven
10 04 2007, 08:32
Nie grałem w ani jedną
Grzehoo
10 04 2007, 08:55
Zestaw tych trzech gier nie powinien kosztować więcej niż 100 zł - jeśli tak jest, łykaj je bez wahania. F1 04 to ostatnia z dobrych formułek na PS2 ( najlepsza jest edycja 2003), w WRC masz świetny model jazdy i multum tras/fur, znacznie więcej niż w WRC:RE. No a GT3 to klasyk, aż wstyd nie mieć w kolekcji ;].
raven_raven
10 04 2007, 08:57
Za 80 zł, jeżeli jeszcze ktoś nie kupił, najwyżej zamówię

Dzięki za rady, GT3 jeszcze nie mam i muszę to nadrobić. Grałem w WRC: RE i trasy troszkę krótkie, ale od tego czasu nie miałem okazji ani razu w rajdy(te w GT4 muszą mi wystarczyć

) dlatego baaardzo chce mieć i jakieś WRC...
No to lepszej rajdówki niż WRC4 na PS2 nie znajdziesz. No, chyba że WRC5, ale to kwestia dyskusyjna- o różnicach pomiędzy tymi dwoma częściami napisałem w tym temacie kilka stron temu, poszukaj

Jeśli grałeś już w Rally Evolved, w "czwórce" może Cię zdziwić trochę uproszczony model jazdy, mniej interaktywne środowisko i ludzie- płaskie bitmapy, ale to w sumie niewiele znaczące szczegóły. Za to trasy- miodzio.
raven_raven
10 04 2007, 12:49
Wiesz, już w GT4 mi 3d kibice wystarczą, mało mnie oni obchodzą. Lepiej jak polygony z nich się wpakuje w auto czy trasę. W rajdówce ważne rzeczy dla mnie: model jazdy, długie trasy, ładne auto, ładny "syf" na aucie, długie trasy i dobre efekty tego "dymu" i pyłu które spod kół wyrzuca auto. No może jeszcze replaye...

Czytałem twój dłuuugi post na temat WRC 4 vs WRC 5

. Dobra robota.
Mówisz że gorzej się jeździ? Już w WRC 5 nie było ekstra, było dobrze. A czy jest to może taki model jazdy jak w WRC II? Grałem w demo i to była masakra... lekkie dotknięcie gałki i od razu "iiiiiiiii" i poślizg i tragicznie się jeździło...
Thx ;]
A w WRC: Rally Evolved jeździłeś na wyłączonych wspomagaczach? Bo dopiero wtedy gra pokazuje pazurki...
Trasy są naprawdę długie, zróżnicowane i ładne, o to nie masz co się martwić. Po takim 13-kilometrowym OS'ie aż palce bolą, ale jaka satysfakcja!

Auta są bardzo w porządku, jak w WRC5 (syf też na nich osiada

); dym, pył i kamyki wyskakujące spod auta są jak w WRC5, więc wygląda to całkiem całkiem (szczególnie w Turcji, Meksyku), choć zazwyczaj nie mają wpływu na zachowanie auta (w piątce co większe kamyki dało się odczuć), ale to detal; Replay'e identyczne jak w piątce, więc jak transmisja w TV

.
A, jeszcze pilot- nie jest taki fajny jak w piątce, niestety. Informuje jedynie o zakrętach i ewentualnie o niebezpieczeństwach na drodze. W ogóle trochę ciężko się przestawić, bo cyferki przy kierunku nie oznaczają na jakim biegu trzeba pokonać zakręt, lecz odwrotnie, im większa cyferka tym trudniejszy zakręt. A więc "1 w prawo" w WRC4 to mniej więcej "6 w prawo" w WRC5
Co do modelu jazdy- spoko, też grałem w demo WRC2 i do dziś nie mogę okiełznać tam auta

. W WRC4 jest po prostu trochę bardziej "arcade'owo" niż w WRC5, szczególnie na asfalcie (podkreślam że mówię o "piątce" z wyłączonymi wspomagaczami), można sobie na więcej pozwolić, trudniej stracić panowanie nad autem (no, chyba że złapiemy gumę- wtedy dalsza jazda nabiera rumieńców

). Nie jeździ się gorzej, choć model jazdy jest mniej wymagający i wybacza więcej niż w WRC5.
raven_raven
11 04 2007, 20:20
W WRC 5 pierwsze co to wyłączyłem wspomagacze, nienawidzę jak mi auto samo hamuje

