Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Xenosaga Episode III - Also Sprach Zarathustra
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
krilluch
Tak jest! Przed TGSem pojawila sie informacja o zatwierdzeniu, ze podtytul bedzie "Also Sprach Zarathustra" a w ostatnich dwoch dniach pojawil sie filmik gameplayowy i kilka nowych informacji. Zapraszam tutaj:

filmik i informacje:
http://www.gamespot.com/ps2/rpg/xenosagaepisode3/index.html

informacje:
http://www.gamespot.com/news/2005/09/14/ne...ws&subj=6133212

Ehh... Tylko kiedy sie ukaze? :\

Kilka screenow z gry:

http://www.1up.com/do/media?cId=3143688

Widac tu, ze powroci Shion, KOS-MOS, Jr., MOMO, Ziggy i chaos. Postaci maja fajne ciuszki (: Jeszcze lepsze niz w Episode 2 a tym lepsze niz w Episode 1. Oby tylko muzyka zajal sie ktos bardziej profesjonalny (Mitsuda wroc!). Staralem sie tez przyjrzec jak wyglada sprawda z dłońmi (pamietacie te z ep2? Tragedia), albo mi sie zdawalo, albo widzialem wyodrebnione palce (:

Przy okazji obadajcie sobie Xenosage DS:

http://www.1up.com/do/gameOverview?cId=3138953

Jak dla mnie bez rewelacji (odnosnie Xenosagi DS oczywiscie).
Weapon
Jest ktoś na tyle kompatybilny z językiem niemiecki ze mógłby powiedzieć sco oznacza tajemnicze "also sprach Zarathustra"?
krilluch
"Tako rzecze Zarathustra". Tak samo jak dwa poprzednie podtytuly ("Der wille zur Macht, Jenseits von Gut und Bose) pochadza od niemieckiego myslisciela Nietzshego. Jezeli chcesz wiedziec co oznacza dokladniej ten podtytul to radze Ci zapoznac sie z jego dzielami albo jakimis opracowaniami ich.
Hela
Niech zrobia cos zeby gameplay nie byl taki wolny i nudny, to bedzie swietnie.
Guts
QUOTE(Hela @ 19 09 2005, 15:12)
Niech zrobia cos zeby gameplay nie byl taki wolny i nudny, to bedzie swietnie.
*

Tworcy zarzekaja sie , ze walki w epizodzie III beda krotsze (koniec z dluzyznami), przez co nabijanie lvl moze stac sie przyjemne, zreszta system walki ma powrocic z X:E I , niec z podzialem na sfery i takie tam bzdury. Od paru dni sa juz dostepne screeny ze Sprach Zaratrusta, a jak sie dobrze rozejrzec to nawet trailera mozna znalesc biggrin.gif Warto wspomniec, ze Epizdo III bedzie kulminacyjny wiec mam nadzieje , ze Monolight nie nawali (20 godzin w ep II to przegiecie) i zaserwuja nam 60 godzinna epopeje.
Hela
heh...
Na 60h to bym nie liczyl na Twoim miejscu. Dobrze bedzie jak pozwola nam pobawic sie fabula przez jakies 40h, bo nie wiedziec czemu jakos w te nowe RPG gra sie strasznie szybko.

