Pozwolę sobie jeszcze wtrącić

Ze strzelanek zdecydowanie polecam Feedom Fighters. Wyśmienity single i niezły multi (powiedziałbym bardzo dobry, gdyby nie mała ilość map - 3 )
no i trzeba zaznaczyc, ze przeciwnicy w tej grze lubia polykac kilka magazynkow amunicji xD
consoleboy
7 08 2007, 21:49
CYTAT(Emet @ 7 08 2007, 20:59)

Pozwolę sobie jeszcze wtrącić

Ze strzelanek zdecydowanie polecam Feedom Fighters. Wyśmienity single i niezły multi (powiedziałbym bardzo dobry, gdyby nie mała ilość map - 3 )
a to ,że niektórych wrogów zamiast z amunicji to trzeba załatwiać z klucza francuskiego ( żenada) bo 3 rakiety w głowę to za mało, naciągana nieliniowość czy durne respowny przeciwników, praktycznie brak fabuły no i Tatiana kempiński z swoim pięknym inaczej ruskim akcentem..... nic konkretnego. Może poza muzyką Jaspera Kyde czy jak mu tam było....
Aa tam

Tatiana rulz xD A z tym strzałami z bazooki to przesadzasz... czasami zdarzą sie zonki ale to jak w każdej grze. Poza tym fajnie jest poprowadzona akcja i (w dużym stopniu dzięki świetnej muzyce) niezły klimat. Inna sprawa to respawny... te potrafiły wkurzyć, ale w niektórych misjach była możliwość pozbycia się przesadnej ilosci ruskich. Właśnie dzięki tej nieliniowości (głównie na poczatku, potem idzieimy po sznurmku) można było zapobiec późniejszemu ciągłemu respawnowaniu się wrogów. Tak czy inaczej polecam. Jedna z gier które na pewno zapamiętam i IMO jedna z najlepszych strzelanek na PS2. BARDZO żałuję, ze nie ma sequel'a
Shadow of Nobody
7 08 2007, 22:48
CYTAT(consoleboy @ 7 08 2007, 22:49)

a to ,że niektórych wrogów zamiast z amunicji to trzeba załatwiać z klucza francuskiego ( żenada) bo 3 rakiety w głowę to za mało, naciągana nieliniowość czy durne respowny przeciwników, praktycznie brak fabuły no i Tatiana kempiński z swoim pięknym inaczej ruskim akcentem.....
...i jakieś 6 godzin czasu gry.
el-shabazz
8 08 2007, 12:15
elo,
Ktoś może powiedzieć więcej o różnicach między Msg3 sneak~~~~, a MGS3 Sub~~~~? Jak się sprawdzają w praniu? hum?
Shadow of Nobody
8 08 2007, 12:29
Z tego co sie orientuje różnica jest niewielka - Subsistence posiada wygodniejszą kamere, dwa pierwsze Metale z MSX'a oraz możliwość grania on-line (która to i tak niedługo zakończy swój żywot w Europie)...chyba że doliczymy do tego nowe farbki kamuflażowe dla Snejka. W mojej opinii skok na kase ze strony Konami.
Grales w Subsistance i Snake Eater? Ja gralem w obydwie i powiem ze kamera w SE jest wiecej niz ch.ujowa. Wrecz zniechceca do skonczenia gry, jest strasznie upierdliwa co moze totalnie wku.rwic podczas walki z The Endem. Kamera w S jest taka jaka powinna byc. Idealna pozwala na cieszenie sie grafika, polowania na wszystkie zwierzeta, zaby. W dodatku masz mase bonusow i film.
Shadow of Nobody
8 08 2007, 13:34
Jasne, z początku kamera jest strasznie wnerwiająca i faktycznie może zniechęcić do dalszego grania, ale akurat w moim przypadku oswojenie się z nią zajęło jakąś godzine, jest to tylko kwestia przyzwyczajenia (które przeciętnemu graczowi powinno przyjść dość szybko). Pierdoły w postaci dodatkowych filmikow (do obejrzenia chociażby na youtube), starych gierek (które można bez problemu sobie zemulować na PC) czy nowych camo jakoś mnie nie przekonują do zapłacenia dwa razy tyle za ta samą grę. Podobnie jak z Ninja Gaiden:Black oraz Dmc3:SE - jest to ewidentny skok na kasiore.
Senshi dla ciebie kamera w SE jest upierdliwa bo zagrałeś w S. Różnica jest wielka, ale wystarczy że nie posmakujesz S a kamera w SE nei będzie aż tak straszna

:P. Ja tam się szybciutko przyzwyczaiłem do starszej wersji i nic mi później nie przeszkadzało.
CYTAT(Shadow of Nobody @ 8 08 2007, 14:34)

