W kwestii tego tytułu mam podjarkę niesamowitą, odkąd tylko dowiedziałem się, że takie cudo powstaje w studiach Criterion Games... Ci panowie to prawdziwi mistrzowie w wyciskaniu siódmych potów z konsol obecnej generacji i teraz widać to naprawdę dobrze. Po obczajeniu filmika który niedawno pojawił się na sieci muszę powiedzieć, że po prostu brak mi słów - fizyka tej gry zabija, nawet podczas strzałów z normalnej giwery wszystko dookoał się sypie/wali/rozp.ierdala - czegoś takiego jeszcze nie było, i to wszystko przy naprawdę zacnej oprawie. jeśli gameplay nie zawiedzie i będzie na poziomie, to szykuje się jeden z najlepszych, jeśli nie najlepszy FPP na current-geny. Ja mocno wierzę w ten tytuł, a że nie mogę sie dopatrzyć tematu o nim, to dyskutujmy...
Z trailerów to graficznie, owszem, ale architektonicznie to trochę ciasno i lokacje nie wydają sie za wielkie.
Dobry FPP nie jest zły

a tak poważnie każdy FPP na eXa dla mie jest ciekawy różnica w tym że jedne bardziej drugie mniej
PozdroOo
ja tam czekam na Black, być może dlatego Burnout Revange jest słabszy, ma zadyszkę bo panowie z Criterion skupili się na Black i oby im to na dobre wyszło.
3mam kciuki za ten tytuł.
po trailerze powiem ze wyglada to calkiem niezle. zaryzykowalbym stwierdzenie ze prawie tak dobrze jak na nextgenach. wszedzie wszystko sie sypie (inna sprawa ze nic nie widac;). nie jest to co prawda szczyt marzen i znajac zycie kazdy obiekt danego typu bedzie sie w identyczny sposob rozwalal, ale jestem pod wielkim wrazeniem.
Po nowym Burnout doszedlem do wniosku, ze na current-systemy mozna jeszcze tworzyc gry, ktore potrafia wywolac u Gracza zaskoczenie i łzawienie oczu podczas zaistnialego armageddonu na ekranie tv. Jesli brac pod uwage strone graficzna BLACK, to jestem jak najbardziej spokojny (przecież to Criterion... Developer, który poza Rockstar jako jedyny dotrzymuje danego slowa!) - o reszcie przeknam sie sam, jak zagram, a zagram napewno

.
jeśli bym miał się zachwycać ilością gruzu w locie to Black ma No.1, tyle że w sumie nic tam nie widać tylko RATATATATATATATATATA PIERDUT!!!!!!
niech no dadzą coś sensowniejszego w trailerku bo tu nie ma się czym podniecać na tą chwilę
CheeseOfTheDay
19 09 2005, 10:51
A myślisz że będzie w tej grze coś bardziej sensownego niż "RATATATATATATATATATA PIERDUT!!!!!!" ?
no właśnie nie, ale jeszcze jakaś widoczność większa niż 5% by się zdała
ja tam masowym rozpierduchom nigdy nie powiem NIE, jeśli o to biega
Spokojnie, sprawa jest oczywista, że to tylko krótki trailerek i panowie chcieli troszkę przyszpanować kozacką fizyką i masową zadymą. Wydaje mi się, że w finalnej wersji produktu stonują sprawę, aby nie miała negatywnego wpływu na gameplay...
CheeseOfTheDay
19 09 2005, 13:05
Ja jak na razie nie zobaczyłem w tym trailerze kozackiej fizyki. Pewno dlatego że często mrugam powiekami a akcja w filmiku taka szybka jest
No tłumacz sobie to jak chcesz...
QUOTE(Liberty666 @ 19 09 2005, 13:05)
Ja jak na razie nie zobaczyłem w tym trailerze kozackiej fizyki. Pewno dlatego że często mrugam powiekami a akcja w filmiku taka szybka jest

lol
CheeseOfTheDay
19 09 2005, 15:50
No co

? Komentując fizykę nie biorę pod uwagę tego że ściany się sypią (chociaż może powinienem), ani tego że kolumna się zawala (bo może ona się zawalać zawsze w ten sam sposób, niezależnie od kierunku strzału, miejsca uderzenia pocisku, siły i kierunku wiatru