Zarzekali sie tez jak robili XS2 i cos im z tego zarzekania nie duzo wyszlo. A co do skrinow, to grafika sie praktycznie nie zmienila, widac tez, ze znowu w niektorych lokacjach beda pustki, chodz PS2 bez problemu pociagneloby jakies obiekty. Nie rozumiem tez po co znowu zmieniaja design tylko Shion i KOS-MOS... Bo po 1. Shion wyglada imo brzydko, a po 2. wyglada na to, ze twory olewaja reszte naszego teamu, a to nie jest wlasciwe podejscie.
Ciekawe czy znowu glosy zmienia. To juz wogole bylaby porazka... 3 czesci, te same postacie i 3 rozne rodzaje glosow. Niech sie skupia chlopaki z Namco, zeby pod koniec kadencji PS2 nie zaserwowali przecietniaka, bo te wszytkie hity (Rogue Galaxy, DQ8 USA, FFXII, Front Mission 5 itp.) zjedza XS3 bez popity. Pewnie jedyne czym obroni sie XS to znowu fabula. Obym sie mylil.
krilluch
Toz podalem linki do trailerka.
Odnosnie strojow postaci - mi sie podobala zmiana. Wszyscy bohaterowie zyskali u mnie w nowych strojach - w szczegolnosci chaos i Shion. W trojce stroje jeszcze bardziej mi pasuja. Mam nadzieje, ze glosy wroca z jedynki (szczegolnie KOS-MOS i MOMO).
Hela
Trailer nie powala...
krilluch
Mnie tez nie zachwycil. Ale to wycinek gameplaya a nie oficjalny trailer.
lukasz
QUOTE(krilluch @ 19 09 2005, 11:30)
"Tako rzecze Zarathustra". Tak samo jak dwa poprzednie podtytuly ("Der wille zur Macht, Jenseits von Gut und Bose) pochadza od niemieckiego myslisciela Nietzshego. Jezeli chcesz wiedziec co oznacza dokladniej ten podtytul to radze Ci zapoznac sie z jego dzielami albo jakimis opracowaniami ich.
*

piona bo wiesz co dobre.czytałem narazie jego antychrysta i narodziny tragedii."tako rzecze zaratustra" zaczełem jakiś czas temu czytać.w niej np.teoria rzucona jest nadczłowieka więc może będzie to mieć jakieś odbicie na gre.
krilluch
Hehe (: Zawsze podobala mi sie filozofia Nietzshego. Jak ja bym chcial juz polozyc lapki na tej grze, bo jestem swiezo po obu epizodach.
Guts
W kolekcji wyborczej pojawilo sie ''Tako rzecze Zaratrsuta'', cena to 17 zeta (jak nie wiecej).
Tokar
Na Gametrailers pojawił się nowy trailer. Tym razem nie z gameplayu, tylko przedstawiający fragmenty wstawek. Dla mnie to nie wygląda na to, żeby oni mieli cokolwiek podsumowywać czy kończyć o_O

http://www.gametrailers.com/download.php?id=7728&type=mov&f=

KOS-MOS X2 x______________X
mario87
pytanie do prawdziwych wyjadaczy wink.gif czy podtytuły mają jakiś wpływ na gry czy są tylko tak dla bajeru? jest w grach jakieś odbicie "Woly Mocy" czy "Pomiędzy Dobrem i Złem" Nietzschego?
Aramis
Oj jest i to w sumie wyraźne.

Może nie tyle odbicie, co owe podtytuły pasują do kilku motywów w grze.

Chyba skoczę do biblioteki po te dzieła smile.gif.
mario87
no to żeby się specjalnie nie fatygować albo za duzo nie nosić http://timotheos.webpark.pl/z4.html wink.gif chociaż jednak wole sprawić sobie zwykłą papierową wersje ;p
Guts
QUOTE(mario87 @ 23 09 2005, 19:20)
no to żeby się specjalnie nie fatygować albo za duzo nie nosić http://timotheos.webpark.pl/z4.html wink.gif  chociaż jednak wole sprawić sobie zwykłą papierową wersje ;p
*

Ktora kosztuje 17 zl w kazdym kiosku (do wtorku) smile.gif
Zauwazyliscie , ze stroj Jina jest identyczny jak Citana; zdaje sie , ze tworcy beda chcieli zrobic male nawiazanie do Xenogears.
mario87
a wiadomo kto tłumaczył tą wersje? smile.gif podobno najlepsze są te najnowsze warsje(http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/180545 i ta http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/118574)
Hela
QUOTE(Guts @ 23 09 2005, 20:35)
Zauwazyliscie , ze stroj Jina jest identyczny jak Citana; zdaje sie , ze tworcy beda chcieli zrobic male nawiazanie do Xenogears.
*

