Na dniach wyjdzie gra o wdzięcznej nazwie Sniper Elite, na dostępnych filmikach i screenach gra robi wrażenie głównie swoim klimatem, siedzisz wygodnie pod cegłami, zawalonymi murami i czekasz ze swoją snajperką na szkopa który chcąc nie chcąc robi błąd i staje się łatwym celem.
Piszcie swoje opinie bo gierka zapowiada się na całkiem dobrą zabawę w chowanego

czekam z niecierpliwością na pełną wersję...
2razyjot
22 09 2005, 12:52
Koszenia szkopiaszkow nigdy dosyc. Jesli bedzie miala dobry klimat i akcje bedzie mozna dobre odstawiac (vide film "Wrog u bram") to moze byc to, na co czekam od dawna.
mnie tam ciekawi jak będzie wyglądało multi na 8 typa

grę wiem że kupię, filmiki mi smaka już dawno temu narobiły
SE to must have dla każdego miłośnika cierpliwego wyczekiwania w ukryciu na wydrążenie dziury w golowie przeciwnika. Jestem jednym z tych zapaleńców

. Nie mogę się doczekać kiedy zaaplikuję pierwszego (mam nadzieję trudnego do zrobienia) head shot'a

.
Sama zabawa właśnie snajperką będzie tutaj odgrywać znaczącą zabawę. Ja już wyczekuję na ta gierkę, mając nadzieję, że poziom trudności będzie cholernie wysoki a gra będzie zajmować moje myśli tak długo jak to było podczas szpilania w Ghost Recon 2
huh, czujecie klimat? znajdujesz swoje odpowiednie miejsce, leje deszcze, extremalne warunki no i poukrywani "dojcze". Ja już to czuję, ta gra musi się udać...
..::XMANiAK::..
23 09 2005, 15:46
dobrze ze w grze jest jakas fizyka, jesli pocisk by lecial w lini prostej to gra byla by za prosta, chetnie sie wczuje w role snajpera
Tak, zwłaszcza pod tym względem gra będzie bardzo miodna. Siła wiatru, kąt nachylenia, warunki pogodowe?, wszystko może mieć stosowny, ujemny wpływ na headshoty

co tylko daje mi przedsmak prawdziwej czajanki ze snajperką u boku. A gra na dniach...uff, ja to już chcę mieć
jak kogoś to interesi to gameplay.co.uk ma ten tytuł w cenie 19,99 funciaka (około 115 pln)
ja swój egz. już zamówiłem
Giera Jush jest (na iXa) of kors testowanie zaczne wieczorkiem !!!! mam nadzieje ze gra jest naprawde dobra !!!
2razyjot
4 10 2005, 06:33
Wyczytalem jakoby w greze byl 2 players co-op, zapowiada sie smakowicie. 'Conflict Desert Storm 2' z kolesiem przeslismy jak zli, a podzielony ekran nie przeszkadza jak sie czlowiek wkreci ...

Zapowiada sie dobra strzelanka taktyczna (czajenie sie posrod zgliszcz budynkow itp.) + skradanka ... Kekekekeke, takich gier nigdy dosyc + klimat 1943 roku.

Gra Jest Mega Kozakiem

]]]]]]]]]]]]
2razyjot
4 10 2005, 08:17
QUOTE(Soul @ 4 10 2005, 07:44)
Gra Jest Mega Kozakiem

]]]]]]]]]]]]
Szczegoly, szczegoly, szcze-go-ly! Piiiiiisz ...
Huh mam już ogromą ochotę zagrać w ten tytuł, sobota jest optymalnym dniem w którym dorwę gierkę, oby tylko funduszy nie brakło.
Klimat wylewa się z ekranu monitora, ślinię się jak niemowle wpatrując się w te screeny
skasowałem kilka zbędnych postów
za następne spamy polecą warningi
Co tu dużo mówić, kozacka gra, wczoraj z kumplem zagraliśmy od niechcenia w multiplayer na 2 tv i co mogę powiedzieć, nawet PES5 odszedł na półkę

takiego klimatu czajenia się już dawno nie było, nawet w SC:CT, zaszliśmy do trzeciego levelu i mamy pauzę, uczelnia poszła na wagary, toż to skandal, już dawno tak świetnie się nie bawiłem przy II Wojnie Światowej. Maksymalny pozytyw jaki mogę w tej chwili wystawić...
polecam...
2razyjot
11 10 2005, 08:38
QUOTE(KoBik @ 11 10 2005, 08:33)
Co tu dużo mówić, kozacka gra, wczoraj z kumplem zagraliśmy od niechcenia w multiplayer na 2 tv i co mogę powiedzieć, nawet PES5 odszedł na półkę

takiego klimatu czajenia się już dawno nie było, nawet w SC:CT, zaszliśmy do trzeciego levelu i mamy pauzę, uczelnia poszła na wagary, toż to skandal, już dawno tak świetnie się nie bawiłem przy II Wojnie Światowej. Maksymalny pozytyw jaki mogę w tej chwili wystawić...
polecam...
A mozna robic co-opa na 1 boxiku, czy koniecznie tylko za pomoca linka?

