Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaką grę wybrać?
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Dante
QUOTE(Saunter @ 20 02 2006, 22:33) *

Któryn NHL jest godny polecenia? ESPN (Sega) czy tasiemiec EA?

ESPN
Tuczek
Polecicie coś na 4 graczy (oprócz TS'ów). Może jakis RPG albo coś innego??

Prosiłbym o szybkie odp
banny
Ja ze swojej strony polecam PES'y, Beach Volley Ball (tak tak, chodiz o fajne panienki biggrin.gif ) no i Medal of Honor: Risin Sun... W to najczęsciej nawalamy z mkumplami:D
Gawlick
QUOTE(Tuczek @ 28 02 2006, 21:20) *

Polecicie coś na 4 graczy (oprócz TS'ów). Może jakis RPG albo coś innego??

Prosiłbym o szybkie odp

Smackdown! vs Raw 2006
Dead or alive 2
Pes 5
Linek
Hmm... która z tych gierek na początek?

Burnout 3
Burnout Revenge
GT 4
WRC 4
Soul Calibur 3
Shadow of Colossus

Zaznaczam, że kolejną gierkę będę miał okazję kupić pewnie dopiero po około 2-3 miesiącach. Najbardziej jestem skłonny kupić Burnouta 3, chociaż GT4 też kusi :-)
Tuczek
Bierz Burnout'a 3. Ja mam na liczniku ponad 70h i dalej gram ponieważ na B: Revenge troszkę się zawiodłem (m.in. rozwalanie ruchu ulcznego:/)
Gawlick
Ja bym zaopatrzył się w GT4. Jakby był tam licznik to bym miał z 250 godzin smile.gif (gram od premiery)
kotlet_schabowy
Burnout 3 jest wyscigowka dla kazdego : mnie w sumie wogole nie interesuja samochody i motoryzacja, wiec takie GT do mnie nie "przemawia", natomoiast Burnout to czysta rozrywka i zabawa, swietna grafika, grywalnosc i duzo grania, a jezeli bedzie Ci sie chcialo "zaliczac" event'y na zloto, to jeszcze wiecej grania. Co do Burnout : Revange, to zdania sa rozne, ja sie nie wypowiadam zbytnio, bo w to niegralem, jednak mysle, ze dla osoby, ktora nie miala wogole "stycznosci" z seria Burnout, to bedzie fajna gierka (nie poczujesz, czy cos jest lepiej czy gorzej w stosunku do poprzednikow, bo w nie nie grales smile.gif ). Tuczek : wydaje mi sie, ze ten motyw rzeczywiscie jest dziwny, ale z drugiej strony jak sobie przypomne Special Event : GP "formulka" (World Circuit Racer), to wtedy uwazam, ze to plus smile.gif
Co do WRC, to raczej tez takie klimaty musza Cie "krecic"
SC : hm, ja jestem, porownojac sie do bijatykowych "wymiataczy", z ktorych tesktow nie wiem o co chodzi, to jestem bijatykowym laikiem, wiec swego czasu zwatpilem wogole w sens kupowania bijatyk sobie, jednak od niedawna mam zajawke na Tekken'a 5 i szczerze mowiac to on wszedzie zbiera wysokie noty i to chyba te bijatyke powinienes wybrac.
Shadow of the Colossus jest specyficzna gra, ja bym poczekal, az staniej, jezeli planowalbym go kupic. Ogolnie powiem tak : jezeli kupujesz orginalne gry, to patrzac na ceny : Burnout 3 - 77 zl : Burnout 4 : powiedzmy 170 zl czy Soul Calibur 3 : okolo 170 zl : Tekken 5 : 77 zl, wybral bym tansze odpowiedniki. W sumie moze nie powinienem sie wypowiadac na temat gier, ktore wymieniles, jezeli gralem tylko w jedna z nich, ale pomyslalem, ze takie uwagi moga sie przydac smile.gif.
Tuczek
kotlet >> może i by się przydało ale jednak revenge tym sopsobem stał się dużo łatwiejszy:( ale nie powiem gram w B4 bo lubię tą seriębiggrin.gif

Dokłądnie Bierz B3 ew. T5 jak kotlet napisał
szeni
Burnout Revenge kupiłem kilka dni temu za 80 złotych na aukcji, serio. Nówka, folia, okładka i instrukcja co prawda duńska (to chyba kradziona partia), ale gra już pełni po angielsku. Pewnie będzie jeszcze kilka sztuk, ale nie dziś, bo dziś allegro nieczynne.
tomba
Pewnie już było, ale spytam

Pro Evolution Soccer 5 czy Fifa 06 ?!?