To pokazuje nam, ze Jin byl wzorowany na Citanie.
Tokar
I to, że jest z nim spokrewniony ;p (najprawdopodobniej Citan t odziadek Jina i Shion)
Hela
Dziadek? tongue.gif Przeciez XenoSaga Ep1 to jeskis 1000lat przed XG tongue.gif
Tokar
Dowodów żadnych na umiejscowienie czasowe Xenosagi względem Xenogears póki co nie ma, są tylko domysły. Pomysł z tym dziadkiem przyszedł mi do głowt, kiedy w EPI Shion po wykonaniu jakiegoś tam ataku stwierdziła, że to technika, której nauczył jej dziadek. Oczywiście moja teoria może być wydumana, dlatego w nawiesie napisałem "prawdopodobnie" :>
Guts
To dziadek czy ojciec Jina byl jego i Margulisa nauczycielem ?
Tak poza tym to malo prawdopodobne zeby Saga dziala sie PO Gears... juz predziej jestem sklonny do tego iz Jin ucieknie/ rozbije sie na planecie z Xenogears i tam splodzi Citana.
Aramis
QUOTE(Guts @ 25 09 2005, 15:11)
To dziadek czy ojciec Jina byl jego i Margulisa nauczycielem ?
*

Dziadek.

Tak poza tym to malo prawdopodobne zeby Saga dziala sie PO Gears... juz predziej jestem sklonny do tego iz Jin ucieknie/ rozbije sie na planecie z Xenogears i tam splodzi Citana.

Znane są imiona rodziców Citana i jego stary nie ma na imię "Jin" a na nazwisko "Uzuki";D.
-acid-
kolejna xenosaga... najlepsze jest to ze patrzac na screeny i czytajac to co obiecuja tworcy zaczynam miec najdzieje ze to bedzie dobry tytul... problem w tym ze bedzie trzeba skonczyc Ep2 ktory zanudzil i dobil mnie po 2 godzinach confused.gif ehhh lipton tea...
krilluch
Koncowka Ep2 nadrabia wszystkie niedociaglosci tej czesci, wiec trzymaj sie dzielnie (;
krilluch
Nowy filmik:

http://ruliweb.dreamwiz.com/data/rulinews/...%B0%80&main=etc

Polecam <;
THX to fro3 <<:

Aha. Muzyke do Ep3 robi... Uwaga uwaga! YUKI HAJIURA! To co? Zbiorowe samobojstwo? >: Oby tym razem jej wszylo, bo inaczej osobiscie powiesze ja za jajniki.
Mazzi
Ja już nie mam cienia nadziei, że z Xenosagi cokolwiek będzie. 2 część była koszmarna, łacznie z zakończeniem ;/ Pozostaje modlić się o remake Xenogears smile.gif
Guts
QUOTE(Mazzi @ 4 10 2005, 17:09)
Ja już nie mam cienia nadziei, że z Xenosagi cokolwiek będzie. 2 część była koszmarna, łacznie z zakończeniem ;/ Pozostaje modlić się o remake Xenogears smile.gif
*

Powiedz jeszcze , ze stworzony przez ekipe odpowiedzialna za ep III. Dopoki nie wroci Saga,Mitsuda, Takahasi nie ma cienia nadziei dla Xenosagi; po obejrzeniu tego trailera jescze bardziej utwierdzilem sie w tym , ze saga Shion skonczy sie BANALNIE i wszystkie watki beda pozamykane na sile(Jak juz kiedys wspomnialem trzeba stworzyc gre dluga na miare Xenogars, a nie 20 godz badziew). PS; Motyw przewodni w tym trailerze jest slabiutki, jak by na sile probowano podrobic Mitsude.
Aramis
*

Oj Mazi głupoty piszesz smile.gif . CAŁA końcówka episode 2 od momentu wydarzeń z Old Miltii, przez Omega System, do samiutkiego zakończenia kopie mocno jak cholera. I to nawet nie jest sprawa gustu - czy komukolwiek oprócz Mazziego nie podobała się końcówka drugiego epizodu?

Remake Xenogears niestety raczej na bank się nie ukarze. Nooo chyba, ze episode 5 xenosagi to jednak JEST Xenogears, wtedy może... .

