Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaką grę wybrać?
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Danilo1972
QUOTE(Mikes @ 17 07 2006, 16:50) *

Gran Turismo 4 - rewelacyjne wyścigi, ale do czasu. Jak zostaną Ci 24 godzinne enduransy i serie wyścigów po 20 okrążeń, to można się załamać. Ja akurat nie mam tyle czasu żeby móc przejść tą grę na 100%.
Pomimo tego gra jest warta swojej ceny.

Zawsze można puścić wyścig kierowcą komputerowym i przyśpieszyć czas x3

Wolnych ośmiu godzin też niestety nie mam wink.gif
Zresztą uważam że to ostre przegięcie ze strony twórców.
Dlatego też moją ulubioną częścią zostanie GT2 na PSX.
GT4 broni się ilością aut (moja ukochana R5 included), świetnym modelem jazdy, przepiękną grafiką i ilością wyścigów. Co do Endurance i niektórych serii wyścigów zdania nie zmienię.
Sialala
QUOTE(Tytek @ 17 07 2006, 14:17) *

Tomb Raider: Legends

Niektorym sie podoba. Ja jednak mam skonczone 28 lat, film mi sie nie podobal i gra rowniez. Pelna wersje mialem pozyczona od kumpla na PC (chcial zobaczyc tryb next-gen), a w demko gralem na PS2. Ani tu, ani tu mi nie podeszlo. Lepsza platformowka jest juz Jak - no i jest z jajem, czego nie moge powiedziec o sztywnej pani archeolog. Ale ponoc "fajna" ;-)

[qoute]
Killzone
[/qoute]

Gdyby nie Black, to napisalbym, ze najlepsze FPS na PS2. A ze jest Black, to napisze: najlepsze FPS na PS2 (Black jest zdecydowanie za krotki, choc bardziej efektowny).

[qoute]
Prince of Persia: The Two Thrones
[/qoute]

Jesli wybierasz miedzy tym i Tomb Raiderem, to bierz POPa.

[qoute]
Shadow of the Collosus
[/qoute]

Warto. Zdecydowanie warto. Ale jesli grales w ICO i Ci nie podeszlo, to sobie odpusc. A jak nie grales w ICO, to zagraj najpierw wlasnie w ta gierke (Ico).

[qoute]
Gran Turismo 4
[/qoute]

Miec PS2 i nie miec Gran Turismo? Niemal zbrodnia ;-)

[qoute]
SSX3
[/qoute]

Fajna muzyka, fajna gra, choc znudzic sie moze po parunastu godzinach.
Ogolnie z tego zestawienia to bralbym GT4, SSX3 i SOTC.
Matt-JF
Czy ktoś wie/słyszał/sprawdzał kiedy wychodzi Shinobido?
dark_grzyb
Na gameplayu [angielski sklep] stoi, że 1 września.
trott1
jaki motocross?
Mikes
Zdecydowanie MTX Mototrax, ładna grafika, fajne trasy i rozbudowany system tricków
trott1
a co sadzisz o MX vs. ATV Unleashed?
Mikes
nie wiem nie grałem tongue.gif Ale to juz mieszanka różnych pojazdów a jak wiadomo co za dużo to i świnia nie zje ;f
Olafelum delfin Um
Shadow of Rome,walki na arenach jak w Gladiatorze excl.gif
Mikes
Shadow of Rome,walki na arenach jak w Gladiatorze excl.gif

wtf? wtf.gif

trott1, ew poczekaj na atv offroad fury, wiem że co za dużo to i świenai nie zje ale ta gra prezentuje się smakowicie ^^
trott1
ale w MX vs. ATV Unleashed glowny nacisk jest na motocross a na ign dostala dobra ocene a w atv tylko kłady
Mikes
siet, zapomniałem że tam jest wszytsko oprócz krosów tongue.gif

z tych dwóch (MX vs. ATV unleashe a MTX mototrax) brałbym MTXa wink.gif
Tytek
Ktore Katamari jest lepsze??
JAka polecacie strzelanke wojenna?
mlokon
ze strzelanek wojennych bierz Call of Duty 2, tylko przygotuj się, że jest krótkie wink.gif albo... Medal of Honor European Assault też jest dosyć dobre...
Grzehoo
QUOTE(Tytek @ 18 07 2006, 21:31) *
Ktore Katamari jest lepsze??
JAka polecacie strzelanke wojenna?
Jeśli zamierzasz grać sam, łykaj Katamari Damacy, jeżeli zaś priorytetem będzie gra ze znajomymi, We Love Katamari będzie lepszym wyborem.
Sialala
QUOTE(mlokon @ 18 07 2006, 22:16) *

ze strzelanek wojennych bierz Call of Duty 2, tylko przygotuj się, że jest krótkie wink.gif albo... Medal of Honor European Assault też jest dosyć dobre...

