Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gry,które jeszcze nie zaliczyliście
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PSone
Stron: 1, 2
Mackal21
No nie ma siły.Nie wiem jak wy,ale ja po mimo wielu usileń nie byłem w stanie zaliczyć tych wszystkich najlepszych gier na PSX-a.
W tej chwili te marzenia powoli realizuję(za pomocą emulatorka)i łatwo dostępnych gierek.
Oto moja lista:
-Dino Crisis(obecnie przechodzę)
-Medievil 2(obecnie przechodzę)
-Final Fantasy Tactics
-Parasite Eve
-Parasite Eve 2
-Fear effect
-Fear effect 2
-Final fantasy 9
-Legend of mana
KoBik
łatwo dostępnych gierek? to pokaż mi gdzie łatwo dostać Fear Effect ale pierwszą część, to będę wdzięczny, ja osobiście katuję serię Final Fantasy, magia narodziła się ponownie:)
ptoczek
chętke to ja mam na FF9 ale ni w pizdu nigdzie nie moge dorwać ...tak to nie udało mi się przeskoczyć Musashiego i Crono crosa:)
Mackal21
QUOTE(KoBik @ 22 09 2005, 22:19)
łatwo dostępnych gierek? to pokaż mi gdzie łatwo dostać Fear Effect ale pierwszą część, to będę wdzięczny, ja osobiście katuję serię Final Fantasy, magia narodziła się ponownie:)
*

Przecież od czego jest internet?
No np. poszukaj po wszelkich giełdach,aukcjach(np. Allegro)lub innym tradycyjnym już dla naszego kraju sposobem.
Siara_iwj
QUOTE(ptoczek @ 22 09 2005, 22:30)
chętke to ja mam na FF9 ale ni w pizdu nigdzie nie moge dorwać ...tak to nie udało mi się przeskoczyć Musashiego i Crono crosa:)
*

...w rzeszowskim Empiku juz ze trzy lata lezą sobie dwie kopie FFIX...

...a ja wciąż nie zagrałem w Xenogears...jak jest na Allegro to nie mam kasy, jakl mam pieniądze, to znowu gra nie pojawia sie przez kilka miesięcy i tak to się ciągnie :>
Sizzzu
ja rowniez nie mam zaliczonych kilku jrpgow... Wild Arms pierwsza czesc wciaz czeka na swoja kolej nie ukonczylem tez Ape Escape a mam chetke na ta gre... obie gry leza u mnie w szafie i tylko czekaja az je wyciagne i odpale hyh.gif ale to moze jeszcze troche potrwac hyh.gif
Arkady
Xenogears
Brave Fencer Musashi
Chrono Cross
Alundra
Legend of Mana
Star Ocean: The Second Story - a miałem oryginał, tak zmaścić
Valkyrie Profile
...
...
...
i kilka innych RPG, z innych gatunków też by się znalazło troche gier
Venom 333
Nie sposób wymienić wszystkich. apisze o tych, w które zacząłem grać, ale jak do tej pory nie ukończyłem, choć w planach bliższych czy dalszych jest to oczywiście planowane, chociażby za pomocą emulatora.

Xenogears
Tomba!
Parasite Eve
Final Fantasy Tactics
Alundra 2
Legend Of Dragoon - tutaj niestety ze wzgęlów czysto technicznych, chociaż bardzo mi zależało naukończeniu tej gry. sad.gif
Suikoden 2
Saga Frontier 2
Resident Evil: DC
Syphon Filter
Hokuto No Ken
Spider Man 2
Tenchu
Dino Crisis 2
Kmiot
Mi przede wszystkim zależy na ukończeniu zaległych eRPeGów.

