Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Black
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Soul
Troche szkoda ale Single Player spokojnie mnie utrzyma przy tym tytule:D a te Dabel mele jak ladnie to siedzie mel,mel i po gosciu:D
g_w_b_b_a
ile jest przewidzianych misji??
airfx
No to gramy biggrin.gif Pierwsze wrażenie niesamowite, niezły power chociaż spodziewałem się większego wink.gif . Snajpa oo tak to jest coś pięknego jak kolesi wyrywa z butów trochę śmieszą odpadające głowy po hedzie, bazooka, rakietnica czy jak ona się tam nazywa zostawia takie zawodowe smugi że szok, przypomniał mi sie trailer KillZone hehe eksplozje są też swietne jak wybucha zbiornik z gazem to plomień na początku jest niebieski, wow. Kałach też ma kopa świetny wygląd, niezły odrzut tylko to troche dziwne że w magazynku jest 60 naboi i przeładowanie jest z drugiej strony no ale to nieistotny szczegół, schotgun ma niesamowitego powera ale byl mi zupelnie nieprzydatny, no chyba ze do otwierania dzwi hehe to naprawdę dziwne że koleś niepotrafi sobie ręką otworzyć happy.gif Troche za blisko ciska granatem, pozatym wszystkie bronie wyglądają świetnie pościerana farba i takie tam. W czasie gry mialem nieodparte wrażenie że gra jest podobna do MoH Frontline niby całkiem inna gra ale coś w tym jest. No dobra wracam grać, jest GRUBO. Aha i jeszcze jedno, za brak multi powinni smażyć sie w piekle icon_evil.gif
2razyjot
QUOTE(airfx @ 17 02 2006, 13:08) *

No to gramy biggrin.gif Pierwsze wrażenie niesamowite, niezły power chociaż spodziewałem się większego wink.gif . Snajpa oo tak to jest coś pięknego jak kolesi wyrywa z butów trochę śmieszą odpadające głowy po hedzie, bazooka, rakietnica czy jak ona się tam nazywa zostawia takie zawodowe smugi że szok, przypomniał mi sie trailer KillZone hehe eksplozje są też swietne jak wybucha zbiornik z gazem to plomień na początku jest niebieski, wow. Kałach też ma kopa świetny wygląd, niezły odrzut tylko to troche dziwne że w magazynku jest 60 naboi i przeładowanie jest z drugiej strony no ale to nieistotny szczegół, schotgun ma niesamowitego powera ale byl mi zupelnie nieprzydatny, no chyba ze do otwierania dzwi hehe to naprawdę dziwne że koleś niepotrafi sobie ręką otworzyć happy.gif Troche za blisko ciska granatem, pozatym wszystkie bronie wyglądają świetnie pościerana farba i takie tam. W czasie gry mialem nieodparte wrażenie że gra jest podobna do MoH Frontline niby całkiem inna gra ale coś w tym jest. No dobra wracam grać, jest GRUBO. Aha i jeszcze jedno, za brak multi powinni smażyć sie w piekle icon_evil.gif

Pisz mi co z demolka ... rzeczywiscie jest grubo i wszystko sie rozpada itp.? Jak wygladaja dziury po kulach? :> :> :>
airfx
Jakoś nierzuca się w oczy że mozna wszystko rozwalić, wszystkiego niemożna, niektóre ściany i elementy otoczenia, żadnej rewolucji niema, na cmentażu można rozwalać pomniki mało tego, mozna terroryste ubic przez pomnik coś pięknego, jak widzisz z daleka terrorystow odrazu rozglądasz się za beczkami lub jakimis zbiornikami z czyms łatwopalnym hehe oj jak oni pieknie latają, pył kawałki scian no i piękne iskry niekiedy nic niewidać, w miejscu walki zawsze zostaje kupa łusek, wybuchy i efekty pirotechniczne są lepszymi jakie kiedykolwiek widzialem, jak zobaczyłem kolesia stojacego na jakims zbiorniku to aż gęba mi się roześmiała, zabijanie juz dawno niebylo tak przyjemne Ślady po kulach zostaja wszędzie wgłebienia wyglada to nieźle. Szkoda że niemożna zwiekszyć czulości gałek bo jest troche zawolno confused.gif Zwolnień animacji niezauważyłem.
2razyjot
Cycuuuuu, dzieki za info! biggrin.gif Niech no ja tylko dopadne to w swoje lapska ... ninja.gif
Soul
ta brak multi , brak look sensitiva , brak zmiany celownika ..... z otoczenie jest roznie oglunie wybuchy sa non stop gierka dobra ale czuc arcade....
Zbychuu
Gierka jak najbardziej wporządku brakowało mi tego rozpierducha , masakra graficznie wypas szczególnie urzekł mnie drugi level ten w lesie grałem u koleżki podoba mi sie jak dla mnie warta kupna pozdrawiam tongue.gif
Marv
Black poprostu wymiata !! Po obczajeniu demka stwierdzam iż nie ma dla mnie lepszej (jak narazie) arcade'owej strzelaniny.. Criterion się rozpędza,
czekam na nowe projekty tego teamu smile.gif
KILL
Moderzy zrobcie cos z tym , ci zlodzieje wymieniaja wszystie spojlery plynace z gry ktora jeszcze nie wyszla confused.gif , gdzie sa straznicy teksasu , gdzie jest Chuck tongue.gif , on by was nauczyl z polobrotu...

