Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Driver: Parallel Lines
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4
paulb
ja już skończyłem główne misje biggrin.gif
jestem bardzo zadowolony...
polecam gierkę każdemu
to są korzenie serii driver : prowadzenie różnych pojazdów i super pościgi z policja na ogonie ...
cała reszta to dodatki wydłużające zabawę...

@bling.pl : moim zdaniem D:PL jest bardzo prosty, jest auto-aim, dla twardzieli jest reczny zoom-aim przy strzelaniu...
Grzehoo
Tylko że D:PL aż taki prosty nie jest, i to nie tylko w mojej opinii. Widocznie dobry jesteś, paulb tongue.gif .
palo
dla mnie gra jest dosyć trudna, dzisiaj coprawda skończyłem główny wątek fabularny, ale wiele było misji, które musiałem powtarzać po kilka razy

autocelowanie jest, ale w praktyce nie spisuje sie za fajnie, jak jest dookoła nas paru przeciwników, to ciężko się połapać; ciesze się dlatego, że było tylko pare misji, w których trzeba biegać z gnatem po korytarzach

ogólnie to bym dał słabe 8-, albo i na szynach smile.gif na 9 to dla mnie nie zasługuje
paulb
@palo : powtarzanie misji to w Driver standard, niektóre na pamięć trzeba znać smile.gif ale ja uważam to za urok Drivera, trochę miesza zawsze losowy ruch uliczny... i tak lubię ....
kasper
QUOTE(paulb @ 11 04 2006, 15:34) *

@palo : powtarzanie misji to w Driver standard, niektóre na pamięć trzeba znać smile.gif ale ja uważam to za urok Drivera, trochę miesza zawsze losowy ruch uliczny... i tak lubię ....

tak to prawda poziom trudnosci zawsze driver trzymal np misja w driwerze 2 w Rio "chase the gun man" slynny poscig za gosciem ktory postrzelił Jonesa pamietacie!!! powtarzalem go ze 100 razy bo nikt chyba szybciej nie rzeszedl albo poscig za czterema samochodami w Chawanie "find the clue" to byly czasy to gra dla twardzieli
pozdro
jaszczoor
poprzednie części moze i były dla twardzieli ale PL jest imo bardzo łatwe. Dla mnie był to poziom gta. Nie tego sie spodziewałem ale i tak warto zagrać. Sama jazda po NY daje mase frajdy wink.gif
Emet
Powiedzta Wy mi jeszcze, czy jak już przeskoczę do roku 2006 to czy będę mógł jeszcze wrócić do lat '70??
PiotrB
QUOTE(Emet @ 15 04 2006, 07:50) *

Powiedzta Wy mi jeszcze, czy jak już przeskoczę do roku 2006 to czy będę mógł jeszcze wrócić do lat '70??

Tak, jest to możliwe po ukończeniu gry.
Elvis20
A ja się tylko spytam czy pójdzie mi to na Swapie 3.6 hyh.gif
Cr3aTiVe
QUOTE(Elvis20 @ 15 04 2006, 11:56) *

A ja się tylko spytam czy pójdzie mi to na Swapie 3.6 hyh.gif

Pojdzie ci to na swapie tylko nie chodza takie gry jak EA Big i EA Sport od 2005 smile.gif Powracając do tematu grałem ale nie kupiłe ta gra jakoś mnie do siebie nie przekonała słaba kombinacja walki wręcz wiem,że możecie mnie uznać za debila ale jakoś nigdy nie byłem przekonany do serii Driver...Fakt faktem gra nie jest zła ale jakoś mi nie pasuje... No coż każdy ma swój gust smile.gif
Grzehoo
Mam pytanie - gdzie do cholery mogę w tej grze (2006) znależć "ścigacze"? Były w jednej misji, gdzie trzeba było gonić pociąg i zabić Meksykanina, ale nie wziąłem żadnego confused.gif. Czy ktoś wie, w jakiej dzielnicy one jeżdżą?
PiotrB
QUOTE(Grzehoo @ 15 04 2006, 20:08) *

Mam pytanie - gdzie do cholery mogę w tej grze (2006) znależć "ścigacze"? Były w jednej misji, gdzie trzeba było gonić pociąg i zabić Meksykanina, ale nie wziąłem żadnego confused.gif. Czy ktoś wie, w jakiej dzielnicy one jeżdżą?