W Europie wydano wylacznie We love Katamari.
Wiśnia San
jaki jest dobry fotbol amerykancki (NFL) bo troche tego jest blink.gif
ksips1
Ja mam nfl 2k3 i jest super!
Kalinho
pewnie ten z najwiekszym numerkiem jest najlepsiejszy:)
Wiśnia San
też tak myśle ale nie zawsze najnowsza część jest tą najlepszą więc narazie czekam na jeszcze jakieś propozycje i polukam na filmiki z ign.com
Dante
Zazwyczaj mówi dię że Maddeny są najlepsze ale już dawno w żadnego nie grałem
Grzehoo
Jeśli bierzesz pod uwagę wszystkie "futbole" (jest jeszcze seria NCAA), nie powinieneś zawieść się na NFL Street.
hay
a gdzietam... w NFL Street nie wiele masz z klimatu maddena.. grafa też jest w miare uboga, zdecydowanie polecam nfl 2k6!

QUOTE(Grzehoo @ 7 07 2006, 06:43) *

Są na PS2 jakieś dobre RPGi (koniecznie w stylu Morrowinda, FF i KH odpadają)? Albo strategie? Jeśli tak, to które wybrać i dlaczego? unsure.gif

z eRPeGów nie japonśkich chyba najlepiej wypada Baldurs Gate 2(jego prequel również jest gut, ale wole dwójke), wybór ras dość szeroki, (oczywiście nie tak jak w Morrowindzie) magia, wiele rodzajów oręża, różne - mniej, lub bardziej skomplikowane questy, no i walki z naprawde trudnymi bossami.
No i dalej jak mi sie zdaje jest bieda - kupa gier RPGo podobnych lecz to przygodówki TPP np. Mark of Kri, God of War (choć oczywiście obie polecam jak chcesz ponawalać mieczykiem)
A ze stretegii:
-Goblin Commander - gra jest ciekawa, wciagająca, ładna grafika 3D, dużo róznych jednostek i bardzo intuicyjne jak na strategie sterowanko. Uroczo wyglądają jednostki goblinów (każda posiadająca moc specjalną)
-Jurasic Park: Generation Genesis - tytuł blizniaczo podobny do tych wszystkich theme park world, zoo tycoon itp. tylko, że teraz stajesz się włascicielem parku z dinozaurami - konstruujesz atrakcyjne wybiegui, zatrudniasz sztab, oraz pracujesz nad coraz lepszymi technologiami.
-Alien vs Predator: Extimination - gra osadzona w klimacie tej fikcyjnej sieczki między 2ma rasami, w grze nie ma nic do budowania, przywołujesz tylko nowe jednostki w odmenny sposób dla każdej z 3 ras (marines, obcy, predatorzy), a więc to pół strategia wink.gif ale i tak jest dobrze jak na PS2
-Heroes of might and magic - nieudolna kopia PCetowej gry? Częściowo, zrobiono nowy trójwymiarowy silnik graficzny, podczas walk również, lecz brak budowy budynków oraz skirmisha, sprawia że poprzejściu krótkiej kampanii gra jest nudna (choć mimo wszystko nie jest warta noszenia tytułu tak zacnej serii) chociaż to jest strategia taktyczna
-Age of Empires 2: The Age of Kings Klon PCtowej "dwójki" z przystosowanym pod konsole sterowaniem (nie jest łatwo), ale mimo swojego wieku gra jest najbardziej rozbudowaną strategią na PS2(!!!) gdyż oferuje do budowy najwięcej budynków, jednostek, a tak że zapewnia wiele godzin zabawy
No i mój faworyt:
-Army Man RTS - wojenna młocka osadzona w realiach plastikowych żołnierzy, wiele róznych jednostek, budynków, pojazdów, fantastycznie zrobione plansze (dziejące się np. w ogrodzie, a fortecą, którą musimy zniszczyć jest potężny domek z piasku), następną innowacją jest dość oryginalny surowiec - plastik, który pobieramy z plastikowych rzeczy znajdujących się na planszy (to logiczne) lub też ze spalonych żołnierzy wink.gif
No i to tyle jeśli chodzi o nie japońskie strategie, na PS2 nie ma chyba ekonomicznych (tak mi sie wydaje), a jeśli chcesz moge podać jeszcze japonśkie taktyczne smile.gif
are91
Jeśli chodzi o strategie, to poleciłbym przesiąść się na PieCa. Będzie dużo taniej i dużo wygodniej, tym bardziej że aby grać w takie gry jak AoE II, czy Herosy, nie trzeba mieć mocnego sprzętu. A jak się ma taki w mairę dobry komputer, to wybór jest ogromny (chociażby nowe części wcześniej wspomnianych). Na PS2 to jak już strategie turowe. Romance of the Three Kingdoms.

