raven_raven
19 04 2007, 18:55
Banny - używka za 10 zł taniej? Nie dzięki, wolę dyszkę dołożyć i mieć nówkę

.
Już do mnie leci MGS2: SoL za 36 zł z allegro... już się szykuję

!
Co sadzicie o takich grach jak Half Life lub Midnight Club 2?
Half Life swego czasu moze i był dobry, ale nie dziś. Za to Midnight Club 2 zdecydowanie polecam.
Half Life jeden y najlepszych Fpp jakie kiedykolwiek powstały wersja konsolowa jak dobrze pamiętam ma dodatkowy scenariusz. Cod do Midnight Club 2 fajnie się w to grało ale mi osobiście trochę przejadły się takie takie scigałki chociaż motocykle były fajnym patentem.
CYTAT(Emet @ 26 04 2007, 19:34)

Half Life swego czasu moze i był dobry, ale nie dziś.
mow za siebie

IMO Half Life 1 bije na glowe Half Life 2. do tego w wersji na PS2 ma nieco poprawione tekstury w stosunku do pierwowzoru na PC (ewenement!). no i nie zapominajmy o trybie cooperative
Jak myślicie co wybrać? Dotychczas jeżeli chodzi o piłke konsolową grałem w PESa 4 , Kupiłem 6 po premierze ale ekhem , nie zabardzo się dało w nią grać ; p. I teraz mam dylemat sprawić innego PESa czy może spróbowac z fifą? Doświadczenie z fifą niby mam , fifa 2000 na psx-a i chyba jakaś na kompie ale to było 12 edycji tej gry temu chyba ; p.
zalatw sobie pes'a 3... tani i ponoc najlepszy:)
Jinxters
2 05 2007, 16:59
[font="Arial Black"][/font] Którą wybrać hmmm...?? Są 3 według mnie mustyy...MGS3,RE4,no i God of War2....z tą ostatnią mam dość dziwny problem...mam bowiem świadomość ,że gdy ją już skoncze (niewazne ile razy

NIE BĘDZIE W CO GRAĆ na playaku 2 ofkoz,gdyż ciężko będzie znaleść coś równie wciągającego,fascynującego i wogóle bla bla bla

Musze tu wspomnieć,że mam za sobą już większość hitów....więć zostaje już tylko next-gen(y)

Podsumowując....chronologicznie..GOW2,RE4,MGS3...można coś dodać(np.GTA:SA)...ale każdy ma swój gust i ja go wyrażam w tym notowaniu...z fartem
MGS3S i RE4 to must have, a GOW'a mozesz odpuscic*

slaba gra, jest poprostu duzy hype na tą gre i wszyscy szaleja xD
ja bym bral w twoim wypadku najpierw mgs'a potem RE a na koncu gow'a [na koncu, bo to wlasciwie pozegnalny tytul na ps2]
* - prosze nie brac tego w 100% na serio... ale w 60% tak
Nie słuchaj innych, bierz Re4 -wystarczy Ci na dłużej i częściej będziesz do niego wracał niż do takiego GoW'a. Polecam też
Devil may cry3, a jeżeli lubisz Rpg to nie możesz przejść obojętnie obok Final Fantasy XII (rewelka). - subiektywizm made off.
Jinxters
3 05 2007, 11:33
No może masz racje ale ..... jaki hype??!! w GoW 2?! co ty?! według mnie gra ....może nie przewyzsza podanych przeze mnie tytułów ale to poprostu mój ulubiony gatuneczek i tyle

A z RPG na bank nie brał bym FF12...według mnie kiszka na maxa(jak na Finala)...już dziesiątka ją przewyższała....z RPG to własnie "dyszka" a tak to Okami(mimo wszystko to też Rpg

) no i Silmerie (choć w nią jeszcze nie grałem ale ocena 10 w grywalności w EXTREMIE napawa mnie fascynacją dla tej gry...no i ofkoz Dragon quest 9 - geniusz..
Co do VP2: Silmeria to jak najbardziej polecam. Za(pipi)isty system walk, przypominają się stare dobre czasy
Gral ktos moze w Ace Combat: Distant Thunder (jakie wrazenia)? I ktora to jest czesc gry, bo nigdzie nie moge jej znalesc (gamespot, IGN, Gametrailers).
Danilo1972
6 05 2007, 09:09
CYTAT(Tytek @ 5 05 2007, 23:14)

