ja dzisiaj wlasnie dorwalem te gierke i troche popykałem sobie. teraz własnie moj starszy siedzi i ja meczy. dziwne. pierwszy raz od chyba 3 lat usiadł przed kosnola. aż mu zdjecie zrobiłem

ale wracajc do
TT. pierwsze wrazenie. eh. mieszane. troche fajne troche nie.
załączyłem giere. R1 i na trase. i co? i qrde załamka. tym motorkom brakuje mocy. jak taka
R1 ma zrobić 100km/h w 3 sekundy? nie mówiąc juz o 200km/h w te 7,4 czy 7,6 sek. nie mierzyłem dokladnie ale rzucilem okiem na czas i mi to nie pasowalo. chyba ze zle patrzylem

zbesztajcie mnie:D
ale przyznac musze ze czuje sie prędkość w widoku za kierownicy. ale mocy już nie.
denerwuje mnie strasznie ze jest to
zwykla kopia GT4. jeszcze zrobiona na odwal. menusy skopiowane. dzwieki tez. masakra.
a teraz nawazniejsze.
fizyka. gdzie tu jest realizm? wjezdzam w zakret przy predkosci 50km/h i odkrecam do końca. i wyobraźcie sobie ze własnie na tylne koło pakuje sie
176 koni mocy. a ten motor jakby
kontrole trakcji miał włączoną ( moze to sie gdzies wyłącza ? bo nie umiem odczytac

) powinno mna wywinać i koniec. jakis drift uślizg qrde cokolwiek !!!!!wogóle czemu tu sie koło nie blokuje???? zwłaszcza tylne! a palenie gumy???? WTF!? Kwadrat to hamulec przedni, tak?a X to gaz? czyli wg mnie X+[] =
palenie gumy. a tu zonk....ja tak w swoim mam. tylko ze nie mam x i [] a manetka i dźwigienka. wielki zonk.
a oglądaliscie kiedys napewno wyscig motogp. koleś pocina 300 km/h i przychodzi mu hamować przed zakrętem. to mu tyłek do góry aż podnosi. ja sie rozpędziłem na nurburgringu do
390km/h i wcisnąłem hamulec. jakoś nieuświadczylem niczego podobnego. takich błędów jest masa.
gleby. w momencie kiedy nas rzuci na zakręcie ok. ale jak trzasnąlem czołówe z banda przy ponad 200km/h to motor mi stanął w miejscu i koniec.
koles nawet nie drgnął.
a co ze stawaniem na koło.... qrde. sune se SpeedFighterem - 900 albo 1000ccm /nie pamiętam/ i na gume to on nie pójdzie. próbowałem Yamaha 250 ( te default'owa z TT mode ) tymbardziej nie pójdzie na gume.
Ja miałem qrde XL 125ccm co miała 11KM i szła na koło !!! a dla odmiany jak pociskałem ZXR ale wyścigową to przy 260 dęba stanęła.
jeeebs.
The Real Riding Simulator??? Pewnie......
No i wreszcie TT mode.
Co to kur.....de jest??? Licencje.... ok. Ale gdzie możliwość kupna motoru?!? mam se wygrywać motory? CO TO ZA ŻART!
A
PHOTOMODE !?!?!? tu czuje sie maxymalnie zrobiony w ciu.......qrde no. Pełna kopia. nawet im sie nie chciało wrzucic miejscowek do robienia zdjec z gt4. nie moiwiac juz o
NOWYCH trasach. Bhuahuaha !
Jeszcze sprawa motocykli.
Modele - wszytsko ładnie. Ale liczba motorów to już nie poszaleli. GT4 mogło się chwialic trzy cyfrową liczba która mówiła nam o ilości samochodów. tu..... marnie to wygląda. a gdzie klasa pięćsetek?
GS? ER-5 ( a gdzie jest ER-6? ) CB? A gdzie sie podziały typowe Supermoto. A Nakedy? Tylko pare.
A ZR? Fazer? Gdzie KTM ? HORNET?!?!? Mógłybym wymieniać godzinami.
Skoro w GT4 jest tryb wyscigow rajdowych to czemu tu nie mozna sie na
crossach poscigac?
no i te
starty w locie. najwieksza pomyłka w dziejach. kto to wymyslil? jak ogladam jakies wyscigi wszyscy startuja normalnie. ale polyphony musi zrobic inaczej. i jeszcze az 3 przeciwników. ŁAŁ ! za dużo o 4 jak dla mnie !
Ja mam taka cicha nadzieje ( matka głupich hryhryhry

ze do wersji PAL to oni duza zmienia. bo narazie to zwykly
przecietniak. zwykła
zapchaj-dziura ( jak prologue ) z tą róznica że w tym wypadku nie mamy na co czekać. po prologue dostalismy gt4. a tu dostaniemy wielkie g.....nic. ja bede go meczyl tylko dlatego ze mozna sie scigac motocyklami. bo takiego racera mi brakowalo. chociaż grałem narazie nie dużo. moze mi sie szybko znudzi. nie wiem jak to bedzie.napaliłem sie jak głupi. a tu takie rozczarowanie.....
POLYPHONY !! ZAWIEDLIŚCIE MNIE !!!!!!! ( po GT4 też jestem troche zawiedzony bo z mocą tak jest tak samo cienko - mogli wziąć przykład z "Enthusia" - tam zwykła BMW co miała 160KM trzeba było walczyć na zakręcie żeby sie na drodze utrzymała )