Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaką grę wybrać?
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Danilo1972
CYTAT
Ojj, jak ja bym chciał poszaleć z funduszami, ale niestety ich null :-P

Skąd ja to znam? wink.gif Mam to samo, chociaż trochę gier nazbierałem przez te parę lat, to i tak zawsze chciałoby się mieć coś nowego.

GTA SA - świetna gra. Co najmniej 80 godzin wyrwane z życiorysu.

Simsy możesz spokojnie kupować dla dziewczyny. Gra jest inna niż na PC, może nawet gorsza od blaszakowej wersji, ale z tego co widziałem gra się całkiem fajnie. Zarezerwuj tylko dużo miejsca na MC (coś ok. 2MB).

Koniecznie kup GoW, bo za 30 zeta możesz zobaczyć jedną z najlepszych gier na PS2.
owenidas
Cóż, skusze się na Simsy, a jak starczy kasy to się doładuje GTA:SA :-D Co do Simsów, to mi się git opłaca, bo zapłace jedynie 25 zeta za oryginał, co prawda używaną, ale stan igiełka :-D Jak oblookałem na Allegro to GTA mozna juz spokojnie kupic za 40 zeta :-D

No ale kasa, kasa, kasa ;-P Co prawda te gry sa bardzo tanie, a fajne, ale co zrobić, jak brak funduszy, to brak funduszy ;-P
Mikes
Jak masz przerobioną konsolę to moge Ci sprzedać GTA:SA NTSC.

A na temat, TOCA3 jest warta oblookania na PS2?
raven_raven
No dobra, teraz ja coś szerzej napiszę smile.gif. Niedawno łyknąłem tę grę i co musze powiedzieć: świetna!

Nie dość że jeste to bardzo dobra symulacja, to ścigasz się tu wszystkim, od kosiarek po monster trucki, lecz i tych zwykłych nie zabrakło.

W sumie samochodów jest ponad 70 czy tras chyba nawet 100, przeróżnych mistrzostw jest 35. Jeśli chodzi o tryby gry, jest ich wiele, od zwykłego time trial po World Tour. World Tour to odpowiednik kariery. Tu odblokowujesz nowe samochody i mistrzostwa do wykorzystania w Time Trial czy Single Race. Ten tryb jest podzielony na 30 swoistych rund, w której każda jest podzielona na 2 czy 3 mistrzostwa. Aby przejść do następnej rundy, musisz ukończyć chociaż jedne mistrzostwa.

Jest jeszcze jeden odpowiednik kariery, teraz zapomniałem jego nazwy, w którym startujesz "od zera do bohatera". Masz sześć różnych klas, np. Open Wheel, gdzie możesz jak Kubica piąć się po szczeblach kariery i zaczynając od Gokartów kończyć w Formule 1 smile.gif. W sumie takich pucharów jest 177, więc zabawy co nie miara.

A teraz troszkę o engine'ie. Zastanawiam się, czy nie jest on lepszy od tego z Gran Turismo 4. Bo nie dość, że jest równie płynny, to na dodatek po jednym torze ściga się max. 21 samochodów! Na dodatek każdy z nich jest obdarzony wspaniałą sztuczną inteligencją, która myśli, szuka, stara się wyprzedzać, popełnia też błędy, nawet jak staniesz pośrodku drogi to ładnie Cię wyminą biggrin.gif. Najlepsze jest to, że grafika bardzo mało ucierpiała na tym wszystkim. Nadal jest wyśmienita, samochody są szczegółowe(chociaż do GT4 im troszkę brakuje), otoczenie jest dosyć biedne poza torem, niedaleko trasy już troszkę lepiej, za asfalt, budynki i samochody to pierwsza liga. Na dodatek gra ma wiele ficzerów, które GT4 ominęło. Czyli: USZKODZENIA i widok z kokpitu.

