Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaką grę wybrać?
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
PiotrB
QUOTE(Solidny (pan) @ 27 12 2005, 13:00) *

QUOTE(oFi @ 27 12 2005, 11:39) *

pewnie był już taki post ale za dużo tych topiców żeby szukaĆ.

Co jest lepiej kupiĆ?

PoP 3
DBZ : teikachi

Dla mnie to oczywiste, że PoP3 wink.gif

Tak, tylko PoP: The Two Thrones.
pzkitiaS
Witam. Jestem tu nowy tongue.gif . Niedawno zakupiłem PS2 i tym samym przeszedłem ze świata PSX'a do świata "peesdwójki". Zakupiłem już Ratchet'a & Clank'a i gra jest wporzo biggrin.gif . Postanowiłem zakupić jakąś "większą" gierke ( czyt. nowszą, dłuższą, z lepszą grafą itp. no i droższą smile.gif ). No więc na celowniku miałem NFS : MW, ale okazało sie później ,że to brzydko mówiąc "(tu było napisane brzydkie słowo oznaczące kał)" jest icon_evil.gif. Gram w platformówki, wyścigi , sportowe ( oprócz gier EA bo są powtarzane co roku... dry.gif ), RPG'i na TPP'ach kończąc i nigdy nie gram w sequele jak nie grałem w poprzednie części gry...Doradźcie mi jaką gre zakupić i podajcie jakieś argumenty przemawiające za nią.

P.S. Widziałem Wydanie Gry JAK X Combat Racing z Bonusowym DVD "Jak & Daxter trilogy" czy coś takiego, czy ta "trilogy" to trzy pierwsze części przygód Jaka???
Batman
QUOTE(oFi @ 27 12 2005, 13:39) *

pewnie był już taki post ale za dużo tych topiców żeby szukaĆ.

Co jest lepiej kupiĆ?

PoP 3
DBZ : teikachi

Ja Ci zdecydowanie bardziej polecam nowego PoP'a, choć nie grałem w DBZ, to sądzę, że jest to gra gorsza od nowych przygód księcia. Nowy PoP jest IMO najlepszą częścią trylogii i do tego jedną z najlepszych gier tego roku. Ja mimo, że miałem do czynienia z Sands of Time i Warrior Within, to nie nudzę się ani troche przy The Two Thrones.
Mikes

P.S. Widziałem Wydanie Gry JAK X Combat Racing z Bonusowym DVD "Jak & Daxter trilogy" czy coś takiego, czy ta "trilogy" to trzy pierwsze części przygód Jaka???

gdzie to widziałeś?
orion50
Siema. Mam zamiar zakupić gre pt. Killzone za 59 zeta. Tanio. Wiec sie pytam , kupowac ?? Gra fajna przeszedłem kilka razy demo i wypas, grafa ładna , framerate tez raczej trzyma poziom , wiec nie wiem.
prosze o opinie.

pzdr
orion
Danilo1972
QUOTE(orion50 @ 28 12 2005, 19:15) *

Siema. Mam zamiar zakupić gre pt. Killzone za 59 zeta. Tanio. Wiec sie pytam , kupowac ?? Gra fajna przeszedłem kilka razy demo i wypas, grafa ładna , framerate tez raczej trzyma poziom , wiec nie wiem.
prosze o opinie.

pzdr
orion

Killzone za 30-40zł kupisz i to nowego.
Porozglądaj się trochę.
pzkitiaS
QUOTE(Mikes @ 28 12 2005, 15:24) *

gdzie to widziałeś?