http://www.gamespot.com/search.html?type=1...&qs=romance+of+
Kalinho
Najlepsza "strategia" na konsole to FFTactics. No ale ona zajeżdża fajnalami wiec nie wiem czy Ci sie spodoba
Grzehoo
QUOTE(are91 @ 20 07 2006, 10:20) *

Jeśli chodzi o strategie, to poleciłbym przesiąść się na PieCa. Będzie dużo taniej i dużo wygodniej, tym bardziej że aby grać w takie gry jak AoE II, czy Herosy, nie trzeba mieć mocnego sprzętu. A jak się ma taki w mairę dobry komputer, to wybór jest ogromny (chociażby nowe części wcześniej wspomnianych). Na PS2 to jak już strategie turowe. Romance of the Three Kingdoms.

http://www.gamespot.com/search.html?type=1...&qs=romance+of+
PieCa mam "takiego se", ale wspomniane AoE i Heroes powinny hulać, a nuż kiedyś spróbuję.
QUOTE(Kalinho @ 20 07 2006, 12:09) *

Najlepsza "strategia" na konsole to FFTactics. No ale ona zajeżdża fajnalami wiec nie wiem czy Ci sie spodoba
Grałem, faktycznie "zajeżdża fajnalami", nie podoba mi się (oczywiście nie mówię, że FF'y są złe, po prostu nie leżą mi tego typu gry).
Jeay
QUOTE(Fotoszop @ 20 07 2006, 09:05) *

-Jurasic Park: Generation Genesis - tytuł blizniaczo podobny do tych wszystkich theme park world, zoo tycoon itp. tylko, że teraz stajesz się włascicielem parku z dinozaurami - konstruujesz atrakcyjne wybiegui, zatrudniasz sztab, oraz pracujesz nad coraz lepszymi technologiami.

Dobre to, to? wink.gif Grał ktoś jeszcze w tą grę?
White
Mam ochotę na dobrą formułkę.

Wybrać Formula One 2004?
Czy edycję '05?
A może poczekać do F1 '06 (ponoć niedługo premiera)?
Grzehoo
QUOTE(White @ 22 07 2006, 01:09) *

Mam ochotę na dobrą formułkę.

Wybrać Formula One 2004?
Czy edycję '05?
A może poczekać do F1 '06 (ponoć niedługo premiera)?

Hmm, lepiej poczekaj na F1 '06. Jeśli gra okazałaby się słaba, wówczas poleciłbym Ci F1 2004.
White
Hm? Czyli 2005 jest gorsza niż 2004? Dziwne, zazwyczaj sequele są bardziej dopasione.
Plati_Grudziądz
jakaś nawalanka na dwoch graczy ale chodzi mi o tryb co=op ?
Wiśnia San
Dynasty Warriors 5
Samurai Warriors
The Warriors
tomba
Midnight club czy GTA san andreas??

& 2nd question

czy warto wymienić się soul calibur II za gran turismo 4??
Kalinho
je nie polecam zadnej z wymieniony prze Ciebie... GTA:SA oraz MC to lamerskie gry w stylu "yoł friki ziom sklad elo elo przytuninguj mnie bryke" no ale jak Cie cos takiego kreci to atakuj GTA bo tam znajdziesz cos z MC+ mase innych ciekwaych rzeczy polaczonych z wielogodzinna rozgrywka. Jezeli chodzi o zamianke to nie widze sensu... przecie GT4 to wyscigi wiec o co be? Jezeli jednak chcesz czego innego od Soula tp proponuje Tekkena icon_twisted.gif a z wyscigow Burnout'a 3 (revenge jest badziewny na dluzsza mete). Tyle

je nie polecam zadnej z wymieniony prze Ciebie... GTA:SA oraz MC to lamerskie gry w stylu "yoł friki ziom sklad elo elo przytuninguj mnie bryke" no ale jak Cie cos takiego kreci to atakuj GTA bo tam znajdziesz cos z MC+ mase innych ciekwaych rzeczy polaczonych z wielogodzinna rozgrywka. Jezeli chodzi o zamianke to nie widze sensu... przecie GT4 to wyscigi wiec o co be? Jezeli jednak chcesz czego innego od Soula tp proponuje Tekkena icon_twisted.gif a z wyscigow Burnout'a 3 (revenge jest badziewny na dluzsza mete). Tyle
Grzehoo
Kalinho, weż mu wody z mózgu nie rób.