Będziesz mógł zdobyć ścigacza w jednej z następnej misji, w której musisz zabić jednego ze zdrajców który śmiga w negocjatorze. Pamiętaj, aby nowy motocyl zawieść do garażu i go sobie zatrzymać, dzięki czemu zawsze będzie do wzięcia z garażu. Do samego motorka polecam bodywork - Custom 1 smile.gif .

W dzisiejszy piękny dzień o godzinie 6 rano ukończyłem Driver'a: Parallel Lines ! Gra w moim mniemaniu wypada znakomicie bo spędziłem przy niej kilkanaście bardzo miłych godzin smile.gif . No to teraz wymienię plusy:
- jednym z największych atutów gry to wspaniały soundtrack, dlatego jeździ się świetnie
- model jazdy bardzo mi przypasował i cieszy fakt, że praktycznie każdy wóz prowadzi się inaczej
- tuning to świetna nowość w serii (nie można tuningować każdej fury jak wspominał Hiv)
- zachwyca ruch uliczny
- fajnie opracowano wstawki FMV

Teraz kolej na minusy:
- mnie trochę rozczarowało zakończenie; myślałem, że będzie lepsze
- animacja czasami za bardzo tnie
- zdarzają się śmieszne bugi

Jak dla mnie jest to najlepsza część Driver'a mimo, że grałem we wszystkie części. Nawiązania do serii GTA (za
którą nie przepadam biggrin.gif ) mi nie przeszkadzały i delektowałem się fantastycznimi pościgami połaczonymi ze świetną muzyką.

Grafika: 8- (minus za przycięcia)
Muzyka: 10
Grywalność: 9

Moja ocena: 9
yaros22
A jest jakis łatwy sposob na zestrzelenie helikoptera ktory gonimy chyba to w ostaniej misji (po wyjechaniu z rozwalajacego sie tunelu)??
Strzeliłem w niego 2 razy z bazooki lub cos w tym stylu potem troche postrzelałem z karabinu i nic leci dalej sad.gif
Gahan
Mi sie podobał fragment recenzji w PSXie "główny bohater przypomina Dave'a z kapeli Depeche Mode" hyh.gif
PiotrB
QUOTE(yaros22 @ 17 04 2006, 20:57) *

A jest jakis łatwy sposob na zestrzelenie helikoptera ktory gonimy chyba to w ostaniej misji (po wyjechaniu z rozwalajacego sie tunelu)??
Strzeliłem w niego 2 razy z bazooki lub cos w tym stylu potem troche postrzelałem z karabinu i nic leci dalej sad.gif

Polecam ładowanie z karabinu maszynowego z bliskiej odległości. Kilka seryjek i go zestrzelisz.

Na jednym z zagranicznych for znalazłem listę prawdziwych odpowiedników fur z Driver'a: PL:

1978:
Fairview: Lincoln Towncar

Grand Valley: Chevy Bel Air

Cerrano: Plymouth Roadrunner

Rhapsody: AMC Gremlin

Andec: Buick Riveria/Chevy Impala

Brooklyn: Ford Mustang

Hot Rod: ??

Melizzano: Lamborgini Muira

Raven: DeTomaso Pantera

San Marino: Chevrolet Corvette Stingray

Cerva: Buick Riviera

Bonsai: Toyota Celica

Land Roamer: 1978 Chevy Blazer

Boltus: Ford F150

Woody: Ford F100

Pangea: A made up station wagon

Namorra: Buick Special(?)