... Cieszę się że wiesz o co mi chodzi i dzięki za wyjaśnienia niektórych kwestii

.
Biere ten trójpak

. Dobrze że w 4 są długie trasy... to ma być rajd, nie zabawa

!
Są zniszczenia? Pilot szczerze mówiąc mi rybka, bo nie za bardzo go słucham (no dobra, trochę, ale ogólnie jadę na wzrok

)
Jeszcze raz dzięki za porady White!
Są zniszczenia, choć wydaje mi się że ich skutki powinny być bardziej "dotkilwe". Tzn. po mocniejszym dzwonie nie ma co marzyć o wygranej, ale nie rozwalisz auta tak żeby nie ruszyło (w WRC5 mi się to raz udało

)- co najwyżej nie będzie wyciągało więcej niż 50 na godzinę

. Z ciekawszych smaczków odnotować można np. blokowanie się jakiegoś biegu czy możliwość złapania gumy. Irytuje za to pewna niedoróbka- nawet przy kompletnie zniszczonej elektronice reflektory na powtórkach świecą się jak gdyby nigdy nic, nie można ich też zbić. Ale chyba tak samo jest w WRC5. No i dziwny wływ na auto mają wszelkie murki i płotki- otarcie się o takowy może przynieść podobne efekty jak przy mocnym dzwonie w drzewo (uszkodzenia silnika, hamulców, skrzyni o_O), . Ogólnie jest troszkę gorzej niż w WRC5, ale i tak ok.
CYTAT
Jeszcze raz dzięki za porady White!
Cała przyjemność po mojej stronie
Polećcie jakies dobre Hack'n slashe (coś jak GoW, LOTR: ROTK, SW: EIII) tylko aby były na dwie osoby i piszcie czy trzeba mieć dual shocka, bo jeden z padów mam bez gałek.
Spartan Total Warrior bez multi, ale godny uwagi.
Mam propozycje do wszystkich. Jeżeli macie w kieszeni do 180zł i nie gardzicie rpg'ami to z miejsca chwytajcie za Final Fantasy XII.
wiki1993
14 04 2007, 10:21
CYTAT(Moralio @ 9 04 2007, 19:20)

Nadszedł ten moment - uzbierałem potrzebną kaskę do kupienia jakiegoś orginału(nie jade na kopiach zapasowych). Od jakiegoś czasu podjarany byłem Okami - orginalna, "zeldowata" gierka, w rozsądnej cenie 149zł. I już prawie miałem zamówić (net) gdy znalazłem w ofercie sklepu Star Ocean: Till The End Of Time... też za 149zł.
Wybór cholernie trudny jak dla mnie.
Nie wiem, czy już wybrałeś, ale jeśli nie- Star Ocean TTEOT chodzi na Allegro po ok. 50 zł
where?
nowy w folii jest za 99, a uzywki staja tak srednio 70 zł ;]
wiki1993
14 04 2007, 13:25
CYTAT(banny @ 14 04 2007, 13:15)

where?
nowy w folii jest za 99, a uzywki staja tak srednio 70 zł ;]
Sprawdzałem to już jakiś czas temu, teraz pewnie się zmieniło

Whatever, niedawno stały za ok. 50 zł.
Zastanawiam się nad Resident Evil 4 i MGS3:SE (w końcu doszedłem do wniosku że zacznę od tej części, a kamerę chyba jakoś przeżyję co?). Która lepsza ? Wiem, że to trudne bo gry są świetne w swoim gatunku, i każda właśnie jest całkiem inna. Która jest dłuższa i ma spore replayability?
Resident jest chyba nieco dłuższy (albo mi się wydaje...?) i ma IMO ciekawsze bonusy (dodatkowe tryby gry) które przedłużają czas gry. A jeśli zechcesz wszystko odblokować to troszke ci to zajmie czasu.
To tak o RE4, a co wybrać.. niestety nie potrafię powiedzieć
Polecałbym raczej RE 4, a "Snejka" lepiej weź w poprawionej wersji

.
hmmm obie gry nigdy sie nie zestarzeja i obie, sa swietne... ale tak jak mówi Jeay: lepiej brac MGS:3S niz SE..
swoja droga ja bym bral chyba mgs'a [wiekszy sentyment]
I chyba faktycznie poczekam na MGS3 do czasu kiedy cena Subsistance się uspokoi. Biorę w takim razie najprawdopodobniej Resident'a
Ode mnie możesz usłyszeć tylko jedno - re4.
Bartezoo
16 04 2007, 14:26
CYTAT(Wy(pipi @ 16 04 2007, 14:53)