Na Allegro, moge dać link aukcji, ale nie wiem czy wolno... dry.gif question.gif
Mikes
daj na PM'ke
orion50, kupuj w ciemno ;]
Sarge
QUOTE(Mikes @ 23 12 2005, 20:52) *

mam ochotę na jakiegoś JAKA, wcześniej w tą serię nie grałem, więc która była by najlepsza? grafika z I dalej "trzyma poziom"
a może JAK X? tongue.gif

Ja bym się wahał między dwójką a jedynką. Jak 2 jest na pewno najdłuższe z serii, z kolei w jedynce jest najwięcej z typowej platformówki. No i ten piękny, baśniowy klimat smile.gif ...
mikro
NFS: Most Wanted or Burnout 4 ?
chudy1986
Jak nie grałeś w Burnout 3 to łykaj czwórkę.
mikro
Gralem i w burnouta 3 i w nfsu2. Obydwie mi sie (pipi) podobaly, takze nie wiem co teraz mam wybrac...
oFi
QUOTE(mikro @ 29 12 2005, 13:52) *

Gralem i w burnouta 3 i w nfsu2. Obydwie mi sie (pipi) podobaly, takze nie wiem co teraz mam wybrac...

NFS szybko się nudzi - uwierz mi.
A w burnoucie można godzinami oglądaĆ te destrukcje na ulicach.
Specu
popieram, NFSU dosc szybko sie nudzi, w burnouta masz mase trybow i godziny zabawy zarowno samemu jak i ze znajomymi chociazby w 8 osob crasha na jednej konsoli hyh.gif jedyna rzecz jaka b3 ustepuje nfsu to muzyka, ale ta mozna wylaczyc i puscic sobie z wiezy hyh.gif
chudy1986
Co do muzyki to o gustach sie nie dyskutuje!
Wedlug mnie muza w B3 jest fajna.

A co do tematu - kupuj Burnouta.
Mikes
NFS: Most Wanted or Burnout 4 ?

oczywiscie ze Burnout 4. moge ci go spzedac wink.gif
wal na PM'ke
mikro
oki dzieki, biore burnouta.
Mikes
pograłem trochę w jakieś tam narty na PC i mam straszną oichotę popykać w coś w tym stylu więc; SSX3 czy SSX:OT.
Słyszałem ze w 3 miejsca restary co wkurza, a w OT jest coś nie tak z animacką. doradzcie.
kurzaw_13
Mnie ta seria wogóle nie jara...miałem do czynienia z SSX i SSX 3i zawsze ten sam zonk wink.gif wink.gif
Ale chyba mam inny gust bo większość się tą serią zachwyca.
Saunter
W OT na początku nie ogarniałem, ale w sumie to lepsza część, szybsza, efektowniejsza.
pzkitiaS
Dobra, zdecydowałem sie i ja kupić Burnouta 4 biggrin.gif . Ale mam mały dylemacik: Czy kupić nową normalną wersje za 100 zł czy też nową ,ale wersje promo za 70 zł?? Oczywiście trzeba wziąść pod uwage ,że nie sprzedam tej gry... icon_twisted.gif Prosze doradźcie mi excl.gif
Mikes
chcesz to ci spedeam, noemal za 90zł ;]

IMO lepiej miec pudełko niż tekturke wink.gif
Gawlick
Moze polecicie mi jakies gry na neta.Mam juz smackdown! vs Raw 2006, Battlefield 2 :MC, Monster Hunter, Killzone, Timesplitters : FP.Do Subsistance jeszcze trochę więc chce zadowolic się czyms innym (no niby to co mam wystarcza, ale zawsze warto miec pod reką jakiegoś dobrego szpila). Zastanawiałem się nad kupnem Cold Winter.Trochę grałem w singlu, ale przez nata nigdy, dlatego pytam o Wasze doswiadczenia.
Wiśnia San
Kiedyś podobała mi się Hardware Online Arenas

No i SOCOMy

W żaden tytuł nie grałem online, tylko czytałem na jego temat.
chudy1986
Przez neta to może Burnout 3 lub 4 i PES5.
Memory
Któr warto kupić The Warriors czy Resident Evil 4??
chudy1986
Resident Evil 4 - gra wymiata, jest długa i jeszcze posiada ciekawe dodatki(długo w nią pograsz).
golab
RE4 - najwyższa półka action -adventure.
DSK
...no i RE4 po raz trzeci. Mega Miazga z dużej M do kwadratu ;].
wirek72
Tylko i wyłącznie RE4 !!!!!
oFi
QUOTE(Memory @ 8 01 2006, 23:49) *