Jasne, z początku kamera jest strasznie wnerwiająca i faktycznie może zniechęcić do dalszego grania, ale akurat w moim przypadku oswojenie się z nią zajęło jakąś godzine, jest to tylko kwestia przyzwyczajenia (które przeciętnemu graczowi powinno przyjść dość szybko). Pierdoły w postaci dodatkowych filmikow (do obejrzenia chociażby na youtube), starych gierek (które można bez problemu sobie zemulować na PC) czy nowych camo jakoś mnie nie przekonują do zapłacenia dwa razy tyle za ta samą grę. Podobnie jak z Ninja Gaiden:Black oraz Dmc3:SE - jest to ewidentny skok na kasiore.
Rownie dobrze to mozna sciagnac. Albo przejsc gre u kolegi
kotlet_schabowy
9 08 2007, 00:23
Tak, ale tu jest mowa o jednak cienkich dodatkach, a nie całej grze.
Ja tam sie wypowiedzialem nie bedzie mi zal jak chlopak sie bedzie bulwersowal przy SE
el-shabazz
9 08 2007, 09:27
Dzięki za info. Musze to przemyśleć.=P
christian
9 08 2007, 09:40
Tylko i wyłącznie God of War zarówno 1 jak i 2.
el-shabazz
10 08 2007, 09:15
siema,,
Kolejne pytanie o MGS-y. Dzisiaj na allegro zauważyłem Mgs2 Sub~~, czyli rozszerzona wersja Sons of liberty. Jakieś kolosalne zmiany między tymi pozycjami?
consoleboy
10 08 2007, 09:31
MGS 2 Sub ma sporo dodatkowych VR Missions + 5 "opowieści Snake'a " które moim zdaniem, zostały dorzucone na siłę. Tyle z "ważniejszych" zmian względem Sons OF Liberty.
Lekkie modyfikacje w normalnym trybie gry (jakieś tekstury, obiekty), cała masa misji VR, które prawdopodobnie zajmą graczowi więcej czasu niż zwykły tryb, pięć misji Snake Tales, które mimo, iż są naciągane to naprawdę dobre, jakiśtam marny Skateboard, oraz płyta Document of MGS (w SOL był zdaje się tylko jakiś film). Jak dla mnie pozycja obowiązkowa.
Ale nie licz na niską cenę ;p
el-shabazz
10 08 2007, 10:10
W takim wypadku łykne SOL. VR to trochę za mało jak dla mnie. Dzięki za info.
Ktoś zapomniał o innej kamerze :F
w mgs2sub nie bylo innej kamery
Wiatrak
10 08 2007, 23:27
Potrzebuje dobrej zrecznosciowki myslalem o Jak'u ale nie wiem ktory

Co polecacie ??
Shadow of Nobody
10 08 2007, 23:42
CYTAT(Wiatrak @ 11 08 2007, 00:27)

Potrzebuje dobrej zrecznosciowki myslalem o Jak'u ale nie wiem ktory

Co polecacie ??
Druga część jest zdecydowanie najlepsza - długa, dobrze wyważona (sporo zarówno strzelania, skakania jak i jazdy po mieście, mini-gierki z kolei to tylko dodatek a nie główna oś gry), często trudna. Jeżeli jednak zależy ci na czystym platformerze to jedynka będzie Jak w pysk strzelił. Z innych fajnych zręcznościówek mogę ci polecić Klonoa2 (prosta, grywalna, odprężająca) oraz starego już ale wciąż dającego sporo frajdy Crash:Wrath of the Cortex.
Dokładnie, Jak 2 to najlepsza część z serii - 20 godzin wspaniałej jazdy na całego
Mlody_90
13 08 2007, 07:25
Mam pytanie którą grę mam wybrać God of war czy Black ?
Shadow of Nobody
13 08 2007, 08:20
GoW - w moim rankingu minimalnie lepszy (co nie zmienia faktu że nudzi się bardzo szybko i wystarczy ci na max 20 godzin).
raven_raven
13 08 2007, 09:28
Łykaj God of War, i na ile Ci starczy zależy od Ciebie, ja już ze 40h w to grałem i mam ochotę na jeszcze

