Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Tourist Trophy
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3
sentinel
nie łudził bym się. co najwyżej wytną to i owo (np. możliwość zoomowania na powtórkach).
lukaszek
hmm moze jakies nowe motorki albo cosik? chyba samo tlumaczenie nie zabralo tyle czasu od japonskiej premiery?
MeL
ja mysle ze dadza nam nowy Tourist Trophy mode z mozliwoscia kupowania motocykli za pieniadze oraz mase wyscigów i pucharów gdzie sciga sie 6 motocykli i sa normalne starty. oprocz tego pewnie dorzuca pare nowych tras zeby sie nam graczom za bardzo z gt4 nie kojarzylo tongue.gif i poprawia fizyke jazdy oraz oczywiscie realizm. cos czuje ze mozliwosc tuningu motoru tez sie pojawi.

^ jest to tekst typu : "Niewykonalne marzenia graczy" ^ prosze przeniesc posta jezeli umiescilem go w zlym miejscu na forum biggrin.gif
komar737
Targam obecnie w TT (US ver.) i muszę powiedzieć, że jestem pod bardzo pozytywnym wrażeniem.
Nie taki diabeł straszny, jak go Sentinel opisuje tongue.gif .
sentinel
i zapłaciłeś za ten badziew ~230zł, że tak pozytywnie opiniujesz? ;->
Grzehoo
Gra jest średnia. Model jazdy może być, ale fizyka kompletnie "nie ta"; wyścigi z jednym przeciwnikiem, ubogi tryb kariery, poobcinane trasy - WTF?. Ale najbardziej wkur*iło mnie to, że Polyphony zarobi(ło) trzeci raz na tej samej grze. ninja.gif
sentinel
trzeci? eee... dodaj do tego jeszcze "concepty" i inne dema. ;-)
komar737
i zapłaciłeś za ten badziew ~230zł, że tak pozytywnie opiniujesz? ;->

Po pierwsze: nie aż taki badziew (przynajmniej dla mnie).

Po drugie: 230 - 210 = 20 ninja.gif
sentinel
QUOTE(komar737 @ 22 04 2006, 11:10) *
Po pierwsze: nie aż taki badziew (przynajmniej dla mnie).

Po drugie: 230 - 210 = 20 :ninja:

a widzisz - ja oceniam stosunek jakości gry do jej ceny w oparciu o wartość oryginału, nie złodziejskiej kopii za 20zł - więc dla mnie to badziew, nabijacz kasy, odgrzewany kotlet itp.; dla ciebie tt może być i must have'em, choć śmiem twierdzić, że gdybyś zapłacił za nią jak uczciwy człowiek (a wierz mi, że są tacy pośród graczy), spiewałbyś inaczej...
Jaszczur
chcesz powiedziec ze gra, jej jakosc, zalezy od jej rynkowej ceny? a to ciekawe, na prawde. Taki RE4 czy God of War za 350zl bylby scierwem i niewartym czasu smieciem, a TT za 50zl jednym z najlepszych tytulow na rynku, killerem? tak, to sie nazywa obiektywna ocena gry. moze wprowadzicie a takim razie w pismie noty "econo"? lol
sentinel
możesz wskazać, w którym miejscu napisałem, że jakość gry zależy od ceny? Oo`czytaj proszę ze zrozumieniem - a to, że recenzując grę bierze się pod uwagę stosunek ceny do jakości jest chyba logiczną, stosowaną od lat praktyką - wyżej oceniany będzie tytuł, który za 200zł zaoferuje 30 godzin zabawy, niż tytuł, który przeciętny gracz ukończy w 30 minut. tt w swej konstrukcji przypomina gt concepty i można je skończyć w przerwie pomiędzy podwieczorkiem a kolacją, więc wybacz... ;->
Grzehoo
Prawda jest taka, że TT nawet pirata nie jest warte.
komar737
Oj, jednak po dłuższym czasie spędzonym z grą, dochodzę do wniosku że jednak miałeś racje, Sentinel.Po 4 dniach ta gra znudziła mi się poprostu "definitywnie". Tylko pierwsze wrażenie było pozytywne...
lukaszek
no nie wiem ja gram sobie od dnia premiery i mi sie nie znudzila. moze mi sie znudzi jak wyjezdze wszystkie motorki na amen... ale watpie bo i tak po pewnym czasie wroce do tej gry tak jak wracam do wielu racerow