Uszkodzenia, coś czemu poświęce dodatkowy akapit. A więc, tu już nie można swobodnie szorować band i hamować na przeciwnikach, bo kończy się to odgięciem blachy, stratą zderzaka czy nawet koła! Należy pamiętać, że uszkodzenia różnią się, zależnie od siły i kąta zderzenia można zgnieść cały przód do wysokości kierowcy lub tylko lekko odgiąć zderzak. Najlepsze są formułki, gdzie można pozbyć się kół razem z całym "rusztowaniem". Za to widok z kokpitu... przyznam, jest lekko oszukany gdyż nie widzimy ani kiedrownicy, ani deski rozdzielczej(po prostu kawałek tapicerki, karoserię wokół szyby i samą szybę), ale klimat jest wink.gif.

Do dzwięków nie przykładam uwagi, lecz muszę powiedzieć, że nie przeszkadzały mi, więc chyba jest OK.

Ogólnie gra nie jest pogromcą Gran Turismo 4. Nie ma tu skomplikowanego trybu kariery, nie ma 700 samochodów, nie kupowania samochodów i części do nich, grafika nie jest tak wspaniała, nie ma Północnej Pętli(jest południowa, ale to nie to samo), za to jest świetny klimat ścigania się, gdzie po torze pędzi 21 samochodów, blacha gniecie się równo, a bolidy konkretnie zasuwają. IMO troszke inna liga niż Gran Turismo, mimo wszystko świetna!

Więc bierz bez pytania jeśli tylko lubisz się ścigać, tu możesz wszystkim, na dodatek świetnie się przy tym bawić wink.gif.

Mam nadzieję że te moje wypociny komuś pomogą, jakbyś jeszcze coś Mikes chciał wiedzieć to wal śmiało.
Ortodox
Ehhh... To kupie sobie starego Spyro tongue.gif

A Army Men jest jakis godny uwagi z ciekawym MP ?
Shadow of Nobody
Nie słyszałem o takim (a słuch mam dobry).
Figaro
ŻADEN , ortodox!

Co myślicie o Smuggler's Run 2?
Siwy_
metal gear solid 2 czy pierwszy splinter cell ?

i niech mi ktos poleci jakas fajna i dluga platformowke
Ortodox
No ja bym powiedzial raczej, ze Metal Gear Solid 3 tongue.gif

A co do platformerow to raczej Jak & Daxter wink.gif
raven_raven
Bezsprzecznie MGS2!

A co do platformera - łykaj Ratchet & Clank 1, nie zawiedziesz się smile.gif.
el-shabazz
Elo,

Z innej beczki. Ps2 mam od niedawna, przeszukuje allegro, sklepy internetowe w poszukiwaniu FRONT MISSION 4 lub 5 ale za nic nie moge się tego doszukać. Czy ta gra została wydana w Europie? Tak samo sprawa ma się z Harvest moon na Ps2, tez tego nie moge dostać :S. Pozostaje szukać szczęścia za granicą?humz

Suavek
Front Mission 4 jak i 5 nie został wydany w Europie. Czwórkę można dostać w wersji NTSC-U po angielsku. Piątka niestety wydana została tylko w Japonii.

Z Harvest Moon na PS2 możesz dostać A Wonderful Life SE, ale osobiście jej nie polecam. Gra choć sama w sobie jest fajna to wersja PS2 (konwersja z GameCube) ma koszmarny framerate. Przez większość czasu chodzi dwa razy wolniej niż powinna. Szkoda pieniędzy jak dla mnie.