, i wtedy z fizyką to już ma niewiele wspólnego). No po prostu w filmiku mało widać, jest za krótki itp. itd. Swego czasu dłuuugo przed premierą HL-2 było do ściągnięcia sporo kilkadziesiąt minut filmików przedstawiających grafikę i fizykę. I po tym można było stwierdzić tej drugiej poziom. A tutaj co mamy? Niecała minuta bum ratatatata i już wiemy że fizyka jest kozacka, nawet mimo tego że przez połowę trwania nic nie było widać.
Oczywiście żeby nie było tego tamtego. Świetnie wyglądała scena wybuchu pod koniec, na prawdę fachowa robota.
3mam kciuki za te gierę, ale kce zobaczyć więcej zanim "poacham" i "poocham".
Czas na reaktywację tego tematu - 5 screenów z Black na Xboxa
Black - 5 shotów
Miazga! Myślałem, że tego typu klimatów to raczej w tej grze nie uświadczę, a tu proszę. Ta gra pozamiata, czuję to w kościach
Ostatni dobry shoter na Xboxa?
Jak mi w ktoryms levelu wyskoczą obcy/umarlaki to sie poszlachtam
QUOTE(Saunter @ 1 12 2005, 22:06)

Ostatni dobry shoter na Xboxa?
nie obrażę się w sumie, tyle że te skriny to nic nie pokazują, ot lasek, ot karabin - no fiu fiu wprost
a może jakiś gameplay bez przeginy gdzie będzie widać coś poza kurzem?
no i jakieś info od developera by się zdało
Jak dla mnie to grafika jest naprawdę ostra, jaki będzie gameplay się okaże. Niemniej, chyba warto czekać.
Pawel1992
2 12 2005, 17:07
Przercierz to tylko screeny z jakis wątków filmikowych w grze. Widać to na 1 rzut oka. Bedzie tak jak z nfs most wanted napewno

. Na screenach na poczatku bylo super ale jak sie pokazala gra to nie bylo juz tak piknie.
LOL
Chłopcze a widziałes moze jakis trailer pokazujacy czysty gamepley ???
Mozesz wiezyc lub nie, ale gra wyglada tak jak na screenach.
a teraz rzeknij Hela, co tu jest takiego POWER?
krótki, mało mówiący filmik, jedno wiadomo - graficznie prezentuje się tip-top
Obadałem kolejny trailer...
Ja już chcę tą grę! To będzie ostra jazda - rozpiernicz na całego okraszony wyśmienitą oprawą.
A co do samego trailera, to jak zwykle prawie nic nie pokazuje - jest mocna zadyma, wszystko jak zwykle się sypie, jak zwykle całość jest tak zrobiona, aby owo "sypanie się" wysunąć na pierwszy plan, w rezultacie czego niewiele widać. Ten efekt na pewno zostanie w grze stonowany, nie ma bata.
Kurdę, że to się nie krztusi... Criterion jednak potrafi.
Też obadałem ten trailer i myślicie że bedzie można każdą scianę rozwalić, czy nawet ten numer z balkonami z trailera na burnoucie, to mogą być takie wybrane elementy lokacji tylko. Chociaż z drugiej strony to Criterion- ja wierzę, że ta gra zarządzi, oby.
Chciałbym by główna postać przypominała trochę starego Duka, wtedy ta demolka nabrałła by nowego wymiaru
wątpię by można było zrównać mapkę z ziemią
btw jak jest etapik w lesie to ciekawe czy radę wykarczować conieco, np. granatami
Co moge napisac hehehhe O ja pier......... Jaka Giera niemam pytan!!!!!!!! niepamietam jaki FPS zrobil na mnie tak Ogromne wrazenie ( pamietam pamietam oczywiscie Halo w Multi) heheh jak ta gra wyglada jeju bronie maja takie celowniki jak w Halo muhehe ciekawe jaki bedzie MP niemoge sie juz doczekac kiedy to mabyc!!!!!!????????????
nie ;> losiu czytaj uwaznie (koncowka)
il capitano
22 12 2005, 21:38
Zacznij w końcu używać kropek, przecinków, to nikt nie będzie miał wątpliwości.

