Danilo1972
26 08 2006, 14:53
Mnie się Godfather bardzo podobał.
Mocna gra ze świetnymi dialogami.
trzeba przymknąć oko na nienajlepszą grafikę, ale poza ym to naprawdę świetna gra.
Kupuj Driver'a Parallel Lines bez chwili zastanowienia - akurat w nią tłukę i szczerze wszstkim polecam
Za ile mozna dostac uzywke juz?

A co z tym Gateaway ?
Getaway powiadasz??

O ile jedynka była całiem niezła *można było pograć) o tyle dwójka to syn jakich mało. Jeśli jedynka była uznawana za zabugowaną gre to dwójka powinna być określana jako jeden wielki bug

No i ten model jazdy, no tragedia poprostu. jedyne co mi się w tej grze spodobało to to, że mogłem zwiedzić Londyn jeżdżąc "normalnymi" autami. Ale na szczęście tej gry nie kupiłem, tylko pożyczłałem od kumpla który dostał ją gratis z PS2
Co Ty mówisz? Mi się Getaway 2 (a właściwie The Getaway: Black Monday) cholernie podoba. Klimat Londynu i ścieżka dźwiękowa są doskonałe. Po odrobinie treningu w misjach można wyczyniać cuda a'la snejk (wychylanie zza rogu, branie "żywych tarcz", korzystanie z terenu, , turlanie się, walka wręcz (skręcanie karków i przestrzeliwanie głowy included), strzelanie na ślepo zza osłony, z dwóch broni naraz...). Fabuła- poważna, świetnie przemyślana i wciągająca, oferująca rozgałęzienie scenariusza i trzy różne zakończenia. Do modelu jazdy można się szybko przyzwyczaić (branie zakrętów na ręcznym rajcuje strasznie), a motorki to sam miód. Voice- acting- mistrzostwo. Do kolizji i fizyki nie sposób się przyczepić- ciałka latają ślicznie, szczególnie po strzale z shotguna lub czołowym zderzeniu z motocyklem. Bonusy w postaci trybu Free- Roaming, pościgów, wyścigów i wcielenia się w rolę kierowcy londyńskiej taksówki też potrafią ukraść trochę czasu.
I gdzie widziałeś jakiekolwiek bugi? Bo gram w to od pół roku, i jakoś nie zauważyłem prawie żadnego. (RAZ przeniknąłem przez ścianę- to jest to wielkie zabugowanie?).
Londyn odwzorowany w 100%- jeśli tam mieszkasz, można ponoć znaleźć swój dom.
Nie wiem czemu tak się niektórzy do tej gry doczepili. Trzeba zagrać dłużej niż jeden wieczór żeby docenić tą grę. Przynajmniej w PE recenzują obiektywnie

(ocena 8, o ile mnie pamięć nie myli).
Dokładając do tego cenę (29 PLN!), IMO grzechem jest nie mieć tej Gry. To nie jakieś syfiaste GTA z wymyślonymi samochodzikami i śmieszną historyjką. Ja gorąco polecam
QUOTE(White @ 26 08 2006, 17:40)

Nie wiem czemu tak się niektórzy do tej gry doczepili. Trzeba zagrać dłużej niż jeden wieczór żeby docenić tą grę.
Bo jest cienka??
I gdzie widziałeś jakiekolwiek bugi? Bo gram w to od pół roku, i jakoś nie zauważyłem prawie żadnego. (RAZ przeniknąłem przez ścianę- to jest to wielkie zabugowanie?).
Niemal na każdym kroku. Jedziesz samochodem i przejeżdżasz przez niemal każdą latarnię, ogrodzenia to porażka. Spróbuj wyskoczyc samochodem. jak on się wtedy komicznie zachowuje

Nawet te żółte pachołki, w jedynce jak sie w nie udeżyło to odlatywały a tu? Tu przenikają przez auto (chyba, że jedziesz wolno). Model jazdy jeszcze raz zaznaczam, ze jest tragiczny (w jedynce był dziwny ale szło się przyzwyczaić, ale tu za ch*ja (dałem * bo zauważyłem, że cenzura nie działa

