Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaką grę wybrać?
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
KOMODO
DMC raczej zbyt wymagajacy nie jest. Jest dosc trudny ale nie mega-zywotny. Obalilem go o ile pamietam w 4 dni, wiec bez rewelacji. Mozna zbierac za to duzo dupereli ale to raczej nie wydluzy jakos bardzo gry. Do maxowania polecam FFX - jakies 200 h zabawy (50-60 na scenariusz i cala reszta na bonusy). A jesli chodzi o kolejnosc to najpierw jedynka. Ot, lepiej zaczc od korzeni, niz od d*py strony:). Tylko przymknij oko na grafike niedzisiejsza, zwlaszcza we wstawkach.
Sialala
Co wybrac: Amplitude czy REZ? Uwielbiam Frequency, ale troche zaczyna mi sie juz nudzic - Amplitude byloby naturalna kontynuacja, ale REZ ponoc tez jest dosc ciekawa gra rytmiczna smile.gif Jakies za i przeciw?
Marlon
QUOTE(KOMODO @ 6 07 2006, 15:20) *

DMC raczej zbyt wymagajacy nie jest. Jest dosc trudny ale nie mega-zywotny. Obalilem go o ile pamietam w 4 dni, wiec bez rewelacji. Mozna zbierac za to duzo dupereli ale to raczej nie wydluzy jakos bardzo gry. Do maxowania polecam FFX - jakies 200 h zabawy (50-60 na scenariusz i cala reszta na bonusy). A jesli chodzi o kolejnosc to najpierw jedynka. Ot, lepiej zaczc od korzeni, niz od d*py strony:). Tylko przymknij oko na grafike niedzisiejsza, zwlaszcza we wstawkach.

A gdybym chcial z tej gry wyciagnac absolutnie wszystko? Sa jakies sekrety, badziewia do zbierania? No i do tego ukonczyc na wszystkich poziomach trudnosci - ile w takim wypadku bym w to targal?

Gral ktos w tego RoTTK VIII?
Emet
Inwestuj w DMC śmiało. Ja jednykę przeszedłem z 14 razy smile.gif A DMC3 na wszystkich poziomach trudności + wszystkie sekretne misje, Bloody Palace i znalazłem wszystkie blue orb's (powiekszają pasek życia). Jeśli lubisz masterować gry to śmiało atakuj, ale najpierw jedynke bo w trójce jest dużo nowych zagrań, których potem mogłoby Ci brakować w DMC1.

Poza tym też radzę Ci gorąco FFX. Ja mam już dużo godzin na liczniku a niedługo wracam, aby dalej pakować (bez skojarzeń tongue.gif ) postacie i ubić resztę Dark Aeonów i Penance.
Dante
ROTTK VIII jest rozbudowane i to cholernie. Na początku można się po prostu zgubić. setki statytstk i opcji do zrobienia. To jest gra na bardzo długo bo przyswojenie samych mechanizmów gry może troche potrwać.

Disgaea to prawdziwy raj dla osób maxójących stuff. Każdy przedmiot da się levelować, Nawet jak już doprowadzisz swojee postacie do maksymalnego poziomu to możesz tworzyć nowe i je rozwijać.
Grzehoo
Są na PS2 jakieś dobre RPGi (koniecznie w stylu Morrowinda, FF i KH odpadają)? Albo strategie? Jeśli tak, to które wybrać i dlaczego? unsure.gif
Emet
Może jakiś Baldur??
ogicool
czy możecie mnie uświadomić,czy wyszły wogóle jakieś pinballe na ps2?
Grzehoo
QUOTE(ogicool @ 7 07 2006, 12:53) *

Flipnic, w PE został oceniony wysoko.
ogicool
denkuwel

ide pogrzebać w makulaturze
Sialala
QUOTE(ogicool @ 7 07 2006, 11:53) *

Widzialem ostatnio w Game pare gierek pinballowych, ale ze jedyna przeze mnie uwazana gra z tego gatunku jest Pinball Fantasies (i od biedy Dreams), wiec nawet sie nie przygladalem. Ale byly ze 3-4 i to tanio, po 5-8 funtow. W niedziele moze tam bede znow, to zerkne i postaram sie spamietac tytuly.