Jest jeszcze Harvest Moon Save the Homeland ale niestety także NTSC-U.
KOMODO
Zdaje sie za na PS2 niedlugo ma wyjsc konwersja najnowszego Harvesta z PSP - Innocent Life. Co prawda to najmniej "harvestowy" Harvest, niemniej jako gra jest bardzo dobry.
Hubi.
CYTAT
metal gear solid 2 czy pierwszy splinter cell ?

i niech mi ktos poleci jakas fajna i dluga platformowke

MGS
Jak 2: Renegade (ogólnie cała seria rewelacyjna).
zibby15zaq
Chodzi o jakieś FPS na dwóch graczy przy jednej konsoli. My już od dawna męczymy killzone ale po tylu walkach już nam sie zaczyna nudzić wiec prosze byście podali jakieś najlepsze tytuły z tego rodzaju. Z góry dzieki
Plugawy
Słyszałem o Time Splitters: Future Perfect, że podobno bardzo dobre i nastawione na multi głównie, jednak nie miałem okazji grać w to. Ale jak chcesz poczytać to kilka-kilkanaście postów wstecz pisano o niej.
zibby15zaq
CYTAT(Plugawy @ 30 07 2007, 10:23) *
Słyszałem o Time Splitters: Future Perfect, że podobno bardzo dobre i nastawione na multi głównie, jednak nie miałem okazji grać w to. Ale jak chcesz poczytać to kilka-kilkanaście postów wstecz pisano o niej.

Jeszcze jakieś propozycje? Mam troche kasy to kilka bim sobie kupił tylko tytulów mi brak
Suavek
TimeSplitters Future Perfect jest świetny zarówno dla jednego gracza jak i wielu. Chyba najlepszy wybór.

Z innych to Unreal Tournament, chociaż boli brak możliwości rozgrywki na znanych mapach oraz słaby framerate.

Quake III - chyba każdy zna. Podobnie Half-Life.
Konar$ky
A co powiecie na gre Bujingai: the forsaken city. Właśnie znalazłem te gre i niewiem czy ją brac. Grał ktoś w to? Fajne? Bo ze screenów całkiem fajne, ale niewiem jak w graniu. I z góry się też zapytam czy ta gra ma jakiś sensowny poziom trudności, nie taki jak inne slaszery (shinobi i dmc).
raven_raven
W jakim sensie znalazłeś?
zibby15zaq
CYTAT(Suavek @ 30 07 2007, 13:23) *
TimeSplitters Future Perfect jest świetny zarówno dla jednego gracza jak i wielu. Chyba najlepszy wybór.

Z innych to Unreal Tournament, chociaż boli brak możliwości rozgrywki na znanych mapach oraz słaby framerate.

Quake III - chyba każdy zna. Podobnie Half-Life.

A we wszyskie można grać na split screenie? Mi tylko o to chodzie
raven_raven
Half-Life na PS2 został ekskluzywnie obdarowany właśnie co-opem smile.gif.
Konar$ky
CYTAT
W jakim sensie znalazłeś?

No dobra, powiem. Torrentową tongue.gif ale co to ma do rzeczy?
Suavek
CYTAT(zibby15zaq @ 30 07 2007, 19:41) *

Jakby się nie dało to bym ich nie podawał ;> Tylko ostrzegam jeśli chodzi o Unreal Tournament - na dwóch graczy spokojnie da się grać ale na czterech to istny slide-show.

Z innych, które kojarzę na chwilę obecną:

Area 51, 1-2 graczy
Red Faction, 1-2
Star Trek Voyager Elite Force, 1-4
SWAT: Global Strike Team, 1-4
Soldier of Fortune Gold, 1-4
Plugawy
CYTAT(Suavek @ 30 07 2007, 22:05) *
CYTAT(zibby15zaq @ 30 07 2007, 19:41) *

Jakby się nie dało to bym ich nie podawał ;> Tylko ostrzegam jeśli chodzi o Unreal Tournament - na dwóch graczy spokojnie da się grać ale na czterech to istny slide-show.

Z innych, które kojarzę na chwilę obecną:

Area 51, 1-2 graczy
Red Faction, 1-2
Star Trek Voyager Elite Force, 1-4
SWAT: Global Strike Team, 1-4
Soldier of Fortune Gold, 1-4

Wg mnie Star TRek, SoF Gold można sobie odpuścić bo to niezbyt dobre gry, jeśli chodzi o inne z tej listy to najlepszy jest Red Faction pierwsza część.
Ortodox
A moze sa jakies ciekawe Star Wars'y na PS2 ?
consoleboy
CYTAT(Ortodox @ 1 08 2007, 20:20) *
A moze sa jakies ciekawe Star Wars'y na PS2 ?