Oby tylko gierka nie skupiła się tylko i wyłącznie na "wydmuchaniu" każdego elementu dekoracyjnego. Choćby nie wiem jak efektownie podane to musi być grywalne. Znając deva, można być spokojnym, choć z werdyktem trzeba się wstrzymać do pełnej wersji.
Soul, spokój bo wybatożę
2razyjot
23 12 2005, 11:10
QUOTE(Soul @ 22 12 2005, 15:02)

Co moge napisac hehehhe O ja pier......... Jaka Giera niemam pytan!!!!!!!! niepamietam jaki FPS zrobil na mnie tak Ogromne wrazenie ( pamietam pamietam oczywiscie Halo w Multi) heheh jak ta gra wyglada jeju bronie maja takie celowniki jak w Halo muhehe ciekawe jaki bedzie MP niemoge sie juz doczekac kiedy to mabyc!!!!!!????????????

Ty na podstawie grywalnego dema to mowisz czy filmikow?
na podstawie grywalnego demka

btw w necie jeszcze niema .....nigdzie....
Saunter
27 12 2005, 11:08
Kiedy premiera tego jest?
taaaak Panowie- Black będzie zdecydowanie czarnym koniem derby Xbox:)

Masz szanse stać się uwieńczeniem wszystkiego tego, czego dokonano na Xboxie (mam nadzieje ze cos jeszcze go ptrzebije).
Goraco kibicuje, oczekuję, wyczekuję, nasłuchuję itd...Porazki i zawodu nie zniose:P
sentinel
8 02 2006, 13:23
pograłem właśnie w nowe demko black (nowe = wersja na xboxa, wcześniej dostępne było demko na ps2, które imo wypadło jakoś tak średnio) i powiem wam, że jestem pod wrażeniem. jest ostro i to od samego początku - zaczynamy w jakimś mocno oszklonym pomieszczeniu (unoszący się w powietrzu dym, kurz i pył - te klimaty), które przeciwnicy ostrzeliwują z ulicy. kule przebijają oszklone przestrzenie wpuszczając do zaciemnionego wnętrza śliczne snopy światła, z impetem wyrywając kawałki otynkowania na przeciwległej, oddalonej o kilka metrów ścianie. pod naporem ostrzału sypią się tony szkła, odłamki ranią nas, gdy tylko znajdziemy się w pobliżu. w dłoniach wielki shotgun, kilka sztuk amunicji; w zapasie zwykły gun, trzy magazynki. ostrożnie wychylam się zza winkla, chcąc obadać sytuację na zewnątrz... i celna seria z ak-47 prawie powala mnie martwego na ziemię. krążąc pod przeciwległą ścianą staram się ściągać oprychów przez widoczne wyrwy w ścianach, za pomocą pistoletu (a już ten zaskakuje powerem i możliwościami - dwa, trzy celne strzały powalają przeciwnika, szargając uprzednio konkretnie jego ciałem; oponenci wyraźnie *czują* każdą kulę, każdy celny strzał i draśnięcie). po chwili jakby spokojniej, strzały słychać już tylko w oddali... nerwowe kuknięcie zza winkla - wystawiam się na 0.37-sekundowy ostrzał... i żyję - czysto. można wychodzić. drzwi zamknięte. strzały w zamek z pistoletu nie pomagają. sięgam po shotguna. drzwi nie ma. wybiegam na ulicę, miasto wygląda jak pod czas oblężenia w trakcie wojny - zniszczone budynki, spalone wraki samochodów, w oddali jakieś dwie grupy uzbrojonych ludzi wycinają się wzajemnie w pień. podziwiam ten, na przekór wszystkiemu śliczny pejzaż. zachwycam się wykonaniem broni, animacjami strzału i przeładowań (pierwsza klasa). z bramy wybiega mi tuż pod nogi jakiś pechowiec-rebeliant w kominiarce na głowie, z ak-47 w dłoniach. pechowiec, gdyż właśnie przeładowałem shotguna. stwierdzenie, iż nieszczęśnik wyraźnie poczuł każdą drobinę śrutu wbijającą się w jego kruche, liche, wątłe i kompletnie nic w tym momencie nie znaczące ciałko, wydaje się być zbędnym komentarzem. właśnie spadł na ziemię, wracając z tej trwającej ułamki sekund, ale jakże intensywnej i obfitującej w doznania podróży (gdyby wstał i opowiedział mi o tunelu, podążaniu w stronę światła, przewijających się obrazach z życia i zwiedzeniu całego wszechświata - uwierzyłbym; po tym co przed chwilą zobaczyłem, uwierzyłbym bez słowa:). amunicji do pistoletu nigdzie nie znalazłem, wymieniłem więc tenże na 47-kę (przechowywać można dwie sztuki broni i kilka granatów) i oddałem kilka kontrolnych serii (auto/semi-auto/ss) krusząc otynkowania okolicznych budynków - czym niepotrzebnie ściągnąłem na siebie uwagę jednej z walczących stron. jako, że zbiegło się ich kilku, użyłem najgłośniejszego z argumentów (odłamkowy, sztuk jedna), w efekcie czego znajdujący się w polu rażenia przeciwnicy bezpowrotnie stracili motywację do dalszej walki, wraki samochodów, budka telefoniczna i kilka innych elementów otoczenia zmieniło aparycję, okoliczne budynki pozbawione zostały sporych ilości oszklenia a ja - choć pogrywam od miesięcy na next-genie - szczęki...
multi multi multi
wiem, zboczony jestem - ale singiel w fpp mnie nudzi
g_w_b_b_a
8 02 2006, 13:35
calkiem przyjemnie sie gra, demko zbyt krotkie, ale efekty jak i power broni czuc - duzo iskier, dymu, wybuchow, mnostwo odlamow,itp. Cieszy mnie wykorzystanie mozliwosci niszczenia otoczenia nie jest to geomod znany z Red Faction 1 i RF2 ale przynajmniej dobry krok bo po ukazaniu sie RF1 i RF2 zadna gra nie posiadala takiej interakci z otoczeniem a sporo czasu minelo od wydania w/w gier
demko spoko tylko zbyt dużo nie pokazuje.
Denerwują zaskrpytowane akcje, jak na początku 1 koleś ZAWSZE spadnie z mostu na dół...
Bronie ok, czuc power szczególnie shotguna. Czekamy na premiere.
Aha graficzka dobra, choc Xkloca stac na lepszą.
Nie grałem w demo, widziałem z niego gameplay i... strasznie wyglądają dziury po kulach - zwykła tekstura, która w momencie spotkania kuli np. z prętem czy rogiem ściany... odstaje o_O
Siki u ciebie demko smiga okej umnie sie wiesha niewiem czemu;/
g_w_b_b_a
10 02 2006, 13:49
sproboj zagrac z rw
QUOTE(Soul @ 10 02 2006, 00:32)