) nie mogłem

). Ja nie wiem jak można było tak zwalić tą grę. jedynka była "taka o" a to powinno być przynajmnije tak dobre jak jedynka a nie takie jak jest

Szkoda bo jednyka nawet mi się podobała i chętnie bym dwójke przeszedł. A no i jak główna postać wygląda

Jak krasnal, głowe ma nieproporcjonalnie dużą (WIELKĄ

). No i animacja przeładowania broni (nie wiem czy wszytskich bo widziałem tylko tą podstawową). Śmiech na sali
Trochę nie wierzyłem w zdanie, że "Getaway 2 można kochać lub nienawidzić", ale już wierzę.
Ani razu auto nie przeniknęło mi przez ogrodzenie/ latarnię/ pachołek. Dam sobie za to coś obciąć. Nie wiem, może mamy dwie różne wersje?

Auto wyskakuje w powietrze, a po chwili ląduje. Hm, nie znam się za bardzo na fizyce lotu samochodu, ale takie zachowanie wydaje mi się normalne

Są trzy główne postacie. Nic dziwnego że wypisujesz takie głupotki, skoro widziałeś tylko jedną broń (więc pewnie nie przeszedłeś więcej niż 2- 3 misje, o ile w ogóle). Z tą "wielką" głową Mitcha trochę przesadzasz, nie sądzisz?

Zapewniam, że dwie pozostałe już tego "problemu" nie mają.
Hm, wygląda na to że kupno tej gry to ryzyko "fifty- fifty"- nie wiadomo czy Ci podejdzie. Mi podeszła aż za bardzo (i nie tylko mi), ale jest też druga strona barykady. The choice is Yours.
spn_sosnowiec
26 08 2006, 22:47
Ta gre polecam ale od 1 potem 2 xD
i za 30zl mozna miec dobre 2 gierki na ps2
Danilo1972
27 08 2006, 10:43
Zgadzam się z White.
Getaway 2 to świetna gra w dodatku za grosze.
Ciekawe misje, fajnie zrobiony Londyn i masa bonusów do odkrycia.
Zdecydowanie warto kupić i przejść tą grę, szczególnie że kosztuje tyle co piracka kopia.
Kalinho
27 08 2006, 15:36
mi bardziej podeszla 1, szczegolnie ten brudny klimat londyjskich gangsterow( motyw z obijaniem, wiszacego jak swiniak na haku, kolesia byl fpyte). 2 Raczej nie daje tak popalic i klimat juz jakis nie teges... ale za taka kase warto zainwestowac.
Bierz Getawaye, ja ostatnio wyrwałem za 20 zł z wysyłka, 1 i 2 część kompletne w idealnym stanie. Polecam, świetne gry jak ktoś wyżej napisał ZA GROSZE!
Okej, dzieki za to wyczerpujace info

Widać ze mozna liczyc na kolegow konsolowcow

1dynke porzycze od kuzyna, jek sie mi spodoba kupie dwojke, jak nie to i tka ja kupie