Zamiast REZa lub Amplitude kupilem Guitar Hero. REWELKA smile.gif
MajinBroda
QUOTE(Emet @ 6 07 2006, 19:35) *

Inwestuj w DMC śmiało. Ja jednykę przeszedłem z 14 razy smile.gif A DMC3 na wszystkich poziomach trudności + wszystkie sekretne misje, Bloody Palace i znalazłem wszystkie blue orb's (powiekszają pasek życia). Jeśli lubisz masterować gry to śmiało atakuj, ale najpierw jedynke bo w trójce jest dużo nowych zagrań, których potem mogłoby Ci brakować w DMC1.

Poza tym też radzę Ci gorąco FFX. Ja mam już dużo godzin na liczniku a niedługo wracam, aby dalej pakować (bez skojarzeń tongue.gif ) postacie i ubić resztę Dark Aeonów i Penance.

Wyjątkowo złe podejście!!! tongue.gif

final X dla wytrwałych...
Ja to... no porażka na maxa z tą 10tką...
dno totalne w porównaniu do wcześniejszych części...
Gadki w tej grze to jakaś pomyłka-zamuła totalna...
Jeżeli nie sprawdziłeś to nie bierz w ciemno dobrze wam radzę ninja.gif
Emet
blink.gif Jeśli tobie się nie podoba to nie znaczy, ze gra to porażka. To jak dla mnie jedna z najlepszych gier w jakie kiedykolwiek grałem. Dla wielu FFX to najlepsza część serii (mimo, ze wielu się tego wypiera, to tak właśnie twierdzi co udowodniły jakiś czas temu sondy m.in. w bodajże Famitsu).
Warto zagrać (to może złe określenie bo zagrać można godzinę lub 2 tu czas liczy się raczej w dziesiątkach godzin tongue.gif ).
Er_WolvEr
QUOTE(Sialala @ 6 07 2006, 16:48) *

Co wybrac: Amplitude czy REZ? Uwielbiam Frequency, ale troche zaczyna mi sie juz nudzic - Amplitude byloby naturalna kontynuacja, ale REZ ponoc tez jest dosc ciekawa gra rytmiczna smile.gif Jakies za i przeciw?

Osobiście polecam Amplituda - szczególnie chyba przez hmmmmm ,,familijność" że tak to nazwe - tą grą możesz pokazać osobie w prawie każdym wieku, osobie która obojętnie jaki rodzaj muzyki słucha (no chyba że fanatykowi danej muzyki typu klasycznej,czy cuś bo na takich rady ni ma tongue.gif ) i sie spodobać powinno. Z rezem byłobytrudnie - gra świetna ale jednak jest nie tak szerokie grono ludzi, któzy by tą gre docenili należnie.

Ampl;itude też możńa śrubować, świetna jest gra online (wiem że prawie nikogo nie ma, ale za to eeee kopia zapasowa sprawdza sie nawet online smile.gif )> Zresztą by zagraćw Ampa można zebrać kilka osób z forum i hulajhop.

Dłuuga gra ( 4 poziomy), można śrubować (teoretycznie 3 stopnie tego jak dobrze poszło - powtarzam teoretycznie 3 smile.gif ), duża różnorodność muzyki ( ale dobrze deobranej - ja słucham rocku/metalu/regge czy tam punku, a właściwie 100% muzyki mi podpasiło (mimo że utworów z mojego repoertuaru to mozę z 15-20 % by sie znalazło)), piekna grafika, możliwość nawet grania we 2-3 offilne, twożenie włąśnych (też teoretycznie właśnych ;P) piosenek oraz możlwość ściągania z netu.

Minusy ? Oryginalnego Soniacza trigerry zkotłowałem ( no dobra Guitar HEro też pomógł).

A i jeszcze jeden + Amp jest na DVD jak sie nie myle REZ na CD - CD z tego co wiem (powtarzam z tego co wiem !) troche bardziej męczy laser od DVD.

Polecam także DMC3, właściwie DMC1 też ale jak dla mnie troche trudnawe - 3jke przeszedłem na normalu i hardzie właściwiwe bez problemikwó, a DMC1 mnie początek dosyć męczy. Qruca jak GOW na God mode ;P.
White
DMC3 w porównaniu z jedynką IMO kompletnie zatracił klimat. Ot, zwykła, naiwna sieczka. Inwestowałbym w część pierwszą.

