Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaką nagrywarkę dvd kupić ?
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
erix
Zamierzam kupić nagrywarkę dvd , nie wiem jednak na co się zdecydować confused.gif ( cały ogrom ich jest)
Macie jakieś propozycje co sie dzisaj opłaca zakupić (stosunkiem jakość / cena) ?
Napiszę jeszcze do czego chcę wykorzystywać nagryware:
- nagrywanie gier ps2
- przegrywanie filmów dvd
- nagrywanie normalnych danych

(pisze bo z tego co się oczytałem na forum to najlepsza do nagrywania gierek ps2 są NEC'i , tylko że tu nagrywarka nię będzie służyła tylko do tego .Chodzi mi o to żeby dobrze sobie radziła ze wszystkim)

Musi mieć DL.
Mogę wydać do 170 pln.

Będę wdzięczny za każdą pomoc i radę smile.gif

pozdrawiam
Forebode
Polecam ci NECa 3540A. Mam go juz sporo czasu i sie nie zawiodlem przy nagrywaniu czegokolwiek. Pewnie cena bedzie do 180 zl, ale lepiej dac te 10 wiecej i miec dobry sprzet... Jak ja kupowalem to kosztowala 240 Oo
puszkin
ja mam liteon-a SOHW-1653S i sie sprawuje elegancko, nagrywam na niej płyty dvd, cd, używam jako zwykłego odtwarzacza i jest wszystko elegancko, mam ją już ponad pól roku i mi jeszzcze żadnej płyty nie zniszczyła, polecam
Loto
benq 1620 lub 1640

a jesli masz duzo hajsu to plextora
erix
to sie bardziej opłaca z tych dwóch : NEC 3540A .VS. Benq 1640 ?

o i wciąż czekam na dalsze propozycje wink.gif
Loto
benq 1640
koniol21
LG-Gsa 4163B. Dośc dobra, dwa miechy, ok. 50 nagranych i tylko jedna "zjepka"
Loto
to czy przy nagrywaniu psuja sie plyty to raczej wina uzytkownika i systemu.
koniol21
Wczesniej mialem Lite-Ona i tanie nosniki to byla tragedia, wiekszosc filmow haczyla. Od razu pisze ze uzywalem tego samego programu, tej samej wersji i tych samych ustawien. Esperanzy-video wogole niemozliwe do nagrania:(
Loto
ogolnie nagrywarki dvd liteon to padaka:)
SIKI
ja mam samsunga i nie narzekam
brono115
QUOTE(Zabuza @ 25 09 2005, 21:03)
ogolnie  nagrywarki dvd liteon to padaka:)
*

Ja mam nagryware DVD Lite-On'a i narazie nie nazekam bo wszystko jest cacy tongue.gif
Dzwonek
Mam Benq (model: nieznany).... Pale nią już 8 miechów i nie narzekam smile.gif
erix
http://w2.sirius.pl/towar_karta.php?PubKat...0&TowarId=15862

dobra cena chyba ?
brono115
Nioo cena rozsadna hyh.gif
mobie
Polecam NECA

obojetnie jaki model bedziesz zadowolony.

ja mam do czynienia z nimi na codzien swoją nagrałęm już okoo 1000 płyt w tym żadna nie byłą źle nagrana.
nWo
Prawie rok (9 miesiecy) na LG GSA 4163B i jak narazie wszystko smiga jak trzeba. Nic nie spaliłem.