Ojjjjj, cos czuje, ze zapowiada sie srrrrrrogi weekend ...
Można grać na jednym, spokojnie, właściwie można przejść cały główny tryb we dwóch i jak dla mnie to jest genialna zaleta tej gry, jak cholera!!!
2razyjot
11 10 2005, 13:02
QUOTE(KoBik @ 11 10 2005, 08:51)
Można grać na jednym, spokojnie, właściwie można przejść cały główny tryb we dwóch i jak dla mnie to jest genialna zaleta tej gry, jak cholera!!!

Szykuje sie rzezzzzzzz niczym w 'Conflict: Desert Storm 2', oj, trzeba bedzie na ten weekend kupic beczke piwa i tankowac bak do pelna ...
wczoraj przesyłka przybyła, 2 misje rozpykane
a teraz czas na ctrl+c ctrl+v z innego forum
Sniper Elite, coż za zacny kawał softu, symulacja snipera? alez oczywiście, po raz pierwszy ktoś podszedł do tego tematu tak ciekawie
zbliża się koniec wojny, walki w Berlinie, samotny ejdżent OSS z przebraniu niemca śmiga i kasuje co chwila niczego nie świadomych rusków - hehehe tak, to oni są na tą chwilę moimi wrogami, niemiaszki myślą że ja swój chłop jestem - a osłona w postaci Tygryska to fajna sprawa
dopiero 2 misje zrobiłem ale wrażenia do kwadratu
bardzo przyjemnie skonstruowana miasto, AI jak na razie jest jedynym z ciekawszych obok SCCT, gnoje potrafią naprawdę krwi napsuć
fajny motyw - jak z szeregowca ryana - ranimy jednego i czekamy na łosi co będę chcieli mu pomóc i tylko BANG BANG headshot - pół twarzy wyrwane
tak (pipi) wyrwane, tam gdzie włazi kula robi się dziura, dość rzec że jak trafiłem jednego kamrada pomiędzy górną szczękę a nosek to mu i to i to urwalo i ciało padło zdeka niekompletne
udało mi się też 3 typa ubić celnym strzałem w lewy oczodół - teraz bym (pipi)ał cytat z Wilq'a ale zapomniałem jak to szło heheheh
aaaaha jeszcze jedno, pojazdy, jak trafisz w korek wlewu to (pipi)UT!!!!!!!! ni ma pojazda
Butcher
14 10 2005, 14:34
Zachwyty jak najbardziej na miejscu, tylko jak na tytul, w ktorym wiele zalezy od umiejetnego czajenia sie i szybkiej zmiany miejsca, wkurza troche problematyczna kontrola postaci. Blokowanie sie w ciasnych przejsciach, "haczenie o framugi", problemy z przejsciem niskiej przeszkody "na kucaka", wyjscie z dolka na chodnik, itp.
Ale fakt, ze klimat daje rade - czlowiek nie wie czego, skad i kiedy oczekiwac, co sprowadza sie do obserwowania ruin i dachow przez lornetke z czestotliwoscia co 5 uderzen serca ;D
Co z kolei nie zmienia faktu, ze mniejsze i wieksze bledy oraz "glupie smierci" skutecznie przedluzaja czas gry - pierwszy level zajal mi 2 godziny.
Ot - w singlu taka troche nierowna, ale w sumie niezla gra...
2h? co ty tam robiłeś?
co do detekcji kolizji, fakt, czasem potrafi zadziwić ale nie jest aż tak tragicznie
w przejściach się nie blokowałem jakoś, wyjście z dołka na chodnik? co z tym jest nie tak?
co do niskich przesmyków to fakt, czasem blokujesz się nie wiadomo o co i trza się czołgać
tyle że to nie są nagminne przypadki, zdarzają się, nic więcej
a co do kontroli postaci, jednego mi brak, przykładania lufy do ramienia czyli taki powiedzmy pół-zoom
Butcher
14 10 2005, 15:55
Licze tez, ze kolejne snajperki beda mialy jakis konkretny zoom, bo pierwsza to żenada...
a co? manuala nie masz?