Pytanie retoryczne x2.gif
Wiśnia San
QUOTE(Memory @ 8 01 2006, 21:49) *

Ja bym wybrał The Warriors mając do wyboru podgrzewany kotlet czy cosik świerzego wybrał bym to drugie. Nie lubie Residenta dzięki czemu mój wybór padł by odrazu na Warriorsów.

oFi WTF dry.gif
Sarge
Nie powiedziałbym, że RE4 to odgrzewany kotlet - wraz z czwartą częścią seria zmieniła się wręcz nie do poznania. smile.gif

No i również polecałbym właśnie RE4.
Dante
zalezy jakie gry lubisz i czy masz z kim pograc aleprywatnie wybrałbym Resi
Jakuza
Mam ochotę na RPG-a biggrin.gif i mam kasę tylko na jeden tytuł -__- , także co byście polecili z tej trójki(?) :

- Shin Megami Tensei : Lucifer's Call
- Suikoden 4
- .Hack : Infection

??
Ficuś
Jestem zainteresowany zakupem oryginalnej palowskiej wersji Xenosaga2.Mam w związku z tym parę pytań dla osób posiadających europejską wersję tej gry(oby byli tacy).

1.Czy w związku z zmianą wyświetlanego obrazu z NTSC na PAL podobnie jak w europejskim FFX mamy czarne paski na dole i górze ekranu?jeśli tak to czy idzie to wyłączyć(np. opcja PAL60hz)

2.Czy są dodatki w samej rozgrywce?

3.Czy filmik z dodatkowej trzeciej płyty pozwala dokladnie zrozumieć fabułę X1?

4.Z masterowaniem postaci i questami jak dużo czasu zajmuje przejście gry?no i czy są dodatkowi mocno podpakowani bosowie:)(takie weapony)

Z góry thx za odpowiedź
are91
Co radzicie kupić: Final Fantasy X, czy MGS3? Tak w ogóle, to kiedy wychodzi europejskie Subsistance? Bo nie będę kupował "zwykłej" trójki, jak za 2 miesiące wyjdzie wersja rozszerzona (i to nie byle jak - TPP). A tak właściwie to chodzi oto, że albo kupuję FFX i MGS3, albo FFX i FFX-2 blush.gif
Pan S.
kiedys tez sie zastanawialem czy FFX czy MGS3, postawilem na MGS3, a , ze nie bylo to se zakupilem RE4 i niezaluje ;]

to zalezy co lubisz, bo za cene mgs3 mozesz wygarnac ffx i ffx-2 (kazda za 69pln w mm). hail.
Mucia
burnout 3 czy revenge? a może 4? wink.gif
nie grałem w żadną z serii
Danilo1972
QUOTE(Mucia @ 15 01 2006, 17:21) *

Zacznij sobie od B2 - najtańszy i w dodatku rewelacyjny.
B3 i B4 (czyli Revenge), wg mnie są świetnie ale i odpowiednio droższe.
Każda część ma swoje smaczki i każda jest grywalna jak cholera.
Mikes

zdecydowanie NIE masz racji, Mam i B2 i B3 i B4. I 2 jest na samym końcu. To już nie są te prędkości co w 3, to już nie te skróty co w 4, nie ma takedownów. Wybieraj pomiędzy 3 a 4. Jeśli wolisz rozpierduchę, bierz 4, jeśli wolisz sie troche pomęczyc bierz 3. (troche namieszałem:P)

http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=34630 - jakbyś chciał kupić czwórkę biggrin.gif
Danilo1972
QUOTE(Mikes @ 15 01 2006, 21:10) *

zdecydowanie NIE masz racji, Mam i B2 i B3 i B4. I 2 jest na samym końcu. To już nie są te prędkości co w 3, to już nie te skróty co w 4, nie ma takedownów. Wybieraj pomiędzy 3 a 4. Jeśli wolisz rozpierduchę, bierz 4, jeśli wolisz sie troche pomęczyc bierz 3. (troche namieszałem:P)

http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=34630 - jakbyś chciał kupić czwórkę biggrin.gif

