Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaką grę wybrać?
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59
Jakuza
Gdzie zniknął ten temat O_o czyźby podczas porządków na forum wink.gif albo poprostu jestem ślepy i go nie widzę tongue.gif

No dobra o co chodzi w temacie , jeśli macie problem w wyborzer gry/gier piście w tym temacie biggrin.gif exclaim.gif

Moje pytanko jest takie :

Czy opłaca się kupić Ring of Red ??
Czy jest to gra warta kupna , czy jest dobra ??
Arkady
Nie wiem jak teraz, bo grałem w nią ponad 3 lata temu. Ale pamiętam że mi się nieźle podobała, za 30 zł które trzeba teraz za nią zabulić możesz brać śmiało. Bitwy trawją po kilka godzin happy.gif
Arox
No też się zastanawiałem na RoR ale teraz kasy nie mam bo wpakowałem się w kilka nieplanowanych zakupów.

Enyłej - co byście wybrali z tej listy?

SSX On Tour
RE4
PES5
Burnout 4
Diabeu
kuuurwa Ring of Red kapitalny jest, aż szkoda że kontynuacji nie zrobili bo gra aż się o to prosi (kierunek? MOSKWA!!!) - warto zagrać

Arcadio: uprość listę do Re4 i SSXonTour
Arox
Problem w tym że każda z tych gier to dla mnie must have.
Do niedawna pewniakiem był SSX ale teraz chyba kupię PES5 i poczekam na RE4.
Na SSXa jeszcze przyjdzie czas (trójkę muszę wreszcie wymęczyć na 100%).
Kiedy wogóle wychodzi On Tour?
PiotrB
QUOTE(Arcadio @ 9 09 2005, 13:59)
Problem w tym że każda z tych gier to dla mnie must have.
Do niedawna pewniakiem był SSX ale teraz chyba kupię PES5 i poczekam na RE4.
Na SSXa jeszcze przyjdzie czas (trójkę muszę wreszcie wymęczyć na 100%).
Kiedy wogóle wychodzi On Tour?
*

SSX On Tour wychodzi24 Października w USA. Europa nieco później. Najbardziej z tych gier brałbym RE4.
Jakim
Dokładnie tak samo.
W mojej kolejności:

RE4
Burnout 4
SSX4
Pes5
Arox
Gdyby RE4 wychodził wcześniej to bym brał od razu, a tak to trzeba kombinować do grudnia...
Diabeu
jak każda to must have to teraz tylko ustaw priorytety i sprawa załatwiona
jeden lub dwa NAJBARDZIEJ wyczekiwane wciągaj jak najszybciej a pozostałe niech chwile poczekają, ty i tak będziesz miał w co grać a i potanieją

btw czy kupowanie kolejnych edycji PESa to nie jest zboczenie? pewno tak hehehe
Arox
@ Diabeu: Sęk w tym że ostatni mój PES to PES 2 a chcę wreszcie w dobrą piłę pograć.

Kupiłem sobie teraz kilka starszych gierek (Ring of Red m.in) żeby mieć w co grać w oczekiwaniu na ww hity.
Jakuza
No to kupiłem tego Ring of Red-a , mam nadzieje że jest dobry jak mówicie , bo go strasznie zachwalacie wink.gif

Arcadio : Co do PES , to kup nową FIFĘ będzie polski komentarz i polska liga wink.gif . Ja na twoim miejscu kupiłbym SSX-a i RE4 hyh.gif
czekus
co to jest zagierka ten: Ring of Red
bo gdzies w tym poscie bylo o tym ze to bitewna ...a w necie coś o niej cicho;-)

a moje pytanie brzmi:

czy warto nabyć "kessen" 1 lub2 ????

czy jest to strateg który wart jest uwagi ???
pozdro
Arox
No to kupiłem tego Ring of Red-a

Witaj w klubie. Ja też skorzystałem z okazji.
Liar
Ja miałem sweg czasu Ring Of Red ale szybko zrezygnowałem. Nie była dla mnie^^
Arox
czy warto nabyć "kessen" 1 lub2 ????