Gral ktos moze w Ace Combat: Distant Thunder (jakie wrazenia)? I ktora to jest czesc gry, bo nigdzie nie moge jej znalesc (gamespot, IGN, Gametrailers).
To jest czwarta część i ma podtytuł Shattered Skies w NTSC.
Bardzo dobra gra, choć gorsza od piątej części.
Co do Ace Combat... wciąż nie mogę się zdecydować czy warto zainwestować w Belkan War jeśli mam Squadron Leader?
CYTAT(Jinxters @ 2 05 2007, 17:59)

Którą wybrać hmmm...?? Są 3 według mnie mustyy...MGS3,RE4,no i God of War2....z tą ostatnią mam dość dziwny problem...mam bowiem świadomość ,że gdy ją już skoncze (niewazne ile razy ;) NIE BĘDZIE W CO GRAĆ na playaku 2 ofkoz,gdyż ciężko będzie znaleść coś równie wciągającego,fascynującego i wogóle bla bla bla :P Musze tu wspomnieć,że mam za sobą już większość hitów....więć zostaje już tylko next-gen(y) ;) Podsumowując....chronologicznie..GOW2,RE4,MGS3...można coś dodać(np.GTA:SA)...ale każdy ma swój gust i ja go wyrażam w tym notowaniu...z fartem
no ja w przeciwienstwie do panow wyzej
GOW 1 i 2 to gry przewspaniałe i zamija 3 i 4 miejsce wmoim prywatnym rankingu obok okami i mgsów
wiec, GOW>MGS3>>>>>>>>>>>>>RE4, ktory w ogole znudził mnie po 2 godzinach gry
Tytek, z Ace Combat to tylko 5 i 3 są fajne:] Imo 3 na PSX;a była najlepsza bo zupełnie inna od 4 i 5
adamst85
7 05 2007, 12:18
A ja mam pytanko - którego z Mortali na ps2 wybrać? DA - pierwszy i chyba odpada. Deception - dużo stylów walki, chess mode, konquest i chyba puzzle ale mniej postaci niż w Armageddon. Armageddon zaś ma ograniczoną różnorodność stylów walki (ze względu na kosmiczną ilość postaci :-) oraz dochodzi tworzenie własnego fightera. Czytałem trochę recek na ign i zastanawiam się między Deception i Armageddon. Może maniacy z tego forum mi pomogą ? :-). Jak graficznie? Grywalnościowo, która lepsza? Ponoć w Armageddon jakieś nowe podejście do zadawania fatalitów jest? I jeszcze pytanko - grał ktoś w Huntera - The Reckoning Wayward? Z tego co czytałem to takie Smash Tv (Gauntlet) w odświeżonej oprawie na ps2. Jest chyba opcja na kilku graczy jednocześnie. Dobre? Warto wydać 29,99 na to? Pozdrawiam.
Może nie tyle ci doradzę, co powiem ile wiem

Może w czymś ci to pomoze

DA wbrew pozorom teoretycznie ma bardziej rozbudowany system walki. Postacie tam mają 2 style walki wręcz + 1 z bronią. W Armageddon maja po jednym (1 wręcz + 1 z bronią). Ale być może w Arm... doszło trochę ciosów więc, który jest lepszy nie wiem (ale IMO chyba jednak ten z DA). Ogólnie jest w zasadzie to samo, poprostu w DA jest jeden styl walki więcej. Oba są dosyć sztywne (w porównaniu z innymi dzisiejszymi bijatykami). Graficznie chyba też ten sam poziom, a jak już coś to różnice są minimalne. Poziom dosyć dobry (aczkolwiek troche plastikowe to). W DA był fajny bajer z trumnami (nie wiem czy w Arm... też jest bo nie przechodziłem, ale podobno jest, tyko ze w mneijszej ilości).
No i w zasadzie wydawałoby się, że DA jest lepszy bezwzględnie od Arm.. ale