A trailer ciekawy. Muzyka śmieciasta niestety, ale kilka motywów mnie zaciekawiło.
Dwie KOS-MOS? Pamiętacie zakończenie "jedynki", kiedy to chaos zrobił "coś" KOS-MOS (nie będziemy spoilować)? Teraz sobie przypomnijcie co było powiedziane pod koniec ep. 2 ("Czas wyjść z cienia"). No teraz dodajcie podobieństwo "drugiej" KOS-MOS do chaosa (umaszczenie + oczy). Hmmm ciekawe....
krilluch
Mazzi: nie narzekaj tak bardzo na epizod drugi, bo podsumowujac wypada calkiem niezle. Koncowka naprawde "dala rade" a poza tym fajnie bylo poznac przeszlosc psychola Albedo (przynajmniej mi sie fajnie ja sledzilo, bo postac naprawde mi sie bardzo spodobala). Muzyka, fakt - niekiedy nie da sie jej sluchac, ale niektore kawalki sa bardzo fajne (Communication Breakdown, Fatal Fight, muzyka w zimowej scenerii, Old Miltia..). Voiceacting... Przemilcze. Btw. Xenosaga bedzie trwac juz trzeci epizod, wiec nie mozna stwierdzic, ze jest krotka.
Aramis
Muża w episode 2 nie była zła. No oki - kilka kawałków jest badziewnych z "tym czymś" na Second Miltii na czele (jeju ile ja tam h przesiedziałem i słuchałem tego szajsu - po ok 5h wyłaczyłem dźwięk bo jeszcze chwila i bym centralnie zwariował o_O. No i tak zostało - przy każdym powrocie na S. Miltię od razu daję "Mute" w obawie o własne zdrowie;D). Ale są też kawałki swietne.

A weźcie sobie stop klatkę zapuście w momencie gdy white testament zdejmuje maskę (szczena + usta) - yup, he's back (chociaż tego akurat można było się spodziewać;D).

No i ten mech co to KOS-MOS z nim walczy i zostaje wbita w ścianę to chyba Proto Omega jest no nie? Tylko jakby jakaś trochę mniejsza.
krilluch
To samo zauwazylem smile.gif White Testament to... No wiadomo wink.gif Hmm... A czy Proto Omega nie zostala zniszczona czasem na koncowce? Wydaje mi sie, ze tak, choc mogli ja podreperowac wink.gif

Aramis: przeszedlem Xenosage 1 przed chwilka jeszcze raz... Sprawdzilem to co mi napisales... Faktycznie. Masakra. Za 1. razem nie zauwazylem tego.
Tokar
*

O ile dobrze pamiętam dałeś tej grze 7. Sporo jak na koszmarną grę ;]
krilluch
http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=2177

Nowy trailer z Ep3, thx do fro3 :*
Guts
Jak bardzo bym chcial zeby ta gra okazala sie b.dobra i wciagnela mnie na conajmniej 50 godz.
Chce zeby niczym Xenogears rozwinela filozofie przedstawionego swiata , jeszcze bardziej nakreslila bohaterow, niech bedzie to gra zblizona do Xenogears, grafika moze byc badziewna, ale fabula ma miazdzyc tak jak muzyka. Zreszta po co ja to pisze i tak stary zespol nie wroci. Nowa ekipa moze sie starac i
silic zeby zrobic z ep III gre wybitna, ale znajac zycie ''beda chciec dobrze, a wyjdzie jak zawsze''.
krilluch
Well... Co z tego wyjdzie to dopiero zobaczymy.
Tokar
Ej, to jest naprawdę ładne o_O
Skok graficzny ze dwa razy większy, niż pomiędzy Ep I i II. Lokacje wykonane z nieporównywalnie większym rozmachem, dynamiczna kamera i animacja stojąca na wyraźnie lepszym poziomie. Nie dało się tak od razu w Ep II ? ;p
Do tego facjaty bohaterów przy okienkach dialogowych (mam nadzieję, że przy okazji będzie się zmieniała ich mimika w zależności od sytuacji). Od strony technicznej jest więcej więcej niż dobrze, tylko co z tego, skoro w świetle informacji, że jest to ostatnia część serii nadal uważam, że będziemy mieli do czynienia z fabularną potańcówą w remizie :f
Nawet stara xeno-ekipa nie dałaby rady zawrzeć w jednym epizodzie zwieńczenia wszystkich wątków z dwóch pierwszych epizodów i tych, które zostaną rozpoczęte w trzecim, a co dopiero nowy zespół wyrobników bez polotu : /
Łudzę się jeszcze, że z tym zakończeniem serii to może być jakaś ściema marketnigowa a kolejne części mogłyby się ukazać pod warunkiem (mało prawdopodobnego, niestety) sukcesu komercyjnego Ep III. Keep on dreaming, stupid :f
Trzcina
Wyglada ladniej niz X2? To pewnie bedzie sie ladowala nie 15 sekund a 50...
krilluch
http://namco-ch.net/xenosaga3/character/index.php

