QUOTE(Anakin Skywalker @ 29 05 2006, 23:13)

Potrzebuje jakiejś gierki na wakacje

które dwa z tych tytułów wybrać?

Shadow of the Colossus

Kingdom Hearts II

Dragon Quest VIII

Spartan:Total Warrior

Onimusha:DoD

Soul Calibur 3

Jeśli grasz samotnie to Dragon i Onimusha bo pogra się w nie chyba najdłużej.
Anakin Skywalker
30 05 2006, 15:30
Kasa nie ma znaczenia:P chodzi mi tylko o 2 tytuły które po części zajmą moje wakacyjne wieczory:)a na allegro nie kupie:D Najbliżej jednak mi do Spartana i Kolosów
SotC, albo DQ8 ;] Dwie świetne pozycje ;]
2 tytuły które po części zajmą moje wakacyjne wieczory. Najbliżej jednak mi do Spartana i Kolosów
No kolosy zbyt wielu wieczorow to Ci nie zapelnia, jednak gra sama w sobie jest wpaniala.
Anakin Skywalker
31 05 2006, 08:47
QUOTE(Hela @ 30 05 2006, 23:51)

2 tytuły które po części zajmą moje wakacyjne wieczory. Najbliżej jednak mi do Spartana i Kolosów
No kolosy zbyt wielu wieczorow to Ci nie zapelnia, jednak gra sama w sobie jest wpaniala.
Czyli sugerujesz Dragon Questa?

Soul Calibur rzeczywiście odpada bo okazji do grania z kimś będzie bardzo mało

Myślałem też nad Residentem 4 ale zaliczyłem na GaCku(dalej szarpie w Mec

)więc kupowanie wersji na Playa chyba mija się z celem...Rok temu był God of War i Rachet 3 i idealnie wykonały zadanie

Na razie dalej Spartan ale skoro Kolosy są takie krótkie.....
Czyli sugerujesz Dragon Questa?
Jak lubisz RPG i lubiles poprzednie czesci, to ta gra zapewni Ci wieleeeeeeeee godzin grania, chociaz jednak ja osobiscie wzialbym SotC. Moze samotna wyparawa przeciwko kolosom jest gra znacznie ktroszta, ale to jest arcydzielo, gra z ktorej wrecz wylewa sie klimat, cudowne przezycie, ktorego nie mozna ominac.
Myślałem też nad Residentem 4 ale zaliczyłem na GaCku(dalej szarpie w Mec smile.gif )więc kupowanie wersji na Playa chyba mija się z celem...
Zdecydowanie mija sie z celem, chyba ze chcesz odkryc jedna nowa bron jaka jest w wersji PS2 ;p
Zawsze możesz kupić Shadow a potem wymienić go na coś innego (jak nie w jakimś sklepie to fa forum.
dirtymike
31 05 2006, 16:39
wybierz DQ VIII
starczy ci na wieeeeeeeeele wieczorów, sotc starczyłby ci na kilka wieczorków, chyba ze próbowałbyś wycisnąć z gry wszystkie soki ale i tak lepiej wybrac dq
Anakin Skywalker
31 05 2006, 19:57
Dobra,kupuje Onimushe i Spartana
Soul_KrK
5 06 2006, 20:47
Siema mam dylemat otóż od niedawna mam ps2 i zamiezam kupić sobie pierwszą gre i zastanawiam się nad God of War czy Devil May Cry 3 co wy byście wybrali?
GoW bo prostszy i przystępniejszy.
Anakin Skywalker
5 06 2006, 20:52
QUOTE(Soul_KrK @ 5 06 2006, 21:47)

Siema mam dylemat otóż od niedawna mam ps2 i zamiezam kupić sobie pierwszą gre i zastanawiam się nad God of War czy Devil May Cry 3 co wy byście wybrali?
Dwie świetne pozycje ale chyba lepiej najpierw sięgnąć po Boga Wojny

Jednak na samym początku powinnieneś zakupić Resident Evil 4

dla mnie osobiście najlepsza gra na Current-Geny
Pytał się czy DMC3 czy GoW. Więc ja osobiście wybrałbym GoW.
Soul_KrK
5 06 2006, 21:25
Dzięki wielkie za rady i chyba jednak wybiore GoW a jak coś to na urodziny dostane DMC3:)
Wiśnia San
6 06 2006, 12:26
co by tu zrobić chce kupić GTA:LCS na PS2 ale premiera przełożona i musze czekać do końca miesiąca albo moge kupić GUNa, którego przeszedłem do polowy?
Co wziąść GTA:LCS czy GUN ?
Jak już przeszedłeś do połowy to nie zabardzo opłaca sie kupować. Ja w takiej sytuacji poczekąłbym na tytuł w który jeszcze nie grałem (gta)
QUOTE(Wiśnia San @ 6 06 2006, 13:26)

co by tu zrobić chce kupić GTA:LCS na PS2 ale premiera przełożona i musze czekać do końca miesiąca albo moge kupić GUNa, którego przeszedłem do polowy?
Co wziąść GTA:LCS czy GUN ?
z tego co pamiętam to utknąłeś w miejscu gdzie na hadeku gra stoi...