-Xenogears - byłem już w połowie, ale straciłem sejwy ;/ Fabuła wciągnęła mnie nie na żarty, ale trzeba się teraz znowu dopchać do połowy gry od poczatku.
-Vagrant Story - muszę muszę muszę...
-Lunar SSS - jakoś kręcą mnie tego typu gry : D

Póki co styka. Jak te ukończę, to zabiorę się za inne : D
kempa
-Final fantasy 8,9
-Xenogears
-Chrono Cross
Muszę zaliczyc te tytuły.
Chrono Cross przeszedłem już kilka razy, ale nie na wszystkie sposoby closedeyes.gif , więc kiedyś na pewno jeszcze tą gierke pokatuje happy.gif
Samuel666
Harvest Moon: BTN. Nie podołałem tych 4 lat. Ale to sie zmieni........... laugh.gif
lolo99
Większosc erpegow oprocz finali i Chrono Cross`a.

Ale mimo ze sprzedalem swojego PSXa dawno temu nie zapomnialem o tych zaleglosciach i powoli je nadrabiam.

Aktualnie na blacie mam Xenogears a w kolejce juz czeka Grandia i Persona 2, Valkyrie Profile... cos kolo 10 tytulow sie uzbiera. Nic tylko grac moze do wakacji 2k6 skoncze bo i dla PS2 goracy okres sie szykuje biggrin.gif
Stranger
Chciałbym ukończyć (a właściwie zagrać sobie, bo jeszcze nie miałem okazji) w Gran Turismo. Zanim nabyłem Szaraka, minęło sporo czasu od premiery tejże gry. A wszystkie kolejne części (oprócz "czwórki", jest obecnie katowana) ukończyłem na 100 %. No i sumienie mnie męczy tongue.gif

Swoja droga widziałem kiedyś gierę w jakiś kawał czasu wcześniej (w Auchanach i innych "zupamarketach"), ale cena była mocno przesadzona - na poziomie gier z playtyny na PS2. A obecnie Czarnulę mam nie przerobioną, więc potrzebuję oryginału (Szarak poszedł sie "kochać" za sprawą brata sad.gif )
Kmiot
Właśnie. Trzeba dodać do mojej listy jeszcze Valkyrie Profile (jakieś urozmaicenie tematyczne w kwestii rpg) i Final Fantasy Tactics.
Być może skuszę się też na Medievil 2.
W zasadzie chęć jest na wszystkie co lepsze gry, których nie udało się ukończyć.
PSX rządzi : D
Haro
Parasite Eve. Resident Evil 2, Resident Evil 1. Ale juz zmieniam ten stan rzeczy. Parasite Eve byla dla mnie zbyt trudno i zdecydowanie zbyt straszna kiedy podchodzilem do niej gdy byla Jej premiera. Mutujacy sie szczur odstraszyl mnie od gry smile.gif Ale teraz jestem juz mniej wiecej w 1/4, i jest cudownie. Wspomnienie odzylo, a miod wylal sie i calkowicie mnie pochlonal tongue.gif Doskonala gra. Pozniej zabiore sie za RE2
Lord Tidek
Nigdy nie zaliczyłem FF7 i RE 1.
kotlet_schabowy
Odkąd mam Playstation nie skończyłem i nawet nie zagrałem w Final Fantasy 7, choć niezbyt lubię RPG, to akurat w tego bym sobie zagrał. Nie skończyłem też Legacy of Kain : Soul Reaver. Chętnie też bym zagrał w Harvest Moon. Kiedyś chciałem sobie "przejść" Fear Effect : Retro Helix, ale jakoś do dziś jej nie zdobyłem. Fajna też jest chyba platformóka "Bugs Bunny and Taz", też bym w to pograł. Skończyłem Medievil'a 2, jednak pierwszej części nie, może kiedyś będą ją miał. Dino Crisis 2 "przeszedłem" trochę, ale musiałem oddać. W Pro Evolution Soccer'a grałem trochę u kuzyna, pożyczył mi, ale nie działała mi, później kiedy konsola już lepiej działała gierkę już mu oddałem i choć nie jestem fanem grania w piłkę nożną na konsolach i PC'tach, to jednak czasami miałem ochotę sobie w to pograć. Zapewne są jeszcze takie gry, ale akurat nie przypominam sobie teraz.
piNiEk
Ja Xenogears nie skończyłem i teraz tego żałuje. Konsolke sprzedałem dawno temu i teraz myśle jak nadrobić zaległości. A jest tego sporo. Przeważają eRPeGi.
Robal_09
Generalnie musze nadrobić zaległości w rpg'ach bo w inne gry na psx juz na pewno nie bede gral , najwazniejsze juz przeszedlem. Chcialbym ukonczyć:
Breathe of Fire 4
FF7
FF8(ciekawe co to za skróty ?smile.gif
Chrono Cross
Raczej watpie ze do nich wroce bo mam ogromne zaleglosci na PS2 bo dopiero ja kupilem, wiec po te gry siegne moze za pare lat jak juz skatuje PS2 wystarczająco.No i nie chce mi ise troche bo potrzeba cholernie duzo czasu do ich ukonczenia a ja tego czasu nie mam sad.gif Jednak najbardziej chcialbym przejsc FF7
Robal_09
QUOTE(ptoczek @ 22 09 2005, 22:30) *

