Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaką grę wybrać?
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Coati
da sie... znaczy sie ja na gacku gralem to na ps2 tez powinno sie dac biggrin.gif
Plugawy
Vietiful Joe czy Red Faction ?

Lubie gry typu metal slug i takie z replay ability wysokim, Viewtful Joe zachęca oldskulowym klimatem a Red Faction rozwałką i teraz nie wiem co wybrać tongue.gif Gry nie są drogie ale chce kupić tylko jedną.
Emet
CYTAT(Tytek @ 19 07 2007, 11:18) *
Wracajac to TS2- czy jest mozliwosc gry na splicie z zywym przeciwnikiem i botami? Bo mam tylko 2pady i nie wiem czy na dwie osoby gra nie bylaby za nudna.

Da sie i to ze sporą nawet ilością biggrin.gif Można wybierać dowolnie rodzaj itp. Multi w tej grze to pierwsza klasa.
Hubi.
DMC czy Midnight Club 3: Dub Edition?
Co sadzicie o obu grach?
Kalinho
o tych grach było juz nieraz rozkminiane. nie piszmy kilkukrotnie o tym samym.
Sialala
CYTAT(Hubi. @ 20 07 2007, 13:46) *
DMC czy Midnight Club 3: Dub Edition?
Co sadzicie o obu grach?

Lamorghini czy Rolls Royce?
oba sa swietne.
Zwyrodnialec
CYTAT(DiS666 @ 15 07 2007, 18:33) *
Którą część serii NBA Street polecacie najbardziej?

Tylko Vol2. W trójce w sumie można grać tylko jednym zawodnikiem, w dwójce bardziej opłacalne było klejenie akcji drużynowych. biggrin.gif
Ortodox
Czy mozecie mi polecic jakiegos platwormera w stylu starego crash, spyro(bez zadnych super mocy),czy cos jak Donald Duck Quack Attack ?

Jest jakas warta uwagi gra Disney'a na PS2 ?
kotlet_schabowy
Nowsze części Spyro są podobno niezłe, Crash : Wrath of Cortex też zgarniał dobre noty (w okolicach 7/8 na 10) w pismach, poza tym chyba Tak and the power of Juju, Ty : The tasmanian tiger, I-Ninja, Rayman 3.
Shadow of Nobody
CYTAT(Ortodox)
Jest jakas warta uwagi gra Disney'a na PS2 ?

Kingdom Hearts 2. Wprawdzie to nie platformówka tylko Rpg ale bardziej Disney'owatej gry na ps2 nie znajdziesz (wszystkie najlepsze bajki w jednej grze). Poza tym "Disney’s Chicken Little" (bardzo przyjemna platformówka).
Coati
CYTAT(Ortodox @ 20 07 2007, 23:41) *
Czy mozecie mi polecic jakiegos platwormera w stylu starego crash, spyro(bez zadnych super mocy),czy cos jak Donald Duck Quack Attack ?

KLONOA 2 !! biggrin.gif:D
Tytek
Gral ktos w Genji?
Shadow of Nobody
CYTAT(Tytek @ 21 07 2007, 17:04) *
Gral ktos w Genji?

W dobie takich gier jak Dmc3 czy GoW2 Genji wypada wyjątkowo kiepskawo. Wprawdzie grafika stoi na wysokim poziomie, do wyboru mamy dwie postacie a i klimat prezentuje się okazale (w stylu serii Onimusha), ale to co wręcz odrzuca od tej gry to banalny do bólu model walki oraz żenująco krótki czas gry (nawet średnio zaawansowanemu graczowi Genji zajmie max 7 godzin). Gra idealna do wypożyczenia i skończenia w jedną nocke, ode mnie mocne 6/10.
Figaro
Coati, co jest tak fajnego w tym Klonoa 2 i gdzie można toto znaleźć?
Michu2
CYTAT(Figaro @ 21 07 2007, 20:31) *

Zerknij TU : http://www.gamespot.com/ps2/action/klonoa2/index.html

Swego czasu miałem demo tej gry i musze przyznac, że gra mi się nawet spodobała.
Coati
CYTAT(Figaro @ 21 07 2007, 20:31) *

nom chciales platformera w starym dobrym stylu tak? to to jest gra dla ciebie smile.gif porzadny side-scroller, dwa przyciski + kierunki i zaczynaja sie przypominac stare dobre gry na psx'a smile.gif gierka ma prosta, kolorowa grafike i calkiem przystepna historie...