na przyszłość: sprawdź w słowniku co to jest ten spoiler zanim zaczniesz poganiać moderatorów, bo sam zarobisz kiedyś z półobrotu... ;-P [sentinel]
SIKI
3 misja, jest swietnie, choc po demie imo nie było najlepiej.
Grafika świetna, gameplay i power broni rządzi (snajpperka i shotgun roxxx). Wszystko się sypie, wybucha etc, prawdziwa współczesna wojna cool.gif
Soul
QUOTE(g_w_b_b_a @ 17 02 2006, 09:54) *

ile jest przewidzianych misji??

8 Misji !!!!!!!!!!! LOL wlasnie skonczylem gre Oo fakt kazda z misji mozna przejsc na 4 roznych poziomach ,jezeli przjedziemy wszystkie misje n/p na Normalu cos tak sie odkrywa bronie sa srebrne.....ogulnielipa ze 8 misji ale i tak chce ja przejsc na kazdym poziomie trudnosci ...... Spoiler mozliwe wali mnie to :f pozatym grzecznie sie zapytla to mu odpowiedzalem;)
Czappi
Niesamowita gra, niesamowita demolka, moc, gra wymiata! Po zagraniu w demko byłem zawiedziony, spodziewałem się czegoś lepszego ale dzisiaj zacząłem grać w pełną wersje, jest potężnie!
Nie ma to jak przywalić rakietnicą w budynek, wszystko sie sypie, szkło leci. biggrin.gif
SIKI
sposób save'owania to tragedia....
sentinel
zaintrygowałeś mnie - możesz rozwinąć? :->
SIKI
no np to, że save na dysku robi się dopiero po UKOŃCZENIU misji.
CHeckpointów mało, o wiele za mało....
jrena
na taką gre czekałem odkąd kupiłem x-S.A. i się K........... doczekałem .Wkońcu. Broń wymiata nawet pomyślano o uchwytach paska kture się poruszają ( zwruciliście na to uwage) Dla mnie najpiękniejszy i najchętniej używany jest AK , sentyment jakiś czy coś. Jestem ciekaw jak go odbieracie (pytanie głuwnie kierowane do gości co mieli okazie bawić się tym cudem morderczej techniki) dlamnie odlot . Zwruciliście uwage jak ostrzeliwują się przeciwnicy , widać że to zawodowcy celują pod tarcze , żadne chłopki roztropki aż miło takich rozwalać .
slonik
Gierka żądzi , żadna inna gra nie dostarcza takich wrażeń ( nie licząc fear- ale to jest rynek pc )
Bronie żeczywiście są gływnym bochaterem tej gry . Oniemiałem , kiedy po raz pierwszy zobaczyłem jakie zniszczenia może spowodować bazuka i dobrze wymieżona rakieta . Samo strzelanie jest chole.rnie rajcujące , masa pyłu , fontanny iskier , masa wybuchów , pękające szyby , to wszystko robi piorunujące wrażenie

Nie do końca podoba mi się sposób w jaki przeciwnicy "dostają" (w głowie ciągle mam F.E.R.A - qrde po co ja w to grałem smile.gif ) W Black nie robi to aż takiego wrażenia.

