Jinxters
12 10 2007, 14:53
Suavek to co napisałeś o Re4 toż to same kłamliwe(lub noobowskie) słowa!! Gdzie ty masz tam zombii?!

Postać nie porusza się podczas sterowania bo taka już tradycja serii jest. Puste lokacje ??!! LOL,WTF!!! Boże przecież to są jedne z najładniejszych i najlepiej zaprojektowanych lokacji w historii gier video

Aha i uważasz, że Resident to tylko strzelanie?? szkoda słów...po tym jak piszesz o tej grze widać,że pograłeś co najwyżej w pierwszy level...
CYTAT(Stachu @ 12 10 2007, 15:54)

tekkena im zapusc
lepszy chyba soul calibur... lepiej sie mashuje xD
CYTAT(Wojtq @ 12 10 2007, 15:44)

Co polecalibyście dla powiedzmy 7-10 latków ? Znajomy kupił im konsolę, mają już nowego Pottera, Singstar, a Jak 2 którego im pożyczyłem okazał się zbyt trudny. Czy np. Ratchet by się nadawał ? Zakładam, że wszystkie Crashe i Spyroki byłyby ok (nie najlepsze giery, ale przecież dzieciaki wygórowanych wymagań nie mają). A z wyścigów co ciekawego byłoby dobre? Piszcie propozycje

.
Z tych typowo dziecięcych: Klonoa 2, Jak&Daxter (1), Tak and the power of Juju, Ty, Simpsons: Hit and Run. Crashe i Rachety też idealnie sie nadają. Z wyścigów: Crash tag team Racing/Nitro Kart ewentualnie jakiegoś Nid for spida albo Bernałta. Inne: Eye Toy, Rayman: Raving Rabbids. Bijatyki (dzieciaki lubią ten gatunek): Tekken 5/Virtua Fighter 4 lub jakiegoś Dragon Ball'a.
CYTAT(Suavek)
IMO porządna gra powinna być przystępna dla przeciętnego gracza na poziomie normal
Porządna gra powinna wymagać od gracza czegoś więcej niż tylko mashowania przyciskami na padzie, jeżeli dla ciebie Dmc3 jest trudny to tylko i wyłącznie z tego powodu że nie poświęciłeś więcej czasu na opanowanie systemu walki, gra sama w sobie trudna na pewno nie jest.
CYTAT
Suavek to co napisałeś o Re4 toż to same kłamliwe(lub noobowskie) słowa!!
Uwielbiam reakcje fan(boy)ów na słowa krytyki, zawsze mi po nich raźniej ;>
CYTAT
Gdzie ty masz tam zombii?!
Zombie, potworki, jeden pies. Nie musi być to przecież zakrwawione ciało z widocznymi kośćmi itp. Zresztą to tylko sformułowanie, które idealnie pasuje do większej części przeciwników gry.
CYTAT
Postać nie porusza się podczas sterowania bo taka już tradycja serii jest.
W Metal Gear Solid tradycją był widok z góry a każdy narzekał na to w trzeciej części ;p. Zresztą taka argumentacja jest śmieszna - lepiej zrobić grę bardziej prymitywną tylko dlatego, że w starych częściach na psx było podobnie? No lol...
CYTAT
Puste lokacje ??!! LOL,WTF!!!
Pod względem przeciwników (podczas wspomnianego przeze mnie cofania się) owszem.
CYTAT
Boże przecież to są jedne z najładniejszych i najlepiej zaprojektowanych lokacji w historii gier video
Do takiego ślinotoku nie ma powodów. Owszem, lokacje są niezłe choć nieraz kompletnie nielogiczne.
CYTAT
Aha i uważasz, że Resident to tylko strzelanie?? szkoda słów...
A co jeszcze? Proszę tylko mi nie mów, że zagadki, bo te rozwiązałoby dziecko z pierwszej klasy podstawówki w nie więcej niż 3min. Fabuła jest beznadziejna, elementów przygodowych prawie brak. Tak, jest to strzelanka i jeśli się z tym nie zgadzasz to mógłbyś to uargumentować (najczęściej omijany aspekt wśród fan(boy)ów...)
CYTAT
po tym jak piszesz o tej grze widać,że pograłeś co najwyżej w pierwszy level...
Chrystepanie, kolejny jasnowidz ;p. Powiedzcie mi ludzie jak Wy to robicie bo prawie każda osoba, której ulubioną grę raczy się skrytykować gada, że krytyk ledwo co w nią grał ;p.
A dla Twojej informacji grę ukończyłem w całości. Bawię się teraz od czasu do czasu w Mercenaries gdyż jest to idealny tryb dla tej gry - typowa rozwałka bez zbędnego łażenia po odwiedzonych wcześniej lokacjach i komediowej fabuły.
Jinxters
12 10 2007, 18:11
NO więc Suavek:
1.Zdecydowanie wieśniaki,mnisi i inni to NIE ZOMBII..nie zachowują się w ten sposób,nie są powolni,atakują zazwyczaj jakąś bronią itp.
2.Tak niektórzy to doceniają np.entuzjaści starych części a poza tym brak poruszania się podczas strzelania nie był wypominany Residentowi tak jak MGS'owi 3 archaiczna kamera.W żadnej recenzji nie znalazłem tego jako minus.
3.Nieprawda, podczas cofania się(wymuszonego przez fabułe, questa) przeciwnicy w większości przypadków respawnują sie.
4.Kwestia gustu jednak większość ludzi(recenzentów) uznaję desing lokacji za wielki plus.....hmmm
nielogiczne są? nietrafne troszkę słowo według mnie.
5.Oprócz strzelania mamy najbardziej intensywną akcje na tej generacji konsol,wiele świetnych patentów(opieka nad Ashley,upgrejdy,możliwość zabarykadowania się) co rzeczywiście jest tylko przerywnikiem od strzelania ale jakże je urozmaica. A np. o Gran Turismo można powiedzieć,że się "jezdzi" tylko,albo o tekkenie,że "walczy" to trochę bezsensu więc.
Więc Sławek(zgadłem?) nie wysiliłeś się zbytnio co do argumentów.

