Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaką grę wybrać?
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Mikes
zdecydowanie się opłaca. Grafika jest minimalnie gorsza, ale gra bije B4 na łeb grywalnoscią. Nieługo B3 wyhcodzi w platynie wiec tanio go dostaniesz
ksips1
Kupic tekkena 5 czy god of war?
banny
Zależy co lubisz, jako fan bijatyk poleciłbym Ci tekkena5, jednakże GoW jest też zarąbisty, ale troche krótki:(.Więc T5 wins tongue.gif

Premiera 10.2.06 Burnouta3 platyna więc akurat będzie prezent na urodziny xD

Od której częsci Silent Hill zacząć? Jestem głodny SH4:Room, lecz trójka chyab też by mnei zadowloliła, a co myslicie o 2?
ksips1
Dluzsze jek gow, czy sama kampania w tekken 5?
aux
Ja bym brał Tekkena 5, starcza na dłużej. Czy obie te gry są od niedawna w platynie ?

B@nny ---> Radzę zacząć od jedynki. A jeżeli w grę wchodzą tylko nowe części to zacznij od dwójki, jest po prostu najlepsza. Trójka jest tylko dobra, a czwórka to nieporozumienie, ale w sumie też jest fajna smile.gif Albo zrób tak że zaczniesz od najsłabszej czwórki, potem trójka, a na koniec zostawisz sobie genialną dwójkę. Your czojs.
ksips1
Tak
banny
ok, thanks.Dopisuje SH2 do listy upragnionych gier:pMały problem:bede musiał siciemniać starszych ze 18 w małym kwadraciku to jest liczba leveli czy coś hehe, bo tak nie będe mógł w to grać :[ .postaw na Tekkena, nie zawiedziesz się.GoW jest świetny ale za krótki.
Sorry za offtop: ale czy da się zwykły dual z jedynki PS podłączyc do czarnulki??
Specu
da sie, ale nie wszystkie tytuly go obsluguja (np burnout 3 nie wykrywa go wogole)
Jakuza
QUOTE(ksips1 @ 21 01 2006, 19:52) *

Kup God of War-a , przejdź go , sprzedaj i kup Tekkena tongue.gif
DSK
QUOTE(Jakuza @ 21 01 2006, 21:52) *

...a ja bym zrobił odwrotnie - najpierw Tekkena, bo szybciej się znudzi (mi przynajmniej ;p), potem go opylić i zaopatrzeć się w God Of War... ninja.gif.
banny
Opłaca się kupić Hack:Infections?? Jakie są jego wady i zalety?? pilne:D
Lipa
SSX 3, Soul Calibur 2, PoP SoT, Alien Hominid ? hyh.gif Która ? smile.gif
Saunter
IMO SSX3
banny
Eee no opd. prosze czy warto zainwestowac w hacka?? pls odp.
Mikes
SSX 3, Soul Calibur 2, PoP SoT, Alien Hominid ?

pff.. pytanie. Ostatnio kupiłem SSX3 i jestem wniebowzięty. Bierz go w ciemno
kurzaw_13
Ja bym wziął PoPa ale to chyba na allegro bo można sobie sprawić za ok 30-40 zł:-) Mnie SSXy nei jarająconfused.gif/
Jakuza
QUOTE(DSK @ 21 01 2006, 22:23) *

QUOTE(Jakuza @ 21 01 2006, 21:52) *

...a ja bym zrobił odwrotnie - najpierw Tekkena, bo szybciej się znudzi (mi przynajmniej ;p), potem go opylić i zaopatrzeć się w God Of War... ninja.gif.

W Tekkena zawsze możesz zagrać z kimś - wpadają kumple , akurat masz komu złoić tyłki a God idealna gra na raz tongue.gif . Do tego żywotność Tekkena porawia dodane części 1 , 2 , 3 biggrin.gif

QUOTE(B@nny @ 22 01 2006, 20:26) *

Eee no opd. prosze czy warto zainwestowac w hacka?? pls odp.