Armageddon oferuje ZNACZNIE większą ilość postaci (chyba wszystkie z uniwersum MK ?) i ma areny gdzie można zabić przeciwnika przy ich pomocy (aren). Np wrzucić w jakiś wielki wiatrak, or sth. Fatalities też odróżniają obie częsci. W DA była konkretna kombinacja i klasyczny pokaz (niestety tylko jeden dla każdej postaci) a w Armageddon'ie jest taka troche IMO baraninka. Tworzysz niby własne F.. ale to powoduje, że żadna postać nie ma swojego indywidualnego wykończenia.
Trochę się rozpisałem

Ps. Nie pisąłem o Deception, bo nie grałem.
wiki1993
9 05 2007, 16:33
CYTAT(White @ 6 05 2007, 12:31)

Co do Ace Combat... wciąż nie mogę się zdecydować czy warto zainwestować w Belkan War jeśli mam Squadron Leader?
W SL niestety nie grałem, ale The Belkan War mogę naprawdę polecić. Bardzo dobra gra
Sialala
10 05 2007, 09:31
CYTAT(wiki1993 @ 9 05 2007, 16:33)

W SL niestety nie grałem, ale The Belkan War mogę naprawdę polecić. Bardzo dobra gra

jednak to nadal tylko "mission pack" do SL - a przynajmniej takie sprawia pierwsze wrazenie.
CYTAT(White @ 6 05 2007, 12:31)

IMO niespecjalnie. Ace Combat 5 był grą wręcz genialną, nie tylko ze względu na grywalność ale też klimat, muzykę i występujące postacie (dialogi). Belkan War tymczasem nadal towarzyszy pierwsza wymieniona cecha (w tym faktyczne problemy z eskadrami asów) ale reszta prezentuje się niespecjalnie (muzyka dobra, ale nie tak jak w 5). Jeśli masz ochotę sobie postrzelać w kolejnych misjach, czy to bardziej czy też mniej oryginalnych to można spróbować, ale nie licz na poziom godny piątki.
CYTAT(adamst85 @ 7 05 2007, 13:18)

A ja mam pytanko - którego z Mortali na ps2 wybrać?
Żadnego

Powiem tak, w DA nie grałem i mnie specjalnie nie ciągnie. Deception sprawiało z początku frajdę i trochę godzin przy nim spędziłem. Wbrew pozorom dało się pograć jak w normalną mordobitkę choć ciosów zbyt wiele nie było. Dodatki typu Puzzle czy Chess są całkiem przyjemnym urozmaiceniem. Beznadziejny natomiast jest tryb konquest, który TRZEBA przejść aby odblokować większość dodatków, w tym też postaci. Debilizm jak dla mnie.
Gdy czytałem o Armageddon spodziewałem się czegoś znośnego, szczególnie po Deception. Ale dupa... postacie mają tylko dwa style (tj. zwykły i broń), walki są beznadziejne, grafika niepoprawiona, postacie niewyważone i beznadziejne a kompletną porażką jest to całe create fatality. No sorry, jedną z rzeczy, która przyciągała do mortala to właśnie unikatowe fatality dla każdej postaci. Tutaj każdy robi to samo i wygląda to beznadziejnie. Są też dodatki - standardowo konquest, niby lepszy ale znowu trzeba przejść by odblokować bzdety, oraz motor kombat, który z założenia mógł być dobry (karty niczym w crashu połączone z rzeźnią) ale wypadają beznadziejnie (pustki na trasach, nudy).
Jak masz wybierać to bierz Deception, jest tańszy. A najlepszym wyborem byłby ogólnie Tekken lub Soul Calibur, ewentualnie DOA2.
adamst85
10 05 2007, 17:45
CYTAT(Suavek @ 10 05 2007, 10:48)