żenadą bym jej nie nazwał, raczej bazowym modelem
jak na razie to udało mi się ubić typa z 104 metrów
(śliczny headshot)
Butcher
14 10 2005, 16:32
"Liczę" w sensie "wiem, ale nie mogę się doczekać"

Mój longest kill 132m. - przy użyciu "żenady" właśnie
Diabeu a grałes przez LIVE??
jeszcze nie, zresztą sam jakieś dziwne problemy z logowanie do Live! (korespondencja z Rebellion active)
Butch, żenadę wymienisz na milusie cacko na początku 3 aktu w 2 misji, Assasinate Bormann, zoom x4 i takie tam, z tego to się dopiero wycina NKWD
rónie dobrze można rzucić wiązke TNT i w odpowiednim memencie strzelić w nią, wsio fruwa
albo tripwire założyć co by jakiś buc zachodzący od tyłu się zdziwił (i odleciał)
do tego time bombs, ustawiasz czas, zakładasz gdzie chcesz, i czekasz
chaos tworzą konkretny
merytorycznie wypasiona gra, drobne błędy techniczne zlewam przy takim słoiczku miodu
aaaa i jeszcze panzeschreck dorwałem, od razu prościej czołgi rozwalać
Pograłem godzinę, przeszedłem 1 misje i kawałek drugiej i jest... zaje.biście ;]
Czołgi fajnie sie rozwala po strzale w bak ;]
Tylko szkoda, że pierwsza snajperka taka licha z tym zoomem x2.
2razyjot
24 10 2005, 09:16
Mi z koleii nie podeszlo, nic specjalnego.
Wolalem grupowe akcje badz przechodzenie solo w 'hidden & Dangerous' chociazby (nie wiem czemu ta gra mi sie kojazy z tym czeskim hiciorem na PC). Do grafiki itp, zadnych zastrzezen nie mam, ogolem ... Chyba sie starzeje, bo naprawde nie grywam w cos, co mnie nie zlapie za kulki po 30 min. gry - przeszedlem poczatek, uratowalem ziomka, trachalem go na plecach ostrzeliwujac sie czesto gesto, wspolpracowalem z ekipa siejaca zawieruche w oddzialach wroga ... Ale na dluzsza mete mnie to nie bawi szczerze mowiac - mam 'Far Cry', wracam w tropiki.
Czekam na nowe 'Call Of Duty', 'Medale' tez sie lekko przejadly ...
ja za to znowu wczoraj kilka h siedział w zdewastowanym Berlinie i waliłem z pestek do Siergiejów i Wań, na trzecim poziomie trudności (z 5 dostępnych) zrobić hs z powyzej 50m to już sztuka
ha! wreszcie udało mi się chamsko trafić w granat przy pasku, 2 typa ćwiczyło loty synchroniczne po tym
kwa kwa
Live! już śmiga poprawne
2razyjot
24 10 2005, 09:51
QUOTE(_Diabeu_ @ 24 10 2005, 08:48)

ja za to znowu wczoraj kilka h siedział w zdewastowanym Berlinie i waliłem z pestek do Siergiejów i Wań, na trzecim poziomie trudności (z 5 dostępnych) zrobić hs z powyzej 50m to już sztuka
No z tymi headshotami fajnie pomyslane - zwolnienie i perspektywa z lotu kuli a'la 'Max Payne 2' + fajna wizualizacja trafien w rozne czesci ciala (mozna kawalek glowy odstrzelic w chmurze tryskajacej juchy), bardzo milo.

Aczkolwiek ja malkontent jestem i nie widze w tej grze nic wiekszego ... Anyway - bawcie sie dobrze.
bo to niszówka jest, nie ma wagonów trupów, no może są ale długo się ładuje ten wagon ehehehe
cieszą drobnoski typu: ciała zostają tam gdzie padły, krew na otoczeniu, odpryski na ścianach, ludki mowią we właściwych językach (rosyjski, niemiecki)
dobry tytuł jak ma się zdeka czasu do poświęcenia na kampienie i lustrowanie otoczenia lornetą, wyszukiwanie miejscówek jak i maskowanie huku wystrzału
może przydałoby się więcej śmieci i luźnego gruzu na ulicach, co by po porządnej explozji wsio latało po rejonie
Jak na razie mój rekord w headshot'ie: 80 m
Gra się zayebiście, takiego tytułu o WWII mi brakowało.
misja The Scientists, headshot z 305 metrów mehehe kij z tym że z tuzin razy się wstrzeliwałem
Nuuuuda ten snajper