no i tak... wszystko fajnie, tylko dosyc ciezko to zdobyc.. nawet na rynku alternatywnym smile.gif
Emet
@ Ortodox -> Jak & Daxter. Pierwsza część to jeszcze normalny platformer.
Figaro
Coati - Ale ja? Ja nie prosilem o takie tytuły, coś pokręciłeś ;]. Klonoa 2 zresztą, po filmikach, widać że jest solidnym szpilem...
Coati
sry faktycznie pokrecilem xD to przez ten upal chytry_.gif
Akuyashi
Ok, chciałbym się zapytać co byście polecieli świeżemu posiadaczowi PS2? Obecnie przechodzę Final Fantasy X (genialna gra, chyba pobiła nawet szóstą część w moim prywatnym rankingu), ale widzę, że już niewiele brakuje do końca i rozglądam się za jakimiś innymi pozycjami. Interesują mnie głównie jRPGi, ale z chęcią zaznajomię się z ciekawymi grami action-adventure (mam na oku Okami). Tak więc proszę o podawanie propozycji. Z góry dziękuję ^^
kotlet_schabowy
Jesli lubisz action adventrue, to polecam przede wszystkim :
Metal Gear Solid 2
Metal Gear Solid 3
Fahrenheit
Poczytasz o nich więcej w odpowiednich miejscach, ale to już praktycznie klasyki i TRZEBA się z nimi zapoznać. Z wymienionych najbliżej klasycznej przygodówki jest Fahrenheitowi, gra miażdży klimatem, fabułą, muzyką i ciekawymi postaciami, oferuje nieliniowość i nietypowy sposób sterowania.
Figaro
Final XII ^^. Splinter Cell - I mini zestawik masz z głowy. O i Prince of Persia weż któregoś (polecam 1 lub 3)
Shadow of Nobody
Moim zdaniem 5 najlepszych gier action-adventure na ps2:
Resident Evil 4, MGS:3, Gta:Vice City/San Andreas, Devil may Cry 3 (ewentualnie jeszcze God of War 2)

Najlepsze jrpg:
Final Fantasy XII -wysoki stopień trudności, rewelacyjna grafika, ogromna żywotność i niesamowicie wciągający gameplay
Kingdom Hearts II - absolutnie genialny scenariusz i bajkowy klimat
raven_raven
Action-adventure... hm, nie wiem czy to jest dokładnie to, ale z całego serca chwytaj pierwszego Boga Wojny(God of War)!!! Niedawno ukończyłem 3ci czy 4ty raz i nadal odkrywam nowe sekrety, a miodu niesamowicie dużo cały czas(tak więc gra jest naprawdę żywotna). Na dodatek niesamowita grafika i tyyyyle miodu, a za tą cenę (50 zł) to brać bez gadania!
Senshi
bog wojny to raczej slasher ;]
estel
CYTAT(Akuyashi @ 23 07 2007, 23:53) *
Ok, chciałbym się zapytać co byście polecieli świeżemu posiadaczowi PS2? Obecnie przechodzę Final Fantasy X (genialna gra, chyba pobiła nawet szóstą część w moim prywatnym rankingu), ale widzę, że już niewiele brakuje do końca i rozglądam się za jakimiś innymi pozycjami. Interesują mnie głównie jRPGi, ale z chęcią zaznajomię się z ciekawymi grami action-adventure (mam na oku Okami). Tak więc proszę o podawanie propozycji. Z góry dziękuję ^^

FF12
Okami
God of War 1/2
Star Ocean 3: Till the End of Time
Valkyrie Profile 2: Silmeria
Mark of Kri
Shin Megai Tensei: Nocturne oraz Digital Devil Saga oraz Digital Devil Saga 2 oraz Persona 3
Odin Sphere
Grim Grimoire
.hack//G.U. vol 1/2/3 (3 wychodzi pod koniec roku)
Final Fantasy X-2
Rogue Galaxy
Full Metal Alchemist 2: Curse of Crimson Elixir (fajniutkie ;] )
Kingdom Hearts 2
Hulk: The Ultimate Destruction
Suikoden V
Zone of the Enders: 2nd Runner

To sa wg. mnie gry warte obadania. O kazdej z nich przeczytasz wiecej w serwisach internetowych takich jak ign.com, gamespot.com czy 1up.com

Akuyashi
Dzięki wszystkim za propozycje - z pewnością okażą się bardzo pomocne. Widzę, że mam wiele zaległości, które należałoby nadrobić wink.gif Pozdrawiam.
Coati
CYTAT(kotlet_schabowy @ 24 07 2007, 00:07) *
[...] 
Metal Gear Solid 2
Metal Gear Solid 3
Fahrenheit
[...]