A o jaki gatunek tobie konkretnie chodzi?? SW battlefront 1,2 lego Star wars 1,2 mój ukochany Republic Comando , średniackie Star Wars Episode III: Revenge of the Sith ,SW: Starfighter, Jedi Starfighter, Star Wars Racer Revenge..... Jeszcze pozostaje Star wars bounty Hunter ale łażenie Jango Fettem jakoś mnie nie przekonuje..... jak waćpan sam widzisz, wybór dość spory tongue.gif
wiki1993
Pomijając Republic Commando, które nie wyszło na PS2 smile.gif
consoleboy
CYTAT(wiki1993 @ 2 08 2007, 01:51) *
Pomijając Republic Commando, które nie wyszło na PS2 smile.gif

Ups...... zagalopowałem się starwars.gif A jeszcze z mnie znanych tytułów można wspomnieć o Star Wars: Super Bombad Racing
Danilo1972
Test Drive Unlimited czy GTA VCS?
Miło byłoby gdyby ktoś napisał parę zdań o TDU.
Grzehoo
CYTAT(Danilo1972 @ 2 08 2007, 15:45) *

Wielka wyspa, sporo samochodów, widoki FPP i niezły soundtrack (elektronika) to główne atuty TDU. Gra jest też długa, a żywotność wydłuża tryb on-line. Grafika nie powala, ale jest nieźle (lepiej niż przeciętnie wyglądają fury i ich wnętrza). Gorzej z animacją - ta przy większej zadymie potrafi przyciąć. Warto zaznaczyć, że gra przy odświeżaniu 50 Hz działa w trybie 16:9, a w 4:3 zostają czarne pasy u góry i u dołu ekranu. Jeśli zaś wybierzesz 60Hz, nie zobaczysz czarnych pasów, a obraz nie będzie rozciągnięty.

Bierz TDU, chyba że nie grałeś w stare Vice City, ale w to wątpię.
Figaro
Co myślicie o Moto Gp 3?
White
Niektórzy mówią że lepsze niż Moto GP 4, ale ja nie wiem bo mam tylko czwórkę, w trójkę nie grałem.
Tylko filmiki widziałem i rzuciło mi się w oczy wypasione odwzorowanie widoku z pierwszej osoby (w czwórce mamy trochę IMO mniej wypasiony widok z kasku).
Danilo1972
CYTAT(Grzehoo @ 2 08 2007, 23:42) *
CYTAT(Danilo1972 @ 2 08 2007, 15:45) *

Wielka wyspa, sporo samochodów, widoki FPP i niezły soundtrack (elektronika) to główne atuty TDU. Gra jest też długa, a żywotność wydłuża tryb on-line. Grafika nie powala, ale jest nieźle (lepiej niż przeciętnie wyglądają fury i ich wnętrza). Gorzej z animacją - ta przy większej zadymie potrafi przyciąć. Warto zaznaczyć, że gra przy odświeżaniu 50 Hz działa w trybie 16:9, a w 4:3 zostają czarne pasy u góry i u dołu ekranu. Jeśli zaś wybierzesz 60Hz, nie zobaczysz czarnych pasów, a obraz nie będzie rozciągnięty.

Bierz TDU, chyba że nie grałeś w stare Vice City, ale w to wątpię.

Wielkie dzięki. Zabieram się za poszukiwanie TDU w rozsądnej cenie wink.gif
ako
Jesli chodzi o symulatory F1 na PS2, ktory/ktora czesc jest najlepsza i warta uwagi?
Senshi
Najnowszy F1 smile.gif
ako
Znaczy Formula One 06 ?