Pod warunkiem, że grałeś w God of War- ta gra deklasuje DMC pod wieloma względami. I trzeba się sporo napocić aby odkryć wszystkie bonusy (a tych jest od cholery! Stroje, filmy, teksty, dodatkowe zadania, wywiady...).
Sokolov
Kolosy, Devil Kings czy Dragon Quest VIII?
mlokon
kolosy albo drago quest

widziałem gameplaya devil kings i nic takiego wg mnie.. w kolosy grałem i zajefajna gra natomiast nie grałem w dragon quest ale za to wiele pozytywnych opinii o tej grze krąży
Coati
polecam kolosy... ale najpierw Ico, tych gier sie niezapomina aha no i oczywiscie serie MGS smile.gif
ShtaS
a Chaos Theory, długi jest? BO planuje kupic w promocji CDP (który swoją drogą zrobił kosmiczne obniżki gier na playa)
ogicool
sialala 7 07 2006, 16:34

QUOTE(ogicool @ 7 07 2006, 11:53)

Widzialem ostatnio w Game pare gierek pinballowych, ale ze jedyna przeze mnie uwazana gra z tego gatunku jest Pinball Fantasies (i od biedy Dreams), wiec nawet sie nie przygladalem. Ale byly ze 3-4 i to tanio, po 5-8 funtow. W niedziele moze tam bede znow, to zerkne i postaram sie spamietac tytuly.

no to szkoda, że mnie tam nie ma, bo w takiej cenie to zapewne bym se sprawiła flipnica i pinball fantasies - może
się udzielasz w jakims shopie wysyłkowym? smile.gif
ksips1
Chaos bez opisu jest dość długi smile.gif
MasterShake
głupia sprawa - jakąś siekę czy ogólnie grę akcji w klimatach bleach albo advent children-jest coś takiego?Tylko musi być w palu!!
Yap
QUOTE(ShtaS @ 9 07 2006, 10:28) *

a Chaos Theory, długi jest? BO planuje kupic w promocji CDP (który swoją drogą zrobił kosmiczne obniżki gier na playa)

Naprawdę uczciwy czas gry. Owszem, na PS2 są uproszczenia względem wersji X-Box'owej, ale tak czy owak polecam smile.gif .
Solidny (pan)
QUOTE(Yap @ 10 07 2006, 16:17) *

QUOTE(ShtaS @ 9 07 2006, 10:28) *

Naprawdę uczciwy czas gry. Owszem, na PS2 są uproszczenia względem wersji X-Box'owej, ale tak czy owak polecam smile.gif .

Dodajmy uproszczenia graficzne smile.gif. W wersji PS2 jest wciąganie do wody, a na X'ie tego brak.
Yap
QUOTE(Solidny (pan) @ 10 07 2006, 19:52) *

Dodajmy uproszczenia graficzne smile.gif. W wersji PS2 jest wciąganie do wody, a na X'ie tego brak.

Hehe, Solidny jesteś nie ma co...prawda, prawda.
ksips1
Jaką kupić podobną grę na ps2 do spartana?
Sialala
QUOTE(ogicool @ 9 07 2006, 09:48) *

no to szkoda, że mnie tam nie ma, bo w takiej cenie to zapewne bym se sprawiła flipnica i pinball fantasies - może
się udzielasz w jakims shopie wysyłkowym? smile.gif

Pinball Fantasies jest na PS2?? Pytam bo nigdzie nie widzialem - mam oryginal na Amige a z braku sprzetu lezy i sie kurzy. Co do sklepu wysylkowego - gdybym mial czas... :| No i cen z Allegro pewnie i tak nie pokonam ;-)
ogicool
czas mi i tak już poświęciłeś - smile.gif, flipnica pewnie gdzieś znajdę (może u norbasa), na allegro gier nie kupuję, a co do pinballa fantasies - to letka ściema z mojej strony, bo gry po prostu nie znaju, moja amiga tego nie zaliczyła, dobrze, że jutro nie koniec świata
trott1
MX vs. ATV Unleashed czy freekstyle?
ksips1
Solidny (pan)
QUOTE(ksips1 @ 12 07 2006, 18:53) *

