CYTAT(HikiQmori @ 14 05 2008, 15:29)

CYTAT(malin1976 @ 13 05 2008, 20:28)

Ja naprzykład na DMC 3 się zawiodłem , jedynka była zdecydowanie lepsza . A w trójce Dante to pajac jakiś !!!
Ciekawe w czym była lepsza, zawsze mnie to ciekawi ilekroć ktoś pisze coś takiego. W systemie walki? W długości rozgrywki? Żywotności, grafice, soundtracku, fabule? Może co najwyżej klimat ma lepszy, ale nic więcej.
A Dante od zawsze był pajacem.
Zawsze trafi się ktoś komu dana gra nie przypadnie do gustu, nawet jeżeli jest prześwietna. Na to się chyba mówi wyjątki czy cuś.
Suavek: może Black?
Co prawda jest to post sprzed miesiąca ale co tam, odpowiem

Widzisz każdy kto zetknął się po raz pierwszy z serią DMC zaczynając od jedynki spotkał się z niemałym szokiem. W 2001 roku po prostu nie było takiej gry jak DMC, dającej tyle radochy z rozsmarowywania przeciwników. Klimat pierwszego DMC pamiętam do dziś, bliżej mu było do horroru niż do gry akcji. Dlaczego DMC1 jest najlepsze? Bo było pierwsze, nigdy nie zapomne pierwszego spotkania z Nelo Angelo, wykręconych manekinów, czy pojawienia się strzyg z nożycami. Poziom trudności, kto grał w każdą część ten wie, że to właśnie DMC1 było najtrudniejsze, nie DMC3. Nawet zwykły przeciwnik (pamięta ktoś Shadowa - tego czarnego kota?

) potrafił rozłożyć Dantego w kilka sekund. Nie mówiąc już o bossach, jako pierwszy Phantom - ogromny pająk, to był po prostu szok, a co powiecie na walkę z glutem - Nightmarem, to było coś, grając później na hardzie ciskałem padem! Przypominam również, że w pierwszym DMC można mieć było tylko jedną(!) odżywkę i nie było możliwości cofania się do misji by nabić sobie orby, więc kaskę trzeba było ostrożnie ciułać. DMC2 przemilczę bo to była porażka, pożyczyłem kiedyś od kumpla, przeszedłem płyte Dante i oddałem, jest to jedyne DMC którego nie mam w kolekcji. DMC3 ma lepszą fabułę w porównaniu do DMC1, jedynie mroczny klimat gdzieś sie zatracił, przez wybryki Dantego, bardziej kolorowych przeciwników itp. System walki zyskał na głębi, gra była genialna, ale poziomem trudności nie może równać się z legendarnym DMC, normal przeszedłem z biegu, Harda też bez problemu, tylko Dante Must Die, jest cholernie trudny, ale traci urok gdy nabijemy sobie kase na pierwszej misji i wyposażymy się w 5 odżywek na misje. Aktualnie gram w DMC4, które stawiam na równi z DMC3, pierwszego DMC nic nie pobije i kropka!