Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Castlevania: SotN
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PSone
Samuel666
1. Siemka, mam problem jak użyć specjalnych mocy tarcz np: takich http://www.classicgaming.com/castlevania/A.../sotnlist2.html

(prawie na samym dole)

2. Jak można zagrać Marią ?? (mam 192% ukończonej gry)
RoL
Maria mozna zagrac jedynie w wersji na Saturna. Na szaraku masz do dyspozycji tylko Alucarda i Richtera.

Co do tych tarcz, to musisz wlozyc w jedna reke bron Shield Rod, a w druga jakas tarcze. Specjalna moc uwalniasz, wciskajac naraz kwardat i kolko.
Samuel666
ok, dzięki !!

Mam następne pytanko: Jak zdobywacie szybko experience (ja np nabijam na Guardianach) Znacie lepszy pomysł??
Berion
QUOTE(Samuel666 @ 24 09 2005, 19:44)
[...] Mam następne pytanko: Jak zdobywacie szybko experience (ja np nabijam na Guardianach) Znacie lepszy pomysł??
*

Na moim save'ie od każdego dostaję już po 1exp, więc jak dla mnie to im więcej prostych przeciwników "na raz" tym lepiej. :|

Świetnie spisuję się Crissaegrim+2xRingOfVarda
Samuel666
Seryjka pytań biggrin.gif

1. Co powoduje użycie kamienia Cube of Zoe (opis po angielsku: Causes items to materialize) ?
2. Co powoduje użycie kamienia Merman Statue (opis po angielsku: Summons the oarsman) ?
3. Alucard posiada swoje statusy np: Siła, obrona, szczęście. Do czego służy status INT (inteligencja) i Con (nie znam pełnej nazwy).
4. Mam Czary: Summon Spirit, Dark Metamorphosis, Hellfire, Wolf Charge, Tetra Spirit, Soul Steal.... paru jeszcze nie am jak je zdobyć ?
5. Jak zobyć takie miecze jak: Heaven Sword, Crissaegrim,
Yasutsuna, Marsil, Mourneblade, Osafune Katana, Holbein Dagger, Jewel Sword ??

Za pomoc dzięki z góry!! (Nie znam anglika zbyt dobrze wiec nie połapie sie co pisze na Gamefaqsie)

Pozdro
Berion
@Samuel666
1.) Przeciwnicy zostawiają fanty
2.) "Przyzwanie" dziadka z łudką (?)... dawno nie grałem

A tak swoją drogą: napisałeś tak jakby te przedmioty się zużywały XD

3.) Int od wieków odpowiada za siłę spelli
4.) A kto to wie... ? Chyba jednego hyh.gif
5.) XD Mózgu - od przeciwników

Crissaegrim jest najlepszym mieczem w grze, dostaniesz od Shmoo (?) w "drugim" zamku.
jgl
Więc wszedłem na ten temat bo myślałem że pomogę ale zdedziliście mnie totalnie i sam musze się o cos zapytać. biggrin.gif
Mam jakieś 82 procent i jestem przed walką z Richterem i po pokonaniu go pokazują mi się creditsy to gdzie ja mam teraz iść żeby mieć więcej procent może macie jakąś stronę oprócz gamefaq. huh.gif
RoL
Więc wszedłem na ten temat bo myślałem że pomogę ale zdedziliście mnie totalnie i sam musze się o cos zapytać. 
Mam jakieś 82 procent i jestem przed walką z Richterem i po pokonaniu go pokazują mi się creditsy to gdzie ja mam teraz iść żeby mieć więcej procent może macie jakąś stronę oprócz gamefaq. 