W PE Gamera wystawil 6-, ale zajrzalem do Kącika Wyscigowego na forum i hmm.. rozne sa opinie. Sprobuje, najwyzej odpuszcze po pierwszym wyscigu tongue.gif

Dzieki za pomoc.
Senshi
Dorwij 04 albo 05 (jak jest w platynie) za wiele zmian nie ma a jest platynka. Ja przy 04 bawie sie wysmienicie smile.gif. Jedynie co mnie zniesmaczylo to wy(pipi).iscie trudna kariera w porownaniu do harda ;/
gianbuffon
mam zamiar kupic pare ciekawych tytulow, tylko ze przez ostatnie pare miesiecy nie kupowalem psxextreme i nie za bardzo wiem co kupic.
aktualnie posiadam: OKAMI, ODIN SPHERE, SAN ANDREAS, GOD OF WAR 2, TR:ANNIVERSARY, RATCHET & CLANK, MOH:VANGUARD, PES6, SHADOW OF THE COLOSSUS, CALL OF DUTY3, TRANSFORMERS
chcialbym, abyscie mi cos ciekawego polecili, ale zeby to nie byly wyscigowe, silenty, residenty, metale juz przeszedlem
napisze kilka gier, ktore mnie interesuja: Tekken5, Fatal frame2,3, DMC3, Onimusha(3?), Ratchet&Clank2 i jakis golf...
mam ochote tez na jakies rpg, tylko nie wiem, ktore najlepsze: FF( nie wiem ktora czesc, moze XII?), valkyrie profile2, grandia3, xenosaga2,3, Grim grimoire disgaea2, Kingdom Hearts, Star Ocean3... prosze o pomoc, jakas liste gier czy cos tongue.gif
pozdro
raven_raven
Jak PRG, chwytaj Final Fantasy X.

Tekken 5, God of War I, Killzone, Soul Calibur III, to tylko parę tytułów godnych polecenia. Masz wieeelki wybór. I polecam czytać poprzednie posty, idę o moją głowę że parę stron temu ktoś się o to samo pytał i prawie to samo odpowiedziałem.
Shadow of Nobody
Gry które mogę polecić ci z czystym sumieniem:
Biajtyki: Devil May Cry3, Tekken5, Onimusha:Dawn of Dreams, Prince of Persia:Warrior Within/Two Thrones
Rpg: Final Fantasy X, Final Fantasy XII, Kingdom Hearts II

Do tej listy dodałbym kilku niepozornych wymiataczy: Total Overdose, The Suffering 2, Tomb Raider:Legend
Tłustym drukiem wyróżniłem najlepsze z najlepszych moim zdaniem.
Senshi
Dobrze ze tylko twoim zdaniem

Bijatyki SC3 TK5
Strzelaniny CoD3 Black Killzone
Rpg FFX Valkirie Profile (dla poczatkujacego)
Wyscigi GT4
Ponadto GoW Gta Sa Okami DMC3
a golf to najnowszt tiger woods
gianbuffon
dzieki, na pewno cos z tego co poradziliscie wezme, tylko wolalbym z kazdego gatunku po 1, gora 2. dlatego moglibyscie jeszcze napisac po kilka zalet i wad tych gier, bo nie moge sie zdecydowac:
rpg: FFX czy FFXII, valkyrie profile2
przygodowa: dmc3, onimusha:dawn of dreams, PoP ( w jedynke gralem), fahrenhait, spartan, fatal frame2,3, suffering2
bijatyka: T5 czy SC3
golf: Tiger woods czy everybody's golf
strzelanina: black, czy mercenaries
ponadto: total overdose(o tym nie slyszalem), ace combat5

