Polyphony DIGITAL zaprezentowało podczas Tokyo Game Show nowy tytuł w swej wyścigowej stajni. Mowa o Tourist Trophy, grze wyścigowej, w której adrenalina będzie Nam buzować w żyłach w skutek szybkiej jazdy motorami.
Trzeba przyznać, że podtytuł "the real riding simulator" budzi nasze jednoznaczne skojarzenia... W zamyśle autorów, nowa gra ma być Gran Turismo w wersji motocyklowej. Zapewnić to ma licencja na markowe motory (Kawasaki, Honda, Suzuki), bogaty zbiór modeli z lat 80-tych (około 30% wszystkich dostępnych) oraz 90-tych (pozostałe 70%), a także możliwość ich tuningu. Grę zapowiedziano oczywiście na PlayStation 2, a jej japońską premierę ustalono na 31 grudnia 2005 roku.
NEWS Z GO.
Teaser jest na IGNie.
Trzeba się temu przyjrzeć bo połączenie geniuszu GT z jazdą na motocyklach dawałoby radę. Mam nadzieję, że model jazdy będzie świetny i nastawiony na symulację.
moje modlitwy zostale wysluchane
Dzwonek
24 09 2005, 08:54
QUOTE(Memory @ 24 09 2005, 07:37)
Trasy będą te same co w GT! I jak widze to wszystko będzie takie samo jak w "granacie". Nawet sposób wybierania motocykla pozostał bez zmian. Trzeba zacierać ręce i czekać na tą wspaniałą grę
Pewnie wezma duzo tras z GT4, zeby krocej robic gre. Ale na bank pojawi sie sporo nowych, specjalnie przygotowanych do wyscigow motorami.
Fajnie, ze jakas tak customizacja kierowcy bedzie.
WOW
To zapowiada nam sie wspaniały gra.
Po cichu liczyłem ze Polyphony zabierze sie za motorki i prosze
Wszystko zapowiada się wspaniale, ale model jazdy musi wypalić. Oby jak najwięcej tych motocykli wliczające te z MotoGP !
fajnie jakby byla mozliwosc zrobienia sobie streetfightera
edit
i ratbike`a ofkorz
Fajnie to bedzie jak nie przesniosa menusow, fizyki, opcji itp prosto z GT4...
tylko engine niech zostanie
Jakieś informacje kiedy przybliżona premiera gry w Juropie

Kurde , pojeździć sobie Suzuki Hayabusą czy Triumphem Speed Triple , to jest coś

- Nie mogę się doczekać
GTmaster
25 09 2005, 01:56
Co bedzie, jesli ujrzymy model kolizji z GT4? Dzwon motorkiem w bandę i jedziemy dalej? Oby nie
MaYor_86
22 10 2005, 14:14
Gra zapowiada się niezmiernie ciakawie i czekam na nią z niecierpliwością. Aczkolwiek chciałbym aby podtrzymując idee GT oferowała nam również maszyny z krajów odległych od Japonii, takich jak np. Niemcy itp. Bo o ile na to że Skośnoocy z Polyphony kiedykolwiek słyszeli o legendarnym Junaku, czy SHL nie ma co liczyć, o tyle dużym nietaktem z ich strony byłoby nie umieszczenie w grze tego pokroju, motocykli takich jak niemieckie MZ-ki, czy czeskie Jawy., które nie oszukujmy się w latach 70-90 brakiem popularności w Europie nie grzeszyły.
Mam nadzieję, że nie zajdzie taka sytuacja że do wyboru pozostaną nam np: Yamacha, Honda, Suzuki, Kawasaki, a jedynym Europejskim akcentem, dodanym na otarcie łez zostaną Ducati, Aprilla czy KTM

Ja chcę w tej grze maszyny realne, tak jak w GT, maszyny których lwią część widuję na codzień na ulicach.
W czym tkwi urok serji GT? W tym że oprucz Chewroleta Corwette, Nissana Skylina, Mercedesa SLR McLaren, można również pośmigać furami takimi jak: Renaul Clio, Megane; Opel Corsa, Vectra; Golf GTI; Nissan Micra i masą innych "normalnych" pojazdów.
Co z tego że pościgam się jakimś kosmicznie mocnym, bajońsko drogim motorem, bo w grze nie ma akurat słabszego? Ja chcę aby do tej gry przeszły główne założenia GT. Chcę pośmigac zarówno starym europejskim klasykiem jak i Nowoczesnym japońskim zabójcą, inaczej to nie ma sensu.
MaYor_86
22 10 2005, 21:01
Miłyma akcentem było by również dodanie z jednego eventsa z wyścigami 50-tek, skuterów itp.
QUOTE(MaYor_86 @ 22 10 2005, 20:01)

Miłyma akcentem było by również dodanie z jednego eventsa z wyścigami 50-tek, skuterów itp.