Liczyłem na troche większą interakcje z otoczeniem , po zapowiedziach , w głowie miałem obraz gry w której będe mógł zniszczyć każdą ściane . Pełna wersja troche odbiega od moich wyobrażeń , zniszczyć można tylko wybrane ściany ( w moim otczuciu jest ich troche za mało )

ps. Jestem w misji na moście , ile jest jescze przedemną ??
il capitano
Podziękowałem spojlerowcom... dry.gif
Flik
nie przesadzaj. fabuly ci nie zdradzili. mi takie wypowiedzi robia wielkiego smaka na gre. szczegolnie ze przez caly czas szpilalem w halo i ostatnio project snowblind.
SIKI
QUOTE(KoBik @ 18 02 2006, 21:34) *

można wiedzieć o co ci chodzi? huh.gif
Ja zadnych spoilerów nie zauważyłem blink.gif
DJ.
QUOTE(SIKI @ 19 02 2006, 00:54) *

QUOTE(KoBik @ 18 02 2006, 21:34) *

można wiedzieć o co ci chodzi? huh.gif
Ja zadnych spoilerów nie zauważyłem blink.gif

Pewnie chodzi mo o to że bahaterami tej gry są bronie ;P
il capitano
Dokładnie;)

Chodzi mi o to, że soul napisał ile jest misji i zbił mi klina sad.gif
Marlon
Jestem po pierwszym poziomie i trochę sie przeraziłem, bo jego ukończenie zajęło mi mniej więcej 8.00 minut. Skoro mamy 8 misji, to ja nie wiem... Na ile starcza ta gra? Soul?

Ale generalnie zadyma mnie urzekła. Ktoś pisał, że wcale nie jest tak, że wszystko rozwalamy itd. No nie jest tak, faktycznie, bo przeciwnicy rozwalają sporo zanim my zdołamy to uczynić... Kopa w twarz dostałem w momencie, gdy zacząłem grzać do typa schowanego za samochodem - gość padł, ale fura wybuchła w tak malowniczy sposób, że ja nie mam pytań. Jak pojawiają się kolesie z RPG, to się zaczyna sieczka - jak na trailerach, sypie się wszystko: szyby, tynk itp. Rozpitolić można większość rzeczy, o których statystyczny gracz pomyślałby, że można je rozpitolić, więc jest już dobrze.

Sam gameplay jest genialny, ze względu na ciągłą akcję - ludzie, to nie HL2 i spokojna eksploracja terenu - tutaj jak nic się nie dzieje, to znaczy, że akurat większość przeciwników przełodowuje gnata - stan przejściowy, 2-3 sekundy smile.gif Nie podoba mi się fakt, że można nosić tylko dwie giwery jednocześnie (jak w Halo) - w przypadku tego typu produkcji IMO lepsze byłoby klasyczne rozwiązanie.

Co do widoczności budzącej obawy wielu osób przed premierą - tak jak myślałem efekty unoszących się tumanów kurzu stonowano, w efekcie czego zadyma na ekranie nie utrudnia orientacji. Zastrzeżenia można mieć co do widoczności przeciwników (mogliby się bardziej wyróżniać), ale zrzucam to na karb faktu, iż grałem przy świetle dziennym.

Ogólnie rzecz biorąc, obawiam się tylko i wyłącznie tego, że gra okaże się krótką, zupełnie nie rozbudowaną, jednorazową sieczką. Jeśli te obawy się nie potwierdzą, to prawdopodobnie mamy do czynienia z jednym z najlepszych FPP ostatnich czasów. Pożyjemy, zobaczymy...
sentinel
mały hint: black jest krótki (lecz intensywny), ale do przejścia na kilka razy. niemniej na normalu jest szalenie łatwy i do przejścia w 6 godzin; dlatego polecam od razu grać na poziomie hard - nie jest specjalnie trudniej (nie ma tylko apteczek ;-)) oraz wykonywać zadania w 100% a odblokuje się black ops oraz kilka fajnych rzeczy (silver guns i bodaj slow motion - gra wygląda wówczas niemal jak pecetowy fear).
-GLD-Uzny
Double melee jes cool.gif Flaha odkryl.
Mikes
senti, to ile zajmuje przejscie jej na hard?
sentinel
zależy od stylu gry, ale grając na hard zapomnijcie o szarżowaniu (co nie znaczy, że nie można sobie ostro poczynać) no i jeśli chce się znaleźć/zniszczyć wszystkie itemy, to ekploracja troszkę trwa (oczywiście, jeśli ktoś przeszedł dany level wcześniej na normalu, ma ułatwione zadanie) - dla naprzykładu samym drugim levelem bawiłem się dobrze ponad godzinę. :-)
Maiden
QUOTE(-GLD-Uzny @ 19 02 2006, 13:55) *

Nieprawda excl.gif
Zrobił to AT Soulik cool.gif

Czytaj forum cool.gif
slonik
No tak , na normalu pszejście gry zajeło mi około 5 godz.