prosze tylko o porownanie tych gier:)
Senshi
no dobra to zaraz cos powiem

rpg ja polecam FFX (na podstawie opinni innych i wlasnych) na FFXII duzo ludzi narzeka
przygodowa no tu jest najwiekszy problem bo zestawienie bardzo dobrych gier. dmc3 Podobno bardzo dobra gra ma liczne grono fanow podobno trudna. Suffering i onimusze na razie nie polecam (potem sobie kupisz) Pop grales w jedynke to tez pozniej kupisz chyba ze jestes zagorzalym fanem. Fahrenheit. Bardzo dobra gra jedyna jej wada jest zakonczenie. Masa przyjemnosci z grania ponadto jest bardzo nie liniowa przez co zacheca do niejednokrotnego skonczenia. Spartan. No jestem wielkim fanem tej gry. Wg mnie bije ona na glowe god of war. Masa postaci na ekranie. Troche bosow, miejscami trudna. Ponadto masa bonusow i fajny tryb areny. Mocarna młócka 180 postaci na ekranie robi naprawde wielkie wrazenie. Roznorodne misje. Ciekawe podloze fabularne. Fajni bosowie. To jest ciezkie bo niektorym sie nie podoba a drudzy odrazu sie w niej zakochu.ja. Niesamowita gra. Swietna muzyka no i to ze nie jestes zadnym superbohaterem tylko zwyczajnym anonimowym spartaninem. Moje typy w przygodowkach (dla ciebie) to
1. Farenheit
2. Spartan
3. DMC

Bijatyki. Tu podobnie trudny wybor ale na szczescie cokolwiek wybierzesz bedzie ci sie bardzo podobalo smile.gif
Golf. Bralbym Tigera przez arcadowa otoczke hot shot's
Strzleanina.
Mercenaries dobra a nawet bardzo dobra gra. Jednak po pewnym czasie wkrada sie znudzenie natomiast w Black masz mase strzelania pieknych wybuchow (chyba najladniejsze i najrealniejsze jakie widzialem we wszystkich grach) znowu masa strzelania i sporo destrukcji. Jedyna wada jest czas gry opiewajacy na 8, 9 h
Ponadto.
Bierz ace combat. Total Overdose nie jest taki dobry smile.gif
Shadow of Nobody
Sushi: Nie prosiłem cie o komentarz, mój gust to moja sprawa.

rpg: Gdybym ja wybierał to tylko pomiędzy Finalami. Tutaj wszystko zależy od tego czy wolisz prostą i nieskomplikowaną czy raczej trudną i wymagającą doświadczenia rozgrywke. FFX jest idealnym erpegiem dla dopiero raczkujących w tym gatunku graczy, XII celuje w bardziej obeznanych w temacie. Wielką zaletą dziesiątki jest świetny scenariusz i epicka przygoda czego juz niestety nie można powiedzieć o części dwunastej, z drugiej strony XII może się pochwalić przeogromnym światem, całkiem niezłym systemem oraz znacznie lepszą grafiką. Do mnie mimo wszystko bardziej przemawia ostatnia część serii.

przygodowa:(?) Dmc3. Czemu? Bo spośród wszystkich dostępnych slasherów na czarnule oferuje najbardziej rozbudowany i rajcowny system walki. Bo czaruje świetną grafiką (of course nie na poziomie GoW'a2), magnetyzuje soundtrackiem i rozwala powerem rozgrywki. Bo ma wciągający scenariusz, zapadające w pamięci postacie oraz genialnie zrealizowane cut-scenki. A żywotność...powiem tak - gram w to już od ładnych 2 lat, gdyby licznik się nie zaciął miałbym już z 400 godzin a wciąż nie mam dosyć. Tutaj pojechałem wybitnym subiektywizmem, ale mimo to radziłbym ci się poważnie zastanowić nad ta grą.
Poza Devilem polecam gorąco drugą część Prince of Persia - zalety podobne do Dmc3 (równie dobry soundtrack, obłędny klimat i całkiem stylowe walki).