CYTAT(estel @ 24 07 2007, 19:18) *
FF12
Okami
God of War 1/2
Star Ocean 3: Till the End of Time
Valkyrie Profile 2: Silmeria
Mark of Kri
Shin Megai Tensei: Nocturne oraz Digital Devil Saga oraz Digital Devil Saga 2 oraz Persona 3
Odin Sphere
Grim Grimoire
.hack//G.U. vol 1/2/3 (3 wychodzi pod koniec roku)
Final Fantasy X-2
Rogue Galaxy
Full Metal Alchemist 2: Curse of Crimson Elixir (fajniutkie ;] )
Kingdom Hearts 2
Hulk: The Ultimate Destruction
Suikoden V
Zone of the Enders: 2nd Runner

[...]

a od siebie dodam:
Black
Shadow of the Colossus
Soul Calibur 2/3
Tenchu 3
REZ
Ace Combat 5
Amplitude / Frequency
RE4
Burnout 3
GT4
ICO
Time Splitters Future Perfect
Figaro
Rotfl, chyba ten upał ci naprawdę szkodzi - Po co wypisujesz jeszcze wyścigi? Potrzebujący ich nie potrzebował wink.gif. Eot.
Shadow of Nobody
Nie możecie po prostu wypisać kilku najlepszych waszym zdaniem gier? Podając 50 tytułów nikomu nie pomagacie.
Coati
nom lekka przesada xD

sorcerer.gif http://www.psxextreme.info/index.php?showt...47884&st=20 'kilka najlepszych' moim zdaniem post 28 smile.gif
estel
@Shadow
Wlasnie wypisalem kilka najlepszych moim zdaniem tytulow.

Moge zmienic alchemika na gre Bujingai. I tyle. Reszta zostaje tak jak jest bo to perelki ;]
amarok
Planuję kupić grę, ale mam poważny dylemat. Którą z gier wybralibyście na moim miejscu?

1. God Of War
2. God Of War 2 (z tym, że musiałbym poczekać, aż stanieje)
3. SSX Tricky
Shadow of Nobody
Bierz Gow'a 1 - ponadczasowy hicior który od czasu premiery ani troche się nie zestarzał.
XM16E1
CYTAT(Shadow of Nobody @ 25 07 2007, 18:07) *
Bierz Gow'a 1 - ponadczasowy hicior który od czasu premiery ani troche się nie zestarzał.

Zgadzam się z przedmówcą,bierz jedną z najlepszych gier na PS2 ( tak rzekł Fanboy gow'a smile.gif ) Rzeby grać w "dwójke" trzeba przejść "jedynke" żeby móc wyłapac smaczki w fabule smile.gif

PS.Niema co zdanie ładnie sformułowane XD
raven_raven
GoW I bez pytania. GoW-a II złapiesz jak wejdzie do platyny, na co i ja czekam smile.gif.
owenidas
Chciałbym się dowiedzieć czegos o grze The Sims 2... Czy warto ja kupić? Słyszałem opinie, ze np. nie ma wielu gadżetów takich jak w wersji na PC, takich jak schody, dzieci...

Czy warto wydawać na tą grę kaskę? Co prawda znalazłem bardzo tani oryginał, ale nie wiem czy gra jest warta konsoli :-)
Jinxters
CYTAT(owenidas @ 26 07 2007, 13:10) *
Chciałbym się dowiedzieć czegos o grze The Sims 2... Czy warto ja kupić? Słyszałem opinie, ze np. nie ma wielu gadżetów takich jak w wersji na PC, takich jak schody, dzieci...

Czy warto wydawać na tą grę kaskę? Co prawda znalazłem bardzo tani oryginał, ale nie wiem czy gra jest warta konsoli :-)

Simsy jak to Simsy...na początku bardzo grywalne(fajne budowanie domu,siebie itp.)..potem szukanie pracy,kontakty z sąsiadami(spore ogranicznia),i też jest fajnie. Jednak po około tygodniu(nawet nie) grania gra zwyczajnie się nudzi bo wtrąca się monotomia(robienie ciągle tych samych rzeczy)..nawet dodatki(w wersji na PC) nie ratują tej gry(w moim przypadku). Więc ja bym nie brał i przeznaczył inaczej tą flote tongue.gif
owenidas
Oki, dzięki za info... Cóż, jak na oryginał, to znalazłem bardzo przyzwoitą cenę :-D Zastanawiam się co kupić :-) Po głowie chodzi mi także Euro 2004 :-D

Nie wiem co mógłbym wybrać
raven_raven
Jak masz brać Euro 2004 to już lepiej weź te Simsy tongue.gif.