Z PESem jeszcze nie mialem kontaktu, a fifa mi sie nawet podobala jak gralem u Qmpla, ale chce kupic jakis normalny football bo fife street juz przeszedlem, wiec ktory lepszy?
Linek
Oczywiście, że PES5. Realistyczne zachowanie piłki, świetne zagrania, mnogość opcji taktycznych no i miodność wręcz wylewająca się z telewizora. Tyle ode mnie, bierz PESa smile.gif
Gram w tą serię od ISS 98 :-) Oczywiście przy okazji co roku sprawdzałem fify, żeby sprawdzić, czy czasem nie udało im się dogonić PESa, ale nadal pozostaje on na tronie, a Fifa daleko w tyle.
wozek
Pro Evolution Soccer 5 czy Fifa 06 ?!?

Wybór, dyskusja rzeka ...
Skoro bardziej sobie cenisz mnogość licencjowanych klubów (w PESie można je policzyc na palcach jednej ręki), polski komentarz, polską [ekstra]klasę to bierz 06 .
PES5 jak i cala seria to poezja .
W takie gry najlepiej gra sie jak zaprosisz kilku kumpli + zakupisz odpowiednie zaopatrzenie smile.gif
trott1
Jka masz tyle hajsu i tak kochasz pilke zeby po polowie roku kupic pesa to kupuj FIFE
Artix
Nikt nie każe mu kupować od razu następnego PESa. Fify też wychodzą często.

Co do pytania: zdecydowanie bierz Pro Evolution Soccer 5. Nieprawdopodobnie miodna, dopracowana, realistyczna i wciągająca gra. Łykaj smiało, nie zawiedziesz się.
Tuczek
Witam!

Od jakiegś czasu zastanawaim się nad kupnem jakeigoś action-rpg/rpg na 2-4 graczy.

Do tej pory znalazłem:
X-Man Legends 2
Champions of Norrath (obie części)
Baldur's Gate 2
Gantluet (czy jakoś tak)

Coś z tych jest dobre? A może oplecicie jakąś grę rpg na kilku graczy?
Guts
QUOTE(Tuczek @ 7 03 2006, 06:48) *

Witam!

Od jakiegś czasu zastanawaim się nad kupnem jakeigoś action-rpg/rpg na 2-4 graczy.

Do tej pory znalazłem:
X-Man Legends 2
Baldur's Gate 2
Gantluet (czy jakoś tak)

Gralem w X-man Legends 2 , ale niespodobal mi sie. Grafa jest taka sobie, widok izometryczny bardziej jest to napier.. niz RPG. Jesli lubisz postacie Marvela to moze ci sie spodoba.
Champions of Norrath jest swietny i w miare dlugi, z tej listy wybralbym wlasnie ja.
Baldurs Gate 2- lipny po 4 godz mialem juz serdecznie dosc (klon DII). Zamiast niej kupil bym w Empiku za 19 zeta BG I, II na PC.
Gauntlent - nie gralem i nie wypowiem sie.
_Alek_
QUOTE(Tuczek @ 7 03 2006, 06:48) *

Witam!

Do tej pory znalazłem:
X-Man Legends 2
Baldur's Gate 2
Gantluet (czy jakoś tak)

Grałem w Baldur's Gate 2 na dwóch i gierka jest (w mojej i kumpla opinii) świetna, jeśli lubisz gry Diablopodobne spędzisz z tą grą długie godziny (choć, o ile pamiętam nie jest to najdłuższy erpeg swiata wink.gif ).
KOMODO
Ja z innej beczki polecam Killzone. CO prawda nie RPG, ale "action" jak najbardziej biggrin.gif . A czemu? Moze temu ze jesto to jeden z najbardziej klimatycznych schooterow ever i ma znakomita fabule? Moze dlatego ze mozna zabyc ja juz za 30 zeta (nowka, wydanie "nasze"). Polecam.
Tuczek
Właśnie po szkole pojechałem dzisiaj do MM i zakupiłęm w platynie Killzone zaraz idę sprawdzić jak wygląda w praniu smile.gif
Dante
Champions of Norrath