Bijatyka: Zarówno 3 Soul jak i 5 Tekken to świetne (i chyba najlepsze na ps2) bijatyki, do mnie jednak bardziej przemówł Tekkeniacz - grafika to ścisła czołówka gier na tym systemie, podobnie muzyka, postacie są rewelacyjnie wyważone, design aren nie ma sobie równych i ogólnie orgazm. Jako że nie interesuje się za bardzo grami tego typu byłem bardzo mile zaskoczony że T5 aż tak mnie wciagnął (w multi żywotność nie ma końca).

Strzelanina: Total Overdose. Aż dziw że nie słyszałeś o tej grze, jak dla mnie absolutny must-have w tym gatunku. Mix Desperado (Meksyk, klimat, gorące czikity i grubasy z wielkimi wąsiskami), Max Payna (bullet-time), Prince of Persia (akrobacje podczas strzelanin, zabawa z czasem) oraz GTA (całkiem pokaźne miasto do zwiedzenia, juchta samochodów/jednośladów). Wprawdzie grafika, scenariusz i czas gry nie porażają ale luzacki klimat, ostre strzelaniny, brutalność, przegrywająca w tle wesoła muzyczka oraz "Pinata Boom-Boom" (polecam obczaić smile.gif to wszystko nadrabiają.
raven_raven
W to co ja grałem:

God of War:
+świetna grafika
+lokacje
+system walki
+QTE
+muzyka
+fabuła

-długość gry
-mało bossów

Tekken 5, Soul Calibur III: nie napiszę tylko plusów i minusów, każda gra jest troszkę jak inna. W Tekkenie walczymy siłą mięśni, w Caliburze różnorakimi broniami. IMO postacie w Tekkenie są mniej bajkowe i jakby to powiedzieć... japońcowate. W zamian za to Calibur ma masę trybów dla jednego gracza, w przeciwieństwie do Tekkena, gdyż ten jest dosyć ubogi jeśli o to chodzi. Grafika w obu przypadkach jest best from the best na PlayStation 2, W SCIII mamy troszkę lepsze postacie kosztem niesamowitych(często ruchomych) aren, w Tekkenie mamy niesamowite postacie, areny również, ale mniej bajkowe i... no nie wiem, też super. Polecam obie, wspaniale się uzupełniają, ale szczerze mówiąc bardziej do gustu przypadł mi Tekken 5. Tego też polecam na początek.

Final Fantasy X: boska przygoda, wspaniały RPG, niestety dosyć liniowy, za to ma bardzo dobrą grafikę, bardzo dobry system rozwoju postaci, masę bossów i bonusów, zapewni bez mrugnięcia okiem około 200 godzin zabawy. O XII nic nie wiem sad.gif.

Black, (polecam) Killzone: Polecam i jednego i drugiego. Zależy czy zależy Ci na świetnej grafice, maxymalnej rozwałce i wyrzynce, dosyć krótkiej zresztą(Black) czy na powolnej bitwie za pomocą taktyki osłona, wychylenie, strzał, nastepna osłona, całość okraszoną b. dobrą grafiką i multi oraz żywotnością(Killzone)

Dante
CYTAT(gianbuffon @ 6 08 2007, 16:33) *
dzieki, na pewno cos z tego co poradziliscie wezme, tylko wolalbym z kazdego gatunku po 1, gora 2. dlatego moglibyscie jeszcze napisac po kilka zalet i wad tych gier, bo nie moge sie zdecydowac:
rpg: FFX czy FFXII, valkyrie profile2
przygodowa: dmc3, onimusha:dawn of dreams, PoP ( w jedynke gralem), fahrenhait, spartan, fatal frame2,3, suffering2
bijatyka: T5 czy SC3
golf: Tiger woods czy everybody's golf
strzelanina: black, czy mercenaries
ponadto: total overdose(o tym nie slyszalem), ace combat5

prosze tylko o porownanie tych gier:)