MAŁO - MAŁO - MAŁO - MAŁO - MAŁO

Pozostałe 2 poziomy trudności w połączeniu z zaliczaniem misji na 100% na pewno przedłuży ten czas , pszynajmniej 3 krotnie , więc nie jest aż tak żle .
mobie
ciekawy jestem w ilu klatkach chodzi ta gra? i czy animacja czasami zwalnia?
g_w_b_b_a
1 misje ukonczylem na wszystkie poziomy trudnosci [100% zadan] ale jakos nadal nie moge odblokowac poziomu BLACK-OPS oraz jakis zlotych broni

ps. o co chodzi z takim zadaniem jak DESTRUCTION??
il capitano
QUOTE(mobie @ 19 02 2006, 15:05) *

ciekawy jestem w ilu klatkach chodzi ta gra? i czy animacja czasami zwalnia?

nie wiem, nie liczyłem. Jak dla mnie jest ultra płynnie. Mnie się nic nie kaszaniło przy ostrych zadymach wink.gif
Dragen
a jak zdobyć ten sloł mołszyn?? wie ktos??
Soul
QUOTE(MaidenPL @ 19 02 2006, 17:53) *

QUOTE(-GLD-Uzny @ 19 02 2006, 13:55) *

Nieprawda excl.gif
Zrobił to AT Soulik cool.gif

Czytaj forum cool.gif

Dokladnie cool.gif mozna go zarowno wykonac jak w Halo czyli melee,bolka+melee albo melee,przrladowanie,mele e
airfx
Ta gra stawia na efektowność, grafika jest bardzo efektowna ale technicznie niczym się niewyróżnia, jak tak samo będzie na PS2 to już będzie coś ale na ixie są takie graficzne perełki jak Riddick, DooM, Far Cry czy też Halo 2, świetnie wyglądaja te wybuchy ale już np: snopy światła troszke gorzej widać je z daleka ale jak w nie wejdziemy to gasną, naprawdę dziwne, wody choć śladowe ilości to wygląda cienko ixa stać na o wiele więcej, podłoże wygląda ochydnie a zniszczyć można niewiele rzeczy. No i dźwięk o ile wystrzały i wybuchy są świetne to już odglosy otoczernia brzmią miernie np: ogień, kapiąca woda itp. Ale to są male minusiki i mozna przymknąć na nie oko bo ogólnie gra wypada wyśmienicie i napewno długo jej niezapomnimy.
2razyjot
QUOTE(slonik @ 19 02 2006, 16:38) *

5 godzin? blink.gif Oby okazala sie warta przejscia na "stowe", ale cos czuje, ze po trailerach i Waszych wypowiedziach wkrece sie jak zly ... Myhyhyhyhyhy!
il capitano
QUOTE(slonik @ 19 02 2006, 14:38) *

eee no bez przesasdy, przyglądasz ty się smaczkom wszystkim? 5 godzin? bez przesady ale to wygląda jakbyś grał na easy. Albo przechodzisz gry na chama, czyt. "tą skończe jak najszybciej i biore następną".
Trzcina
Lol biggrin.gif Delektowac sie smaczkami ;D A co to kurde jest jakies zarcie we francuskiej restauracji? Gra to gra... bez przesady, nie jest to tez zaden wybitny tytul ktorym trzeba by sie 'delektowac'. Co wiecej jak widac wyraznie jest to bardzo krotka gra... Ktora ratuje powtarzanie leveli na wyzszych poziomach trudnosci...
2razyjot
QUOTE(Trzcina @ 20 02 2006, 10:05) *

Lol biggrin.gif Delektowac sie smaczkami ;D A co to kurde jest jakies zarcie we francuskiej restauracji? Gra to gra... bez przesady, nie jest to tez zaden wybitny tytul ktorym trzeba by sie 'delektowac'. Co wiecej jak widac wyraznie jest to bardzo krotka gra... Ktora ratuje powtarzanie leveli na wyzszych poziomach trudnosci...

3cina, ja tam ideologii i kultu Blacka nie tworze bo nie gralem jeszcze, a sam fakt, ze gra od tworcow Burnouta to dla mnie malo. Widzialem trailery i jest fajnie + patrzac na komenty userow tego forum = bardzo fajnie. Napalilem sie, bo malo ostatnio rajcujacych mnie gierek ...

BTW: "Manhunt" tez dlugi nie byl a tak mnie wkrecil, ze przechodzilem go kilkanascie razy. Wiesz, kwestia wkretu - dla mnie smaczkiem bylo kazde uzycie broni, hyhyhyhyhy. smile.gif
mataman
Widze że niektórzy to straszne płaczki.Gra jest naprawde świetna. A takiej interakcji z otoczeniem to jeszcze nie było w grach FPP. Np. akcja chyba w 3 levelu gdzie zdobywa sie RPG, walisz w blok i połowa budynku wylatuje w powietrze MOC
il capitano
QUOTE(Trzcina @ 20 02 2006, 08:05) *

Aha, a ja sie delektuje. Nie wolno? lol. Inni się delektują innymi grami, np. Halo ( lub wpisz co chcesz) - a ja wbijam w tą gre bo nudą wieje i co?