Chociaz prywatnie wolałbym kupić jakiegoś piecowego RPG i pograc na lanie albo pzez neta np. w Icewind Dale
Mucia
od czego zacząć FF X czy FF X-2? wink.gif
nie grałem w żadną
Artix
Zdecydowanie od FFX. Cena niemal identyczna (niska), a X-2 jest kontynuacją "dziesiątki", przede wszystkim pod względem fabuły. Moim zdaniem nie ma co się zastanawiać, bierz X.
Jakuza
Mam pytanie opłaca się zainwestować w FIFA Street ??
Saunter
Moim zdaniem tak, ale w sumie to gra na krótką metę.
Lipa
Fifa Street, czy Fifa Street 2 ?
Saunter
Z tego co słyszałem to jedynka jest lepsza, ale w 2 nie grałem, więc się nie wypowiadam.
Opiekun
Nie wiem czy taki problem był poruszany, ale mam problem z grami dla starszego. Mój ojczulek z chęcią by grał, ale barierą jest dla niego język ... Staruszek n00bem nie jest wink.gif na piecyku skończył wszystkie częsci jazz jack rabbita , earth worm jima, przelazła też (podobno) całego supaplexa (starzy wyjadacze pewnie pamiętają). Niestety teraz na ps2 nawet platformery mają w cholere fabuły, a co za tym idzie dużo textów mówionych czy pisanych i tu klapa słabo grać w grę, której się nie rozumie.

Pytanie moje jest więc następujące. Jaki gry (najlepiej zręcznościowe i logiczne) polecacie na ps2 ? Najlepiej spolszczone lub mające minimum textu, dialogów ... ? Z góry dzięki za odpowiedź !
Artix
Ze zręcznościowych to niech łyka Spartan: Total Warrior i King Kong. W tym ostatnim przeszkodą może być sterowanie (to w większości FPS), ale i to po pewnym czasie nie sprawa problemów. Obie gry są bardzo dobre same w sobie, ale dodatkowo są spolszczone (kinowa lokalizacja), co jest w tym przypadku dodatkowym atutem.
Wiśnia San
Polecam spartana bardzo dobra siekanka, dodatkowo jak sie zatnie to na forum jest opis przejścia.
Sokolov
Co lepiej kupić, Ratchet: Gladiator, czy może Jak X.
Yap
QUOTE(Sokolov @ 16 03 2006, 11:11) *

Co lepiej kupić, Ratchet: Gladiator, czy może Jak X.

To ścigałka - to strzelanka. Ja na Twoim miejscu wybrałbym Ratchet'a. Fajna zabawa.
Tuczek
Ja też wybrałbym Ratchet'a. Jak chcesz wyścigi to bierz burnout'a smile.gif
Dante
Ratchet gladiator jest znacznie fajniejszy
Szef3k
Hey all!
Mam problem w doborze odpowiedniej gry...
...a mianowicie sytuacja przedstawia się tak że gram dużo z kuzynem we dwóch i chociaż mam pare wyścigówek(TRD2,GT3...)to on w nie umie i nie chce ze mną grać a że razem z konsolą dostałem killzone'a to pogrywamy ciągle w nią i tu sedno sprawy szukam gry podobnej do killzona (najważniejsze żeby był splitscreen) żeby można na jednej konsoli we dwóch popykać ale nie żadne fantasy i sf(hociaż killzone symulacją nie jest) -najlepiej jakby Americas army bylo na ps2 na splitscreenie-taka gra o jakis silach specjalnych ale i tu druga najważniejsza rzecz żeby były boty.Z tego co si orientuję to na PlayStation 2 taka nie istnieje ale w koncu nie wszystko musze wiedziec!Jezeli ktos zna gre warta polecenia to niech napisze a najlepiej na maila szef3k@o2.pl
Dzieki i pozdrawiam!!
Dante
na splita świetna jest seria Time splitters. Tam możesz wybrac różnie bronie są boty masa trybów gry i rózne światy.
natomiast seria conflict to wojenne klimaty i popykanie w misje na splicie razem z kumplem w jednej dróżynie to też frajda
Szef3k
no dobra ale powiedz mi jak tam jest ze strefami strzałów i czy można grać oprzeciwko sobie i czy można się chować tak że z daleka moge sobie snajpić>?
opowiedz generqalnie troche o trybie multiplayer bo o samej grze poczytam np na playstation.com
dzieki
...
czytałem o Time splitters:future perfect i nic nie ma tam o multiplayerze tak samo w Conflict global storm
jestes pewien?
PatrykZG
Hmm, mam troche gier do wyboru i zastanawiam się co najpierw, glównie mysle o trzech tytułach :