chętke to ja mam na FF9 ale ni w pizdu nigdzie nie moge dorwać

Heh napisz do mnie na maila to ci powiem gdzie mozesz go dorwac smile.gif Ja jestem szczesliwym posiadaczem FF9 i wlasnie go przechodze jestem na koncu 3 dysku. W styczniu tego roku kupilem sobie PSone zeby nadrobic zaleglosci i nadrobilem Resident Evil 2, Final Fantasy Tactics no i teraz nadrabiam FF9
kempa
Sz(pipi) ostatnio w komisie dorwałem własnie orginalną "dziewiatke" z jednyne 3 i pół dyszki. Byłem tak napalony ze nawet nie sprawdziłem dokładnie "co to jest". Wpadam do chaty i co sie okazuje? Gra jest po francusku confused.gif pograłem chwile i okazało się, ze zawiesza sie po 30 minutach gry icon_puk.gif
oczywiscie na drugi dzien poszedłem z reklamacja, ale cóz mi po kasie skoro FF IX nadal nie zaliczone sad.gif
Radzik
Sporo jest tego, a więc tak:
- Fear Effect 1,2
- Medievil 2
- Dead or Alive 2
- Final Fantasy 7,8,9
- Motorhead
- Wipeout (wszystkie)
- Motoracer 3
- Tonny Hawk Skateboarding
- Tekken
- Ridge Racer Type 4
i to chyba tyle, jak te ukończe zapodam update'a icon_wink.gif
il capitano
Jakieś tam tytuły są, podam z brzegu :

Valkyrie Profile
Grandia
Vagrant Story
Star Ocean

to tyle chyba, reszta wymasterowana jak trzeba smile.gif
Enigma
Tombi, niemoge znalesc sad.gif
Final Fantasy IX, obecnie kumpel załatwia dla mnie płytkę smile.gif
n-name
podobnie jak enigma Tomba/Tombi obie częsci grałem, żadnej nie przeszedłem:(, a także Heart of Darkness
jurget
Crash Bandicoot 1,2,3, kupiłem już wszystkie na allegro, teraz tylko czasu mi brakuje,
jestem na 50% części 2, przechodzę od 0 do 6% tygodniowo closedeyes.gif

Loaded, Reloaded - tak samo jak powyżej, ale gram wyłącznie na 2 osoby i jestem na 3 lvl Loaded

jeszcze chciałbym przejść wszystkie gry, które mam na ps2, ale czasu brak...
Enigma
ja skończyłem Tombi 2, a jeszcze finala 7 chcialbym przejsc ale go niemam tongue.gif
DSK
bust a grove... jedyne co pamietam, to to, ze przy pierwszej demowce jaka otrzymalem razem z konsola, a na ktorej to byla reklamowka tej oto gry, przebaunsowalem kilkanascie ladnych godzin ninja.gif
canabis
Musze skołować psx bo nie skończyłem:
-FFVII(wiem lepa jestem smile.gif ale nie miałem skąd załatwić)
-parasite eve
-wip3out
-DoA2
-jRPG
i to chyba tyle
Samuel666
* Evil Dead

* Pandemonium

* Countdown Vampires

* Final Fantasy VIII
Saunter
Jest tylko jeden taki szpil: Metal Gear Solid
Dragoov
Mam chętke na:

Final Fantasty VII
SkullMonkeys
Spyro the Dragon
Grzehoo
Chętnie zobaczyłbym Motorheada. Ciekawe, czy da się to jeszcze gdzieś dostać.
White
Chętnie zobaczyłbym Motorheada. Ciekawe, czy da się to jeszcze gdzieś dostać.