gierka dla mnie abolutnie dobra, moze nawe bardzo dobra. skoro sie wam znudzila to najwyrazniej nie trafila w wasz gust. mi np znudzil sie re4 po kilku godzinach i nie swiadczy to przeciez o tym ze gra jest slaba. co do lotnych startow i licznie oponentow, gdyby starty byly normalne i byloby 6 racerow to ta gra ledwo by ruszyla z miejsca. gdy pojawia sie 3 motorki naraz juz zaczynaja sie problemy. osobiscie mi to nie przeszkadza bo i tak prawie sam jezdze po torach nie liczac trybu kariery.

a texty typu "pirata nie warte" to sam nie wiem jak traktowac...smiac sie czy plakac, a moze poplakac sie ze smiechu.

jak dla mnie najwiekszymi minusami tej gry sa

a) brak palenia gumy
b) kiepawe patenty z hamowaniem (dziwny podzial na przod+tyl i tyl)
c) zle znormalizowana moc w przecinakach (co jak co ale hayabusa powinna stanac na kolo zwlaszca ze jakas smieszna 400 sie da;/)
d) brak trasy circuit de la sarthe czy jak to tam szlo (taka z dluuuuga wyboista prosta )
PiotrB
Circiut de la Sarthe bo tak się nazywa ta trasa to poprostu znany tor Le Mans. Występuje pod inną nazwą prawdopodobnie z powodów licencyjnych.

Premiera TT w Europie już niedługo bo 26 Maja. Myślę, że cena jest trochę wygórowana biorąc pod uwagę fakt, że niektóre nowy gry kosztują ok. 160zł od razu po premierze.
Silver
A jak ta gra wypada na dwoch graczy (no chyba ze nie ma takiej opcji lol;p) ?

Plus tej gry jest taki, ze wogole wyszla i mozna liczyc ( jesli wogole wyjdzie) jedynie na jej ulepszona kontynuacje;) . Bo temat a dokladniej chodzi mi o wyscigi "zwyklych" motocyklow jest wedlug mnie ciekawszy juz od rozpowszechnionego tu i owdzie motogp, tylko wykonanie (z tego co piszecie) jest niezbyt udane a szkoda dry.gif
Emet
QUOTE(PiotrB @ 25 04 2006, 10:57) *

Circiut de la Sarthe bo tak się nazywa ta trasa to poprostu znany tor Le Mans. Występuje pod inną nazwą prawdopodobnie z powodów licencyjnych.

Chyba się z Tobą nie do końca zgodzę (może się mylę ale jednak), nazwa Le Mans obowiązuje raczej w stosunku do krótszego odcinku (który jest np. w Moto GP 4). A jak w internecie wpiszesz Circuit de la Sarthe to znajdziesz zdjęcia z odcinka trasy, który jest w GT4. Ewentualnie trasy te mają 2 nazwy. Swoją drogą to szkoda, że nie tej skróconej wersji w GT4.
MeL
mnie ta gra sie znudzila po 2 moze 3 dniach grania. teraz potrafie jedynie raz na jakis czas wziac sobie albo Buse albo Cebre i śmignąć Nurburgring. Potem biore wrzucam GT4 wybiera jakies losowe auto ( ostatnio Supra a potem Amuse S2000 ) i trzaskam czasówke. A potem dla własnej pezyjemnosci ogladam piekne replay'e ( w TT tez biggrin.gif ) tak zeby oko nacieszyc i porownac czas motoru z czasem auta.
Ostatnio jak gralem to walilem Hayabusa i mialem czas 8:25 a Supra 8:38.
A dzisiaj jechalem qrde Amuse S2000 i mialem 8:15. Motorem jade oczywiscie kamera zza kierownicy bo to jest chyba jedyna udana czesc tej gry - no modele tez ładne sa biggrin.gif

Nie smiejcie sie z moich wyników ale ja taki wymiatacz tez jrasy nie jestem biggrin.gif czesto jej nie gram. A motorkiem mialem 1 glebe a S2000 wylecialem gdzies.
No i oczywiscie gram na oponach Road-Sports. Lepiej sie driftuje biggrin.gif