Opłaca się , sam mam w planach w niedalekiej przyszłości sprawić sobie tą gierkę smile.gif
DSK
QUOTE("Jakuza")
W Tekkena zawsze możesz zagrać z kimś - wpadają kumple , akurat masz komu złoić tyłki a God idealna gra na raz tongue.gif . Do tego żywotność Tekkena porawia dodane części 1 , 2 , 3 biggrin.gif

No niby taa, ale to jest mój subiektywny punkt widzenia - zdecydowanie wolę się powyżywać w jakimś dobrym singlu. Z kopaniny lubię jedynie przyciąć w stare hardcore'ówy 2D wink.gif.
ksips1
QUOTE(Jakuza @ 23 01 2006, 02:18) *

Ja lubię bijatyki, ale mój brat nie, a więc nie miał bym z kim grać. sad.gif
oFi
Hitman : blood money
lub
Tomb raider : legend

Trudne....
wozek
QUOTE(oFi @ 24 01 2006, 13:36) *

Hitman : blood money
lub
Tomb raider : legend

Trudne....

Zdecydowanie Hitman . Widzialem trailery wydaja sie ciekawe .
Tomb Raider - jak Cie jarają filmy z Angeliną wymachujaca spluwami smile.gif
Sandking
Wybór wcale nie jest taki trudny smile.gif. Jeżeli grałeś w poprzednie części Hitmana i lubisz ciche zabijanie, bierz Blood Money, ponieważ IO Interactive wyrobiło już sobie markę. Tytuł raczej nie zawiedzie.

Jeżeli jesteś fanem Tomb Raidera, a zwłaszcza pierwszej części to bierz TR: Legend. Gra ma wzorować się właśnie na jedynce, przy okazji podbierając i łącząc wszystkie udane pomysły innych produkcji (np. z PoP). Ostatnia część zawiodła, ale tym razem tworzy je inne studio. Ja na tą grę czekam z niecierpliwością.

Ostatnia rzecz, jeżeli nie grałeś w żadną z tych gier (lub nie wiesz co bardziej lubisz), pozostaje ci jedno porównanie.
Wolisz:
- Skradanie się, kombinowanie, ciche zabójstwa, ciekawe bronie, obserwowanie przeciwników, dokładne obserwowanie mapy, masterowanie wyników i przy okazji oglądałeś 134 razy Leona Zawodowca (dla hardcore'owców) - bierz Hitmana
- Skakanie, zagadki w stylu tych z Soul Reavera, ostre strzelaninki, kombinowanie, kobietę jako bohatera, jesteś fanem serii Prince of Persja, lubisz zwiedzać dżunglę i ruiny - bierz TB:Legend

Mam nadzieję, że pomogłem smile.gif.

A co sam bym wybrał? TB:Legend, nowy Hitman poczeka smile.gif. Zwłaszcza, że jeszcze trójki nie ukończyłem tongue.gif.
oFi
QUOTE(Sandking @ 24 01 2006, 23:02) *

Jeżeli grałeś w poprzednie części Hitmana i lubisz ciche zabijanie,

Jeżeli jesteś fanem Tomb Raidera, a

Bo jest problem, bo jestem fanem obu serii cool.gif

Pie**** kupie obydwa happy.gif
Goral
Czy warto kupić Roadkill. Chodzi mi tu głównię o zabawę dla 4 graczy. Znacie jeszcze jakieś dobre gry dla 4??
banny
Burnout Revenge xDxDxD
Gawlick
Time Splitters : Future Perfect, Smackdown! vs Raw 2006 (tu to nawet w 6 da rade smile.gif )
banny
Takei mam pytanko; gra Shadow of Colossus jest warta uwagi?Wiele dobrego o niej słyszałem, tlyko nie wiem czy by mi się spodobała, mógłby ktos po krótce napsiać o co w niej chodzi itp. ???
Saunter
Jest warta uwagi z tego co czytałem u sporej ilości osób. Walczysz z kolosami. Zapraszam do recki Stara w PE100.