Może Dynasty Warriors?
Dante
albo Samurai Warriors
Dosć trudno powiedzieć czy ta hra jest bardzo podobna do spartana
Sokolov
Może Devil Kings?
mlokon
god of war? wink.gif a pozatym devil kings sobie podaruj wg mnie
Wiśnia San
QUOTE(ksips1 @ 12 07 2006, 18:53) *

według mnie:
1.Dynasty Warriors 5 (możesz śmiało łykać też 4 ) <--- długie i w połowie nudne (oczywiście gdy chcesz przejść na 100%)
2.Samurai Warriors <--- w zasadzie nie wiele rózni się od DW, wibijasz sie w tłum i robisz im z du*y jesień średniowiecza
3.Devil Kings <--- mix DW i SW + dodatkowe efekty, nie grałem w to ale widziałem sporo filmików.

ale jeśli lubisz chodzone nawalanki to powinieneś zagrać w The Warriors. Chodzona nawalnka od R*, a dopiero udeżaj w powyzsze tytuły.
Sokolov
Co bardzie straszniejsz? Resident Evil 4 czy Silent Hill 4?
Kalinho
obie te gry nie sa straszne(zalezy kogo co straszy..ale) zdecydowanie lepiej bedziesz sie bawil z RE$- od (pipi)ia grania!!!
Hela
Silent Hill 2 ;p
Obie gry sa srednio strasznie, ale zdecydowanie bardziej straszny bedzie SH4.
KOMODO
Zalezy kto sie czego boi - dla mnie SH4 to istny koszmar. Najstarszneijsza czesc serii. Czemu? Co prawda brakowali mroku i latarki oraz rdzy i miesa z porpzednich czesci, ktore byly mocne, mocniejsze niz klimat SH4, ale The Room mialo duchy, ktorych balem sie BARDZO. Te schizy w mieszkaniu, te duchy w lesie np... jak dla mnie schiza.
Solidny (pan)
QUOTE(Sokolov @ 15 07 2006, 19:34) *

Co bardzie straszniejsz? Resident Evil 4 czy Silent Hill 4?

RE4 jest tak straszny jak Half-Life, czyli straszenie w stylu "OMG coś wyskoczyło zza rogu i jest brzydkie". SH4 chociaż jechany po całości, dla mnie osobiście był ciekawy fabularnie smile.gif. Straszniejszy był dla mnie pierwszy SH, ale i ta potrafi zaniepokoić (w SH2 i 3 bardzo niewiele grałem). Ja się czułem zagrożony, gdy widziałem kolejne ofiary czającego się niedaleko psychopaty.

EDIT

Dzięki za "remajnder", KOMODO. Dawno nie grałem i zapomniałem o duchach. Sraki można było dostać na dźwięk tego buczenia wacko.gif.
Dante
Silent Hill jest znacznie straszniejszy bo Resi nie jest specjalnie straszny jedyne uczuucie jakie może się przy nim pojawić to to co Solidny stwierdza.
Emet
Ogólnie wiecej czasu można spędzić z RE4 (Mercenaries i poboczne historie). Ale jeśli chodzi o straszność to SH4 jest na pewno strazniejszy niż RE4. Osobiście nie wiem czemu np. w PE SH4 został tak zjechany. Wg. mnie to bardzo dobra gra. Jak dla mnie lepsza niż SH2 i 3 (przeszedęłm wszystkie i tylko SH1 uważam za lepszą niż SH4).
KOMODO
QUOTE(Emet @ 16 07 2006, 11:57) *

Ogólnie wiecej czasu można spędzić z RE4 (Mercenaries i poboczne historie). Ale jeśli chodzi o straszność to SH4 jest na pewno strazniejszy niż RE4. Osobiście nie wiem czemu np. w PE SH4 został tak zjechany. Wg. mnie to bardzo dobra gra. Jak dla mnie lepsza niż SH2 i 3 (przeszedęłm wszystkie i tylko SH1 uważam za lepszą niż SH4).
Zjechana? Gdzie? W playtesice otrzymala ocene 8+ (bardzo dobra z plusem), w ostatecznej recce 8- (bardzo dobry z minusem). Czy wiec bardzo dobre oceny sa zle?
Emet
A w "trzech groszach" 6 i 8. Ale chodzi mi otreść recenzji. Wynika z niej, ze to najgorsza część serii.
Sunderland
SH 4 JEST najsłabszą z serii.W dodatku nawet trochę nie straszy.Próby grania ze słuchawkami w nocy też niewiele zdziałały.Jest to pozycja raczej upiorna.RE4 ma fajny klimat, ale tu już słowo "strach" nie pasuje w ogóle.