Wkurza mnie tylko to ze wg mnie nie mozna za bardzo porownywac mocy motoru z TT do auta z GT4. Taka R1 powinna miec 100km/h w 3 sek a 200km/h w 7,5s. Sprawdzcie czy tak jest.
zorro666
Właśnie przeszedłem na 100% biggrin.gif Najlepszy z tej gry to jest model jazdy a tak ogólnie jak dla mnie jest za bardzo monotonnie i wkurzająca jest ta zwalniająca animacja tongue.gif
mlokon
Czy jest angielski patch do tej gry??
show
QUOTE(Emet @ 27 04 2006, 18:26) *

QUOTE(PiotrB @ 25 04 2006, 10:57) *

Chyba się z Tobą nie do końca zgodzę (może się mylę ale jednak), nazwa Le Mans obowiązuje raczej w stosunku do krótszego odcinku (który jest np. w Moto GP 4). A jak w internecie wpiszesz Circuit de la Sarthe to znajdziesz zdjęcia z odcinka trasy, który jest w GT4. Ewentualnie trasy te mają 2 nazwy. Swoją drogą to szkoda, że nie tej skróconej wersji w GT4.

Pogodze Was raz na zawsze:
Circuit de le Sarthe to nazwa toru lezacego nad rzeka Sarthe, natomiast Le Mans to nazwa wyscigu 24-godzinnego (a dokladniej sama miejscowosc nazwywa sie Le Mans)
SM1
Małe pytanko:
- czy palowska wersja obsługuje 480p i 1080i?
Yano
pogralem wczoraj troche i ogolnie nie jest najlepiej tongue.gif
pomijajac to ze jestem laikiem i co chwile si eprzwracałem tongue.gif na to nie nazekam bo pewnie trzeba si enauczyc ale dziwi mnie to ze wydaje sie tak jak by wogole gosc nie skrecał kierownicą a jedynie przechylaniem sie , przez to jak sie wolno jedzie to odrazu sie przewraca..

druga rzecz to wypadki, o ile przewrocenie wyglada jako tako to zdrerzenie ze sciana albo z przeciwnikiem wyglada jak w gran turismo czyli jak by odbijaly sie gumowe samochodizki..
lukaszek
scigacze raczej nei dysponuja dobrym skretem, zawracanie takim motorkiem na waskim podworku to katorga.

co do ruszania kierownica to przejedz sie rowerem w miare szybko i zobacz jak to wyglada smile.gif
Yano
moze i tak ;p

pogralem troche wiecej i nauczylem sie jezdzic i nawet da sie pograc, wciaga mimo ze ma kupe wad.. ;p

zaczynajac od dziwnych kolizji, poprzez malo motorow w wyscigu , brak mozliowsci kupienia tego co sie chce, itp itp

skoro juz musieli kopiowac gt4 to powinni skopiowac pozadnie czyli karieara taka jak tam - kupowanie motorow, odpicowanie itp;p wiecej wyscigow

akurat to ze sa trasy z gt wkurza mnie bardzo ale jak juz tak zrobili to powinni dac wszystki tongue.gif (brakuje mi tego dlugiego prostego toru do testów ,, zeby zobaczyc jak motorki wyciagaja 400km/h ;p

gdyby zrobili wszystko to co jest w gt4 i baaardzo poprawili wypadki (glownei chodiz mi o zderzenia z innymi motorami i ze scianami) to gierka mogla by byc bardzo fajna biggrin.gif

a narazie marzy mi sie burnout na motorach z mozliwoascia nawalania z buta/łańcucha/pałki itp biggrin.gif
Emet
Ja chciałbym zobaczyć następcę Road Rush'a (lub jego nową część). Ogólnie wolę samochody i nie przepadam za motocyklami, ale ww RR bym sobie zagrał. To była jedna z pierwszych gier na PSX'a w jakie grałem. Bodajże RR 3D ale nie pamiętam dokładnej nazwy.
Yano
ostatnio wyszla (wyjdzie?) jakas gra z morotami i walką na nich ale widzialem tylko filmiki i wygladal tragicznie (grafa mizerna, wszystko drętwe)
MeL
juz chyba jest wersja pal
chudy1986
Ja mam takie pytanie...czy w wersji PAL można wykonać coś takiego jak wheelie i stopie, jeżeli tak to jak??Bo ja jakoś nie potrafie a grając u kumpla w wersję NTSC robiłem bodajże wychylając lewą gałkę.Jeśli w PALu tego nie ma to ładna LIPA!!
PS.Prosiłbym o szybką odpowiedź.
lukaszek
zobacz czy w opcionz masz ustawione to "sprytniejsze" hamowanie (bodajze osobno na przod i przod +tyl lub odwrotnie)
Yano
ja nie zmienialem ustawien sterowania , mam chyba to najlatwiejsze ale mimo to da sie łato wrobic stójke,