Final Fantasy X
Dragon Quest VIII
Star Ocean Till the end of Time

wspomne jeszcze ze przez dłuższy czas wogole nie grałem w PS2, teraz nadrabiam zaległości ;]
Wiśnia San
A co to za gra PS2, czy wyszła na PS2 biggrin.gif joke

Final Fantasy X
Star Ocean Till The End of Time
Dragon Quest VIII

Jeśli graszna org. to zaoszczędzisz trochę kapuchy jeśli piraty to
Dragon Quest VIII
Final Fantasy X
Star Ocean Till The End of Time
Dante
QUOTE(Szef3k @ 17 03 2006, 02:10) *

no dobra ale powiedz mi jak tam jest ze strefami strzałów i czy można grać oprzeciwko sobie i czy można się chować tak że z daleka moge sobie snajpić>?
opowiedz generqalnie troche o trybie multiplayer bo o samej grze poczytam np na playstation.com
dzieki
...
czytałem o Time splitters:future perfect i nic nie ma tam o multiplayerze tak samo w Conflict global storm
jestes pewien?

Mam obie gierki i w obu jest multi w time splitters bardzo rozbudowany z dużą ilością bajerów (ale osobićie wole ten z 2) W obu grach możesz przechodzić gre z kolegom ale tylko time oferuje versus
Lipa
Polecacie Spartan Total Warrior ?
Artix
Jeśli lubiesz nieskrępowane siekanki to zdecydowanie tak. Gra jest trudna, wciągająca, ma ciekawe, róźnorodne zadania i zniewala z nóg grafiką (miazga!). Polecam, moim zdaniem warto.
Pan S.
Tekken 5, Splinter Cell 3 czy FF X?

;]
Sokolov
Ja osobiście bym wybrał FFX, ale to zależy jaki gatunek gier lubisz. W FFX pograsz baaaaaaaardzo długo (ja gram już 221 godz.), w tekkena 5 fajnie się gra na dwóch ale nie pograsz tak długo (chyba że jesteś jednym z tych, którzy uczą się na pamięc wszystkich combosów dla wszystkich postaci) a co do splinter cella to lepiej kup sobie Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Będziesz miał więcej frajdy.
Albert Wesker
Twisted Metal Black - i wszystko jasne
Artix
Ale rozstrzał gatunkowy, nie sposób wybrać jedną pozycję z tych gier.

Final Fantasy X - świetny jRPG, tylko single player, gra, która zapewni Ci wiele godzin grania.

Tekken 5 - IMO najlepsza bijatyka na rynku, kupuj tylko, jak masz z kim w to grać, również zapewni wiele godzin grania (pod warunkiem, że masz kompana/kompanów)

Splinter Cell 3 - nie grałem, ponoć niezły, ale najpierw sprawdź MGS3:SE, o ile jeszcze tego nie zrobiłeś (patrząc po Twoim avatarku, pewnie tak nie jest wink.gif).
Szef3k
Wiem że to troche nie na temat ale nigdzie nie znalazłem tematu do którego mógłbym to przypasować(tak na siłe to nawet mógłbym to podciągnąć pod moje ostatnie posty wink.gif)
no ale do rzeczy bo mam tego Time Splitters Future Perfect ale jak to często ostatnio bywa okładka i instukcja są w języku francuskim czy ma ktoś jakiś pomysł skąd mógłbym ściągnąć jakiegoś pdfa czy coś
pomóżcie...
Z góry dziekuje
Pozdrawiam wszystkich!
Pan S.
MGS3:SE wlasnie se pogrywam.

rzeczywiscie troche glupi zestaw zapodalem, bo kazda gra jest jedna z lepszych w swoim gatunku (jak udalo mi sie ustalic), a kazdy z tych gatunkow lubie, i mam dylemat za ktora by sie zabrac wpierw. hyhm.
golab
QUOTE(Pan S. @ 18 03 2006, 23:55) *

i mam dylemat za ktora by sie zabrac wpierw. hyhm.

Najtańszą. Potem droższe stanieją i będzie do przodu z flotą.
Mikes
czy za 70zł opłaca się kupic GoWa? jest dobra dla kggoś kto nie grał w gatunek slasherów?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.