Osobiście nie grałem ale Kessen jest najlepszą strategią na PS2 (w sumie nie ma konkurencji).

Dwójka jest lepsza od jedynki, trójka to już full wypas.
mikes
ok, B3 zaliczoy więc pora na kolejną grę. Myślę nad B4(premiera na dniach)
a jakąś platformówką może. Albo Rachet albo Psychonutus.(albo B4 hehehe)
Jakuza
Polecam Psychonauts naprawdę wypas gierka , no chyba że wolisz czekać na B4 wink.gif
Kapi123
QUOTE(Arcadio @ 9 09 2005, 13:03)
No też się zastanawiałem na RoR ale teraz kasy nie mam bo wpakowałem się w kilka nieplanowanych zakupów.

Enyłej - co byście wybrali z tej listy?

SSX On Tour
RE4
PES5
Burnout 4
*

PES5
Hela
Burnout Revenge
mikes
Jakuza ee tam czkekac, to tylko 2 tygodnie hyh.gif
Sarge
QUOTE(mikes @ 9 09 2005, 20:12)
ok, B3 zaliczoy więc pora na kolejną grę. Myślę nad B4(premiera na dniach)
a jakąś platformówką może. Albo Rachet albo Psychonutus.(albo B4 hehehe)
*

Radziłbym ci poczekać na Burnouta 4, to musi być wypas gra rolleyes.gif ... Z Psychonauts wiąże się pewne ryzyko - wiem że nie każdemu ten tytuł może przypaść do gustu. Podobna sytuacja była kiedyś z Beyond Good & Evil...
Jakuza
QUOTE(mikes @ 10 09 2005, 09:40)
Jakuza ee tam czkekac, to tylko 2 tygodnie hyh.gif
*

No to akurat 2 tygodnie na przejście Psychonauts hyh.gif a potem Burnoucik wink.gif
Tomita
No wlasnie, obie gry sa bardzo dobre, posiadaj oceny blisko 9 , ale ktory z nich jest leprza?? Mial moze okazje ktos z was zagrac w obie gry i moglby je porownac?? Badz w jedna z nich i napisac swoje spostrzezenia na jej temat.
Wacek_007
Którą z tych gier byście wybrali ???

- Time Splitters Future Perfect
- Shellshock Nam 67
- Medal Of Honor: Europan Assault

Proszę o pomoc w podjęciu decyzji.
Pozdrawiam
golab
Time Splitters Future Perfect

Później możesz resztę obadać.
Sarge
Time Splitters, szczególnie jeśli masz w perspektywie możliwość grania w większym gronie (czyt. znasz chętne osoby do gry smile.gif ).
Solidny (pan)
QUOTE(Wacek_007 @ 19 09 2005, 22:15)
Którą z tych gier byście wybrali ???

- Time Splitters Future Perfect
- Shellshock Nam 67
- Medal Of Honor: Europan Assault