Tomba - nie napisałeś, o którego MC Ci chodzi (domyślam się, że o "trójkę"). Jednak to jest nieistotne, bowiem niewątpliwie lepszą grą jest GTA (wyścigi, zarówno te arcade'owe, jak i symulacje to mój ulubiony gatunek gier, tak więc wiem, co mówię). Ogrom tej gry sprawi, że spędzisz przy niej kilkadziesiąt, a może nawet i sto godzin, aby ją zaliczyć.

Jeśli chodzi o wymianę SCII na GT4... Jeśli grałeś w GT3 - na pewno nie warto, a jeśli nie, uważam, że możesz spróbować (GT4 jest równie 'ogromne' jak GTA, tyle tylko że przy 40% progresu może się znudzić).
Mikes
Nie mogę znaleź tematu o AMplitude wie cspytam tutaj(własciwie to to się tu nadaje wink.gif) mianowicie wersja PAL a NTSC jakoś się pd siebie różni? Inna ścieżka dźwiękowa czy coś? Która jest lepsza?
kotlet_schabowy
Ja mam takie pytanko : czy brac Splinter Cell : Chaos Theory za 49 zlotych, jezeli nie gralem wogole w zadna poprzednia czesc ? Co o tym sadzicie ? Lubie skradanki (Tenchu, MGS, wogole skradankowe elementy w innych grach).
Emet
Fakt, że nie grałeś w poprzednie części nie przeszkadza w ogóle w graniu w chaos theory. No chyba, ze masz też zamiar przejśćpoprzednie części to lepiej zrobić to wcześniej (nie ze względu na grafikę a raczej na możliwości bohatera ponieważ jeśli zacznije oż SC:CT i przerzucisz się potem na SC1 lub SC:PT to będzie ci zapewne brakowało kilu ruchów z CT).
ogicool
QUOTE(kotlet_schabowy @ 24 07 2006, 23:40) *

Ja mam takie pytanko : czy brac Splinter Cell : Chaos Theory za 49 zlotych, jezeli nie gralem wogole w zadna poprzednia czesc ? Co o tym sadzicie ? Lubie skradanki (Tenchu, MGS, wogole skradankowe elementy w innych grach).

no Stary, jak lubisz skradanki to ta gra jest dla cie idealna, za 5 dych...lux
are91
QUOTE(kotlet_schabowy @ 24 07 2006, 23:40) *

Pewnie masz na myśli promocje w CDP smile.gif . Na dniach kupiłem tą grę, razem z MGS2, w dodatku byłem w podobnej sytuacji co ty, tzn. także nie grałem w poprzednie części i lubię skradanki. Jestem po ukończeniu 3 misji, i sądzę że gra jest bardzo dobra, czy świetna to się jeszcze okaże tongue.gif . O tym że wersja na PS2, jest nieco gorsza, zapewne wiesz, ale nie bedziesz tego odczuwał, jeśli nie grałeś na Xpudle albo PC, więc bez obaw, gra i tak dostaje oceny bliskie 90%. Niemniej jednak, na początku strasznie mnie poirytowała, dziwne sterowanie, itp. przydałby się jakiś interaktywny tutorial, bo są jedynie filmy (tak jak w MGS), ale już się ze wszystkim obeznałem, i jest lepiej. Ogólnie polecam, choć zawsze lepiej najpierw spróbować.
link.mk
Hmm a ja się zapytam tak. Czy Jak and Daxter w dalszej części gry jest jakiś ciekawszy?? Bo na samym początku to takie dziecinne i same flaki z olejem (jestem teraz pod wrażeniem Ratchet&Clank biggrin.gif). I powiem, że się troche zawiodłem. Powiedzcie czy potem to jest jakieś ciekawsze tongue.gif bo nie wiem czy to oddać czy grać dalej biggrin.gif. Aha i Ratchet 2 do mnie leci, to czy jak go przejdę to Jak2 zowu nie będzie mi się wydawał ubogi itd?? Pozdro biggrin.gif
Kalinho
skoro jestes taki gangsta-shit-mada-faka to pewniakiem Jak2 zdobedzie uznanie w Twoich oczach z uwagi na mocno strzelankowy try rozgrywki(czyli podobnie jak w R&C). i nie rozumiem jak nie moze Ci sie podobac odprezajaca klima Jaka and Daxtera? odpowiadajac na pytanie: moim zdaniem JaD w wraz z uplywem godzin nabiera rozpedu rozwalajac fantastycznymi lokacjami i patentami(jazda na "latajacym-motorku).. bedzie git graj dalej!
link.mk
Ok będę grał dalej tongue.gif. Ale nie chodzi mi o rozwałkę w Ratchetcie ale bardziej o wielkość lokacji i dużo fanych patentów biggrin.gif. No nic popróbuje jeszcze z Jackiem biggrin.gif
are91
QUOTE(link.mk @ 27 07 2006, 14:42) *