Wiem,że i tak się nie zgodzisz z moim zdaniem więc zakończmy te głupie dywagacje bo skończy się na warnie co w moim przypadku dobre nie jest...jednak udowodniłem Ci,że potrafię uargumentować swoje zdanie.
Sry za offtopika
Jinxters - ok. przedstawiles swoje zdanie ale pamietaj, ze kazdy moze miec wlasne i kazdy ma swoje wlasne preferencje jako gracz. jeden uzna cos za minus drugi ta sama rzecz uzna za ogromny plus, cos moze byc nielogiczne/idiotyczne, a innej osobie to nie przeszkadza/nie zwraca na to uwagi... przykladami mozna sypac w nieskonczonosc... a okreslenie przeciwnikow jako zombie?? pff komu to przeszkadza? zawsze mozna uznac to jako przenosnie i pewnie tak nalezy w kontekscie w jakim napisal to Suavek....
geez... po co ja sie wtrącam xD
Jinxters
13 10 2007, 08:12
Coati rozumiem to ale chciałem tylko coś udowodnić mojemu rozmówcy.
A co myślicie o Cold Fear? Jest to gra warta wydania na nią pieniędzy i czasu?
Moim zdaniem warta zwłaszcza na początku jak łazimy jeszcze po statku podczas sztormu. Czas poświęcony na przechodzenie tego tytułu na pewno nie będzie zmarnowany a jako re4 fan nie powinieneś mieć kłopotów ze stylem rozgrywki.
Jinxters
13 10 2007, 20:52
CYTAT(XM16E1 @ 13 10 2007, 20:42)

A co myślicie o Cold Fear? Jest to gra warta wydania na nią pieniędzy i czasu?
Gierka spoko jednak to nie ta liga co resident evil 4. Można poświęcić czas(gdy ma się go za dużo) i pieniądze(gdy ma się ich za wiele)
Macieq24
14 10 2007, 11:39
THPS 4 czy THUG?
A tak poza tym, to ktora czesc Tony Hawk'a uwazacie za najlepsza i dlaczego?
Zdecydowanie THUG - bardzo dobra oprawa A-V, rozbudowany tryb story, ciekawe zadania, zaawansowane możliwości customizacji niemalże wszystkiego (skatera, dechy, skate-parku a nawet własnego triku), sporych rozmiarów miejscówki, zdrowy czas gry i nawet jakaś fabułka sie tu znalazła.
CYTAT(Macieq24 @ 14 10 2007, 12:39)