Proszę o pomoc w podjęciu decyzji.
Pozdrawiam
*

Jeśli lubisz wojnę - Wojna w Europie
Jeśli lubisz BRUTALNĄ wojnę - Shellshock
Jeśłi lubisz maxymalnie luźną rozpierduchę - Time Splitters 3
Diabeu
przy brutalnej zapomniałeś dodać jeszcze "skryptowaną aż boli"
a tak to wsio git icon_twisted.gif
Batman
Z całej trójki polecam Time Splitters: Future Perfect, bo to gra dająca naprawdę mase radochy zarówno w multi jak i w singiel. Shellshock Nam 67 jest bardzo specyficzną grą, która przyciąga rewelacyjnym klimatem, ale jednocześnie odpycha sporą ilością błędów.
Jeśli potrafisz przymknąć oko na wiele niedociągnięć to możesz zaryzykować. A Medal Of Honor: Europan Assault raczej nie polecam chyba że masz możliwość kupienia za niewielką cenę. Ta gra stała się IMO zbyt acardowa, tracąc klimat prawdziwej wojny.
luki17
Time Splitters Future Perfect zdecydowanie!!!!!!!!!!!!!! biggrin.gif
erbol
Wlaśnie kupiłem NHL 2006 (20.09.05).
Gierka mnie rozwaliła! PRAWDZIWY hokej! Pierwsze co zauważylem jak zacząłem w nią grać to przede wszystkim REALIZM. Po prostu CZUJE się jakby się było na prawdziwym meczu (jeszcze kino domowe robi swoje biggrin.gif ).
Na przykład: grając mecz zauważyłem, że cos czarnego leży na lodowisku...ha! Jak sie okazało to był kask, który zleciał jednemu typkowi przy zderzeniu biggrin.gif Innym razem inny kolo jechał za kijem, który mu wypadł. Bójki ciekawie wygladają (czuć, że cios "siadł" smile.gif No i oczywiście wszystko "po staremu" (aktualizacja skladow, nowa muzyka wink.gif. W NHL 2k6 nie grałem ale ten NHL już "kocham" biggrin.gif Gierka jak dla mnie - rządzi!!
are91
Według mnie Medal of Honor. Świetna, klimatyczna strzelanka, najlepsza część serii.
Kapi123
co byście wybrali na moim miejscu:
Burnout Revenge
Devil May Cry 3
Metal Gear Solid 3
Gran Turismo 4
Need for Speed: Most Wanted
Solidny (pan)
QUOTE(Kapi123 @ 26 09 2005, 17:25)
Burnout Revenge
Devil May Cry 3
Metal Gear Solid 3
Gran Turismo 4
*

Ło boshe, ostra lista. Niestety nie zam twojego miejsca więc nie pomogę póki nie powiesz co najbardzie Cię nakręca, na co masz ochotę, jakie gusta.

Co do GT4 i MGS3 możesz się skierować do działów po stosowne recenzje innych, na NFS nie znam się, nawet nie wiedziałem, że na current-gen będzie, bo mi się kojarzy z X360 rolleyes.gif. DMC3 to wiadomo, jazda na maksa , wymiatanie mieczem, spluwami, tricki z molestowniem ścian, o potworach wspominać nie muszę chyba, a po wszystkim palce bolą, dymią, a ty się śmiejesz, bo rozwaliłeś kolejną młodąfokę (madafake znaczy się). Burnout Revenge? No weź jak lubisz ostrą jazdę i zasypiasz przy GT4, a mażyłeś, żeby w TK5 były samochody biggrin.gif.

Wybierz i działaj... starwars.gif
Yap
QUOTE(Kapi123 @ 26 09 2005, 17:25)
Burnout Revenge
Devil May Cry 3
Metal Gear Solid 3
Gran Turismo 4
*

BR
DMC3
MGS3
PiotrB
QUOTE(Kapi123 @ 26 09 2005, 18:25)
Burnout Revenge
Devil May Cry 3
Metal Gear Solid 3
Gran Turismo 4
*

Metal Gear Solid 3
Devil May Cry 3
Gran Turismo 4 (jak lubisz symulację) lub Burnout Revange (gdy lubisz arcade).
Saunter
Heh, to są różne gry. Polecam MGS3, bo to wielka gra, prawdziwe growe dzieło. GT4 to samochodowy kombajn dla każdego. NFS musi jeszcze wyjść (chyba, że ominałem jego premierę w co nie wierzę zbytnio)
Dzwonek
QUOTE(Kapi123 @ 26 09 2005, 16:25)
Burnout Revenge
Devil May Cry 3
Metal Gear Solid 3
Gran Turismo 4
*