Przejrzyjcie sobie wszystkie dzialy, ktore sie tam znajduja. Jest np. ekran startowy ep3.
Tokar
Zmiksowanie charadesignów z Ep I i Ep II coraz bardziej mi się podoba.
No i widać, że tym razem naprawdę poważnie potraktowali opcję database. Wygląda na to, że będą w niej elegancko objaśnione pojęcia dotyczące całej trylogii.

No to czekamy :0
krilluch
http://www.rpgfan.com/news/2006/1051.html

dokladnie.
krilluch
http://www.labyrinthos.org/jinx/

Pod tym linkiem znajduje sie przetlumaczona oficjalna strona Xenosagi Ep. III. Mozna dowiedziec sie kilku ciekawych rzeczy z opisow np. pod screenami (gdzie mieszka Shion, co sie dzieje z KOS-MOS, kto jest tworca T-Elos czy poznac nazwy atakow MOMO). Polecam.
Tokar
A tutaj skrypt do Xenosaga: Pied Piper
http://zarathustra.kaisho.org/
krilluch
The release date for 'Episode III' has been announced to be July 7th, 2006 for Japan.
Aramis
Czyli "jak bozia da" to w grudniu / do marca przyszłego roku zgramy w angola smile.gif. Pysznie.

Na jednym ze screenów widać Yurieva i białego testamenta (czyli wiadomo kogo:p). Oj bedzie ciekawie:).
krilluch
To juz bylo wiadome po jednym z trailerow jak czesciowo odslanial maske ; ) Btw. zauwazyliscie powrot Citrine? Kreci z Yurievem szmaciura ;\ No i ciekawe co z ta technika (Red Dragon) Rubedo, ktora ma byc najsilniejsza w grze podobno. Poza tym martwi mnie muzyka (choc juz nie tak bardzo), bo teraz caly OST bedzie od Yuki (wczesniej pisala z Shinjim Hosoe - on zrobil muzyke do wszystkiego innego a ona tylko do cut scenek, ktore byly w porzadku moim zdaniem).
Tokar
No mi (o zgrozo ;p) całościowo bardziej podoba się OST z EpII z tym, że 3/4 kompozycji, które kopią dupę na oficjalnym soundtracku, w grze nie pojawiło się wcale (o_O) albo pojawiło się na króciuteńkie momenty.
Takie Comunication Breakdown, które ryło beret w trailerach EpII, w grze pojawia się okropnie pocięte w zakończeniu confused.gif

Słychać, że ta/ten Yuki ma talent, ale nie potrafi odpowiednio zgrać swoich kompozycji z wydarzeniami na ekranie. Mam nadzieję, że do lipca się nauczy ;p
Oby tylko nie było tych autystycznych melodyjek podczas eksploaracji terenu i będzie dobrze.
krilluch
Oj tokarku glupoty wypisujesz. Communication Breakdown pojawilo sie duzo wczesniej, a mianowicie w scence podczas proby pozyskania Y-Data z MOMO. Muzyka z EPII jest duzo gorsza od EPI. Ten OST z EPII (a dokladniej Movie Scene) byl naprawde porzadny, bo (pipi) Hosoe nie maczal w nim w ogole palcow a sama PANI Yuki. Wszystkie tracki z niego pojawily sie w grze, procz Image Theme of Xenosaga II, ktora jest remiksem kilku w sumie i zrobila to jako taki Bonus Track. Jak pisalem powyzej - teraz CALYM ostem zajmie sie owa Pani, wiec rowniez muzyka z walki/eksploracji itp. Wczesniej (jak rowniez o tym wspomnialem) zajal sie tym (pipi), niejaki Shinji Hosoe (to, co zrobil z Battle Theme m.in. wola o pomste do nieba). Trzymam kciuki za Pania Yuki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.