Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Sony Ericsson t290 i - tapety
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
2razyjot
Posiadam telefon SE t290i, lacze sie z nim bez problemow kablem na porcie szeregowym; zgrywam polifonie itp.

Chcialem przeskalowac zwykly *.jpg o rozdzielczosci 800x600, z tego co widzialem w telefonie znajduja sie obrazki 180x180 pikseli, ktore sluza jako tapety. Jednakowoz po przeskalowaniu telefon nie wyswietla obrazka. Problem dotyczy rowniez wrzucania gotowych tapet (kupione razem z kablem) - wiekszosc ma rozdzielczosc 128x128 pikseli i jedne obrazki sa na calym ekranie a wiekszosc nie (w pionie pozostaje biala przestrzen po bokach). huh.gif

Czy ktos spotkal sie z podobnym problemem i wie jak temu zaradzic. Opisujac wprost - chcialbym sam tworzyc tapety z dostepnych odpowiednikow w duzych rozdzielczosciach, nie wiem jakiego skalowania uzyc (rozmiar zdjecia, kompresja).

Jesli ktos spotkal sie z podobnym problemem techniczym i wie jak uzyskac najlepsza jakosc skalowanych tapet dedykowanych na telefon - prosze o pomoc. rolleyes.gif
Arkady
Gadałem z kumpel który ma taki sam telefon, twierdzi że tapety muszą mieć rozdziłke 101x80
2razyjot
QUOTE(Arkady @ 19 09 2005, 09:06)
Gadałem z kumpel który ma taki sam telefon, twierdzi że tapety muszą mieć rozdziłke 101x80
*

Sprobuje w domu i dam znac. Dzieki za info. smile.gif
dragu
Wpływ może mieć jeszcze ilość kolorów, które wyświetla Twój fon. Powiedzmy, że dajesz jpega w 16-bitowej palecie kolorów, gdy Twój telefon widzi tylko 256 wink.gif .
2razyjot
Dziekuje za pomoc, juz wszystko hula. smile.gif
Arkady
Wujaszek a jakiego programu używasz ?
2razyjot
Float Mobile Agent. Pamietaj zeby ustawic wartosc wysylu z telefonu w kbps taki sam jak w wypadku softu do tel. na PC. U mnie wykryl jako modem szeregowy na COMie wiec ustawilem 9,6 kbps i hula az milo ... happy.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.