.
Plugawy
13 08 2007, 09:40
opłaca sie łyknąć XIII za 26 zeta? Słyszałem o tej grze różne opinie od dobrych po średnie, wiec jak ktoś grał to niech rzuci kilka słów od siebie.
consoleboy
13 08 2007, 10:12
CYTAT(Plugawy @ 13 08 2007, 10:40)

opłaca sie łyknąć XIII za 26 zeta? Słyszałem o tej grze różne opinie od dobrych po średnie, wiec jak ktoś grał to niech rzuci kilka słów od siebie.
No za takie śmieszne pieniądze to jasne ze warto ale nie obiecuj sobie zbyt wiele po tym tytule.... w moim przekonaniu takie mocne 7+/10. kapkę krótkie, czasem monotonne ale gra definitywnie do ogrania.
Jak to się mówi, gdy jest okazja to człowiek kupuje rzeczy, których normalnie by za darmo nie wziął ;>
Grałem w ten tytuł na PC i mnie znudził po godzinie. Lepiej odłożyć kasę i kupić później coś lepszego.
Shadow of Nobody
13 08 2007, 11:48
Jeżeli lubisz strzelaniny to bierz - gra warta takiej ceny.
Plugawy
13 08 2007, 13:25
dzięki wam za info sie skusze 26zl razem z przesyłką to nie dużo^^
kotlet_schabowy
16 08 2007, 12:52
CYTAT(el-shabazz @ 10 08 2007, 08:15)

siema,,
Kolejne pytanie o MGS-y. Dzisiaj na allegro zauważyłem Mgs2 Sub~~, czyli rozszerzona wersja Sons of liberty. Jakieś kolosalne zmiany między tymi pozycjami?
Nie wiem, czy jeszcze "zdążę", bo w następnym poście już zdecydowałeś się na SoL, ale muszę Cię stanowczo namawiać na Substance ! W moim przypadku wyglądało to tak, że gdy SoL kosztował jakieś 99 zł, zapłaciłem 189 zł za MGS 2 : Substance i nie żałuję. Dodatków jest masa, naprawdę dodatkowe misje, nawet jak będziesz je "przechodził" pobierznie, na wyrywki, zapewnią dużo dodatkowego grania, mają fajny klimacik. Dla mnie, jako osoby traktującej MGS 2 jako więcej niż tylko kolejną gierkę, płyta "The Document of MGS 2" jest bardzo ważnym dodatkiem. Można spędzić parę godzin "studiując" informacje na niej zawarte. Kto wie, może spodoba Ci się, tak jak kiedyś mi, zabawa w oglądanie najciekawszych przerywników filmowych z możliwością poruszania kamerą w każdą stronę ? Są jeszcze inne dodatki. Polecam jeszcze się zastanowić i poczytać o wersji Substance na stronce z mojego podpisu. Tym bardziej, że teraz gierka, choć trudno dostępna, kosztuje jakieś 100 zł.
Tu nawet nie chodzi o bycie fanem czy nie. Już wcześniej wspomniałem, że misji VR jest tyle, że ich ukończenie (a co tu dopiero bicie rekordów) zajmie nawet więcej czasu niż właściwa gra. SoL to tylko jeden tryb, który się ukończy powiedzmy dwa razy i tyle. W dodatku prawda jest taka, że więcej tam jest przerywników niż właściwej zabawy. Tutaj pomagają VR oraz Snake Tales, które w naprawdę dobry sposób przedłużają rozgrywkę. A i cała masa easter eggów jest zawarta (aluzje do godzilli po dziś dzień wywołują u mnie uśmiech na twarzy ;p). Substance to jedna z tych pozycji na PS2, której nigdy się nie pozbędę z mojej półki. SoL to nie to samo jednak. Także uważam, że warto.
el-shabazz
18 08 2007, 09:26
heh,
"nie zdążyłeś". Płytka z SOL powinna dojść do mnie dzisiaj. Swój wybór mogę uzasadnić ceną i tym, że choć lubię MGS ogromnie, to VR misje do mnie jakoś nie przemawiają. Poza tym, nie mam jeszcze MGS3, i tutaj zamierzam zakupić wersję rozszerzoną.
Powiedzcie mi czy watro wskakiwać w GTA: SA ?
Tytuł ma już swoje lata...
jesli lubi sie takie gry to warto... ale zalezy tez za jaka kase
Shadow of Nobody
18 08 2007, 13:19
CYTAT(sizacz @ 18 08 2007, 13:50)