MGS3
GT4
Jak chce Ci się czekać na Most Wanted to bierz...
Sizzzu
ja bym sie tutaj zastanawial pomiedzy MGS3 a Burnoutem... obie gry powalaja grafika i klimatem... obie sa swietne i rozplywam sie podczas grania w nie... takze ja bym polecal Ci ktoras z tych... jesli lubisz sobie postrzelac poskradac sie po dzungli i poznawac ciekawa i zawila fabule to nie zastanawiaj sie i bierz MGS... a jesli kreca Cie wyscigi ale nigdy nie grales w Buronuta to bierz to bez zastanowienia zobaczysz nowy rodzaj wyscigow ktory wkreca na maxa... a jesli grales w B3 to jednak wybierz MGS3
Kapi123
no to teraz zastanawiam się nad tą trojką
Burnout Revenge
Devil May Cry 3
Metal Gear Solid 3
może podam jeszcze jakie gry lubię co będzie łatwiej mi pomóc.
Lubię siekanki takie jak got of war (mam got of war jest super ale aktualnie nie gram bo nie mogę przejść) wyścigi też ale nigdy nie grałem w burnouta .
Ps1.czy DMC 3 jest podobny do got of wara tylko jest w nim miej zagadek ?
Ps2. czym jest MGS 3 strzelaną czy skradanką...
Solidny (pan)
eHH, trzeba było czytać w PE kiedy była okazja tongue.gif. Tak, DMC jest jak God of War, tyle że mniej zagadek, a jeszcze więcej siekania, a przy tym jest trudniejsza.

MGS3 to... przygodówka nastawiona na skradanie, ale siekę też można zrobić, jeśli bardzo lubisz Rambo tongue.gif. Chociaż Rambo zwykle fuzji dostawał pod koniec, na początku się jednak skradał więc... tak, przypomina Rambo. Według mnie obie wersje mogą się spodobać. Skradanie i Rambo madafaka, jeśli dobrze poprowadzisz akcję. Rzekłem...
Artix
Jeśli szukać gry najbardziej podobnej do GoW to zdecydowanie DMC3. Jeśli spodobała Ci się pierwsza część DMC lub właśnie GoW, to raczej nie ma większych szans, by nie podpasowała Ci trójeczka.
MGS3 to gra zupełnie inna, z ogromną głębią, kapitalną fabułą i znacznie mniejszym dynamizmem akcji (w końcu to skradanka), choć i tutaj bywa ostro.
Burnout Revenge to już totalny arcade, w wydaniu wyścigów. W najbliższym czasie to kupuję, więc dużo Ci o niej nie mogę powiedzieć, ale sądząc po opiniach - urywa łeb.

P.S. Jeśli szukasz typowej sieczki przeplatanej zagadkami, to wybieraj DMC3. Chociaż i tak trudno coś tu wybrać, wszystkie 3 gry to absolutne "must have'y".
Kapi123
QUOTE(Solidny (pan) @ 27 09 2005, 18:18)
. Tak, DMC jest jak God of War, tyle że mniej zagadek, a jeszcze więcej siekania, a przy tym jest trudniejsza.

*

Dużo trudniejsza ?
Hela
Zalezy na jakim poziomie tongue.gif
golab
Kapi123

Z tej trójki to polecam tak:

MGS3 - poczekaj do wersji deluxe, czyli MGS3:Subsistence
DMC3 - poczekaj aż stanieje, na razie masz GoW
B:Revenge - mówisz, że nie grałeś w żadnego Burnouta? icon_twisted.gif No to Ci polecam - zrywa kask, a Tobie zerwie na pewno.
Hela
A wlasnie. DMC3 nie kupuj, bo Capcom robi nowa wersje tez wink.gif
Kapi123
QUOTE(golab @ 27 09 2005, 20:06)
Kapi123

Z tej trójki to polecam tak:

MGS3 - poczekaj do wersji deluxe, czyli MGS3:Subsistence
DMC3 - poczekaj aż stanieje, na razie masz GoW
B:Revenge - mówisz, że nie grałeś w żadnego Burnouta? icon_twisted.gif No to Ci polecam - zrywa kask, a Tobie zerwie na pewno.
*

już staniał do 139.00 zł wink.gif
kiedy wyjdzie MGS3:Subsistence
Solidny (pan)
Subsistence tak dla tradycji w Marcu tongue.gif
Dante
Jak nie masz Network adaptera to nie musisz specjalnie czekać nasubsistence. Znasz angielski dobrze to bierz MGSa bo to tytuł z najlepszą fabułą. Burnout też jest spoko zwłaszcza jak masz znajomych do crasha
Kapi123
QUOTE(Hela @ 27 09 2005, 20:33)
A wlasnie. DMC3 nie kupuj, bo Capcom robi nowa wersje tez wink.gif
*

Jaką wersie ??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.