Gdzieś czytałem, że będą i skutery.
wiadomo cos nowego o tej grze? kiedy premierA? napalilem sie jak szalony
zostala przesunieta na 2 kwartal przyszlego roku -_-
fajnie jak by w bonusie były te podwójne motory(kierowca+ pasażer z boku) z II wojny światowej(nie wiem jak on się nazywały)
motocykle z koszem? mialem przyjemnosci smigac URALEM- szybkie to to nie bylo ale przes krzaki,las, pola smigalo bez problemu. no i ta radziecka technologia...
eh to straszna bieda myslalem ze szybciej w to zagram :-(
zawsze mozesz grac w japan ntsc, szybciej wyjdzie
Polyphony jak to Polyphony przekłada premierę

. Ale wynagrodzi nam to zapewne finalny produkt. Ja tam nienawidzę "krzaczków" w wersji Jap.
ja tez poczekam

niebede przechodzil przez menu po omacku

znacie moze jakas alternatywe procz moto gp

? Chodzi mi o jazde bardziej zwyklymi ulicznymi motorami lub ez scigaczami ale nie takimi typowo wyscigowymi...
w tej ghrze jest brzydla grafika

kola to tak naprawde 12katy.
Wie ktos cos o grywalnosci? bo jak jest dobra to lykam
QUOTE(surdak @ 14 11 2005, 09:05)

w tej ghrze jest brzydla grafika
No tak jasne, zwłaszcza ze gra smiga na podrasowanym silniku graficznym GT4.
lol
sentinel
14 11 2005, 11:18
surdak przecież o riding spirits pisał... a tytuł, w którym można cywilnymi motocyklami pośmigać? hmm, trzeci driver + gta vc i sa? :-)
Krychuone
14 11 2005, 19:05
ta gra, hmm wszystko pieknie ale zobaczymy jak model jazdy bedzie sie sprawowal ; i jezeli nadal nie bedzie szlo realnie palic gum (tumany dymu+guma na asfalcie) jak to w serii GT bylo to troche bedzie ch**owo
Zobaczymy motocykle:
Kawasaki: D-Tracker (2005), GPZ900R (1984), Ninja ZX-10R (2005), Ninja ZX-12R (2000), Ninja ZX-6R (2000), Z1000 (2005), ZRX1200R (2005), Zephyr 1100 Racing Modify
Suzuki: DR-Z400SM (2004), GSX 1300R (2005), GSX 1400 (2004), GSX1100S Final Edition (2000), GSX-R 1000 (2005), GSX-R 600 (2005), GSX-R 750 (2005), Sky Wave 250 SS (2005), Sky Wave 250 Type S (2005), Sky Wave 650 (2004)
Honda: CB1300 Super Fire (2005), CB400SS (2005), CB750F (2005), CB750F (1979), CB750FB (1981), CB750F Fire Blade (2002), FTR (2005), NS250R (1984), NSR250R SE (1993), VFR (2005), VT250F (1982), XR250 ???^?[?h (2005)
Yamaha: MT-01 (2005), RZ250 (1980), SR400 (2005), TDM900 (2005), TMAX (2005), TW225E (2005), TZR250 (1985), TZR250SPR (1995), XJR1300 (2005), YZF-R1 (2005), YZF-R6 (2005), Grand Majesty 250 (2005)
BMW Motorrad: K1200R (2005), K1200S (2005), R1200ST (2005)
MV Agusta: F4-1000s (2005), Brutale 910 (2005)
Aprilia: RSV1000R (2005), RSV1000R R Factory (2005)
Ducati: 999R (2005)
Triumph: Speed Triple (2005), Sprint ST (2005)
Buell: Fire Bolt XB12R (2005)
I trasy:
Beginners Course
Tokyo R246
Apricot Hill Raceway
Citta di Aria
Autumn Ring
Costa di Amalfi
Deep Forst Raceway
Fuji Speedway '90
Grand Valley Speedway
Grand Valley East Section
High Speed Ring
Hong Kong
Infineon Raceway
Motor Sports Land II
Laguna Seca Raceway
Midfield Raceway
Autumn Ring Mini
Cote d' Azur
Twin Ring Motegi Road Course
Twin Ring Motegi West Short Course
Twin Ring Motegi East Short Course
Fuji Speedway 2005
New York City Course
Nurburgring North Course
Special Stage Rout 5
Clubman Stage Route 5
Circuit de la Sarthe 1
Seattle Circuit
Seoul City Course
Suzuka Circuit
Suzuka Circuit East Course
Suzuka Circuit West Course
Test Course
Trial Mountain Circuit
Tsukuba Circuit
El Capitan
post przeniesiony z innego tematu. [sentinel]Zakładam ten temat bo jako zapalony motocyklista, z utesknieniem czekam na dzieło POLYPHONY DIGITAL. Poniżej podaje link to oficjalnej strony gdzie można obejrzeć trailer i kilka fotek.
Aaaaa mam nadzieje ze tego nie spieprzą i gra będzie (pipi)ista