Jeśli zaakceptujesz tą grę na PC, możesz tu ściągnąć pełną wersję Motorhead (315 MB- legalnie smile.gif ): http://cvr.pl/gry/motorhead.php
Siara_iwj
...wypadałoby wreszcie zaliczyć Xenogears...
helveg
MGS1
SILENT HILL
FFVII

nie mialem PSX'a tylko od kumpla pozyczalem i gralem jedynie w ISS'y takze teraz jak mam PS2 to tylko musze sobie karte amieci kupic i mam nadzieje ze uda sie zaliczyc ww hity
Labik
zostala mi ostatnia gra do zaliczenia: Final Fantasy VII smile.gif
il capitano
Hmm w końcu zabiore się za Suikodena - dwójkę wymęczyłem na sto sposobów, czas na część pierwszą.
Sokolov
Ja musze koniecznie zaliczyć (przedewszystkim kupić te gry tongue.gif ) MGS1, FFVII
il capitano
No to nadrabiaj bo to dwie perełki które nie tyle co trzeba zaliczyć a przeżyc smile.gif
Rafael_Sorel
Ktos tam mial chetke na Final Fantasy IX a niemoze dorwac smile.gif
Mozna 4 cd-ki sciognoc z Emu paradise wstukujac w google (Emu paradise) nietrzeba sie rejestrowac i jest mnustwo gier na PSX-a w tym FFIX oraz na inne platwormy biggrin.gif
Ja osobiscie teraz cioram w Naruto oraz FFVIII PL rolleyes.gif

Sorka za pisownie brak polskich znakow
wink.gif
kopaa
moze zaliczylem ale mam ochote na gran turismo 2 smile.gif
szeni
Ze wszystkich gier świata, w których nie skończyłem, najbardziej szkoda mi serii MGS. Okropnie żałuję, że nie urodziłem się parę lat wcześniej i nie zacząłem przygody z tym dziełem od pierwszych części na MSX. Żal mną ściska, kiedy wyobrażę sobie, ile wtedy znaczyłby dla mnie Snake i jak patrzyłbym na jego upadek w MGS4.

Drugą taką grą jest FFVII. Gdybym na komunię dostał PSXa, a nie PC, pewnikiem dzisiaj tę Grę bym tylko wspominał. A tak - tylko mogę sobie wyobrażać, jaka jest.

Najgorsze jest w tym to, że tych gier nigdy nie skończę. Od pierwszego MGSa i FFVII odstrasza mnie straszliwie grafika. Gdyby były to pozycje 2d, to jeszcze, ale tak polygony wielkości połowy "ludka" skutecznie zniechęcają mnie do zabawy. GaCka, by pograć w remake MGS1, też nie mam zamiaru kupić. Być może Square wyda remake FFVII na PS3 - z pewnością bym zagrał... Ale wtedy bym żałował, że nie grałem w pierwowzór (tyczy się to też MGS) i że "czuję tę magię" po raz pierwszy, a nie drugi, nie mogę porównać jej z tą "sprzed lat".

W te 2 i wiele innych tytułów (Zeldy, Metroidy, Ninja Gaiden, inne Finale...) pewnie bym zagrał, gdyby nie brak czasu, premiery nowych gier i... internet. Od kiedy mam stałe łącze, większość czasu przed ekranem spędzam nie z padem i konsolą, tylko z klawiaturą i Firefoxem. I nie traktuję tego jako uzależnienie. Pamiętam, że kiedy nie miałem jeszcze internetu, to grałem o wiele więcej.

