Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Xenosaga Episode III - Also Sprach Zarathustra
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
krilluch
Nowy trailer (oficjalny japonski) dostepny na www.gametrailers.com

Jest tak wy(pipi)any, ze nie moge sie pozbierac.
Tokar
No i znowu sobie ponarzekam ;]

Trailer owszem fajny, ale nie zarył mną w podłogę nawet w połowie tak bardzo, jak trailery Ep II. Pewno to wina takiego sobie motywu muzycznego, którego nijak porównać z Communication Breakdown ;p.
Trochę szkoda, że pokazali w tym trailerku wszystkich Testamentów, być może ktoś jeszcze nie znał ich tożsamości xD

Co mnie martwi, to widoczna mnogość wątków w EpIII. Tzn. w normalnych układach oczywiście nie martwiłoby mnie to, wręcz przeciwnie, ale że ma to być część zamykająca Sagę, to jakoś tego nie widzę. T-Elos, Caanan, Citrin, Yuriev, Kevin..... To są same wątki poboczne, a gdzie jeszcze czas na danie główne, czyli Zohar ? Jedynym ratunkiem może być stugodzinny scenariusz (taaaa..) bo w przeciwnym wypadku może być drugie AC ;]

Trzcina, już możesz pisać jaki jestem słaby x]
krilluch
Co do Testamentow to racja. Ja sie troche zdenerwowalem, ze pokazali ich facjaty, choc domyslalem sie kim oni sa. Muzyka w tle jest fajna, mi sie bardzo podoba. Tokar zauwaz, ze w poprzednich czesciach tez bylo pelno watkow, ale ostatecznie jednak kumulowalo sie w jeden glowny (skad wiesz, ze Zohar bedzie glownym watkiem?). Dla mnie jest to jedna z naprawde nielicznych gier, na ktore czekam z wywalonym jezorem.
Tokar
Ale poprzednie części miały tą przewagę, że mogły porozpoczynać w chooy wątków, bo zawsze można było wszystko powyjasniać w następnym epizodzie. Tutaj tak nie będzie i boją się, że po prostu zabraknie czasu i pomysłów, żeby to wszystyko ładnie pozamykać.

Też czekam z wywalonym jęzorem, ale nie robię sobie nie wiadomo jakich nadziei i dopuszczam do siebie myśl, że to się może nie udać. Tym sposobem w razie padaczki nie będzie aż tak dużego rozczarowania ;]
krilluch
http://labyrinthos.org/