A tak poza tym, to ktora czesc Tony Hawk'a uwazacie za najlepsza i dlaczego?
THPS2 za soundtrack, wzgledny realizm, "normalnosc" zadań i czysty fun plynacy z gry
kotlet_schabowy
17 10 2007, 15:57
Napiszę tak : w THPS 4 grałem tylko na PSXie, a różnice między wersją z PS2 są duże. W Thuga gram od kilkunastu dni i mam pozytywne odczucia, z jednym podstawowym ALE : gra jest za łatwa (dla mnie, jako osoby, która skończyła jakieś 3 lata temu wszystkie części na sto procent lub prawie sto), a gram na Normalu, czyli są dwa poziomy niższe i tylko jeden wyższy. Jestem w San Diego i nie miałem większych problemów z żadnym zadaniem, a mam wrażenie, że połowa gry już za mną. Każde zadanie można zrobić z marszu, a gdyby nie to, że nie gram codziennie i jak już gram, to dużo freestyle'uje, to pewnie bym gierkę już skończył. Pod względem zadań THPS 4 oceniam lepiej. Dużo tam hardcore'u dla maniaków, reszta by skończyć grę też się trochę pomęczy. Z tego co wiem to system rozdawania zadań jest podobny co w THUG (od postaci na planszy), największe braki to zmniejszone opcje customizacji postaci, brak możliwości schodzenia z deski, poruszania się innymi pojazdami, brak fabuły i, jak się domyślam, gorsza architektura poziomów.
W każdym razie : jeżeli masz za sobą THPS 1, 2, 3, to od razu weź THUGa, jeżeli to ma być Twój pierwszy Tony Hawk, to zainwestuj w "czwórkę".
Osobiście za najlepszą część uważam THPS 2 (system, muzyka, grafika, plansze) i THPS4 (nowości w systemie gry, niektóre poziomy, grafika i też muzyka). Może polepszę zdanie o THUGu gdy go skończę (albo będę grał na poziomie Sick). Nie uważam jednak tej gierki za słabą, ba, jest bardzo dobra, ale traci u mnie niskim poziomem trudności oraz problemami z kamerą i sterowaniem (na "piechotę").
Powiedzcie mi która część Fatal Frame jest najbardziej zeschizowana i potrafi dać naprawde nie zapomniane wrażenia? Zależy mi na klimacie ,długości rozgrywki i oczywiście "straszności"
Nie pomoge za bardzo bo grałem tylko w jedynke, enyłej z tego co sie orientuje to wszystkie części prezentują zbliżony poziom. Część pierwsza pomimo wielu lat na karku wciąż pozostaje u mnie nr.1 jeżeli chodzi o schize (nawet SH2 wymięka). Klimat rządzi niesamowicie, lokacje są rewelacyjnie pokombinowane, oprawa audio daje ostro po uszach, duchy straszą zdecydowanie bardziej niż mutanty z Resa czy Silenta a im bliżej finału tym gacie robią się cięższe, jedynie czas gry i żywotność pozostawiają sporo do życzenia (gra na 10 godzin).
dla mnie 2 . te małe dziewczynki i odcięta od świata wioska to mega klimat.Fabularnie też swietnie ale tutaj wszystkie cześci spisują się dobrze. w 3 są troche inne patenty przez co z początku jest mniej straszna(chodzi o możliwosć powrtotu do domu ) ale potem to nadrabiają.
P@cj3nt
19 10 2007, 17:30
Jakie polecacie horrory na ps2?
Silent hill 2 za swój mega zarąbisty klimat , shizowe akcje , muzykę która sprawia ciąglę poczucie obecności kogoś polującego na Ciebie i naprawde ciężki klimat.
consoleboy
19 10 2007, 18:17
SH 2 = schizy ?? O ile mi się wydaje ,to dwójeczka ma najmniej takich klimatów, broniąc się za to fabułą no ,ale każdy ma odmienne zdanie. Oprócz SH2 warto zagrać również w SH3. Fabuła głupsza, gra krótsza ( poniżej 2 godzin na hardzie.... spokojna głowa ) no ale, bardziej schizowata od SH2. Co tu jeszcze watro polecić.... Na pewno fatal frame (project zero ) 1,2,3. Grałem jeszcze trochę w "suffering" i w "The Thing" , ale jestem daleki aby tobie te gry polecić. obie na początku kipią świetnym klimatem, jednak autorzy, zamiast gracza zaskakiwać świeżymi pomysłami, odrobiną grozy( niepewności) to z swoich gier robią zwykłą sieczkę. O ile w suffering'u da się to jeszcze przeżyć , o tyle"the Thing" w parze z swoimi, przedurnowatymi skryptami..... Profanacja mojego ukochanego filmu
Silent Hill 2 (ewentualnie trójka choć zarówno pod względem schizy jak i klimatu wypada gorzej), Fatal Frame, od biedy Forbidden Siren 1/2.
Znacie jakąś samochodówkę w której jest opcja tuningu samochodów na wzór tego z NFS'a ? Nic poza tą serią mi do głowy nie przychodzi, a znajomy prosił, żebym znalazł taki tytuł dla jego dzieciaków (wszystkie NFS'y zaliczone, a ostatnie [MW i C] okazały się za trudne). Tuning priorytetem