Prucie z uzika jeszcze nigdy nie było tak sugestywnie podane. To jest dla mnie d.u.p.n.y smaczek, który rozwala. Gra z "przekazem"... wiem - lol - mi to lotto.
SIKI
QUOTE(mataman @ 20 02 2006, 11:30) *

Widze że niektórzy to straszne płaczki.Gra jest naprawde świetna. A takiej interakcji z otoczeniem to jeszcze nie było w grach FPP. Np. akcja chyba w 3 levelu gdzie zdobywa sie RPG, walisz w blok i połowa budynku wylatuje w powietrze MOC

eee w Half Life2 była o wiele większ interakcja z otoczeniem huh.gif
Soul
Fakt na normalu gre sie konczy w jakies 5-6 godzin ale jest jeszcze Hard i Black cos tam tongue.gif co wydluzy gre do jakis 20 godzin czyli nie jest tak zle a gra jest o tyle dobra ze jest wstanie mnie zmusic do tego zebym ja przeszedl na 100% wink.gif
g_w_b_b_a
QUOTE(SIKI @ 20 02 2006, 14:57) *

QUOTE(mataman @ 20 02 2006, 11:30) *

eee w Half Life2 była o wiele większ interakcja z otoczeniem huh.gif

jesli mowimy o interakcji w Black to tam zadnej nie ma, nic nie mozemy podniesc (procz broni) ani nic przenosc wiec interakcja to nie to samo do mozliwosc niszczenia otoczenia (tutaj wszystko zaskryptowane np. na pierwszej mapie gdy zabijemy kolesa z bazoki za pomoca ak/uzi to budynek sie zawali a my przeciez strzelalismy z uzi... a gdy uzyjemy rakietnicy to ujrzymy ten sam efekt jesli strzelamy z karabiny,itp) wg. mnie wieksza wieksza mozliwosc otoczenia mial Red Faction 1/2, a co do HL2 to racja
il capitano
Na co mi ta interakcja z otoczeniem? czy ktoś mi to zapewniał? tu się gra, nie raczej GRA excl.gif

Od czasu Half Life 2 nie urzekł mnie do tego stopnia żaden Fpp. Twórcy Burnouta pokazali, że jeszcze wiele potrafią. Taka miała być ta gra. Rozpierdziel totalny i dla mnie to jest "SMACZEK" jakich mało w innych fppkach. Przeładowywanie broni, sam ich wygląd sposób użycia i do tego dźwięk który niszczy dosłownie wszystko co do tej pory słyszałem. Tuba furczała aż miło. Do tego pięknie zaaranżowana muzyka, jak ktoś pisał momenatmi Black przypomina Moh Frontline, dlaczego? nie wiem... być może właśnie z powodu muzyki wink.gif
Soul
Ba ta gierka to miazga jezeli chodzi o Singla playera i game play ,giera momentami przypomina mi bonda pojedyncze misjie kazda mozna przejsc na 4 roznych poziomach ,kazdego levelu trzeba sie nauczyc na pamiec zeby przejsc go idealnie;D maskara:D tylko czemu tak malo tych misji......
il capitano
Ja tak myśle, że będzie jakis dodatek, to jest raczej pewne i obym się nie mylił.
Mało misji, fakt ale zabawy jest mnóstwo. Dla gracza który wkręca sie w klimat z byle przeładowywania uzika nie jest to żaden problem wink.gif ja sie bawię znakomicie, jest fpyte wręcz. Grafa mnie powala, surowo jak powiedział mój znajomy pecetowiec ale takiej zawieruchy nie przeżył nigdzie w dodatku tak płynnnnnnnnej smile.gif
janol
System save'owania naprawdę jest wkurzający.
Fajną akcję zaliczyłem jak załatwiłem przeciwnika kiedy ten akurat schodził z jakiejś górki - jego broń sunęła na dół, zatrzymując się dopiero na kamieniu smile.gif
Ogólnie jednak spodziewałem się więcej - pierwsze dwie misje fajne ale bez kisielu w majtach. Zobaczymy co dalej
g_w_b_b_a
ciekawe czy pokusza sie o porta na 360 z multim smile.gif skoro FC robia specialnie dla 360 i Burna to niech zrobia i Blacka z jakimis dodatkami oraz multiplayerem (DM/COOP)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.