CYTAT(Suavek @ 24 06 2008, 20:48)

Jeśli chodzi o Metal Sluga, to Anthology prezentuje się bardzo dobrze. Jeśli nie nudzi Cię monotonny gameplay oraz wrzucanie żetonu za żetonem to jak znalazł. Opcja dla dwóch graczy jak najbardziej obecna.
PAL-owska Anthology nie ma opcji 60 Hz, co budzi we mnie podejrzenia, że zje?ano konwersuję i gra chodzi wolniej. Gameboard NeoGeo doczekał się praktycznie idealnej emulacji na PC i w KAŻDEGO Metala da się popykać na komputerze, nawet bez konieczności instalacji (wystarczy włożyć do napędu CD z emulatorem). Wg mnie tą PAL-owską Anthology NeoGeo strzelili sobie w kolano. Do piractwa nie namawiam. Sam chętnie sprawiłbym sobie Anthology, bo zawdzięczam serii MS niezapomniane chwile. Ale takiej bidy, jak przymusowe 50 Hz w XXI wieku nie myślę dickheadom wybaczać. (Może ktoś mi tu przysięgnie na wszystkie świętości, że konwersja mimo braku opcji 60 Hz jest idealna i nie różni się tempem ani proporcjami obrazu od wersji NTSC?)
Jeszcze maleńka dygresyjka. Granie w MS to było na salonie. Bez konieczności liczenia się z żetonami to właściwie zabawa w MS.
CYTAT(ashka @ 25 06 2008, 20:27)

CYTAT(mate5 @ 24 06 2008, 20:43)

Które stare warsy to jakie części filmu? Po prostu, która jest lepsza I czy II??
Pierwsza gra to ta nowa trylogia.
Druga to oryginalna trylogia.
Grałam tylko w jedynkę, ale piszą, że dwójka jest bardziej dopracowana. No i co oryginalna trylogia, to oryginalna trylogia. Ostatnio nabyłam The Complete Saga, kompilację obu części, więc jak już dojdzie, to się mogę podzielić wrażeniami z obu.
Bawiłem się tym na PC i qrka dziwna historia. Lubię takie zręcznościówki, a do Gwiezdnych Wojen mam wielki sentyment. Tymczasem gra okazała się tak mniej więcej ekscytująca, jak Halo. Zero przyjemności ze sterowania panopkiem, najmniejszej uciechy z grania. Nie przeszedłem nawet dema.
Oprócz Metal Sluga nieźle wspominam co-op z Diablo na pierwszego Pleja. Grafa może i blednie w zestawieniu z np. Odin Sphere, ale całokształt oprawy AV i tak zasługuje na wysokie noty choćby ze względu na ponadczasową warstwę audio. Zresztą gry 2D nie starzeją się tak tragicznie jak 3D. Jedyny problem z tym pierwszym Diablo jest taki, że na padzie gra się w to gorzej, niż na klawie i myszy. A i tak gra jest w pytę.
Co do wcześniejszego mojego pytania o Code of the Samurai - pomoc techniczna w Pewnym Sklepie poinformowała mnie, iż "Nie przełącza się na 60Hz".
Commencing the operation.