Souliku u mnie też wieszało na początku.
Najpierw się wieszało przy loadingu. Wyłączyłem konsolę, zmieniłem w ENIGMAH na NTSC.
Włączyłem, demko działa, ale też się wiesza po jednym strzale z shotguna...
Zmieniłem zpowrotem na PAL i zadziałało normalnie....
QUOTE(SIKI @ 10 02 2006, 14:55)

QUOTE(Soul @ 10 02 2006, 00:32)

Souliku u mnie też wieszało na początku.
Najpierw się wieszało przy loadingu. Wyłączyłem konsolę, zmieniłem w ENIGMAH na NTSC.
Włączyłem, demko działa, ale też się wiesza po jednym strzale z shotguna...
Zmieniłem zpowrotem na PAL i zadziałało normalnie....
U mnie było prawie identycznie no ale teraz śmiga tip top. Szykuje się świetna gra potencjał jest ogromny oby tylko go wykorzystano, szkoda że system linka raczej niebędzie (tak myślę

). Trochę za duży autoaim więc multi raczej wymiatać i tak niebędzie no ale kto to wie

.W kałachu ten celownik jest ogromny podobna sprawa jak w far cry. Singiel bez wątpliwości będzie wyczesany.
Gierka Kozacka wlasnie pykam w nia tyle ze na iXe brak multi niestety, przynajmniej mi nie udalo sie znalesc Razz ogolnie gram 5 misje gierka przypomina mi bond kazda z misj mozna przejsc na roznych poziomach trudnosci ogolnie czuc power bronie sa kozackie a rozwala sie niemal wszystko Very Happy Bajka jak dlamnie 9Smile Power -Dynamika i head shoty;D Wink
Razz fajna sprawa niemal do kazdej broni mozna dolaczyc tlumik ;D i nawet jest Dabel mel jak w Halo wykonuje sie go identycznie ;D masakra Double melee ;D CUDO!!! POWER a to dopiero 5 level i 14%!!!
a i w grze celownikiem kazdej borni jest malutka kropeczka;d tylko czemu nigdzie nie widze MULTIPLAYERA!!
Bo multi w tej grze niema ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.