2006:

Kramer: Dodge Neon

Miyagi: Honda Civic Type R

Atlus: Chrysler 300C

Colonna: Honda Civic

Prestige: Chrysler Sebring

Torrex: Ford Crown Victoria

Saxon: International

Schweizer: Mercedes CLS class

Antilli VO3: Ducati Supersport 1000DS

BX-9: Aston Martin DB9/Vanquish

MX 2000: Mazda RX-7

Teramo: TVR T350C

Zenda: Bugatti Veyron

Indiana: Chrysler Pacifica

Montara: Cadillac Escalade

Olympic: Ford Explorer

W razie czego zawsze możecie poprawić tą listę smile.gif .
zduniacz
Gra fajna, ale moglaby byc dłuższa, wiecej misji znaczy sie.

Czy wyszedl normalny soundtrack czy tylko iTunes?
Bartezoo
Dla mnie Driver:PL jest genialny mój kumpel trochę przesadił mówiąc że gra zasługuje na 10- ale misje,muza,grywalność=9-.Mnie osobiście Driv3r zniechęcił błędami a Driver:PL jest miodny jak cholera tylko troche za łatwy
Yano
jak narazie gralem niewiele ale widac ze jest lepiej o wiele niz driv3r , szczegolnie fajnie wygladaja wypadki (sam model jazdy jest zbyt łatwy - zbyt dobre chamulce)

ale wkurza brak skoku i ogolna drętwota podczas biegania tongue.gif
Emet
Jakiś czas temu przeszedłem główny tryb. Nie był zbyt trudny. Wkurzają mnie natmiast te dodatkowe misje (głównie wyścigi do których bioę auta z garażu) do których trzeba dojechać. A że ejstem mało cierpliwy w takich przypadkach to zanim dojadę to często rozwalam auto i muszę brać load. I tak po kilka razy aż w końcu strzela mnie censored2.gif . Ale ogólnie gra jest bardzo fajna.
A co do modelu jazdy to moim zdaniem zwalone jest to, że jak puszczamy gaz to samochód tak szybko wytraca prędkość jakby był lekko wciśnięty hamulec. A jak się hamuje to już w ogóle. Każde auto ma chyba ceramiczne tarcze o średnicy 20 cali + wyścigowe opony laugh.gif .
LegionPolski
yy, gralem bardzo krotko - jestem se w 1 z pierwszych misji i model jazdy BARDZO mi podpasil - jak dla mnie idealny do takiej gry. male pytanie - dlugo trwa wątek z roku '78? (ile gdzies czasu zajmuje przejscie do 06)

aha - czy pozniej jest jakas mozliwosc samemu wykonaniu tuningu wizualnego - czy nadal bedzie po 5 mozliwosci?
Marlon
troszkę zejdzie - o ile pamiętam (a z tym u mnie czasami kiepsko) to jest mniej więcej po połowie gry tu i tu.
mlokon
No mi się troszkę ciągło... Ale lepszy klimacik jest w latach 70-tych... chciałbym by cały czas misje się tam rozgrywały.
LegionPolski
mam 'problem' - pogralem w gre (razem) okolo 2 godzinki i wydaje mi sie... denna ;p wszystkie misje polegaja na zaje.baniu czegos (kasy/furek), a ledwo po tym jak cos ukradniesz na ogon wkracza banda niedoje,bków napierniczających z gnatów... czy to caly czas tak bedzie? sad.gif
no i ten 'ruch' uliczny - tak to mozna nazwac - samochodow jest w cholere, ale jak one powoli jadą... w 06 t sie zmieni?
Emet
IMO gra jest dobra. Ale muszę Cię zmartwić bo chyba w większosci misji będą Cię ganiały jakieś łośki. A w '06 nadal będą jeździć powoli.
mlokon
ależ przecież jazda samochodem jest esensją driver'ów O_o