3 nowe filmiki. Pierwszy i drugi to czysty gameplay (w tym walka razem z oryginalna muzyka!), natomiast trzeci to zlepek gameplaya i cut-scenek. Btw. w internecie jest demo do sciagniecia : )
Tokar
Noooo, wreszcie jakaś porządna stronka o Sadze ;]
krilluch
Nie pierdziel glupot tylko mow jak wrazenia.
krilluch
Wlasnie ukonczylem demo. Gra zapowiada sie znakomicie. Jest sliczna i szybka, ale po kolei. Po odpaleniu dema wita nas oczywiscie logo, na ktorym znajduje sie Compass of Order a w tle ukazywane sa rozne scenki z gry. Graficznie jest swietnie - postaci maja bardzo ladne twarze, ktore nie sa tak mangowe jak w ep1 i nie sa tez tak sztuczne jak w ep2. Ludzie z Monolith genialnie je wywarzyli. Muzyka jest bardzo mila dla ucha. Spokoja i stonowana - widac, ze gra zapowiada sie na dosc smutna czesc, bo nawet track z logo ep3 jest dosc melancholijny. Muzyka podczas eksploracji jest rowniez spokojna, tak samo jak w walce. Przede wszystkim nie meczy - pamieta ktos muzyke np. z Second Miltia czy Ormus Strongold w ep2? Albo battle theme z tegoz epizodu (najgorszy jaki w zyciu slyszalem)? Tutaj BT jest bardzo lagodny i nie jest irytujacy. System walki - rewelacja. Walki sa szybciutkie. Niedosc, ze laduje sie ekspresowo to jeszcze pieknie wyglada. Do dyspozycji mamy takie opcje: Attack, Arts (atak, ktory kosztuje Cie EP), Ether (korzystanie z magii), Special Attack (atak specjalny, zjadajacy Boost Gauge), Item, Zmiana (zmiana zawodnika), Defend (obrona) i ucieczka. Sa rowniez Break'i znane z ep2, ale niestety nie napisze o nich duzo, bo mimo, iz postac sie wywraca i zbiera silniejsze obrazenia to niczego wiecej nie zaobserwowalem (pewnie to tlumacza, ale ja w krzaczkach nie potrafie czytac). Do dyspozycji mamy szesciu zawodnikow - MOMO, Jin, Shion, KOS-MOS, Miyuki i Caanan. Smiem twierdzic, ze zarowno Miyuki jak i Caanan to postaci tymczasowe (cos jak Edea z FF8), bo po pierwsze - nie maja atakow specjalnych, po drugie - ich twarze nie zmiescilyby sie (gdyby druzyna byla kompletna) zarowno w menu jak i okienkach sklepow. Menu - wczytuje sie blyskawicznie i jest proste (nie tak wolne jak w ep1 i nie tak naciapane jak w ep2). Poza tym masz natychmiastowy dostep do wszystkich opcji, nie muszac sie cofac do glownego menu (wciskasz po prostu r2 lub l2). Eksploracja jest ciekawsza a to za sprawa bardziej dynamicznej kamery. Nie jest tak statyczna jak w poprzednich epizodach. Poza tym dodano mozliwosc zastawienia pulapki na wroga. Pierw ja rzucasz a pozniej detonujesz (cos jak bylo w dwoch poprzednich czesciach). Demo niestety konczy sie dosc szybko, ale mozna juz duzo z niego wyciagnac wnioskow. Szkoda rowniez, ze nie dane jest pogranie E.S.'ami. No, to na tyle. Ide przejsc je jeszcze raz ; )
krilluch
Cholera ludzie byscie chociaz juz poudawali, ze ten temat Was kreci ; >
Ok, troche nowych rzeczy.
Z ostatniego video interwiev na IGN i GT wynika, ze grac sie bedzie (razem z questami) ok. 60 godzin (co jest cholernie malo, bo nawet episode 2 na 100% to jakies 80-90 godzin), sadze, ze to lekko za malo, by wszystkie zadania poboczne zrobic w tyle czasu i mam nadzieje, ze sie przedluzy przynajmniej o jeszcze raz tyle ; ) Ok. 8 godzin cut-scenek (choc wczesniej IGN podawal ok. 3 bodajze, co bylo zdeka za malo jak na zinosage). W pelni "samodzielne", jezeli chodzi o skille - nie jedna masa jak w episode 2 (kiedy wszyscy mieli te same umiejetnosci do wyuczenia) a poszczegolne dla kazdej postaci. Wiecej info juz niebawem, bo Zinosaga 3 pojawi sie na E3, gdzie juz jest tlumaczona specjalnie na te dni - po ostatnich filmikach nawet widac, ze przetlumaczyli menu walki i nazwy atakow (Jr. i Rodeo Spike r0x "yahoo~oo").
Tokar
No i bardzo dobrze, bo ten rozwój postaci w Ep II był debilny. Strasznie się nad tym wysilili. Każdy może się nauczyć każdej techniki. No super ;p

60 godzin ze wszystkimi questami ? confused.gif
To pewno bez questów znowu 15 będzie (bo jednym z tych questów pewnie będzie jakiś masakrycznie bzdurny i upierdliwy patent w stylu spłacania długu Matthewsa z EpII, w celu wypełnienia którego trzeba będzie przechodzić ostatni dungeon ze 20 razy ;p)