, bo szczerze nie było narazie na PS2 gry godnej uwagi która by poruszała temat z motorami, no poza serią MOTO GP od namco ale tylko 2 częśc stała na poziomie bo 1 i 3 były kiepskie.
Zapraszam do obczajenia oficjalnej strony i co myślicie o nowym dziecku polyphony....
http://www.touristtrophy-thegame.com/A także polecam przegrzebać www.ign.com jestem ponad 100 fotek i 2 filmiki prezentujące grę w akcji....
z trasami to sie za duzo nie napracowali
Krychuone
14 11 2005, 21:27
nienapracowali hehe, no ale ta ilosc! <brawo> w jakiejs innej grze z motorami chyba tylu nie ma
Na tej liście nie ma trasy, której nie było w GT4. Ale widok FPP jak i grafika dobrze wróżą tej produkcji. Polyphony powinno wynagrodzić nam brak trybu online w GT4 umieszczając ten tryb w Tourist Trophy.
Tourist Trophy
QUOTE("GameOnly")
Kadry z wyścigów firmy Polyphony można podzielić na kilka rodzajów. Skriny od producenta, zdjęcia robione w trybie "foto", kadry z replayów oraz "gry właściwej". Rodzaje te różnią się jakością i procentem udziału programów graficznych przy ich tworzeniu (właściwie: "poprawiaczy jakości"). Dzisiaj możecie podziwiać te z najwyższej półki. Przy okazji warto wspomnieć o niezwykłym wydarzeniu. Polyphony, znana z żelaznych terminów premier których nie zdołałby poruszyć nawet koniec świata, przełożyła japoński start Tourist Trophy, z okolic grudnia bieżącego roku na "zimę" (i pewnie liczą na nadejście epoki lodowcowej). My, europejczycy, nie mamy na szczęście powodów do zmartwień - u nas tytuł oficjalnie nie został jeszcze w ogóle zapowiedziany.
A oto link do skrinow:
http://www.gameonly.pl/przegladarka.php?file=1&id=7610
Ja tylko mam nadzieję, że ludki będą spadać z motocyklów (chyba Sony nie pozostanie przy polityce niezniszczalnych maszyn, a ludki będą przykleją do siedzenia

) i chłopaki z Polyphony rozwiążą ten problem jakoś bo zazwyczaj upadek z motocykla w wersji wirtualnej wygląda śmiesznie. Przydałby się patent jak w tej gierce FlatOut (to chyba tam ten gostek wypadał z samochodu jak z katapulty?). Po przywaleniu w bande lecisz w las albo gdzieś, a nie zostajesz pod bandą.
2 japonskie trailery na
http://gametrailers.com/gamepage.php?id=2160 , Premiera juz 2.2 w japonii, w okolicach 5 sekundy krotszego filmu widac chlopka spadajacego z motoru co dobrze wrozy ;]
lukaszek
2 02 2006, 18:52
pojawil sie jap
Wiec czekamy na PAL-owska wersje. Wie ktos kiedy premiera w europie?
QUOTE(Terrago @ 2 02 2006, 19:43)

Wiec czekamy na PAL-owska wersje. Wie ktos kiedy premiera w europie?
Gdzieś na wakacje znając Polyphony.
Apropos okladki do tej gry, trudno sie polapac co jest co...
A samo intro kojarzy mi sie z intrem GT3, zwlaszcza poczatek.
sentinel
4 02 2006, 13:49
QUOTE(Terrago @ 3 02 2006, 19:43)

Apropos okladki do tej gry, trudno sie polapac co jest co...
A samo intro kojarzy mi sie z intrem GT3, zwlaszcza poczatek.
intro stylem faktycznie zbliżone do tego z gt4, choć zdecydowanie z niższej półki (śpieszyło się chłopakom z polyphony, oj śpieszyło...).
a sama gra jest... zabawna, w pewnym sensie. męczę już od kilku dni, więc jeśli macie jakieś pytania, to *być może* na wybrane odpowiem. ;-)
jaszczoor
4 02 2006, 14:10
Jak wyglądają wypadki? Można wogóle spaść z motoru?
sentinel
4 02 2006, 14:24
wyglądają różnie - czasem niestety nazbyt komicznie (fizyka momentami jakby nie z tej ziemi), ale to i tak spory krok w stosunku do gt. chyba. :-) zazwyczaj po prostu motocykl leci w jedną, a kierowca w druga stronę (widać w trakcie kolizji działają na nich różne siły ;-)). zdarzało mi się też, iż zbytnio zbliżając się do ściany zakrętu (np. seria zakrętów za długą prostą w trial mountain) motocyklista zahaczał o nią ramieniem/barkiem i motocykl jechał dalej już bez niego. oczywiście do czasu. :-)
lukaszek
4 02 2006, 19:09
nie ma sladow opon na asfalcie ofkorz?
co z tunningiem?
mozna przelaczyc krzaki na angielski?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.