Powiedz ile masz floty i jaki gatunek Cię interesuje, z miejsca 5 pozycji naprwdę wartych zainteresowania Ci wymienimy.
Figaro
Zgadzam się z przedmówcą wszystkimi kończynami - Bierz Simsy zamiast Euro... biggrin.gif
owenidas
Hehe ;-P Może i fakt, wolałbym World Cup 2006 ;-P

A tak na serio co do floty... Cóż, na razie nie liczę, bo szczęśliwi kasy nie liczą :-P Te gry co przedstawiłem, są w bardzo korzystnych cenach, aż żal nie brać ;-P Cóż póki co, interesuja mnie takie tytuły gier "nie do przejścia" wiecie o co chodzi :-) Tego typu jak piłka, właśnie jak simy... wiecie o co chodzi :-) Kwota wydana na gry nie powinna przekraczać 50 zeta, bo nie zależy mi na supernowych grach, to ma byc przedsmak przed nowościami :-)
raven_raven
W takim razie...

Do 50 zł, nie do przejścia...

-Killzone (multiplayer, boty)
-Tekken 5
-Gran Turismo 4
-PES 5 (ok. 80 zł)
-Może jeszcze Final Fantasy X, może jest do przejścia, ale zanim to zrobisz, skończyć Monster Arenę, ułożysz swój Sphere Grid, minie z 300 lub więcej godzin.

Łykaj te wink.gif.
Shadow of Nobody

Dobre gry za ok.5 dych których "nie da sie przejść":
-Burnout:2/3
-Tekken Tag Tournament/Tekken4
-Pro Evolution Soccer 3
owenidas
Wielkie THX!

Killzone'a mam, grałem, przyznam że bardzo fajna :-) Ale chyba najbardziej skusze się na Finala, bo już od dawna chciałem skosztować tej gry :-D
raven_raven
Nie ma za co, w końcu mogłem komuś doradzić smile.gif.
Danilo1972
raven raven - gdzie Ty widziałeś PES 5 za 80zł? Tyle to kosztuje nówka PES 6.
Piątka chodzi już od 30zł.
Jeśli chodzi o Sims2, to wersja PS2 różni się od PCtowej. W wersji konsolowej masz system zadań, które musisz ukończyć żeby przejść dalej.
Gra to typowy średniak, ale raczej dla dziewczyny.
Za 50 zł masz pełne spektrum świetnych gier.
Polecam:
Gran Turismo 4
God of War
Burnout Revenge lub Takedown
Primal
GTA San Andreas
MGS3 Snake Eater
Seria Ratchet and Clank
Ortodox
Ktory ze Spyro na PS2 jest blizszy temu na PSX'ie... bo widzialem gameplay'a jednej z czesci i Spyro tam wali combosy ogonem... takiego bym nie chcial tongue.gif
Danilo1972
Ortodox - odpuść sobie Spyro na PS2. Nic ciekawego. Żaden nawet w połowie nie dorównuje PSXowym oryginałom.
owenidas
CYTAT(Danilo1972 @ 26 07 2007, 18:12) *
raven raven - gdzie Ty widziałeś PES 5 za 80zł? Tyle to kosztuje nówka PES 6.
Piątka chodzi już od 30zł.
Jeśli chodzi o Sims2, to wersja PS2 różni się od PCtowej. W wersji konsolowej masz system zadań, które musisz ukończyć żeby przejść dalej.
Gra to typowy średniak, ale raczej dla dziewczyny.
Za 50 zł masz pełne spektrum świetnych gier.
Polecam:
Gran Turismo 4
God of War
Burnout Revenge lub Takedown
Primal
GTA San Andreas
MGS3 Snake Eater
Seria Ratchet and Clank

Na początku wielkie THX dla Ciebie

Co do Simsów, to właśnie chciałbym ją kupić po części dla dziewczyny, lubi takie gry, a ja z chęcią bym z nią pograł :-) A mam świetna okazję, zeby ja kupic po bardzo niskiej cenie...

Co do innych tytułów bardzo się zastanowię, chociaż najbardziej interesuje mnie GTA:SA

Ojj, jak ja bym chciał poszaleć z funduszami, ale niestety ich null :-P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.