Nie, to nie może być ostatni epizod ;0
krilluch
Hm... W Database epizod 1&2 to tylko 44% calej historii... Wychodzi na to, ze 66% to Epizod 3. Mam nadzieje, ze bedzie dluzszy i te 60 godzin to sama fabula, bez questow.
krilluch
Demo Xenosagi 3 zostalo shaczone i wydobyte zostalo cale database. Nie musze mowic co sie z tym wiaze. Ogolnie cala fabula roztrzaskana.
krilluch
http://www.gametrailers.com/umwatcher.php?id=2873

Beznadziejna jakosc, ale angielscy aktorzy. W roli T-ELOS glos KOS-MOS z epizodu pierwszego (!), Shion z Ep1, Rubedo ten sam genialny, Voyager ma rowniez swietny glos. chaos podobniez ma miec glos z epizodu drugiego (oby wlozyl w to wiecej emocji). Ogolnie widac, ze autorzy sie postarali i epizod 3 bedzie chyba najciekawsza czescia sagi. Z niektorych wypowiedzi osob, ktore czytaly przetlumaczone database (ja do nich nie naleze) stwierdzili, ze Yuriev ma swietny wklad w fabule. W kazdym badz razie - milego ogladania. Jak cos nowego sie pojawi, to oczywiscie napisze. A noz ktos to czyta ; )
dark_grzyb
Mam pytanie:
Jak sądzicie czy jest jakaś możliwość by wydawca razem z trzecią częścią wydał część pierwszą Xenosagi. Bo z chęcią bym sobie zagrał w całość ale nie kręci mnie oglądanie jakiegoś 5-6h filmu o wydarzeniach pierwszej części. Jak myślicie, jest na to szansa? Bo raczej nie planuje przerabiania konsoli dla jednej gry.
krilluch
Nie ma nawet cienia szansy. Pozycz od kogos przerobione PS2 (ja tak zrobilem) albo po prostu obejrzyj ten film. Jak nie grales w epizod pierwszy to film Ci sie bardziej spodoba, nizli bys pierw gral a pozniej go zobaczyl. W kazdym badz razie na pewno warto ukonczyc sagi, bo to chyba najlepsze fabularnie pozycje na z RPGow na PS2.
krilluch
Premiera Xenosagi 3 w USA zaplanowana na listopad 2006 ^^
Aramis
Miała być, kurde, wczesniej:P.

Po tym trailerku z angielskim dublingiem widać ze to ostatnia czesc jednak sad.gif .

Z jednej strony sie cieszę, a z drugiej nie. Wiadomo - wreszcie pozna sie zakonczenie całej sagi, wszystko stanie sie jasne. Jednak chciałoby sie wiecej no i obawy o 'jakość" i "długość" merytoryczną nadal są.
krilluch
Hm. Ja sie ciesze, ze xenosaga sie konczy. Nie wytrzymalbym psychicznie, gdybym zobaczyl napis "To be continued" na zakonczeniu ; ) A o fabule sie nie musisz martwic. Podobno jest swietna (z relacji osob, ktore czytaly database).
Tokar
Ja już narzuciłem sobie szlaban na wszelkie trailery do czasu zagrania w episode III, bo nie mam ochoty niepotrzebnie psuć sobie zaskoczenia. Co do tego, że po Ep III wszystko stanie sie jasne, to ja bym na to nie liczył. Stawiam raczej na niesmak związany z masą niedomówień wynikających z niemożliwości satysfakcjonującego doprowadzenia do końca wszystkich wątków w tak krótkim czasie (60 h razem z sidequestami to BARDZO mało, szczególnie jak na zwieńczenie takiej historii).

Wolę nastawić się pesymistycznie i później ewentualnie przeżyć miłe rozczarowanie, niż niepotrzebnie napalić i wciągnąc w hype tylko po to, żeby wszystkie moje nadzieje i wyobrażenia roztrzaskały się w kontakcie z rzeczywistością ;]
krilluch
Oj i co jeczysz na zapas, tokareczku? Poczekaj, zagrasz, zobaczysz. Do premiery japonskiej tylko 48 dni ; )
Tokar
A ty weź se jeszcze skrypt przeczytaj i obejrzyj wszystkie scenki przed zagraniem. Czubek ;]
krilluch
Never ever ; ) Wytrzymam do listopada ; )
Guts
QUOTE(krilluch @ 3 05 2006, 12:38) *

Demo Xenosagi 3 zostalo shaczone i wydobyte zostalo cale database. Nie musze mowic co sie z tym wiaze. Ogolnie cala fabula roztrzaskana.