Ok będę grał dalej tongue.gif. Ale nie chodzi mi o rozwałkę w Ratchetcie ale bardziej o wielkość lokacji i dużo fanych patentów biggrin.gif. No nic popróbuje jeszcze z Jackiem biggrin.gif

Nie rozumiem ciebie, jak już masz grę, to co ci się tak śpieszy żeby ją oddać? Przecież na cenie już nie straci. Najlepszą częścią "normalnego" R&C jest 3, 4 to już strzelanina. Jak II i 3 mają poważniejszy klimat niż J&D.
Pan S.
huhm.

wiec, Hitman:BloodMoney or Splinter Cell :CT.?

and, GranTurismo4 czytez MidnightClub 3: DUB Edition.?

bo mam dylematy.
Danilo1972
QUOTE(Pan S. @ 27 07 2006, 15:52) *

huhm.

bo mam dylematy.

Brałbym Hitmana z zestawu nr 1
Drugi zestaw - obie gry różnią się w zasadzie wszystkim, więc musisz kupić obydwie wink.gif
GT4 - symulacja, 700aut, tory i dziesiątki wyścigów.
MC3 - wyścigi uliczne, duży ruch, zajefajny tuning i arkadowy model jazdy - polecam wersję Remix - więcej fur, dodatkowe miasto i rozszerzona ścieżka dźwiękowa.
FriendlyGhost

huhm.

bo mam dylematy.

ja bym wzial wszystkie cztery bo kazda cos swojego wnosi do tematu smile.gif
Hitman zajefajny za to! polecam bardzo tylko troche malo zywotny ze wzgledu na skapa ilosc misji..
Pan S.
QUOTE(FriendlyGhost @ 27 07 2006, 16:08) *

huhm.

bo mam dylematy.

Hitman zajefajny za to! polecam bardzo tylko troche malo zywotny ze wzgledu na skapa ilosc misji..

SC:CT lepiej sie prezentuje z misjami? ile ich jest?

a co do hitmana to chyba zalezy na jaki poziom trudnosci sie targne hyh.gif
are91
QUOTE(Pan S. @ 27 07 2006, 16:25) *

QUOTE(FriendlyGhost @ 27 07 2006, 16:08) *

huhm.

bo mam dylematy.

SC:CT lepiej sie prezentuje z misjami? ile ich jest?

a co do hitmana to chyba zalezy na jaki poziom trudnosci sie targne hyh.gif

W SC: CT jest 10 misji. Gram 4 dni i zaczynam 8. Tak około 1h na misję, zależy jak podchodzisz do tematu; czy przechodzisz level bez wywoływania alarmu, wykonujesz wszystkie zadania, itp. To jest czas liczony przez grę, więc nie zaliczają się do niego nieudane podejścia. Ja narazie gram na poziomie normal, a są jeszcze hard i expert, rozgrywka na tym ostatnim jest zapewne bardziej wymagająca, i dłuższa. cool.gif Splinter cell jest dodatkowo dużo tańszy od Hitmana.
Kalinho
- (s)Hitman jest w mojej opinni jednak schematyczny(nowa lokacja,obczajenie jej, przebranie sie, upozorowanie wypadku, BOOM i nastepna misja- oczywiscie jezeli sie chce uzyskac dobra note, bo wiadomo ze mozna na jana)
- Co do Sama Rybaka to nie polecam tej gry na PS2(strasznie brzydko wypada wzgledem wersji na Xpudlo, levele poucinane i efekty nie te) . Najlepiej zrobisz jak se znajdziesz MGS3 tongue.gif
- dalej bede sie upieral, ze GT oraz MC to nie sa AZ takie fajne gry. ponownie MC wersja na PS2 zasyssa w kwesti oprawy i framerate'u a GT w okolicach 75 % staje sie monotonne oraz nie do przejścia dla wielu osób.
Najlepiej zrobisz jak zainwestujesz w Burnouta3 lub jezeli wolisz totalna rozwalke Burnouta Revenge'a .
no ale ja jestem chlopak z malego miasteczka wiec co ja tam wiem icon_twisted.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.