Zamiast siedzieć i kampić po gruzach wolę podbić planetę lub dwie w SW: B2 albo cośkolwiek innego. Przedstawię to w formie grafu ukazującego upływ czasu gry (N-nuda, F-fajno)
Sniper Elite: N-N-N-N-N-F-N-N-N-N-N-F-N-N >eject disc<
Star Wars Battlefront 2: F-F-F-F-F-F-N-F-F-F-F-F-F-F >czwarta rano i żona wygania sprzed tiwika<
Bavollo, typy w pewnych miejscach SĄ zaprogramowani na wyskakiwanie z (pipi) (na pierwszej mapie przy wyjściu z kanałów) i nie tylko. Pogrzebałem na gamefaku i znalazłem parę innych przykładów.
już ci pisałem jakie gry są dla ciebie:f
że skrypty są to wiadomo, ale jak sam zauważyłeś "w pewnych miejscach" a tak to knucie i kombinowanie, mnie tu nic nie nudzi, raczej (pipi)a ambicja mi się odpala i chcę zgodnie z tytułem robić misję jak "elyta" jaką niby to jestem
to gra niszowa, większość woli biegać z ckm RATATATATATATA i tłuc ewoki czy inne ufoludy:]
i jeszcze zrobię ci wykres odnośnie Battlefront'a i NGB
Battlefront:
FFNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN......................................
NGB
FFFFFFFF"(pipi)"FFF"(pipi)"FFFF"(pipi)"FFFFFF"noż ch.. by to"FFFF
:f
lol
Wnoszę o zastąpienie w PE i gdzieniebądź wszelkich recenzji wykresami.
A co do snajpera to go jeszcze powałkuję. Karl został chwilowo przytłumiony dostawą 10 innych luźnych gierek, może to dlatego nie wydala z tymi swoimi ruskimi, hehe.
edit: a szota mimo wszystko gratuluję. btw, chciałbym cię zobaczyć, jak nocami zginasz się nad padem i z czerwonymi gałami i wywalonym jęzorem próbujesz trafić w jakiś chromolony piksel
ja miałęm hedshota z 55 m na ostatnim poziomie trudność przyznam że miałem wielkiego farta bo akurat wszedł na muszke klient. A ogólnie gierka jest zajefajna
gra w to ktoś jeszcze (poza mną oczywiście)?
w singlu gierka jest ok (nawet bardzo), ale... czytałem gdzieś-kiedyś że da się tu odpalać standardowe starcia VS z 2gim graczem, tyle że... póki co nie bardzo wiem jak

kooperacja z 2nd playerem - faktycznie, jest, ale deathmatch...?
Przeszedłem raz sam i raz z kolęgą najwyższy hedshot 356 m kolega troche więcej. Pod koniec gry robi się troche nudno ,od misij gdzie szukamy "bumby"
czy cuś.
Kamaze, dm to ino na Live pograsz
jak niby na splicie to sobie wyobrażasz?
Ja przeszedłem gre z kolegą ,własnie na splicie ,jeśli masz TV minimum 20" to spokojnie możesz walczyć. Podział ekranu jest dobry. Jedyne utrudnienie to to ,że nie możesz się za bardzo bez kolegi ruszyć choc tutaj twórcy gry nie przesadzili i dali troche miejsca do manewru. Mozna równiez uleczać się tzn. podnosić jak zginie kolega.
coop jak najbardziej, ale tu kolega deathmatch chciał odstawić
Taaa deathmatch ,by w tej grze trwał dość długo ,wszyscy by się po katach pochowali i czekali ,aż ktoś wyjdzie ,nie miało by to najmniejszego sensu
a wiesz jak fajnie się w takiego dm gra? czołganie po gruzach, wypatrywanie i nagle dostajesz w czaszkę ze 100m
No ,ale tylko wtedy kiedy masz dobrego partnera ,do gry oczywiście , bo jeśli masz kogoś kto wcale nie ma zamiaru się ruszać z jakieś wieży czy cuś to nie ma sensu gra ,bo za każdym razem facet Cię zdejmie.
Na deathmatch byłaby dobra plansza mhm.... zapomniałem jak sie nazywał ,ale trzeba był w niej osłaniać agent SAS z wysokiej wieży. tam miałem podwójnego hed'a.
Pabelek
30 05 2006, 13:35
Może to głupie pytanie ale czy SE to bardziej skradanka czy strzelanka? Nie grałem w tą gre, lubie skradanki za to nie lubie strzelanek (nawet Halo

) i stąd moje pytanie czy ja znajdę tam coś dla siebie?
skradasz się i kampujesz, 2-3 strzały i zmiana miejscówki zanim ruskie lub szkopy przybędą obadać
do tego pułapki możesz montować proste
Oskae, równie dobrze może do wieży nie dojść jak "obstawisz" wejście
Na najniższym poziomie trudności nie musisz uzywać nawet sniperki wystarczy przechwycić "pepeszke" i już rozwałka na całego ,ale jeśli grasz na sniper elite nie radze w ten sposób przechodzic gry.
na najniższym nie ma co grać bo tracisz kompletnie sens gry
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.