Filmy DVD
Gry DVD/CD na ps2 i pc
Muza
Dokumenty = aha ram miałem problem z błędem CRC. Niektore pliki dalo sie odczytac a niektore nie huh.gif Ale ja tej plyty jeszcze nie sprawdzałem na innym czytniku DVD wiec uznam to za mały minus. Jezeli da sie odczytac na innym odtwarzaczu to bedzie wporzo.
Tomita
Ja mam nagryware NEC3520A gdzies od pol roku. Gry nagrywa ladnie , no moze pozatym ze ostatnio nie wiem dlaczego zepsula mi diwe plytki( nagrywam na dvd tdk + ) ale pozniej znow ten sam obraz nagrywalem i poszlo:/ wiec nie wiem, ale mam z nia jeden duzy problem, chodzi o ogladanie filmow DVD, w powerDVD niby wszystko wlacza sie cacy i smia no ale w ktoryms momencie zazwyczaj juz w menu wyskakuje blad i czy chce debugowac, wyslac zawiadomienie o bledzie czy anulowac:/ co bym nie nacisnal to filmu nie ogladne , wiec na tym playerze nie ma szans ogladnac sobie filma , to mam jeszcze ALLPlayera no ale w nim rowniez czesto pojawiaja sie bledy ,pozaytym jakis cichy on jest. I wychodzi na to ze nie moge filmow ogladac:/ dodam ze ogladam orginalne filmy dvd - czeso nowiutkie.
Tak sie zastanawiam gdzie moze tkwic problem, ale chyba oddam do reklamacji, mam nadzieje ze przyjma:/
koniol21
A ustawiłeś region dvd? Ja też miałem problemy z oglądaniem, dopiero po ustawieniu wszystko chodzi OK.
Tomita
A gdzie to sie ustawia?
Tomita
aha juz znalazlem ale na jaki ustawic?
koniol21
Region 2
Tomita
eh no taki juz mialem ustawiony sad.gif
erix
A ma ktoś jakiś inny pomysł skąd zamówić tego BENQ DW1640 ? Zastanawiałem się na SIRIUSEM ( sirius.pl ) , no ale nie wiem .
Macie propozycje ??
Loto
allegro?sklep?
erix
to to wiem. chodziło mi o jakieś konkretne oferty sklepów internetowych.
Loto
ja swojego benqa kupilem na allegro za 190zl. koles wogole prowadzi sklep komputerowy ale wystawia tez sprzet na aukcjach. cdrinfo nie prowadzi jakiegos sklepu?
brono115
Tak, prowadzi smile.gif oto adres => http://sklep.cdrinfo.pl/
erix
http://mcomp.com.pl/product_info.php?nazwa...ducts_id=130830

Coś podejrzanie tanio o___________0
Loto
o 20zl taniej niz w sklepie komputerowym
erix

czym się różnią te dwie nagrywarki ? tj. na pierwszym zdjęciu jest cos podobnego do drugiej tacki , a na drugim zdjęciu tego nie ma ??
Loto
jakie to modele? ta na dole to pewnie 1620/40
erix
no właśnie też myślałem że to inny model , ale patrz : http://4speed.pl/sklep.php?stan=opis&id_towaru=1599

albo

http://acris.pl/produkt.jsp?pid=5830

To tylko przykład .Jest wiele ofert sklepów które sprzedaja dw1640 a jest takie zdjęcie . Ale oczywiście pawdziwe dw1640 powinno wygladać jak to pierwsze zdjecie z mojego poprzedniego postu ?

PS. Zabuza twoje dw1640 wyglada jak to pierwsze zdjecie , prawda ?
Loto
ja mam 1620 ale w sumie to to samo co 1640. wyglada jak normalne dvd bez zadnych bajerkow pod tacka
erix
Już się dowiedziałem o co biega . Otóż Benq DW1640 jest specyficznym przypadkiem tj. nagrywarka ta różni się wyglądem w wersji BOX i OEM rożnią sie nie tylko wyposażeniem zestawów , ale i wyglądem sprzętu właściwego .
To pierwsze zdjęcie to nagrywarka z wersji BOX , a ta druga jest z OEM . Prawda , z BOX'a fajnie wygląda ale nie bede przepłacał dla bajerków.
A tak wogóle to szczęsliwie znalazłem u siebie na mieście sklepik gdzie mają BENQ DW1640 . Mieli pare sztuk po 165pln ale sie im skończyły , teraz jest są po 180pln . Trudno , jakoś to przeżyję smile.gif I tak wychodzę na tym lepiej jakbym miał zamawiać przez NET (169pln sprzęt + 15pln poczta polska , 26pln kurierem ) , no i z net zawsze jest ryzyko ( paczka sie zagubi itp) , ale dość pieprzenia , w czwartek odbiore sprzęt i zdam relację smile.gif

pzdr
Arox
A ja szukam jakiejś fajnej nagrywary USB. Widziałem jednego fajnego Benka ale chyba w Polsce go nie mają (patrzyłem na necie i nic).
erix
http://allegro.pl/show_item.php?item=66063605

a to ?
Arox
QUOTE(erix @ 11 10 2005, 18:51)

Nawet niezła ale... trochę drogo. Najlepiej jakby cena nie przekroczyła 200.