Przez swoja durna dociekliwosc przeczytalem co wazniejsze rzeczy i jestem na siebie wkur...... (mniejsza przyjemnosc z gry) ;/
Powiem jedno, epizod III zarzadzi pod wzgledem faubularnym.
Narobilem sobie smaka i przejde po raz kolejny epizod I (i I Dvd epizodu II) icon_twisted.gif
krilluch
Ales sobie zrypal zabawe. Ja nie tykam tej przekletej strony i wcale mnie tam nie ciagnie. Powiedz jedno, ale tak naprawde delikatnie. Jest takies porzadnie nawiazanie do Xenogears'a?
Guts
Jest, ale ta wiadomosc moze zepsuc zabawe =] Pare szokujacych momentow rowniez sie znajdzie. Nie czytalem wszystkiego, ale co niektore informacje (ktore rzucaly swiatlo na co niektore sprawy) sa naprawde mocne.
krilluch
Ok, nic nie mow ; ) Chyba nie wytrzymam do listopada ; > (a jednak bede musial)
Guts
W tym momencie jestem tak nakrecony, ze w weekend odpale sobie Xenogears. Jedna rzecz jest smieszna, jakies II lata temu rozmawialem z kumplem na temat mozliwych nawiazan miedzy Saga, a Gears i teraz sie dowiedzialem, ze ta teza nie jest wcale zakrecona i glupia. Nic wiecej nie mowie bo jak strzele jakis spoiler to mnie powiesicie tongue.gif
krilluch
Ja ostatnio pozaliczalem wszystkie sagi i gearsa ponownie. Zabijajac wszystkich mozliwych bossow w obu czesciach Xenosagi (Big Joe, Baal Zebul, Mikumari i inne pierdy), wiec mam odswiezona pamiec. Poza tym grajac w xenogears zwroc uwage na nazwy Anima Relics, ktore odkrywaja sie pod koniec gry. Bedziesz zaskoczony ; )
Hela
Musza byc nawiazania do XG, wystarczy spojrzec na ten skrin:
http://media.ps2.ign.com/media/757/757372/img_3521337.html
krilluch
No, o Ablu juz w episode 1 bylo wiadomo. Tak samo to, ze Nephilim jest ludzaco podobna do Elly, jednak jak na razie nic ich nie laczy. Dokladnie tak samo moze byc z Ablem, ze nic nie bedzie mial wspolnego z gearsowym odpowiednikiem.
Hela
Nephilim jest tylko podobna do Elly, a Abel jakby nie patrzec jest Ablem.
Mimo, ze XS jest dosyc luzno powiazane z XG, to mam nadzieje, ze ta postacia jakos to polacza, w konczu to dosyc kluczowa postac jesli chodzi o swiat Xeno, wiec nie wyobrazam sobie, zeby gra z Xeno w tytule olala go i zupelenie zmienila to kim jest, z czym sie wiaze.
krilluch
My mozemy sie tylko domyslac a Guts zna juz odpowiedzi na te pytania ; > I kto jest w lepszej sytuacji? ; )
krilluch
http://www.gamespot.com/ps2/rpg/xenosagaepisode3/media.html

