Pochwalę się nowym rekordem ^^'
7:14, 17720pk, 3x Perfect
radzimisz
13 06 2006, 12:40
to i ja sie pochwale...od wczoraj 7:12...wszystko oczywiscie na perfekt..jestem pewein ze mozna zejsc ponizej 7 minut...pozdrawiam...
A powiedcie mi czy żeby grać w locoroco to trzeba mieć firmware 2.71 czy wstarczy 2.60 bo mam takie??
buri11 trzeba mieć przynajmniej 2.7
Ludzie ja nie wiem jak wy robicie te 7 sekund. Ja mam 10.31, wiem, że można lepiej ale o 3 minuty o.O? Pokażcie jakieś foty tych wynikjów

Komórka w łapę i cykać.
freak.4
13 06 2006, 14:20
O w mordę, odpaliłem damo i musze przyznać że właśnie takich tytułów oczekuję od PSP. Lekkich, z ciekawymi pomysłami i zgrabnym połączeniem audio-video. Zastanawiam się nad pre-orderem.
agrestrybnik
13 06 2006, 17:42
juz jest demo loco roco dzialajace z device hokiem 0.41, sciaglem ,sprawdzilem, dziala !, jak ktos chce to podam linka na rapid share, oczywiscie dla psp 1.5 soft !, mi ta gra do gustu nie przypadla
Sorry stary, no offence ale to jest niemozliwe...

skad masz to info ? gdyby to byla prawda to byloby o tym glosno chociazby na pspupdates...
Demo LOCOROCO da sie uruchomic na PSP z fw 1.50:]
Niestety ale kolejne zabezpieczenia legly w ostatnich dniach:P
Ci, którzy zrobili update do 2.7 chyba się zastrzelą ;]
agrestrybnik
14 06 2006, 16:28
http://rapidshare.de/files/22928700/LocoRo...mo_JAP.rar.html to jest link do sciagniecia dema loco roco kture idzie na sofcie 1.5 , za pomoca device hook 0.41, nawet szyfrowanie sony nie pomoglo , soft 1.5 gora !!!!!!!!!!!
VascoDa
14 06 2006, 17:47
dzieki za link

Ci ktorzy zrobili update do 2.7 moga spokojnie kupic LocoRoco za chwile w sklepie i cieszyc sie. My wlasnie mamy gorzej

Jak da sie zrobic dump z kupionego LOCO, to kupie od reki i wszystkim polecam zrobic to samo. Tworcom nalezy sie oddanie holdu.. w wysokosci 20$ conajmniej
STRETCH
15 06 2006, 00:22
mam pytanie. czy to jest pelna wersja czy tylko demo? ja gralem w demo ktore wymagalo softu 2.6 ale bylo starsze niz to z 2.7
To jest demko, i to nie to co wyszło kiedyś równo z 2.7. Inne.
agrestrybnik
15 06 2006, 13:04
te demo na soft 1.5 jest hyba bardziej rozbudowane niz te na soft 2.70, iso zajmuje ponad 20 mega !!
VascoDa
15 06 2006, 21:31
szumanshow
17 06 2006, 12:53
jestem troche nie na czasie:/ powie mi ktoś jak wrzucić to demko na konsolke??z góry dziex:)
agrestrybnik
17 06 2006, 15:55
odpalasz to tak samo jak inne iso za pomoca device hook 0.41 !, iso wrzucasz do folderu game
Loco wychodzi 28 czerwca 2006 a nie 13 lipca 2006 jak pisano powyżej
QUOTE(ShtaS @ 28 04 2006, 16:10)

wczoraj zrobiłem upa na 2.7 (z 2.5) i ... ta gra mną zawładnęła.
Widzisz Shtasiu, a mna zawladnela na FW 1.50
Jest jeszcze jedno demo Loco Roco, Sony Poland wysyłała je na UMD jak się do nich maila wysłało z hasłem (tytuł gry), zapewne niedługo jakaś płytka pojawi się na aukcjach, więc wypatrujcie

. Nawet niezły level, bardziej zakręcony od poprzedniego dema.
Arkady może jakieś większe info? Bo temacik bardzo interesujący.
heh juz nawet pelna wersja jest na devhook'a
jakoś mało reklamowana była ta akcja z sony poland
23kowal
23 06 2006, 09:52
mam konsole z usa a co za tym idzie na mogę się zarejestrować na yourpsp.com i ściągnąć tego demka locoroco. soft 2.71 ściągnąłem już ze strony us.playstation.com ale tam demka nie dają. dajcie jakiś cynk skąd można by to demko wykmilić albo może by mi kto je na mail'a wysłał.
OFFTOPIC:jak by tak ktoś mi powiedział dlaczego posiadace softu 1.50 tak się podniecają to byłbym wdzięczny. miałem go do niedawna ale kupiłem nowe gry (lumines, gta, daxter) i trzeba było upgrade'ować. homebrew się nie interesowałem za bardzo, więc na nic mi się ten soft zdawał. ale jak ktoś ma fajną stronkę o tym to z chęcią poczytam.
demka poszukaj na psp.qj.net, jak nie znajdziesz to daj majla a ci wyślę