Jak masz wybierać to bierz Deception, jest tańszy. A najlepszym wyborem byłby ogólnie Tekken lub Soul Calibur, ewentualnie DOA2.
Hehe, że Tekken lepszy to wiem - mam ju żTekkena 5 i SC 3, ale sentyment do Mortala mam jeszcze z czasów 16 bitowców. Chyba wybiorę Deception (dzięki za radę), który na allegro można kupić za mniej niż30 zł. Tryb Chess też może być fajny dla 2 graczy - szczególnie dla miłośników starego Archona :-). Czytałem właśnie recke Shaolin Monks i kurcze nie powiem - zaciekawiony jestem. Aha nie za bardzo podchodzą mi na razie wszelkie Spidermany w jakie grałem, może ktoś wypowie sięna temat Ultimate Spidermana?
Zwyrodnialec
10 05 2007, 21:04
CYTAT(adamst85 @ 7 05 2007, 13:18)

A ja mam pytanko - którego z Mortali na ps2 wybrać? DA - pierwszy i chyba odpada. Deception - dużo stylów walki, chess mode, konquest i chyba puzzle ale mniej postaci niż w Armageddon. Armageddon zaś ma ograniczoną różnorodność stylów walki (ze względu na kosmiczną ilość postaci :-) oraz dochodzi tworzenie własnego fightera. Czytałem trochę recek na ign i zastanawiam się między Deception i Armageddon. Może maniacy z tego forum mi pomogą ? :-). Jak graficznie? Grywalnościowo, która lepsza? Ponoć w Armageddon jakieś nowe podejście do zadawania fatalitów jest? I jeszcze pytanko - grał ktoś w Huntera - The Reckoning Wayward? Z tego co czytałem to takie Smash Tv (Gauntlet) w odświeżonej oprawie na ps2. Jest chyba opcja na kilku graczy jednocześnie. Dobre? Warto wydać 29,99 na to? Pozdrawiam.
Bierz Mortal Kombat Shaolin Monks. Ta część jest udana. Śmiga się po lokacjach z MK 2.
Zgadzam sie, Shaolin Monks to najlepsza odsłona jaka ukazała sie na ps2.
oplaca sie brac Klonoe 2?? tzw czy poczuje sie jak za czasow PSX'a xD ? ogolnie to brakuje mi magii gier z szaraczka na czarnulce
Grałem tylko w demówkę, ale o dziwo niezła zabawa była

Graficzka w sam raz, taka cukierkowa trochę, ale ogólnie czuć tradycyjnymi platformówkami z psxa

btw: zresztą Coati Ty jedziesz an piratach, jak ściagniesz to przecież nic Ci się nie stanie ;]
z tymi piratami to ciiiiiiii xD

, ale mam kilka oryginalow xD
no dobra klonoa to raz, a czy dobry jest RE Code Veronica? bo doszly mnie sluchy, ze to tylko i wylacznie sieczka na zombiakach... no chyba, ze źle zrozumialem
JanzKijan
13 05 2007, 16:36
Czołem...szukam dobrej "strzelanki samolotowej lub kosmicznej" (z lekka koślawo to brzmi, ale chociaż czytelnie

).
Rozważam - Ace Combat Zero: The Belkan War - proszę o wskazówki, najlepiej merytoryczne...
Z góry thx za pomoc i pozdrawiam
wiki1993
13 05 2007, 16:40
Mogę Ci polecić Ace Combat The Belkan War. To jedyna część AC, w jaką grałem, ale jest bardzo grywalna. Świetna gra.
"Samolotowa" - Ace Combat: Squadron Leader. Belkan War jest o niebo gorszy, a przynajmniej nie taki klimatyczny.
Kosmiczna - Battlestar Galactica, Star Trek Shattered Universe
cloud28
17 05 2007, 11:05
mam pewnien dylemat mam mozliwosc zakupu tekkena 5 lub budokaia 2 czy macie jakeis negatywe lub pozytywne opinie
Bierz Tekkena bez zastanowienia, nie tam jakieś dragonballowe pseudo-mordobitki. Tekken to porządna bijatyka, DBZ to chyba tylko dla kompletnych fanów serii, i to też nie do końca. Budokai 3 odstawiłem szybko a T5 jest nieśmiertelny ;>
Fifa 07 czy PES 6 ? Nigdy nie grałem w "teraźniejsze" gry piłkarskie, jedynie w demo nowej Fify, które mnie do takowych zachęciło. PES jest niby lepszy, ale Fifa kusi licencjami i
profesjonalną polonizacją. Z góry mówię że nie mam zamiaru grać całkiem serio, a jedynie rekreacyjnie. Jak ma się PES szósty do poprzednich części (która jest najlepsza?)? Dodatkowo pyt. który tytuł jest lepszy w przypadku PSP. Możliwe, że zakupię gry piłkarskie na obie konsole, jaką konfigurację polecacie (FIFA-FIFA ; PES-PES; PES-FIFA; FIFA-PES