A oto ten BenQ:

http://www.benq.com/products/product.cfm?product=604
erix
Fajnie wygląda smile.gif
erix
Nareszcie nagrywara siedzi w moim blaszaku . Sprzęt ma prosty ale elegancki "dizajn" (żadnych fajerwerków) . Przynajmniej w wersji OEM ( sytuację z OEM'ami i BOX'ami opisałem wyżej) , bo BOX wygląda dużo bardziej efektownie i nowocześniej . Podoba mi się za to to fakt , że za białym panelem kruje się czarna tacka ( mój pierwszy dwu-kolorowy napęd tongue.gif ) .

Dobra , przejdźmy teraz do spraw technicznych . Od razu jak zamantowałem nagrywarkę to upgrade'owałem firmware , co było niezykle łatwe i przejrzyste , idzie to na plus dla BENQ . Nagrałem już kilka płyt , w tym gier PS2 i wszystkie chodzą bez problemu , ale jeszcze za krótki czas minął żeby porównywać jakość płytek ( wcześniej nagrywałem na Lite-On ' ie qumpla ).

I to narazie tyle . Wciąż ją będę testował , jak będą jakieś problemy ( odpukać rolleyes.gif ) to je opiszę . Do tej pory wszystko jest cacy i jestem zadowolony , chyba dobrze wybrałem ( ostatecznie między NEC'iem 3540a i BENQDW1640 ).

Dzięki za pomoc dla mnie w tym temacie , bo na początku to wogóle żadnych typów nie miałem wacko.gif .

pzdr
Arox
NEC ma słaby odczyt - chyba dobrze wybrałeś. Ja też bym wziął Benka.
Loto
duzo osob kupuje ten model, ja tez zreszta;]
C1REX
Kupują, bo to najlepsza nagrywarka za tą cenę.

Sam kupiłem TEN model Lite-on w tym właśnie sklepie.
Zachęciła mnie legenda tej firmy, rekomendacja znajomych piratów z czasów psx, oraz ogrom pozytywnych komentarzy.

Ważne też było, aby dobrze zgrało się z Linuksem( nie mam windowsa), a komentarz
" I love this drive - it's a great price, and it works flawlessly with linux.

całkowicie mnie przekonał.

Ciężko mi opowiedzieć o własnych odczuciach, bo przez dwa miesiące posiadania nie nagrałem żadnej płyty(!).
Jedyne co mogę powiedzieć, to że jest głośna, szufladka chodzi jak w tanim sprzęcie, a przedni czarny panel można zmienić na biały(dodany w komplecie).

Kumpel natomiast kupował ostatnio komputer właśnie z LITE-ONem. Nie wiem jaki dokładnie model. Wiem jednak, że był bardzo niezadowolony. Filmy nagrywane na tanich DVD przycinały na stacjonarnym odtwarzaczu.

Oddał jako uszkodzony i wymienił na BenQa - jest zachwycony.

Inny kumpel, właściciel sklepu komputerowego, zrezygnował ze sprowadzania LITE-ONów, bo bardzo dużo do serwisu wracało.
Dante_Devil
witam
mam takie małe pytanko do jakiś mądrych ludzi smile.gif
mam możliwiość kupna w miare tanio nagrywarki LiteOn LDW-451S na gwaracnji
czy wogule warto ??
najbardziej chodzi mi o nagrywanie gier oraz filmów
C1REX
Raczej nie.
BenQ jest za 149 i jest lepszy. Mój LITE-ON ma problem z odczytem nawet lekko porysowanych CD. Podobno nieźle radzi sobie z DVD, ale tego sprawdzić nie miałem okazji.

Słyszałem jednak, że Lite-ony dobrze radzą sobie z zabezpieczeniami. Tylko co z tego, skoro się psują?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.