a podnieta jest dlatego, że 1.50 pozwala na wszsytko włąsnie homebrew, graqnie na piratach. Wiadomo co kto lubi

na temat samej gry, planowałem kupić lumines, ale dużo wskazuje, że wakacje spędze pod znakiem LocoRoco

gra mną zawładnęła
Butcher
23 06 2006, 10:38
Mistrzostwo Świata po prostu - już sama strona wyboru języka powala

Jak ktoś chce zasmakować magii Loco Roco, a nie ma PSP, to zapraszam...
Poza tym demo do ssania, tapety PC/PSP własnej roboty, ikony, wygaszacze, itp.
EDIT:
Level-menu po którym poruszamy się Loco zawiera ukryte obszary, a w LocoFun jest mini-gra.
VascoDa
23 06 2006, 13:05
Rzeczywiscie u nas bedzie wczesniej niz w japonii [13 lipca]

w USA za to najpozniej.
Czy tylko mi nie dzialaja strzalki na klawiaturze na stronie locoroco?
Gra jest super wypaśna pograłem troche i jest to tytuł nietuzinkowy tak jak katamari.
STRETCH
23 06 2006, 23:49
mam juz pelna wersje. pierwsze co mnie zdziwilo to to ze na plycie jest fw 2.60. ekran tytulowy jest tak taki jak taki jak w demie. pozniej plansza wprowadzajaca. po jej przejsciu mamy menu gry. w grze sa 2mini gry do odblokowania. pozniej mozna budowac wlasna plansze. muimui daje jakies szopki z ktorych pozniej budujemy dom. po przejsciu planszy mozemy zmierzyc sie z time trial (narazie w kilku planszach mam). mozna robic foto (select). po kilku planszach spotykasz fioletowa kolezanke a pozniej zielonego
VascoDa
25 06 2006, 21:28
To bardzo fajny radosnie-chaotyczny post

Cieszy mnie, ze kolorowa kulka przebija FPSy. Naprawde mnie to cieszy...
Butcher
26 06 2006, 08:44
QUOTE(VascoDa @ 23 06 2006, 14:05)

Czy tylko mi nie dzialaja strzalki na klawiaturze na stronie locoroco?
Kliknij gdzieś na stronie, żeby uzyskać jej "aktywność", jakiś inny soft wyskoczył Ci "na wierzch"...
BTW:
To nie byle jaka "kolorowa kulka" - to Loco Roco. Na takie gry czeka się długie miesiące (jeśli nie lata) grając w międzyczasie w sequele, kotlety i porty. IMO to jedna z nielicznych naprawdę oryginalnych pozycji na PSP po Lumines czy Exit... (niestety, Katamari na PSP też powstało dopiero na fali popularności edycji PS2).
VascoDa
26 06 2006, 11:42
Dzeki butch. Juz gram w pelna gre.
Nintendo od lat wie jakie gry dobrze siedzą na pocketach.
Troche irytowało mnie na początku, że sony nie chce skorzystać z tej wiedzy i wpycha głównie tytuły z PS2, nie próbując stworzyć czegoś orginalnego co pasuje do małego formatu.
Widzę jednak, że jeszcze dużo przed nami
STRETCH
29 06 2006, 12:27
przedwczoraj przeszedlem locoroco. jest 40 plansz:( zajelo mi to ok 14h. w tym czasie tez budowalem dom:) i gralem w inne nimigierki. no coz krotkie ale ciekawe
Mam jedno pytanie, czy w innych planszach muzyka jest tego typu jak w demku?
I czy kawałków jest duzo.
Wejdz na strone www.interia.pl - (reklama)
"Loco Roco - juz na PSP"
QUOTE(Memory @ 29 06 2006, 20:53)

Wejdz na strone www.interia.pl - (reklama)
"Loco Roco - juz na PSP"
zamurowało mnie
Mastah27
30 06 2006, 10:23
Na wp.pl też była reklama Loco Roco, więc jak widać na reklamę tej gry Sony Polska wydało "troszkę" keszu.
Co do Loco Roco to muszę się przyznać, że zakochałem się w tej grze