Zjechana? Gdzie? W playtesice otrzymala ocene 8+ (bardzo dobra z plusem), w ostatecznej recce 8- (bardzo dobry z minusem). Czy wiec bardzo dobre oceny sa zle?

W recenzjach SH4 zgarnia dosyć wysokie oceny jednak to właśnie fani serii najbardziej na nią narzekają.
KOMODO
Najslabszym Silentem (co nie znaczy ze zlym) byla "trojka". Ot, fabularnie bez rewelacji. Do polowy w grze nie bylo niemal ani jednego dialogu, ani jednej niepokojacej sytuacji, zero tajemniczosci i zagadkowosci. A w SH4 wlasnie fabula byla chora. Niepokojace dialogi, doniesienia w radiu, dziwne wydarzenia, nawiedzenia i te schizy w mieszkaniu, czy karteczki wpychane pod drzwi (Mamo, dlaczego sie nie budzisz?). Sam pomysl na zamkniecie goscia w mieszkaniu byl tajemniczy i chory. Ale przyznaje, jest to najmniej starszna czesc serii, bo jest w niej jasno (glownie dlatego) i bez miesa/rdzy. Niestety dla mnie byla najciezsza. Boje sie duchow, a tam mialem ich pod dostatkiem. Nigdy nie czulem sie bezpiecznie. Nawet jak wydawalo sie ze jest pusto nagle "syk" a pozniej "buczenie" i duch wylazi z pomiedzy drzew. O schizach w mieszkaniu nie wspomne. Jakies glosy, szmery, glowa za oknem, dzwoniacy teelfon,w laczajacy sie TV, pralka, cienie dzieci i ich placze, pukanie do drzwi, chodzace buty - schiza!
Emet
Mi w SH4 brakowało troche (do tej pory nieodłącznego elemntu serii) latarki. Z racji braku latarki przymusowo zrezygnowano z bardzo ciemnych pomieszczeń.
Tytek
Mam do wyboru "kilka" gier i nie wiem w jakiej kolejnosci je brac. Pomozecie ?
Mile widziane krotkie komentarze do tytulow:
Godfather
Tomb Raider: Legends
Killzone
Prince of Persia: The Two Thrones
Shadow of the Collosus
Gran Turismo 4
Jak X
Ratchet Gladiator
Sly 3
Star Wars: Battlefront II
Gun
SSX3
Troche sie tego uzbieralo.
Danilo1972
Godfather - wg mnie świetna gra. Trochę krótki czas zabawy, ale za to bardzo dorosły klimat, dość duże miasto i fajny motyw z przejmowaniem interesów innych rodzin.

Killzone - niezła gra za niezłą cenę. Warto zainwestować.

Shadow of the Collosus - tą grę mam za krótko żeby móc się na jej temat wypowiedzieć, ale zapowiada się nieźle.

Gran Turismo 4 - rewelacyjne wyścigi, ale do czasu. Jak zostaną Ci 24 godzinne enduransy i serie wyścigów po 20 okrążeń, to można się załamać. Ja akurat nie mam tyle czasu żeby móc przejść tą grę na 100%.
Pomimo tego gra jest warta swojej ceny.

Ratchet Gladiator - bardziej strzelanka niż platformówka. Bardzo fajna, ale poprzednie części były lepsze.

Sly 3 - więcej tego samego, czyli, jeśli podobały Ci się poprzednie części, to trójka też Ci podejdzie.

Gun - na deser - wg mnie jedna z najlepszych gier na PS2. Bardzo krótki czas rozgrywki nadrabia świetnym klimatem, dorosłą fabułą i fajnym odwzorowaniem dzikiego zachodu. Gra którą warto brać w ciemno.

SSX3 - najlepsza część serii. Przepiękna graficznie i bardzo grywalna.
Jeśli lubisz sportówki to również możesz brać w ciemno.
Mikes
Gran Turismo 4 - rewelacyjne wyścigi, ale do czasu. Jak zostaną Ci 24 godzinne enduransy i serie wyścigów po 20 okrążeń, to można się załamać. Ja akurat nie mam tyle czasu żeby móc przejść tą grę na 100%.
Pomimo tego gra jest warta swojej ceny.

Zawsze można puścić wyścig kierowcą komputerowym i przyśpieszyć czas x3
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.