.
Który ratchet najlepszy i od którego najlepiej zaczac z serią? (grałem w 4 ale to nie to samo)
Danilo1972
21 10 2007, 07:51
CYTAT(Wojtq @ 20 10 2007, 23:47)

Znacie jakąś samochodówkę w której jest opcja tuningu samochodów na wzór tego z NFS'a ? Nic poza tą serią mi do głowy nie przychodzi, a znajomy prosił, żebym znalazł taki tytuł dla jego dzieciaków (wszystkie NFS'y zaliczone, a ostatnie [MW i C] okazały się za trudne). Tuning priorytetem

.
Midnight Club 3 Dub Edition
juiced chyba trochę tego też miał ale midnight lepszy
CYTAT(Mikes @ 20 10 2007, 23:54)

Który ratchet najlepszy i od którego najlepiej zaczac z serią? (grałem w 4 ale to nie to samo)
1.
CYTAT(Danilo1972 @ 21 10 2007, 08:51)

CYTAT(Wojtq @ 20 10 2007, 23:47)

.
Midnight Club 3 Dub Edition
MC3 jest dobry (nawet bardzo) ale jesli MW i C były za trudne to o przejściu MC niech odrazu zapomną
To będzie problem, a nie ma do wyboru jakiegoś niższego z niższych poziomów trudności ?

No chyba, że lepiej będzie poczekać na NFS:Pro Street (głównie policja im sprawiała problemy, a tej części jej brak), może nie skiepszczą tej wersji, a cena nie powinna być bardzo wysoka na kilka dni po wejściu.
CYTAT(Mikes @ 20 10 2007, 23:54)

ja bym po kolei leciał, jedynkę za grosze wyłapiesz, dwójkę tak samo, jak się nie spodoba to dużo kasy nie stracisz, a poszczególne części się za bardzo nie różnią
chociaż jak chcesz to możesz i trójeczkę na początek kupić - wiadomix, najbardziej zaawansowana grafika, etc.
malin1976
22 10 2007, 17:33
A ja mam pytanie . Mam grę Devil May Cry 3 w swojej kolekcji a w grę Devil May Cry 1 grałem z pięć lat temu . Pytanie do osób mających obydwie gry w domu . Czy jedynka graficznie odbiega od trójki ? Bo z tego co zapamiętałem to była śliczna ale to było dawno hehehe więc jak to jest ???
Krótko - Dmc1 nie tylko nie odbiega graficznym poziomem od części trzeciej ale momentami nawet ją przebija (rozmach lokacji otwartych, lepszy wygląd postaci/przeciwników, bardziej dopieszczona gra światło-cienia) - najwyższa półka na ps2.
malin1976
22 10 2007, 19:26
Dzięki Divine . DMC 3 mi aż tak nie podszedł . Pamiętam że jedynką byłem wręcz zachwycony ale jej już za bardzo nie pamiętam . 5 lat robi swoje . Zerknę na Youtube . Chyba wymienię trójkę na jedynkę i ją zatrzymam do kolekcji . Może ktoś chętny na zamianę hehehe
Kupiłem i Dante wymiata na maxa hehehe
Comożecie powiedzieć teraz o pierwszej części Ratchet and Clank? Opłaca się ją brać? Jak ma się tam sprawa z humorem, elementami platformowymi/strzelanymi, grafiką?
Sam Ratchet jakieś dawał w tej części ostrzejsze teksty, sam gameplay jest na najwyższym poziomie - Naprawdę warto. Nawet TERAZ jest to świetna platformówka (lepsza od dwójki, na równo z 3). Brać, nie gadać.
Polećcie jakąś grę w którą można grać na trzech, ale nie na splincie coś ala WRC5.
Może Marvel Ultimate Alliance? Dobra gra.
hmmm wszelkie crossovery... dream mix tv world fighters, fullmetal alchemist dream carnival, jakis tam bleach.... do tego w red star'a chyba tez mozna kograc na 3 [chyba]
cj z gta
26 10 2007, 12:40
Dzięki za pomoc