Tu znajdziesz odpowiedz:
http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=23736&st=0
spox.gif
Samuel666
Pany !!
Pochwalcie sie ile macie % w Castlevani
Ja mam nędzne 196 (nedzne bo czytałem ze ktoś ma 300 iles %) blush.gif
TaiCat
QUOTE(Samuel666 @ 1 10 2005, 19:24)
Pany !!
Pochwalcie sie ile macie %  w Castlevani
Ja mam nędzne 196 (nedzne bo czytałem ze ktoś ma 300 iles %)  blush.gif
*

300?można mieć ok 200 ileś jak się użyje tricku z sword familiar'em...powiedzcie mi jak zapełnić pola na mapie gdzie jest woda nie tracąc przy tym życia?
jgl
Mam jeszcze jedno pytanie jak zdobyć zbroje Spike Buster bo już dostaje (pipi)ic* nie mogę jej nigdzie znaleźć.
Arox
Catacombs czy jakoś tak. W każdym razie pod ziemią.
Trzeba przelecieć nietoperzem przez komnatę pełną kolców (na dodatek nic nie widać)
MatMax
Jak grać tą drugą postacią ?? Żeby mieć ponad 100% musisz założyćgold i silver ring w pomieszczeniu z zegarem, a potem w ostatniej walce z richterem zalozyc okulary i zasiekac tego goscia co nad nim lata.
Berion
Nazwij się RICHTER (ewentualnie coś podobnego, dawno niegrałem).
liguś
jest jakiś inny sposób na zdobycie spike armor prosze o szybką odpowiedź z góry dzienks smile.gif
Berion
QUOTE(liguś @ 1 06 2006, 18:55) *

jest jakiś inny sposób na zdobycie spike armor prosze o szybką odpowiedź z góry dzienks smile.gif

Nie tongue.gif
banny
elo, słuchajcie mam problemik - znajduję sie w clock tower (lokacja, gdzie są te duze czachy po raz pierwszy i takie mostki co się zapadaja) No i zawsze jak sie zapadną to spadam an dół i musze zawrócić.Wydaję mi sie ,ze potrzebuje tutaj skill na podwójny skok, ale nie wiem gdzie hgo znaleźć i co robić confused.gif
Berion
Już nie pamiętam, stare czasy, ale wydaje mi się, że trza się rozbiegnąć jako psiur (wilk).
banny
Dzięki Berion smile.gif
W sumie to zapomniałem iść do tej biblioteki, kupiłem tą rzecz co otwiera blue doors i polazłem do 'loyal chamber' czy coś takiego.Bardzo hamska miejscówka z tymi schodzami tongue.gif ;/

Gra jest świetna.
Wymagająca, ale bardzo wciąga biggrin.gif
Berion
Ba, a przed Tobą... jeszcze odwrócony zamek.
banny
Znowu utknąłem confused.gif
Pokonałem takiego bossa latającego ze skrzydłami jakby worny, miał taki atak co duzo małych ptaków.
Potem idę dalej i wychodze do tego duzego pomieszczenia, gdzie na dole znalazłem ten przedmiot co robi podwójny skok ;]
no i jestem w prawym górynm rogu tej lokacji, i jest jakby wyskocznia - próbuje skaka jako alucard - nie doskakuje.Jako wilk -też nie:/
kurde nie wiem co dalej:/
MasterShake
http://img102.imageshack.us/img102/2999/sotncu0.jpg

wie ktos jak odkryc te miejsca zaznaczone/? Skacze itp. ale tam jest woda i dupa ;f
Grigori
To jest odwrócony zamek, tak?
To było jakoś tak że musisz tam wskoczyć tym super-duper skokiem (dół-góra + coś tam, chyba X; nie podwójnym) i jak jesteś w wodzie to się w wilka zmienić, wtedy można tam pływać. Coś w te mańkę.
MasterShake
tak, inverted castle, z wilkiem sprobuje, dzieki ;]
NEMESIS U.S.
Nie ulega wątpliwościom, że "Symphony of the Night" jest chyba najlepszą częścia tej sagi, najdłużej w nią grałem, spodobała mi się postać Alucard'a, niczym łowca wampirów. No i trzy możliwe zakończenia oraz postać Richtera znanego z "Casltevania: Vampire'Kiss".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.