NIE pisze się "NIE masz racji", jeno "moim zdaniem", ponieważ ludzie mają różne gusta i jedni wolą piwo inni szampana.
Dla mnie dwójka jest najlepszą częścią serii, a czwórka jest na trzecim miejscu.
Mikes
nie no, masz racje juz poprawiem tongue.gif kierowałem sie sobą bo mnie B2 kiedyś zmiatał ale po graniu w 3 juz to nie było to samo
a pozatym miałem kupe problemów z Savem w B2 i dlatego dałem sobie spokój
Jakuza
Oczywiście na moje pytanie nikt nie raczył odpowiedzieć -__- no cóż...

Co do Burnoutów to "dwójka" jest świetna , ale do czasu gdy nie przesiądziesz się na genialną "trójkę" - która pod każdym względem ryje beret . Grafa , szybkość , blur i takedown . W Revenge'a nie grałem także o tej części się nie wypowiadam , ale pewnie sobie sprawie jak trochę stanieje wink.gif

Najlepiej zacząć od "dwójki" i przechodzić na wyższy poziom doświadczenia wink.gif

A tak pozatym jakbyś bym zainteresowany kupnem Burnouta 2 , to zapraszam do mojego sklepiku na pchlim targu :> : http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=34533

BTW = Grał ktoś w pierwszą część Burnout-a ??
trott1
Play3 Czy Kintetic??
Mikes
Play 3.

Znalazłem Amplitude nówke, w folii za 40zł. Opłaca się?
tomba
loodzie! mam problem
po pierwsze: nie wiem czy kupic sobie King Konga na PS2, czy Call of Duty 2 na PieCa
po drugie: czy warto kupic Eye Toy 3 (z kamerka i nowka) na allegro oczywiscie, za ok 100 zl a nie jak w ultimie 170? co w ogole myslicie o tej grze, jest warta czegos czy raczej zabawa na krotko?!
Saunter
QUOTE(Mikes @ 21 01 2006, 16:32) *

Play 3.

Jeśli chcesz Amplitude mieć to bierz jak najbardziej. Ja swoje używane pchnąłem za 36, więc 40 to super cena za folię.
banny
Grałem już trochę w Burnout Revenge, gierka (pipi).sta; każdy to wie jeśli grał, lecz czy opłaca się cofnąć do Burnouta 3???CZy przypadkiem nie będę niemile zaskoczony?Z góry thx za odpowiedz:)
Jakuza
QUOTE(Mikes @ 21 01 2006, 16:32) *

Głupie pytanie oczywiście , że się opłaca smile.gif Muszę powiedzieć , że jest jedna z niewielu gier , która do dzisiejszego dnia mi się nie znudziła smile.gif

czy warto kupic Eye Toy 3 (z kamerka i nowka) na allegro oczywiscie, za ok 100 zl a nie jak w ultimie 170? co w ogole myslicie o tej grze, jest warta czegos czy raczej zabawa na krotko?!

Chociaż w "trójkę , nie grałem muszę dorzucić swoje trzy grosze - Miałem część pierwszą , teraz mam drugą i obie znudziły mi się po paru godzinach . Co do multi - po 2 imrezkach EyeToy poszedł w kąt , bo wszyscy woleli grać w nieśmiertelnego Singstara ( ale to już inna bajka tongue.gif )

Jeśli nie miałeś styku z poprzednimi częściami łykaj bez zastanowienia , jednak jeśli grałeś w poprzednie 2 części to czy warto zainwestować w "trójkę"? - moja odpowiedź - Nie...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.