chyba najpierw wezme resivent evil 4 a potem devil may cry 3 . Wiem że obie są bardzo dobre wiec wezme dwie .
Jinxters
27 10 2007, 08:13
CYTAT(cj z gta @ 26 10 2007, 13:40)

Dzięki za pomoc

chyba najpierw wezme resivent evil 4 a potem devil may cry 3 . Wiem że obie są bardzo dobre wiec wezme dwie .
dobry wybór nie pożałujesz
W PES6 można ligę na trzech ustawić?
EDIT Best F1 ever?
TheDupa
28 10 2007, 16:19
QUOTE(Wojtq @ 22 10 2007, 14:56)

To będzie problem, a nie ma do wyboru jakiegoś niższego z niższych poziomów trudności ?

No chyba, że lepiej będzie poczekać na NFS:Pro Street (głównie policja im sprawiała problemy, a tej części jej brak), może nie skiepszczą tej wersji, a cena nie powinna być bardzo wysoka na kilka dni po wejściu.
Ja polecam 2 fast 2 furious , tuning jest wypaśny można sobie kazuye z tk5 na masce strzelić
zonda_1988
28 10 2007, 23:48
CYTAT(FLooK @ 27 10 2007, 10:47)

W PES6 można ligę na trzech ustawić?
EDIT Best F1 ever?
To pytanie pojawiało się już wiele razy, a odpowiedź zawsze była taka sama - F1 2003 od Sony ;]. Model jazdy, grafika, smaczki - po prostu wszystko czyni tę grę najlepszą "formułką" na PS2.
P@cj3nt
29 10 2007, 18:50
Czy jest na ps2 gra w średniowiecznych klimatach, najlepiej z free roamingiem i elementami action RPG?
Knights of the Temple II
Władca pierścieni: Trzecia Era
To chyba jedyne gry w średniowiecznych klimatach na czarnule, chyba że od biedy zaliczyć tu Castlevanie.
No od biedy mozna tez zaliczyc pierwszego DMC
kotlet_schabowy
30 10 2007, 22:13
Chyba nie zrobię błędu zaczynając przygodę z serią Prince of Persia od razu od całej trylogii ? Doszliśmy z Bratem do wniosku, że chyba lepiej dać 119 zł za trzy części, niż 65 zł za jedną a potem myśleć, czy dalej kupować. Jak myślicie ?
No ku.rwa chyba se jaja robisz, pewnie że lepiej od razu nabyć całość. Cenowo wyjdziesz na tym dużo lepiej i nie będziesz musiał czekać żeby dorwać kolejną część. Już nawet nie zważając na cene - seria jest bardzo dobra i na pewno nie będziesz żałował zakupu od razu całej trylogii.
Czy ja wiem... Nie każdemu POP przypasi

. Dla mnie jednak jedynka to nadal must have, ale proponowałbym wcześniejsze obadanie Księża z Persji.
raven_raven
31 10 2007, 18:24
Łykaj kotlet bez zastanowienia całość, sam kupiłem niedawno i jestem zachwycony.
A kupując jedną cześć jakby nie patrzeć będziesz musiał kupić pozostałe osobno co się nie opłaca jak można mieć trylogię 2x taniej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.