)?
CYTAT(are91 @ 18 05 2007, 15:37)

Fifa 07 czy PES 6 ? Nigdy nie grałem w "teraźniejsze" gry piłkarskie, jedynie w demo nowej Fify, które mnie do takowych zachęciło. PES jest niby lepszy, ale Fifa kusi licencjami i
profesjonalną polonizacją. Z góry mówię że nie mam zamiaru grać całkiem serio, a jedynie rekreacyjnie. Jak ma się PES szósty do poprzednich części (która jest najlepsza?)? Dodatkowo pyt. który tytuł jest lepszy w przypadku PSP. Możliwe, że zakupię gry piłkarskie na obie konsole, jaką konfigurację polecacie (FIFA-FIFA ; PES-PES; PES-FIFA; FIFA-PES

)?
Nie jestem jakimś super fanem gier piłkarskich, ale mam PES6 i z całą stanowczością odradzam ci zakup tejże gry (chyba najgorsza odsłona serii), a skoro twierdzisz że masz zamiar grać "rekreacyjnie" to już w ogóle radze pomyśleć o Fifce (bardziej arcade'owa i ogólnie przystępniejsza)...a jeżeli chodzi o najlepszą część PES'a to moim skromnym zdaniem cz.3 wymiata.
cloud28
18 05 2007, 17:32
ja powiem tak ejzeli nie grales w zadnego nowszego pesa to polecam pesa
Jaki FPS (oprócz Killzone i Black)?
TimeSplitters, Unreal Tournament.
CYTAT(Suavek @ 18 05 2007, 23:30)

TimeSplitters, Unreal Tournament.
+Half Life
+Cold Winter [fajna gra tylko chce odemnie 2mb na memorce

to narazie nie przechodze]
raven_raven
19 05 2007, 08:18
are91: PES6 jest słaby, najlepszy jest IMO PES 3 i 5. Jeśli nie interesuje Cię realizm i przywiązanie do szczegółów a wolisz po prostu pograć sobie przyjemnie w wirtualną gałę, chwytaj FIFE 07! Niegłupia gra, taki arcade, świetna polonizacje, grafa niczego sobie, masa licencji...
Jeśli chodzi o PSP, polecam PESa (jeśli wziąłeś FIFE na PS2). No bo po co Ci dwie takie same gry, jedna lepsza druga gorsza(choć mobilna)? A tak przynajmniej poznasz PES-a

.
Jest. Jak dla mnie lipa totalna, ale to dlatego, że nie lubię tego typu strzelanek (Quake'i itp). Jak dla mnie to to jest odmóżdżona sieczka i po kilku minutach gry zaczęło mi się robić niedobrze (zielona twarz i te sprawy