Legion decydując się na ten tytuł mogłeś się tego spodziewać, ja właśnie tego się spodziewałem i gra mi się bardzo podoba
LegionPolski
QUOTE(mlokon @ 1 06 2006, 23:02) *

ależ przecież jazda samochodem jest esensją driver'ów O_o

Legion decydując się na ten tytuł mogłeś się tego spodziewać, ja właśnie tego się spodziewałem i gra mi się bardzo podoba

r-o-t-f-l smile.gif
dorwalem nowego drivera bo bardzo lubie ta serie - ze wzgledu na kozacki model jazdy - a nie napisalem nigdzie, ze duzo jezdzenia furka mnie wkurza, tylko gowniany patent z gunami - bez kitu, ale gdyby chodzenie bylo tylko po to, zeby krasc fury (jak w 2) byloby gruubo lepiej dla mnie. (jakos przeciwnicy zawsze trafiaja, zanim wyceluje w goscia zjedzie mi z 30 hp, a autolock mozna rozbic o kant (pipi)).

@Emet - aha smile.gif ale chyba przyznacie, ze ruch uliczny [szybkosc] to tragedia - bo malo realne jest to, ze jedyna osoba, ktora jedzie szybciej niz 70 jestem ja ;f
mlokon
r-o-t-f-l
dorwalem nowego drivera bo bardzo lubie ta serie - ze wzgledu na kozacki model jazdy - a nie napisalem nigdzie, ze duzo jezdzenia furka mnie wkurza, tylko gowniany patent z gunami - bez kitu, ale gdyby chodzenie bylo tylko po to, zeby krasc fury (jak w 2) byloby gruubo lepiej dla mnie. (jakos przeciwnicy zawsze trafiaja, zanim wyceluje w goscia zjedzie mi z 30 hp, a autolock mozna rozbic o kant (pipi)).

Nie grałem w dwójke, ale zachwycony byłem jedynką na psx'a. Z kolei trójka nie wywarła na mnie wielkiego wrażenia. Może i masz racje, moźe źle odczytałem. Mnie się gra bardzo podobała, mimo to, że jest bardzo łatwa. Napewno misje chodzone są o wiele lepsze niż w trójce. W całej grze zdarzyło mi się może ze 10 razy powtarzać misję. Gra jest bardzo łatwa jak dla mnie.. właśnie 2h temu przeszedłem ostatnią misję.. 2 razy powtarzałem misje w tunelu i 2 razy jazde za helikopterem.. a to tylko dlatego że nie wziąłem nowego samochodu. Gra wydaje mi się krótka .. chciałbym czegoś więcej.. ale teraz biore się za misje poboczne i potuninguje troche fury.
Czery
Klimatem przypomina mi częsć 1. Dla mnie kozak. Jak ktos nie lubi jezdzic samochodem to nie wiem czego sie spodziewal po grze o nawie "kierowca". Gra przedewszystkim klimatyczna. Dawno sie tak nie wczułem.
LegionPolski
QUOTE(Czery @ 4 06 2006, 19:05) *

Jak ktos nie lubi jezdzic samochodem to nie wiem czego sie spodziewal po grze o nawie "kierowca". Gra przedewszystkim klimatyczna. Dawno sie tak nie wczułem.

jak to miala byc aluzja do mnie to przeczytaj jeszcze raz mjego posta :> a jak nie to ok ;p

btw: klimat lat '70 rulez! przypomina sie 1 i 2 wink.gif

jestem 'już' w 9 misji :>
Czery
Zadnia aluzja....tak lukałem tylko ,bo aktualnie gram w to ("wszedłem" w 2006 rok). Gra dla mnei jest przeklimatyczna. I denerwuja mnei wieczni malkontenci smile.gif
mlokon
Jak dla mnie klimat lat 70-tych jest wyku.rwisty. Szkoda, ze cały czas nie jest. Te muscle car'y i wogóle nasz Kid w dzwonach wink.gif Rok 2006 taki bardziej "plastikowy" mi sie wydaje ..
Elvis20
Mi tam gierka się spodobała. Z całej serii nie grałem tylko w 3.
Mam pytanko do starych wyjadaczy, szczególnie tych co grali w 2.
Czy w 2006 roku nie mieliście wrażenia, że niektóre misje już gdzieś wykonywaliście? Że są znajome?
Chociażby gonienie metra (jedna z pierwszych misji w 2), pościg za zabójcą ((ten co wysadził nasz wózek) w 2 goniliśmy gostka z pod naszej kryjówki) albo sprawdzanie który wóz wiezie towar (misja w 2 (bodajże w Havanie) kiedy trzeba było odzyskać (chyba) klucz). Nie mieliście takich skojażeń? :>

