Cześć Wszystkim! nie wiedziałem że jest taki temat i głównie pisałem w dziale PC->hardware->karta tv.
Więc informuję że:
Jeśli masz wejście w TV S video to sie nawet nie zastanawiaj , bo : MOCNE ARGUMENTY POD SPODEM W POŚCIE
Jeśli masz w PC wyjście z karty TV na SVIDEO to jak kupisz dobre kabelki obraz bedzie w TV elegancki, jeśli jakieś syfne za pare zeta to licz na zakłócenia w obrazie.
Jeśli masz karte TV z wejściem Svideo nie czekaj biegnij po kabel z wyjściem Svideo już teraz! ja za swój kabelek dałem "AŻ" 9 zeta a obraz mam taki jak w ARGUMENTACH PONIZEJ

Specialnie tak pisze żebyście wiedzieli że SVIDEO to nie przelewki i jak sie ma takie gniazdko w TV /monitorze/ karcie TV [ oczywiście IN a nie OUT] to nie kupienie kabla i nie granie przez to gniazdo było stratą czasu
Stare monitory od Komodora to zwykłe 14 calowe TV które ROZ<PIER<DOLĄ Wam oczy po po jakimś czasie, nie polecam tego g[*]wna za żadne skrby!
COMPOSITE to inczej Chinch i to jest kolejne (pipi) nie dającego dobrego obrazu.
Moje drzewko kabli [podłączeń ps2->gniazdko]
od najsyfniejszego do naj(pipi) jszego:
1.antenowe - tego to chyba nie musze opisywać nie:D
2.czincz[composite]
KLIK3.rgb [scart]
KLIK4Svideo
KLIK5.COMPONENT [te takie3 czincze zielony , niebieski i czerwony
KLIKjeśli chodzi o to jak zgrać obraz z PC to :
zasysasz Virtual dub i jazda

BTW jak kupisz karte TV to do niej jest soft , albo można zassać ze strony prodecenta karty, tak samo z kartami VIVO soft powinien być by w pełni korzystać z wejścia na obraz.
Teraz sedno sprawy czyli dowody że W A R T O kupić kabel Svideo i że jeśli tego jeszcze nie zrobiliście to czas straciliście.
TU są obrazki zrobione moją kartą TV [AVer media go fm 303 [cena 210 zeta okolo, nowa]
a
TU kilka sekund filmu zgranego w najlepszej jakośći
te screeny są z gry Tekken 5 oraz z Ghost Hunter'a na ps2 [ tekken jest ustawiony na PAL 60hrz z opcją SHARP a Ghost Hunter to normalne PAL 60 hrz]
Oczywiście foty pokazują jakość na Svideo i na composite dla porównania.
Pozdro 600 i mam nadzieje że po moim poście będzie kilka spraw jaśniejszych a jeśłi chodzi o tego VGA box a to warto to kupic jeśli nie ma słabego PC który nie obsłuży w pełni karty TV[ czytaj słaby procek itd] do mojej karty minimalne wymaganie dla procka to 1ghrz szczerze pisząc to jak wróce z angli sprawie se vga boxa... a wiecie czemu? bo on w pełni odpala na monitorach progresivve scan! a to już bedzie maxymalny odjazd obrazowy