)... poważnie
Ale w temacie strzelanek polecam jednak zdecydowanie TimeSplitters. Jak masz jeszcze z kim pograć w multi to już w ogóle wypas
Call of Duty (3), świetne FPSy.
A w mojej sprawie, to lepiej kupić polską edycję nowego PESa czy angielską? Czy w polskiej jest możliwość wybrania jęz. angielskiego, bo podobno polonizacja została zepsuta? I jakie są wady PES6 względem PES5, że wszyscy tak na niego narzekają.
FLooK - nie zastanwiaj sie i bierz CoD 3
are91 - Ja mam obie i ang i polska. Nie wiem dlaczego ale wole polska - rodowity komentarz mimo ze bez emocji i totalnie skopany to jednak milo ich posluchac. W polskeij nie ma mozliwosci wybrania jezyka angielskiego. Wybor jet polski albo wloski. I w polskej nie ma polskich znakow, Podstawowa wada jest przewaga napadu nad obrona. A i jescze gwoli scislosci dotad nie pojawily sie OF z editem i polska liga na polska wersje jezykowa. Mimo to bralbym PES6 PL ;]
CYTAT
Jest. Jak dla mnie lipa totalna, ale to dlatego, że nie lubię tego typu strzelanek (Quake'i itp).
Skoro TY nie lubisz danej gry nie znaczy, że jest zła sama w sobie.
CYTAT
Jak dla mnie to to jest odmóżdżona sieczka
O to w tej grze chodzi - szybki deathmatch dla rozluźnienia.
Ogólnie UT na PS2 jest w moim odczuciu świetną strzelanką. Do zarzucenia mam jej jedynie dwie rzeczy - okropny framerate (szczególnie na split-screenie, aż się grać odechciewa) oraz brak możliwości gry w multi na znanych mapach, dali zamiast tego jakieś nowe (pewnie aby ograniczyć wspomniany fatalny framerate). Za to w single można hasać normalnie na nich (i nawet wtedy przycinają ;p np. Liandri Core). Ot taka gra na szybki deathmatch.
Trzy filmiki (tak, wiem, że jestem do dupy, nie komentować

):
http://www.youtube.com/watch?v=zgR5Svu6A3whttp://www.youtube.com/watch?v=-u8TYax3Xjohttp://www.youtube.com/watch?v=rMD6--GvUiIGłówną zaletą gry jest fakt, iż jest dynamiczna. Wszelkie inne FPS na PS2 w jakie dane mi było grać są wręcz anemiczne.
CYTAT
Ale w temacie strzelanek polecam jednak zdecydowanie TimeSplitters. Jak masz jeszcze z kim pograć w multi to już w ogóle wypas
Prawda, mimo, że gra jest nieco wolniejsza od UT to zarówno do single jak i multi jest to pozycja genialna. Sam z początku gdy gierkę kupiłem (trójkę) zastanawiałem się czy dobrze uczyniłem nie mając często okazji do gry z kumplami. Jednak tryb Story, mimo iż krótki jest bardzo ciekawy a w dodatku mamy sporo zabawy w zwykłym Arcade. No i motyw z wyborem różnych broni świetny, te są naprawdę różnorodne i ciekawe. Tylko muzyka jest kiepska w moim odczuciu, jakoś nie pobudza do walki jak w UT chociażby.
CYTAT
(Quake'i itp).
Co mi przypomina, na PS2 wyszedł także Quake III. Podobno dobry.
Dobra, dzięki za bardzo wyczerpujące wypowiedzi ;] Wybiore chyba CoD 3 i UT.
BTW. UT gorzej z framratem niż w Killzone?
Czy odpowiedź, że gdy włączyliśmy split-screena na czterech to myśleliśmy, że konsola lub płyta są uszkodzone jest wystarczającą odpowiedzią?

A tak bardziej poważnie, jak możesz zauważyć na powyższych filmikach - samodzielnie grać się da spokojnie (też zależy od areny, vide wspomniany Liandri co tnie na otwartej przestrzeni) ale na splicie to już potrafi irytować. Zależy po prostu czy szukasz gierki do samodzielnej gry czy też z kumplami. Jeśli to pierwsze to nie masz się co martwić i bierz UT. Jeśli to drugie to bierz króla w tej dziedzinie - TimeSplitters.
C mozecie powiedziec o grze Silent Hill 2? Oplaca sie ja brac, jesli nie gralo sie wczesniej w zadna czesc z serii SH?
Ja nie lubie horrorow ale podobno zadna inna czesc nie rowna sie SH2
Danilo1972
19 05 2007, 18:01
Pytanie jest tendencyjne

SH 2 to dzieło chorych umysłów, prawdziwy artyzm strachu i zaszczucia.
Nie ma drugiej tak wybitnej gry w tym gatunku.
Muzyka i efekty dźwiękowe tworzą tak niesamowity klimat, że będziesz robił pod siebie, ale nie będziesz mógł oderwać się od konsoli.
Howgh
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.