Tymczasem ide spac, trzeba trzeźwieć wreszcie
Plati_Grudziądz
28 08 2006, 13:13
Możecie mi polecić jakąś nawalanke na dwoch graczy w trybie co-op?
Myślałem nad the bouncers ale to jest bardziej film niz gra
mortal shaolin monks ma chyba taki tryb
Kalinho
28 08 2006, 15:24
Shaolin Monks to zacny kawal softu na 2 graczy! Zajefajnie wypadaja akcja w stylu-" rzuc mi ziomus tym potworkiem to ja go naucze pokory" Normalnie robisz se takie tagowe akcje, ze hej a nawet hoo! W PE czytalem tez o the Warriors oraz Urban Reign, podobno fajne ale nie gralem, wiec Ci nie powiem, czy tryb multi zarzadzil w tych szpilach.
moge ci polecic LOTR: powrot krola tyle ze to jest bardziej wycinanka ktora tez daje duzo frajdy w trybie coop
Transformers: Director's Cut czy Beyond Godd and Evil?
Kalinho
29 08 2006, 12:28
Dziwne zestawienie. Transformery to raczej kolejna sieczka- nic nadzwyczjnego. No a Beyond... - miszcz gra! Fajna fabula, wciagajace motywy zbieractwa(jakies orby), motyw z robieniem zdjec dla wielu roznych zwierzakow. Polecam! Jedyna wada to dosc krotki czas gry, nawet gdy przechodzi sie gre na 100%. No coz takie czasy...
Takie zestawienie, bo wymienie sie na ktoras z tych dwoch gier.
Transformers: Director's Cut czy Beyond Godd and Evil?
jak dla mnie Beyond Good & Evil jest fajne. ma przyjemny klimat i porządny gameplay. transformey w tym układzie raczej bym sobie odpuscił
shitface
8 09 2006, 15:42
Którą część Tony'ego Hawk'a na PS2 wybrać jeżeli po raz ostatni kontakt z serią miałem jeszcze w czasach Psx (THPS 2) ?
tony hawk underground jest zajefajny... i tani
Danilo1972
8 09 2006, 19:09
QUOTE(mlokon @ 8 09 2006, 19:35)

tony hawk underground jest zajefajny... i tani

Trochę racji w tym jest, ale żeby bezboleśnie przeskoczyć z wersji PSXowej, to najlepiej wziąć najpierw Tonego 3 lub 4.
nie ma sensu... a u1 mi sie bardzo podobał..
Tekken 5 czy Soul Calibur 3
oraz
WRC4 czy WRC: Rally Evolved
Danilo1972
9 09 2006, 15:42
White, to prosty wybór jak dla mnie

Soul Calibur i WRC 4.
Nie wiem czy grałeś w SC2, ale ta gra przebija IMO wszystkie bijatyki.
WRC 4 jest pod każdym względem lepsze od WRC RE.
White nie draznij mnie takimi pytaniami
No dobra, z tym WRC4 to w sumie wiedziałem że jest lepsze

Ale Soul Calibur 2 mam od dwóch lat i zdążył mi się znudzić. Obawiam się więc, że taka "powtórka z rozrywki" jest niewarta 70 zł. A Tekken 5 byłby miłą odskocznią (ostatni raz miałem z tą serią styczność za czasów trzeciej odsłony).
I tak: z jednej strony efektowność, z drugiej bogaty system. Z jednej strony możliwość stworzenia własnej postaci, z drugiej- kustomizacja i wszystkie trzy części z PSX'a. No i ten beznadziejny bug z kartą pamięci w przypadku SC3. Ech, mam dylemat.
Def Jam Vendetta - mam pytanie, co jest zmienione/ulepszone/dodane/itd. w tej części w porównaniu z Fight For NY?
Chyba na odwrót

DJ: Fight For NY to druga część. A zmian jest sporo. Ogólnie zdecydowanie mniej jest tu wrestlingu, ale zaliczam to w tym przypadku in+. Znaaaacznie poprawiona grafika, możliwość stworzenia własnej postaci i hmm.. No ogólnie "dwójka" jest IMO dużo lepsza od jedynki.
Hmm no właśnie Fight For NY mam i mi się podoba

Czyli vendetta 'mniej warta uwagi' ?
No raczej tak, ale jakbyś miał okazję obczaić "za darmo"

to czemu nie. Mi osobiscie bardziej podobała sie dwójka. Jesli natomiast chcesz wrestlingu to zainwestuj w SmackDowna.
To chyba łykne co innego, jest coś podobnego do Def Jam FFNY ? Myślałem nad Fight Nightem 3, Tekkeny SC itd. mi się już przejadły : P
Może Urban Reign? Przeszedłem i mi się bardzo spodobało.
Kalinho
11 09 2006, 08:05
Jak masz z kim poszpilac to polecam MK:Shaolin Monks. Fajnie sie w to gra z kumplem (eleganckie tagowe akcje:))
TOCA 3 czy Midnight club 3 ?
QUOTE(Emet @ 10 09 2006, 18:04)