. Muszę ją mieć, muszę

.
STRETCH
30 06 2006, 16:05
muza jest zblizona do tej z dema. kazdy nowy kumpel spiewa swoja piosenke. ale muzyka po dluzszym czasie nudzi. plansze wcale nie sa takie proste jak tam ktos pisal w pe. nie jest latwo znalezc wszystkie kulki i kwiatki
LocoMaroco rządzi.
Sam gameplay jest malo istotny. Liczy się głównie frajda z bycia w tym świecie.
Jak po "groźnym" levelu wpadłem do świata miłosnej piosenki i zacząłem grać kulka dziewczynką, to mnie rozłożyło
Muza transowa. Czasem męczy a potem nie opuszcza głowy przez 2 dni.
Nie doszedłem zbyt daleko, ale nie widzę żadnej opcji multiplayerowej. Troche tego brak. Mam nadzieję, że pojawi sie wiecej minigierek.
Mercury poległ przez brak miejsca na swobodna zabawe glutem.
Loco nie polegnie, ale miło by było
Nie gralem wczesniej w zadne demko, ale cos mnie podkusilo, zeby gierke sprawdzic i... gram sobie w Loco Roco od wczoraj i jestem doslownie OCZAROWANY ta gra!
Czegos takiego zdecydowanie brakowalo mi od dawna na PSP. Ukazuja sie na kieszonsolke Sony glownie 'dorosle' tytuly, jak np. Burnout, GTA, Syphon Filter, a Loco Roco daje niesamowity powiew swiezosci. Niby sama idea gry skomplikowana nie jest, ale kogo to obchodzi, skoro wciaga? I to jak wciaga... Ja sie zawiesilem jak przy zadnej innej grze na PSP. Wszystko mi w niej odpowiada:
- piekna flashowo-komiksowa grafika.
- wkrecajaca strasznie muzyczka, ktora powalila z nog wszystkich domownikow, chociaz po jakims czasie moze sie znudzic, ale do tego jeszcxe dluga droga.
- idea gry i jej wspanialy klimacik.
- roznorodnosc leveli, sekrety
- to, ze sama w sobie trudna nie jest, ale wymasterowanie wszystkich poziomow, to bedzie powazne wyzwanie.
Jedyne, co mnie wkurza, to slabe minigierki, ale jak sie ma taki swietny gameplay jak jest w Loco Roco, to kto by chcial grac w mini-gierki?
Zdecydowanie polecam.
edit: memory - na rynku u ruskich
Gdzie kupiles LocoRoco?
Dokladnie, ja w demo gralem chyba z 15 razy, 2 dni temu z ultimy dostalem full wersje i gra jest poprostu swietna

W swojej kolekcji jak narazie mialem PES5, GTA:LCS i Burnouta i moge z pewnoscia powiedziec ze Loco Roco to najlepsza gra w jaka do tej pory na psp gralem.
23kowal
12 07 2006, 11:31
ściągnąłem demko z netu ale konsola mi go nie wykrywa;((((( help!
Dragoov
12 07 2006, 20:58
QUOTE(23kowal @ 12 07 2006, 12:31)

ściągnąłem demko z netu ale konsola mi go nie wykrywa;((((( help!
Jeśli nie masz softu 2.70 (czy jakos tak) to o odpalaniu gier możesz zapomnieć
freak.4
14 07 2006, 20:55
dokładniej 2.71
Reklama LocoRoco była w JOYu. Mało, był cały artykuł o PSP napisany przez SONY w formie rewklamy. Wyrwałem go więc jak zeskanuje to dam.
Sprzedaż gier w Japonii, 10-16 lipca 2006:
1. Jikkyou Powerful Pro Baseball - PS2 - 151.906 [151.906]
2. New Super Mario Bros. – NDS - 119.190 [2.256.870]
3. Persona 3 - PS2 - 116.682 [116.682]
4. Ape Escape Million Monkeys - PS2 - 57.255 [57.255]
5. More DS Brain Training - NDS – 52.024 [2.752.211]
6. Project Hacker - NDS - 37.165 [37.165]
7. LocoRoco - PSP - 31.848 [31.848]
8. DS Brain Training – NDS – 31.549 [2.539.922]
9. Naruto RPG 3 - NDS - 26.518 [26.518]
10. Animal Crossing : Wild World – NDS - 25.746 [2.937.042]
Tylko niecale 32tysiace egzemplarzy Loco Roco w Japonii w pierwszym tygodniu sprzedarzy? To wydaje sie az nierealne, malo brakło a Loco by przegralo z Brain Training, ktore na rynku juz jest dosyc dlugo i jest raczej programem niz gra.
Wydawałoby się - typowo japońska gra, stworzona wprost idealnie dla nich, a tu takie coś... Teoretycznie 7 miejsce gry na PSP to sukces (wcześniej bywało jeszcze gorzej), ale 32 tysiące? Zrozum tych Japończyków... Sony jest pewnie załamane tą sytuacją (LocoRoco było bardzo mocno reklamowane).
Sukces? Jaki sukces? Sukcesem mogloby byc 100 tysiecy, a nie 31...
Mimo, ze mam DS'a i cenie sobie ta platforme, to nijak nie moge zrozumiec jak More DS Brain Training moze sie sprzedawac lepiej niz Loco Roco...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.