Ale jak chcesz oryginał to musisz poczekać do końca lutego, bo wtedy jest premiera SotC w PALu.
Gasei
No w Collosa nie ciorałem ale wiele poztywnych opini.Na ultimie zaniedługo bedzie
banny
Argh;/ Dopiero pod koniec lutego sad.gif.Przeprowadzam sie do kraju Kwitnacej Wisni:D.Ciekawe ajka bedzie cena:p

BTW: Jakei (aktualnie) są dobre gry za niską cene(np. MGS2, FF10 itp wink.gif).Moga byc też uzywane.Co polecacie?
Dante
jaka jest dla ciebie niska cena????

około 70zeta ??
SSX3
shox-30 zeta warto
state of emergency 20-30 zeta
-około 90
tekken 5
Ratchet Gladiator
Sly 3
Tytek
Na poczatku zaznaczam, ze nie gralem w zadna gre z seri SSX. A teraz mam dylemat:
SSX3 czy SSX On Tour?
Dabman
QUOTE(Tytek @ 27 01 2006, 04:40) *

Na poczatku zaznaczam, ze nie gralem w zadna gre z seri SSX. A teraz mam dylemat:
SSX3 czy SSX On Tour?

On Tour bo dodali narty i w ogole wiadomo nowsza czesc... troche rzebajerowana ale polecam !!
a jeszcze mzoesz w Burnout4, MGS3, T5, GT4 sie pozaopatrywac i troche sobie pograsz w to:D ew. Splinter Cell jakis czy Ghost Recon

a jak cos taniego to Socom2 z headsetem w media za 79PLN tak samo jak God of War ikilka jeszcze szpili
Mikes
SSX3 czy SSX On Tour?

zdecydowanie SSX3. OT to taki jakby krok w tył bo niby są narty ale zrezygnowanie z FREERIDE to jak dla mnie bezsens. Łykaj SSX3
Saunter
Dla mnie On Tour jest lepszy, właśnie o free ride stawało się dość nużące. Dla mnie SSX OT jest szybszy i efektowniejszy. Polecam.
Dante
SSX3 jest dla mnie lepszy
fajniejsza muza grafa jakas taka lepsza i grA SIĘ JAKOS LEPIEJ
staiwm 3 znacznie wyżej nad Ot
Goral
CO lepiej kupić Cras Nitro Car, czy Roadkill. Potrzebuję dobrą grę na 4(masakrycznie!!), ale nie żadną sportowkę i strzelaniny fpp też średnio. Jakieś propozycje? Jesli ktoś posiada coś ciekawego chętnie odkupie!!
Kylu
co polecacie?

RE4
PoP:TTT
Danilo1972
QUOTE(Kylu @ 30 01 2006, 18:47) *

co polecacie?

RE4
PoP:TTT

Masz dylemat wink.gif
Resident jest jedną z najlepszych gier na PS2 (zaraz obok God of War).
Bierz więc RE4 a Księcia nabądź przy kolejnej nadarzającej się okazji.
Mikes
czy jest na PS2 jakaś naprawdę dobra gra stawiająca na rozwałke(coś w sylu full auto na 360) ew. ma voś takiego wyjść?
White
Burnout to Twoim zdaniem za mało? smile.gif

Niech mi ktoś da namiary na firmy, które wymieniają gry używane na nowe (zafoliowane). Bo np. w takim www.swiat-gier.com o takiej wymianie nie ma mowy, a w Norbicie- bezproblemowo o_O
Batman
QUOTE(Mikes @ 30 01 2006, 20:03) *

czy jest na PS2 jakaś naprawdę dobra gra stawiająca na rozwałke(coś w sylu full auto na 360) ew. ma voś takiego wyjść?

Ja mogę Ci polecić 187Ride, ale wiem, że na temat tej gry panują skrajnie różne opinie. Mi się naprawdę podobała, choć nienawidze "ziomalskich" wyścigów. Jeśli by tak chodziła w granicy 70 zeta to myśle, że możesz się zastanowić nad jej zakupem, ale najlepiej by było żebyś ją uprzednio przetestował
Danilo1972
QUOTE(White SeeD @ 31 01 2006, 00:37) *

Burnout to Twoim zdaniem za mało? smile.gif

Niech mi ktoś da namiary na firmy, które wymieniają gry używane na nowe (zafoliowane). Bo np. w takim www.swiat-gier.com o takiej wymianie nie ma mowy, a w Norbicie- bezproblemowo o_O