Cóż, widocznie taki już mój los.
Ceglash
Cóż Szeni ja mam ten sam "problem" co ty - odkąd mam w domu Internet to jakos juz tak nie ciagnie mnie do konsoli jak kiedys, a liczba spedzonych godzin przed monitorem jest znacznie wieksza od tych spedzonych przed telewizorem:/

Niemniej jakos w ostatnim czasie wzięło mnie na zaliczanie tych gier na PSX-a ktorych jeszcze nie przeszedłem. I tak pykam teraz w "Discworld 2"(jestem ogromnym fanem tworczosci Pratchetta i żałuję że dopiero teraz gram w tą grę, ale lepiej pozno niz wcale). I wiecie co? Ta GRA wciąga jak bagno a klimat jaki niesie jest nie do opisania - gosh jak ja żaluję, że dopiero teraz "odkryłem" tą gręconfused.gif

A teraz bardziej na temat;). Grą ktorą chciałbym zaliczyc a raczej już tego nie zrobię z różnych przyczyn(brak czasu, chęci itd.) jest Final Fantasy VII - w tym przypadku troszke odstrasza mnie grafika i oczywicie SPOILER, ktorego nie dało sie mi "ominąć" - chodzi oczywiscie o słynną smierć Aeris. Teraz kiedy wiem o tym dramatycznym zwrocie akcji jakos tak mniej ciagnie mnie do siódmego "fajnala".
Pelle
Ja nie skończyłem nigdy FF IX teraz gram w spatchowaną na polski język wersje NTSC ale okazało się że 4 płyta jest zechlana confused.gif jak pech to na maksa , wcześniej kilka razy jak dochodziłem do 4 płyty chlał się PSX mad.gif mad.gif
jay jay
wstyd się przyznać ale nigdy nie grałem w FF8 i 9 . Nie byłem także dość wytrwały by ukończyć RE1 . Chętke mam pograć troszke w Resiego tuż przed kupnem czwóreczki . Nie omieszkałbym sprawdzić wychwalanych pod niebiosa takich pozycji jak Valkyrie Profile czy Vagrant Story .Jednak szansa by w nie zagrać maleje z każdym dniem coraz bardziej confused.gif
ogicool
oj, na pewno MGS! tym bardziej, że nie moge nigdzie tego kupić, a czas leci - ostatnio mam taki schiz, że coraz więcej jest problemów ze znalezieniem oryginalnych rarytasów i najlepiej nie przekładać ,,na potem", w ff7 cioram z dumą, że jako jedyna pewnie pogrywam w ten tytuł po raz pierwszy - spojlera najważniejszego ofkoz też nie uniknęłam, ale dziwnym sposobem, jak teraz błądzę po 68.. piętrach to mam wrażenie, że Aeris gdzieś mogę znaleźć - istny horror, gra jest wspaniała i grafika przeszkadzała mi tylko podczas pierwszej minuty, potem - wcale :|
nWo
Wciaz nie skonczylem Ace Combat 3 wiesza mi sie ostatnia misja szajse.

Mam ochote skonczyc:

Syphon Filter 1 i 3
Kula World
Disruptor
Fear Effect 1 i 2: Retro Helix
Tenchu 1 i 2
Final Fantasy 9
Tomb Raider 3, 4, 5, 6 laugh.gif
Spyro the Dragon
Crash Bandicoot 1, 2, 3

a to tylko szczyt góry lodowej, tylko te kilka szczególnych tytułów ktorych jeszcze nie skonczylem.....jeszcza excl.gif

Sokolov
Ja niestety tak jak szeni i inni odstarsza mnie od MGSa na PSXa i FFVII grafika sad.gif . Jestem pewien że już w te tytułu nie zagram. Co do MGSa to jest jeszcze szansa bo mam GCN i może kupie sobie Metal Gear Solid: The Twin Snakes smile.gif
Labik
ja dopiero sie skapnolem po waszych komentarzach ze grafika z ff7 jest cieniutka chociaz sam nawet na to uwagi nie zwrocilem... no porownujac z mgsem np jest cienka ale jesli tylko to cie w tej grze przeraza i nie chcesz w nia grac z powodu grafiki to wstydz wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.