W sumie Gun jest zayebisty, ale nie sądzę, że starczy Ci na dłużej niż na 3-4h grania (w porywach 5) Po przejściu wątku fabularnego gre odstawisz... Czekaj na GTA...

P.S 3-4h grania mam na myśli miejsce w którym utknąłeś

Teraz mam pełnosprawną konsolkę i normalnie gra się nie zacina. pzdro
Suboshi
16 06 2006, 17:52
A jak wypada Call of duty na PS2 w porównaniu z tym z PC? Warto kupić? Czy może lepsze Brothers in Arms ?
Mam CoD2 na ps2.. Gra mi się bardzo podobała... ale niestety bardzo krótka.. Kilka dni bezstresowego grania... tylko 13 niezbyt długich misji .. na moje oko 15h grania.. Jeśli masz kase i lubisz krótkie gry .. to łykaj
Mam też BiA ale ta gra nie przekonała mnie.. z początku troche pograłem i niespodobała mi się, może dlatego że nie pograłem w nią dłużej.
leon107
16 06 2006, 22:11
mam pytanko gral ktos w senible soccer na ps2
Suboshi
17 06 2006, 10:19
QUOTE(mlokon @ 16 06 2006, 22:46)

Mam CoD2 na ps2.. Gra mi się bardzo podobała... ale niestety bardzo krótka.. Kilka dni bezstresowego grania... tylko 13 niezbyt długich misji .. na moje oko 15h grania.. Jeśli masz kase i lubisz krótkie gry .. to łykaj
Mam też BiA ale ta gra nie przekonała mnie.. z początku troche pograłem i niespodobała mi się, może dlatego że nie pograłem w nią dłużej.
A jak wygląda sprawa z CoD multi? jest jakas gra w stylu god of war?
Solid_Snake_1
17 06 2006, 11:15
Nie wiem, co wybrac: GTA SA, czy poczekac jeszcze troche na GTA LCS. W GTA SA kiedys juz gralem, ale nie odkrylem nawet zadnego nowego miasta.
:-:Macieq:-:
17 06 2006, 14:52
Zdecydowanie GTA:SA.
Solid_Snake_1 jeżeli chcesz grać tylko tak dla zwały i robić byle co to niebierz GTA SA ja lubie np. odkrywac miasto jeździć po nim no i jak zagrasz w GTA SA bez kodów wtedy to daje wielką satysfakcje jezeli tylko dla zwały to bier GTA LCS . GTA SA mi bardziej przypadło do gustu bo GTA LCS niema wielu rzeczy to poprostu GTA 3(vol2.) nic więcej misje ma ciekawe lecz ... to nie to. Nieczułem olbrzymiego POWERA w tej grze jak w San Anderas
QUOTE(Solid_Snake_1 @ 17 06 2006, 12:15)

Nie wiem, co wybrac: GTA SA, czy poczekac jeszcze troche na GTA LCS. W GTA SA kiedys juz gralem, ale nie odkrylem nawet zadnego nowego miasta.
San andreas jest tańsze a daje więcej frajdy
Burnout: Takedown czy Burnout: Revange? Czy dostaje w Revange o tyle wiecej rzeczy, żeby opłacało się więcej zabulić?
Jak nie grales w Takedown to zdecydowanie polecam najpierw ta czesc, a dopiero pozniej ew. Revange. Dlaczego? Ja sie duzo lepiej bawilem przy Takedown'ie. W B:R przede wszyskim srednio mi sie podobaly crashe, a to jest bardzo wazna czesc Burnouta. Poza tym B:R wydaje mi sie znacznie latwiejszy od B3.
Słuchajcie, co wybrać? Mam kase na dwie gry (w dowolnych cenach). W planie mam:
- WRC4,
- Ktoregokolwiek Hitmana (w żadnego nie grałem),
- Driver: Parallel Lines,
- MOH: European Assault,
- Shadow of the Colossus
Dwie z nich...
Shadow of the Colossus i Hitman Blood Money.
A jak to jest z Hitmanami? Jeżeli zagram sobie w BM, opuszczając wczesniej poprzednie to dużo strace? Mniej wiecej wiem o co chodzi w serii hitman, ale chodzi mi o jakiś tam bliski związek fabularny powmiedzy poszczegolnymi czesciami...
Miałem właśnie to pytanie zadać - Shadow of the Collosus ( na którego jestem napalony od czasu premiery ), czy Hitman: BM ?
ghost spike weź sotc i drivera
Grzehoo
21 06 2006, 22:05
QUOTE(LIPA @ 21 06 2006, 19:01)

Miałem właśnie to pytanie zadać - Shadow of the Collosus ( na którego jestem napalony od czasu premiery ), czy Hitman: BM ?