Zapytaj w Namax (www.namax.com.pl), albo w Starlite.
Wydaje mi się że koszt takiej wymiany jest nieadekwatny do ceny nowej gry - po prostu się nie opłaca.
Wiśnia San
Taka wymiana to koszt 10zł + różnica pomiędzy grami, czyli twoja gra jest warta 50zł ich 70zł, koszt wymiany = 30zł

wzór:
z - twoja nowa gra
ł - twoja stara gra
o- stały koszt wymiany w postaci 10zł
d - ile cie wyniesie sama wymiana

z- ł+o=d

można tu zastosować jeszcze stała wypadkową w postaci około 15zł (np. e)jako koszty wysyłki. Czyli nasz wzór w ostateczności bedzie wyglądał nastepująco:

z- ł+o+e=d

ninja.gif laugh.gif
White
Wielkie Thx.

Jeszcze jedno- mam chętkę na fajną grę wojenną, ale tyle się ich w ostatnim czasie narobiło, że już straciłem rachubę która jest dobra, a która to crap smile.gif . Które z nich są najlepsze?

-Battlefield 2: Modern Combat
-Brothers in Arms: Road to Hill 30
-Call of Duty 2: Big Red One
-Conflict: Global Storm
-Delta Force: Black Hawk Down
-Ghost Recon: Jungle Storm

Ważne, aby była w miarę długa, realistyczna, a i tryb multiplayer byłby bardzo mile widziany.
ksips1
Wziolem tekkena biggrin.gif
Batman
QUOTE(White SeeD @ 31 01 2006, 13:56) *

Wielkie Thx.

Jeszcze jedno- mam chętkę na fajną grę wojenną, ale tyle się ich w ostatnim czasie narobiło, że już straciłem rachubę która jest dobra, a która to crap smile.gif . Które z nich są najlepsze?

-Battlefield 2: Modern Combat
-Brothers in Arms: Road to Hill 30
-Call of Duty 2: Big Red One
-Conflict: Global Storm
-Delta Force: Black Hawk Down
-Ghost Recon: Jungle Storm

Ważne, aby była w miarę długa, realistyczna, a i tryb multiplayer byłby bardzo mile widziany.

Jeśli pod takim kontem wybierasz gre, to wybór jest IMO tylko jeden: BiA: Road to Hill 30. Gra jest cholernie grywalna, posiada dobrą oprawe AV, jest naprawde realistyczna i całkowicie zgodna z realiami II WŚ. Po pierwszym jej przejściu ma się na liczniku około 20h, ale naprawde opłaca się ją przechodzić kilka razy dla bonusów i nowych trybów. Fajnie jest zobaczyć zdjęcia miejsc jakie umieszczono w grze, przeczytać autentyczne raporty z misji jakie się wykonywało. Ten tytuł jest bezkonkurencyjny w swoim gatunku. Z podanej przez Ciebie listy jeszcze polecam CoD2: Big Red One, bo może nie jest to gra realistyczna, ale jej gameplay stoi na bardzo wysokim poziomie. No i ten rewelacyjny klimat happy.gif.
White
Huh, toś mi narobił smaka ^^. Czym różni się BiA: Road to Hill 30 od BiA: Earned in Blood? Lub inaczej- która jest lepsza?
White
Nie chcę zakładać nowego tematu, więc dam to pytanie tutaj.
Pilnie poszukuję gier Lethal Skies 2 i Aero Elite: Combat Academy (w szczególności). Ktoś orientuje się, gdzie można je dostać? W ogóle pojawiły się w PAL'u?
Batman
QUOTE(White SeeD @ 31 01 2006, 20:56) *

Huh, toś mi narobił smaka ^^. Czym różni się BiA: Road to Hill 30 od BiA: Earned in Blood? Lub inaczej- która jest lepsza?

Nie wiem jaka jest dwójka, ale będę ją miał na dniach więc wtedy dopiero będę mógł cokolwiek powiedzieć. Ale jakby nie było i tak lepiej najpierw zagrać w jedynkę, żeby zrozumieć odpowiednio historię zawartą w tej serii. Bowiem Earned in Blood pokazuje dalszą część fabuły z Road to Hill 30. Wydaje mi się że jakościowo oba tytuły są podobne, ale mówie i tak wcześniej czy później musisz pierwszą część zaliczyć, więc... wink.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.