tylko ze nie kazdym motorem sie da ;p

zeby stanac na tylnim kole to naciskasz gaz a lewą kałke ciągniesz do dołu (jesli jestes juz bardzo rozpedzony to sie nie da)

a zeby na przednim stanac to trza sie rozpędzic i zachamowac ostro trzymając lewą gałke do góry
lukaszek
o wlasnie przypomnialem sobie bzdure smile.gif

nie mozna podniesc na kolo sukki hayabusy :f
chudy1986
No hamowanie mam ustawione tak, że przedni jest pod R2, a obydwa pod kwadratem.Nie wiem może w opcjach muszę pogrzebać, bo może to zależy od tego, że mam włączone kary 10 sekundowe za wyjechanie za trasę bądź uderzenie w bande/przeciwnika i przez to nie można!
PS.A w licencjach można te triki wykonać?
Yano
hm chyba mozna wszedzie jesli masz odpowiedni motor
Grzehoo
QUOTE(chudy1986 @ 27 06 2006, 11:46) *

No hamowanie mam ustawione tak, że przedni jest pod R2, a obydwa pod kwadratem.Nie wiem może w opcjach muszę pogrzebać, bo może to zależy od tego, że mam włączone kary 10 sekundowe za wyjechanie za trasę bądź uderzenie w bande/przeciwnika i przez to nie można!
PS.A w licencjach można te triki wykonać?

Bingo.
adamcky
Siema . Gra w to ktoś jeszcze ??
Macie jakieś czasy porobione ?? Albo może znacie jakąś stronkę z rekordzikami, bo ja necie nic o tej dennej grze znaleźć nie mogę ...
Silver
Takie glupie pytanie... Co trzeba zrobic, aby bylo wiecej (wszystkie?) motocyklow na dwoch graczy?
Yano
coprawda to czysty strzał ale: podejzewam ze nic sie nie da zrobic tongue.gif
Grzehoo
To może i ja strzelę: trzeba te motory zdobyć w "karierze", a wtedy one odblokują się w trybie arcade. Przynajmniej tak było w grze, której TT jest kalką, czyli GT4 wink.gif.
Silver
Zdobyłem w ten sposob(kariera) np. Yamahe R1 wersja 'zwykla' nie na tor i niestety nie ma jej na dwoch graczy...
Mikes
hmm, może po prostu niektórych maszyn nie ma na 2P? PD bardzo lubi mieszać w tej kwestii
PiotrB
Tak, ale z tego co widziałem to w TT jest bardzo mało maszyn seryjnych w trybie dla 2 graczy. Wydaje mi się, że poprostu ograniczyli wybór motocykli w tym trybie. Tylko dlaczego? Chcieli szybciej wydać TT by móc wcześniej zająć się nowym GT.

Wszyscy wiemy, że ta gra jest bardzo podobna do GT4, ale w GT4 w trybie dla 2 graczy nie możemy wybrać raptem kilka samochodów z ponad 700 bryk.
Silver
Tak, ale z tego co widziałem to w TT jest bardzo mało maszyn seryjnych w trybie dla 2 graczy. Wydaje mi się, że poprostu ograniczyli wybór motocykli w tym trybie. Tylko dlaczego?

No wlasnie dobre pytanie blush.gif . Wedlug mnie opcja na dwoch ratuje ta gre , naprawde fajnie jest sobie pojedzic z kumplem we dwoch na nurburgring , ale poprzez to, ze jest niewielka ilosc bajkow i w wiekszosci same wersje na tor zaczyna juz mi sie to nudzic... unsure.gif
Pajda
Moze ktos sie skusi na mini mistrzostwa w TT?
rymek1987
Mini Mistrzostwa?W jakiej formie?Bo posiadam gierę i sobie czasem jeżdżę:)Rozwiń myśl.Może będą jakieś odzewy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.