Pierwszy z gory to filmik pokazywany na E3 w dobrej jakosci z normalnym dzwiekiem. Wszystko ladnie hula i w ogole. Swoja droga Namco odwalilo kiche z xenosaga 3 na E3, bo gra miala byc grywalna. Nawet zostaly przetlumaczone menusy, nazwy atakow itp. specjalnie pod targi a jednak ostatecznie ukazal sie tylko ledwo ponad minutowy trailerek, ktory jest dosc ciekawy glownie z tego wzgledu, ze sa angielscy lektorzy (jak pisalem wczesniej - wypadli w swej roli swietnie).
krilluch
I znowu popisze troche do siebie ; )

http://rapidshare.de/files/22149044/xs3_music.rar.html

Pod tym linkiem znajduje sie kilka trackow wydobytych z dema dostarczonedo na E3. Bardzo ladnie sie zapowiada (zreszta ten, kto gral w demo mogl uswiadczyc kilku z nich). Data wydania Soundtracka przypisana jest na 11 dzien lipca, czyli 5 dni po premierze gry w Japonii.
Hela
Ale OST bez zagrania w gre traci swoj urok. Ja nie rusze go zanim nie zagram w angielska wersje XS ep3.
krilluch
Racja, ja tez tego nie zrobie, ale to jest tylko kilka utworow zripowanych z dema, ktore pojawilo sie jakis czas temu oraz dema pokazywanego na E3.
Tokar
No trailer rzeczywiście całkiem zacny, tylko strasznie wioskowe te napisy. Rodem z trailera jakiejś kreskówki na cartoon network :f
krilluch
Oj i czego znowu jeczysz? Jakie znowu napisy Ci nie pasuja?
Tokar
A Tobie pewno drygnął jak przeczytałeś "Galaxy on the brink of armageddon" ;]
krilluch
Ale ciii ; > Nic nie wiesz ; > Podobno Pied Piper ma byc w jakis sposob dostepny w ep3 (prawdopodobnie w database).
Tokar
Mogliby dorzucać Pied Piper w komplecie z japońską komurą :f
Guts
Pied Piper mial byc z poczatku rodzialem nalezacym do Xeno ep. II. Niestety Soraya Saga wyciela ten fragment i storzyla oddzielna gre na komorki confused.gif Mam cicha nadzieje, ze ten rozdzial powroci jako flashback Ziggiego (Panowie z Namco maja mase czasu do premiery w USA).
krilluch
Szkoda, ze Pied Piper nie wydostal sie poza Japonie, bo fabule ma naprawde przednia |: Pozostaje miec tylko nadzieje, ze powroci w Ep3 i juz nie wazne w jakiej formie ; )
krilluch
"I've got a better confirmation for the existence of a Pied Piper synopsis in XSIII. The same file that has all the event chapter titles has a sentence that babelfish translates to "The synopsis of PIDE PIPER can be perused."

http://personales.ya.com/lensmoor/xenosaga/haikei.png <- Michtam/Abraxas.

Pied Piper w Episode III ; )
krilluch
http://labyrinthos.org/?p=46

3 nowe filmiki z Xenosagi. Pierwszy - japanese commercial, inny niz ostatnio, drugi - dosc nudnawy, cut scenki, trzeci - bardzo ciekawy gameplay.

Premiera Episode III w USA przewidywana jest na 29 sierpnia. Bamco pracuje rownolegle nad wersja jap/ang. Widac, ze chlopaki sie staraja, choc z drugiej strony milcza w podaniu oficjalnej daty (wciaz jest fall 2006), nawet kontaktowalem sie z nimi dwa razy w tej sprawie, jednak wciaz mi mowili, zebym dogladal ich strony codziennie a tam na pewno pojawi sie jakas konkretna data (to mi powiedzieli...). A japonska wersja dostepna bedzie juz za 15 dni ; )
Hela
Szkoda, ze:
"The trailers have, for now, been removed due to bandwidth. Please check back later."
krilluch
http://media.ps2.ign.com/media/757/757372/vids_1.html

Dwa nowe filmiki z walk. Polecam szczegolnie te z walki z Dan'em. Muzyka jest bardzo klimatyczna a i ataki swietnie wykonane (szczegolnie Lotus Blades).

Premiera w USA - 29 sierpien 2006.
Hela
Famitsu oceniło nową część Xenosagi na 33/40 (8/8/7/8)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.