Zdecydowanie SotC, ta gra jest niesamowita.
ghost_spike - łykaj gry, które wymienił mlokon.
QUOTE(ghost_spike @ 21 06 2006, 15:17)

A jak to jest z Hitmanami? Jeżeli zagram sobie w BM, opuszczając wczesniej poprzednie to dużo strace? Mniej wiecej wiem o co chodzi w serii hitman, ale chodzi mi o jakiś tam bliski związek fabularny powmiedzy poszczegolnymi czesciami...
Ni jest tak że bez znajomości poprzedniej części nie da sie grać.
Ja bym brał Sotc i jakiegoś Hitmana bi nowy driver nie podszedł mi za bardzo (jest lepszy od 3 )
zduniacz
23 06 2006, 17:42
ghost_spike, jak widzisz co do Sotc nie ma watpliwosci, ale co do drugiej gry to zdania są podzielone (ja polecam Drivera, chociaz po dlugim namysle, bo Hitman to tez bardzo dobra giera. Najlepiej obadaj kiedys obydwie).
Spartan Total Warrior czy King Kong ? Obydwie po PL

Co polecacie ?
Suboshi
24 06 2006, 17:25
QUOTE(LIPA @ 24 06 2006, 18:22)

Co polecacie ?
Najlepiej obie. W empiku teraz Spartan kosztuje 49zł a King Kong 39zł.
PS: ja bym wybral Spartana
QUOTE(Suboshi @ 24 06 2006, 18:25)

Serio ????
Ta. Obczaj temat o promocjach i okazjach.
Suboshi
25 06 2006, 20:32
QUOTE(ghost_spike @ 24 06 2006, 20:14)

Serio ????
Chyba w każdym empiku jest taka promocja na te gry. Sam bym je kupił ale po kupnie GT 4 musze poczekac do wypłaty bo kasy brak

QUOTE(LIPA @ 24 06 2006, 18:22)

Co polecacie ?
Tylko ciekawe ile osob z personelu empiku gralo w te egzemplarze. Pewnie 1 osoba to 1 zł

.
Ale moze w innych miejscach tez będzie tanio.
raphaels
26 06 2006, 11:25
witam niebawem kupuję ps-ke 2, jako dawny użytkownik psx-a, obecnie gracz komputerowy - sporadyczny zresztą (troche nudą wieje), ale z grami jestem na bieżąco.
Mam w związku z tym pytanie- jakie polecicie porządne gry na ps2, których na pieca nie ma i wręcz rażą swoją oryginalnością i miodnością
Z góry dzieki za odp.
MGS3, God of War, Silent Hill (którakolwiek), GT4, Seria FF
raphaels
26 06 2006, 11:33
no Silent Hill to sie tak się składa że jest i na pieca
QUOTE(raphaels @ 26 06 2006, 12:33)

no Silent Hill to sie tak się składa że jest i na pieca

a faktycznie, zapomniałem
W takim razie jeszcze inne, które mi się przypomniały to ICO, Shadow of the Colossus, a jeżeli lubisz platormówki to polecam serię JAK (chociaż tak naprawdę rasowym platformerem można nazwać tylko pierwszą cześć, bo pozostałe to mieszanki platformera, przygodówki i strzelaniny - szczerze polecam obadać całą serię!). Dalej, z gier nietypowych, Frequency (baardzo orginalna gra), Killzone (dobra strzelaninka FPP), Black (najlepsza w tej chwili na PS2 strzelaninka FPP) i w sumie styka
raphaels
26 06 2006, 11:52
FPP raczej na ps2 nie preferuje , raczej maly komfort grania na padzie - ale napewno kiedys sprobuje.
Szczerze mowiac konsole glownie kupuje dla tekkenów:) Pamietam te setki godzin przy trojeczce na psx-a
Może jeszcze inne warte zachodu bijatyki ?
dobre bijatyki no to pewnie
Virtua Fighter
Soul Calibur
no i ten zestaw street fighter (anthology chyba) {ten co jest street fighter alpha/zero 3
QUOTE(raphaels @ 26 06 2006, 12:52)

raczej maly komfort grania na padzie
tak Ci się tylko wydaje

Może na początku trudno się przyzwyczaić, ale pograsz troche to zobaczysz, że sterowanie na padzie jest bardzo intuicyjne i zdecydowanie "user friendly"

Spróbuj kiedyś koniecznie!
Sokolov
26 06 2006, 13:28
Poszukuje gry tak rozbudowanej jak Morrowind albo Oblivion tylko że na na PS2, albo chociarz podobnie rozbudowanej. Czy jest jakaś taka gra? Gra może też być na GCN. To jak, znajdzie się coś?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.