Może Urban Reign? Przeszedłem i mi się bardzo spodobało.
Wygląda na fajne nawet.
QUOTE(Kalinho @ 11 09 2006, 09:05)

Jak masz z kim poszpilac to polecam MK:Shaolin Monks. Fajnie sie w to gra z kumplem (eleganckie tagowe akcje:))
MK mi sie nie podobało.
Grzehoo
12 09 2006, 22:02
QUOTE(Gasei @ 12 09 2006, 18:05)

TOCA 3 czy Midnight club 3 ?
Jeśli wolisz symulacje - TRD3, jeśli arcade - Midnight Club 3. Obie gry są świetne.
Podajcie jakieś najlepsze gry na 2 plajerów
Mógłbym wypisać sporo,....... ale nie chce mi sie

Powiem tylko że róznego rodzaju wyścigi, bijatyki, sportowe. A ostatnio z kumplem gramy w Fife Street 2. Fajnie się gra. Przechodzimy razem gre lub gramy przeciw sobie. Pozytywnie mnie ten tytuł zaskoczył.
Grzehoo
17 09 2006, 08:40
QUOTE(Homie @ 16 09 2006, 13:34)

Bezapelacyjnie PES5 (3 i 4 także) - ten tytuł się nigdy nie nudzi. Podobno świetny na multi jest także Tekken 5, mnie jednak nie bawi.
Pytanie podobne do tego wyżej, ale mi chodzi o tytuły dobre w co-op, coś na styl Splinter Cell, lub jakąś dobrą strzelankę. Najlepiej żeby gra była w miarę łatwa dla początkującego, żeby poradził sobie przy pomocy drugiego gracza, tym samym odpada PES i bijatyki. Jakieś propozycje?
Np. Seria Conflict (polecam Desert Storm 2), lub Time Splitters (grałem w 2 i 3). Tu w przeciwieństwie do SC mozesz przejść w trybie co-op całe głowne tryby gry (w TS dodatkowo jest świetny Multi VS)
QUOTE(Grzehoo @ 17 09 2006, 09:40)

QUOTE(Homie @ 16 09 2006, 13:34)

Bezapelacyjnie PES5 (3 i 4 także) - ten tytuł się nigdy nie nudzi. Podobno świetny na multi jest także Tekken 5, mnie jednak nie bawi.
Łeee... PES nie, bo grałem, a Tekkena 5 mam. Może jaszcze jakieś propozycje?
Burnout?
Nie wiem jak reszta, ale ja bawie sie przednio przy tej serii w wersji multi. Ba, nawet lepiej niz w singlu

.
Kalinho
17 09 2006, 19:45
Jak multi to MK: Shaolin Monks

No normalnie rozwaliła mnie ta gra (kumpla "tysz").
Rzadzi tez Halo w cop. ale to chyba nie miejsce na wymienianie takich gier
Jako ze dopiero teraz kupilem konsole musze nadrobic zaleglosci. Prosilbym o wpisywanie tytulow wartych uwagii z kazdego gatunku.
QUOTE(estel @ 17 09 2006, 21:32)

Jako ze dopiero teraz kupilem konsole musze nadrobic zaleglosci. Prosilbym o wpisywanie tytulow wartych uwagii z kazdego gatunku.
Hmmm...
Gran Turismo 4, Burnout 3 i 4, Jak (1, 2, 3), Sly (1 ,2 ,3) Final Fantasy X, Amplitude, Singstar, Eyetoy, Soul Calibur 2, Tekken ( tag ,4 ,5 ), God of War, WRC: Rally Evolved Driver : Parallel Lines, Gta : San Andreas - to moim zdaniem gry warte kupna
Kalinho
18 09 2006, 09:46
Na forum jest temat co to "must have" sie zowie. Mysle, ze Ci pomoze w wybraniu swietnych tytulow. Nie ma sensu ponownie wypisywac tego wszystkiego w tym temacie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.