Final Fantasy X to klasyczny systemowo erpeg z ciekawą fabułą i dość dobrze zarysowanymi postaciami. XII natomiast to innowacyjne podejście i lepsza grafika kosztem reszty. Ja wybrałbym X bo spędziłem przy niej znacznie więcej czasu.

przygodowa: troche dziwne zestawienie ale jesli trzeba coś z tego wybrać to dmc3 najlepiej w bardziej dopasionej wersji bo zapewnia duże reaplayability i jest efektowny wizualnie. fatal Frame opałaca się zaczynać od 1 jeśli ma się zamiac grac też w 3 bo ona wiąże wszystkie czesci ze sobą. the suffering 2 jest dobre ale za krótkie przez co odpada przy tej konkurencji. Onimusha to dwa dvd wypchanę grą na wiele godzin (kilka postaci i ten 100 poziomowy realm każdą z nich do pokonania) ale może się znudzić.

bijatyki:Jeśli single player to Soul Calibur III bo oferuje znacznie więcej trybów i zapewnia przez to większą zabawę.Zależy też czy wolisz walki z bronią czy bez. Nie jestem znawcą bijatyk to o systemach się nie będe wypowiadał(ale wole ten z tekkena).

golf: w woodsa nie grałem ale wszystko zależy chyba od tego jakie podejście do gry wolisz pro to tiger jak z jajcem to everybody.

strzelanina: mercenaries, pojazdy rozwałka prawie wszystkiego no i polowanie na karty. Dla mnie tytuł znacznie lepszy od Blacka bo i jest w nim więcej do zrobienia. Opcja takiego Gta podczas wojny fajnie została tutaj zrealizowana.

ponadto: Nie rozumiem jak porównac do siebie te dwie totalnie odmienne gry. jedna to coś pomiędzy gta a max payne druga symulator bitwy w przestworzach. Overdose jest moim zdaniem cholernie miodne i trzeba w nie zagrać.
FLooK
Bierz Killzone, wy(pipi)iste multi.
gianbuffon
dzieki za pomoc! niespodziewalem sie az tak duzej liczby postow:p
zdecydowalem, ze kupie te gry:
rpg: FF X ( na XII pewnie tez przyjdzie czas)
bijatyka: SC3 ( tutaj mieliscie zdanie podzielone, ale przy remisie daje plus dla SC3 z tego wzgledu, ze jak bylem maly bardzo czesto ciupalem na automacie playstation w soul blade. a wiec sentyment...smile.gif
golf: Tiger woods 08 ( chociaz nie jestem do konca przekonany, czy w ogole brac jakikolwiek golf. nie wiem czy nie znudzi mnie to po paru dniach:P)
strzelanina: hmmm do tej pory mam watpliwosci ale wybralem killzone i ewentualnie black ( wczesniej nie bralem pod uwage killzone, poniewaz caly czas myslalem, ze to jest red faction2- pomylily mi sie tytuly:p. nie wiem co zrobic z mercenaries, duzo osob tez chwali, wiec moze powroce do niej za kilka miesiecy. na razie odpada, bo gram jeszcze w san andreas a jest to gra podobna do gta)
przygodowe: tutaj mialem najwiekszy problem. odpada suffering, onimusha i PoP. w fatal frame 1 gralem, ale chyba tez poczekam nad kontunuacja. ze wzgledu na to, ze teraz bede zaczynal grac w God of war2 icon_twisted.gif spartan na razie tez odpada. zostaje dmc3, fahrenhait;)
reszta: tutaj nie zdecydowalem sie na zadna. przynajmniej na razie, bo jak juz wczesniej wspomnialem chce sobie zrobic przerwe od gta, a total overdose ma podobny klimat. choc calkiem mi sie to podoba( bullet time z max payne'a i wlasnie ten klimat rodem z gta). ace combat juz mi sie odwidzialo:p
jeszcze raz wielkie dzieki, pozdro!
Linek
Gianbuffon - kup sobie Total Overdose na PC, nówki chodzą za niecałe 15zł wink.gif Warto.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.