Ode mnie możesz usłyszeć tylko jedno - re4.
No to nie ma to jak fanboj

Ja tam za RE4 nie przepadam,grafika dla mnie wcale taka nie genialna tekstury rozmyte itp. MGS 3 to inna bajka,choć może nie przypasić ale fabuła,klimat rządzą. Feeling misji w dżungli(ach poezja) ten mulitplayer w Subsitance.Tylko dobrze by było jak byś grał w poprzednie części dużo smaczków byś zauważył.
A orientujecie się ile kosztuje nowy Resident w Empiku czy Saturnie? Nie wiem czy jest sens czekać do soboty, bo wtedy jadę do Krakowa.
wiki1993
16 04 2007, 16:08
CYTAT(Wojtq @ 16 04 2007, 16:45)

A orientujecie się ile kosztuje nowy Resident w Empiku czy Saturnie? Nie wiem czy jest sens czekać do soboty, bo wtedy jadę do Krakowa.
Jak byłem ostatnio w Empiku, to RE4 był za bodajże 200 zł

Lepiej weź z Allegro, chodzą po ok. 80 zł (nówki).
raven_raven
16 04 2007, 18:02
Pf, to znowu ja... I kolejny życiowy dramat. Ale na serio:
Co lepiej: combo WRC 4 + GT3 + F1 04 za 80 zł(wątpie czy jeszcze można kupić) czy może MGS 2?
Czy ten drugi na długo starczy, dużo zabawy dostarcza? I opłaca się brać go za 60 zł + wysyłka? Są dwie wersje: zwykła i lepsza, jak się nazywa ta lepsza? I czy VR missions są w obydwóch wersjach?
CYTAT(raven_raven @ 16 04 2007, 19:02)

Czy ten drugi na długo starczy, dużo zabawy dostarcza? I opłaca się brać go za 60 zł + wysyłka? Są dwie wersje: zwykła i lepsza, jak się nazywa ta lepsza? I czy VR missions są w obydwóch wersjach?
Jesli MGS 2 to tylko : mgs2 substance. Jest do dopasiona wersja z ogromem VR missions. Aha, zwyczajny mgs 2 nie ma VR.
raven_raven
16 04 2007, 19:49
Dzięki, ale co lepiej wybrać?
CYTAT(Guts @ 16 04 2007, 20:09)

CYTAT(raven_raven @ 16 04 2007, 19:02)

Jesli MGS 2 to tylko : mgs2 substance. Jest do dopasiona wersja z ogromem VR missions. Aha, zwyczajny mgs 2 nie ma VR.
Nieprawda. Liczy się gra, te pierdoły to tylko dodatek. Po Subsistance, głupio gra się w dwójkę (drętwa kamera). Substance trudno znaleźć
raven raven, tutaj to już chyba sam musisz podjąć decyzję. MGS2 to wspaniała gra, spędziłem z nią wiele godzin i nie żałuję ani jednej. No i zakończenie może "nie zmienia ludzi na lepsze", ale daje do myślenia.
Lecz grywalnościowo na dłużej starczy Ci zestaw ścigałek, choć to zupełnie inna liga gier- zupełnie inny rodzaj rozrywki.
Wykosztuj się i na składankę i na MGS'a 2, bo warto, a jakikolwiek wybór jednej z tych pozycji byłby niewątpliwie krzywdzący dla drugiej i przede wszystkim- jednostronny, subiektywny.
raven_raven
18 04 2007, 18:25
Dobra, jakoś dam radę. I już Wam łba nie zawracam. White, jesteś spoko, dzięki za porady

.
CYTAT(raven_raven @ 18 04 2007, 19:25)

Dobra, jakoś dam radę. I już Wam łba nie zawracam. White, jesteś spoko, dzięki za porady

.
nie zgadzam sie z ostatnim zdaniem... podstepnie "zmusil" mnie do grania w Killzone'a xD

[żart oczywiscie

]
tak marginesem... White ma racje na calej linii

wszystkie te gry sa warte zakupu i sa jak najbardziej grywalne
CYTAT

Spox, nie ma za co. Fajnie że mogłem pomóc.
CYTAT
podstepnie "zmusil" mnie do grania w Killzone'a xD
Hehe, to był najbardziej przemyślany i misterny plan na tym forum
ale za 60 zł wysylka? lol
ja Ci opchne za 50
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.