A drugie pytanie: Co się dostaje za kompletowanie tych gwiazdek??
PiotrB
Parallel Lines to pierwszy Driver, który skończyłem. W poprzednie grałem, ale jakoś nie miałem chęci przejść.

QUOTE("Elvis20")
A drugie pytanie: Co się dostaje za kompletowanie tych gwiazdek??

Unlockable How to Unlock

Free Vehicle Upgrades - Collect 50 Stars
Double Car Durability - Collect 40 Stars
Double Ammunition Capacity - Collect 30 Stars
Nitrous Increase - Collect 20 Stars
Health Increase - Collect 10 Stars
Hubi.
Mam pytanie: jak najlatwiej uzbierac 15.000, ktorych potrzebujemy na poczatku gry?
mlokon
QUOTE(Hubi. @ 25 06 2006, 15:05) *

Mam pytanie: jak najlatwiej uzbierac 15.000, ktorych potrzebujemy na poczatku gry?

Wyścigi, misje poboczne (gonienie jakiegoś gostka z pieniędzmi)..
Pabelek
Troche nie fajnie, że zarówno na PS2 jak i Xbox'ie gra obsługąje wyłącznie 16:9 a ja niestety mam TV 4:3, ehh trudno. Sorrki za głupie pytanie ale czemu nasz bohater nie umie skakać?
lukaszek
ma wstawione sztuczne biodro
Pabelek
ma wstawione sztuczne biodro

To ma sens, dzięki biggrin.gif
Mikes

1500 chyba Oo'

Gram sobie i jest calłkiem nieźle przede wszystkm klimat(i tekstury, lol) przynoszą mi na myśl drugą część, choc motry mnei dobiają. I mam pytanko. Jestem w misji PADDY WAGON, ile misji, ew. po której misji jest przeniesienie do '06?
Mikes
Dobra, gra pekła, dla mnie jest za*ebiście, zgodzę się z HIVem i dam 9 tongue.gif

2 pytanka

1) Czy jest jakiś sposób na "odtuningowanie" auta oprócz znalezienia nowego? No chyba ze wiecie gdzie znaleźć BX-9 Wink

2) SPOILERY!
Szkoda Raya, fajny facet z niego był confused.gif Ale to on też nas wrobił czy nie? NIe zrozumiałem co mówili wtedy blush.gif
PiotrB
Odpowiedzi:

1) Gdy wjedziesz samochodem do garażu powinna być opcja 'reset' dzięki, której sprawisz, że samochód będzie "odtuningowany" smile.gif .

2) Tak, wrobił TK'a
Mikes
2) Tak, wrobił TK'a

a to sk*uwiel. ale i tak go lubiłem tongue.gif

Tak sobie dzisiaj jeżdze i dostałem jakieś cheaty za mile. Co one dają?
Jeden to night night to raczej pewne że zały czas jest noc tongue.gif ale co do reszty to nie wiem(są bodaj 3 albo 4)

btw. czy tylko mnie zmiażdzył motyw z naszym safe housem? w 78 śliczny budynek, nasz apratament to właściwie mieszkanie vipów a gdy przenosimy się do 06 budynek jest zniszcozny każde dzrwi owinięte policyjną tasiemką a nasze mieszkanie całe w graffiti, ślady morderstwa popełnionego koło łóżka i zdjęcie bodaj Bishopa na lodówce całej we krwi. Haba Haba! Dosłownie opad szczeny!
suli
Dla mnie nowy Driver to dobra gierka fajnie się gra i klimat też może być
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.