Powiedzcie mi czy watro wskakiwać w GTA: SA ?
Tytuł ma już swoje lata...
Rozumiem że to pytanie-żart. Czy warto wskakiwać w grę która równie dobrze mogłaby ukazać się dopiero dzisiaj i która zbiłaby równie wielki sukces co 3 lata temu? To tak jakbyś za pare lat zapytał czy warto zagrać w God of War2.
Jako osoba, którą częściej bawią gry mniej popularne aniżeli wielce (s)hity na 9+ (DMC3 ssie! ;p) dodam od siebie co nieco...
O ile wcześniejsze trójwymiarowe GTA niezbyt przykuły moją uwagę o tyle SA wciągnął mnie na długie godziny. Gra jest niesamowicie pochłaniająca, interesująca i rozbudowana. Nawet jeśli z reguły nie przepadasz za tego typu rozgrywką to tej części warto dać szanse.
CYTAT
To tak jakbyś za pare lat zapytał czy warto zagrać w God of War 2
A warto? ;> Odpowiedź pewnie otrzymam jednoznaczną, ale jakoś grafika dla mnie to nie wszystko. GOW1 odłożyłem w 3/4 bo jakoś mi się przejadło. Gra dobra ale nie będę się onanizował na samą myśl o tytule ;>
Shadow of Nobody
18 08 2007, 20:44
CYTAT(Suavek @ 18 08 2007, 14:38)

CYTAT
To tak jakbyś za pare lat zapytał czy warto zagrać w God of War 2
A warto? ;> Odpowiedź pewnie otrzymam jednoznaczną, ale jakoś grafika dla mnie to nie wszystko. GOW1 odłożyłem w 3/4 bo jakoś mi się przejadło. Gra dobra ale nie będę się onanizował na samą myśl o tytule ;>
Powiem tak - mi seria GoW też nigdy nie podeszła (zwłaszcza część druga która choć piękna i epicka to jednak z czasem monotonna i nużąca). Ale potrafię zachować w stosunku do niej należyty obiektywizm - zarówno jedynka jak i dwójka to nie tylko absolutna czołówka gier na czarnule ale też jedne z najlepszych tytułów w historii gier wideo w ogóle i wcale nie dziwie się osobom walącym konia na samą myśl o nich, a z tego co widze (chociażby po ilości pochlebnych postów na tym forum) takich osób jest mnóstwo. Czy będzie w to warto zagrać za 4 lata, kiedy na next-geny ukażą się Heavently Sword 2, God of War 3, Devil May Cry 5? Będzie warto nawet za 10, 15 czy 20. To jest właśnie cecha gier ponadczasowych, a GoW do takich zdecydowanie się zalicza.
Paweł_PS
21 08 2007, 14:42
Mam do was pytanie: Czy lepiej jest wydać kasę na Tony Hawk Project 8, czy kupić coś innego z serii TH, albo poczekać na kolejną wersję gry???
P.S Czy wersja TH Project 8 na X360 bardzo różni się od tej samej gry w wersji na PS2??
Osobiscie w Project 8 nei grałem... ale wiem, że wersja na PS2 jest od innego team'u niż dotychczasowe Hawki (i wersja next-gen) i podobno jest strasznie lipna tak wiec raczej radziłbym inną część. Którą? Ciężko powiedzieć.... grałeś już w jakiegoś THPS na PS2? Jak nie to najlepiej zacząć o THPS3

Ale poza tym, chyba jedną z najbardziej rozbudowanych części jest American Wasteland.
tomek1906
21 08 2007, 22:33
mam PS2 od dziś.. Na stanie Fifa2007 oraz GT4 w drodze co polecicie na sam poczatek przygody z PS ?
@nie mam scisle okreslonych preferencji jak gra jest dobra to nie ma znaczenia gatunek, mam z gim grać.
No toś dowalił do pieca! "Co polecacie?" A co lubisz, jakie gatunki może chociaż, długa ma być ta gra czy krótka, masz z kim pograć czy będziesz ciorał w samotności, a może coś na większą imprezę, może grałeś na PSX i zapamietałeś któryś tytuł szczególnie, trochę więcej namiarów? Masz fife i gt4, nie wiem czy zacięcie raczej sportowe?
tomek1906
21 08 2007, 23:07
nie mam scisle okreslonych preferencji jak gra jest dobra to nie ma znaczenia gatunek, mam z gim grać.
Czizys! Dobra tylko żeby potem nie było:
Tekken 5, God of War, Resident Evil 4 - stricte konsolowe, długo bawią, masa miodu.
Nieśmiało dorzucę: Shadow of the Colossus - będziesz miał małe zdziwko jak wcześniej jeszcze nie widziałeś, rzecz jasna in plus!
Tylko, że z drugiej strony jak tak staiwasz sprawę, to lepiej wejdż sobie na stronkę gamerankings.com, obczaj ranking gier dla ps2 i na 95% jak kupisz którąś z czuba to nie pożałujesz!
Shadow of Nobody
22 08 2007, 08:10
Devil May Cry 3 - jedna z najlepszych i najżywotniejszych gier na ps2
Resident Evil 4 - killer z oszałamiającą grafą i niebywale wciągającym gameplayem
Tekken 5 - w multi nieskończona grywalność
Burnout: Revenge - dobre zarówno w multi jak i w singlu, najlepsza arcade'ówka na rynku
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.