Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Zonk!
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
Agent_Man
Mam radeona 9600 pro i od paru dni jakis kwas z nim odszedł. W ustawieniach karty nie moge ustawic szybkosci AGP na x4 (max dla mojej plyty glownej). Jak karta chodzi z wylanczonym AGP chyba pisac nie musze:( I teraz pytanie. Czy to w karcie sie coś zwaliło, czy plyta główna sie spie... no ten tego;) W biosie ustawioną mam szybkosc AGP na x4. Help!
Cerb
sprawdz w menadzeze urzadzen czy nie ma odinstalowanego jakiegos sterownika (urzadzenia systemowe) a i tak najlepiej zainstaluj sterowniki jakie masz dodane do plyty glownej (chociaz to zalezy od chipsetu na jakim pracuje plytya), mialem wlasnie podobny klopot i ponowna instalacja pomogla.
Agent_Man
Problem jest w tym, że mam wszystko zainstalowane. wczesniej karta dobrze działała nawet na podstawowych sterownikach wXP sad.gif

Jest jakas metoda na sprawdzenie "co jest nie tak" ,oprucz zmiany karty (nie mam zadnej innej) lub sprawdzenia u qmpla (ten sposob wogóle nie wchodzi w gre)
Cerb
Tylko ze tu nie chodzi o sterowniki od karty graficznej tylko od zlacza AGP. wpisz w START>URUCHOM ----> dxdiag i zobacz czy masz wlaczona opcej "przyspieszenie texturowania AGP (w zakladce EKRAN).

Jak nie masz tej opcji aktywnej to musisz przeinstalowac sterowniki zlacza AGP ktore masz na plycie cd dodanej do twojej plyty glownej.
Agent_Man
QUOTE(Cerb @ 26 09 2005, 11:13)
Tylko ze tu nie chodzi o sterowniki od karty graficznej tylko od zlacza AGP. wpisz w START>URUCHOM ----> dxdiag i zobacz czy masz wlaczona opcej "przyspieszenie texturowania AGP (w zakladce EKRAN).

Jak nie masz tej opcji aktywnej to musisz przeinstalowac sterowniki zlacza AGP ktore masz na plycie cd dodanej do twojej plyty glownej.
*

Problem w tym, ze nie dostałem sterownikow od typa z allegro (qmpel zamawiał i przyszła tylko plyta O_o) a na necie znalesc ich nie mozna:/ Ktokolwiek widział gdzieś sterowniki do p.glownej P4GE-FSC wyprodukowanej przez Siemensa? Na stronie asusa ich niema:/

Aha i jeszcze jedna dziwna sprawa. Qmpel porzyczył mi Gforca. Wlozylem go i w dx diagu o którym pisales opcja ta byla włączona (ale i tak AGP nie działało, widac bylo po wydajności) a po wlozeniu spowrotem "Radka" agp jest niedostepne:/ Mam najnowsze sterowniki ATI ale dalej (_)(_)
Cerb
http://www.community.tomshardware.pl/commu...&sb=5&o=&fpart= - moze nie na temat ale mniej wiecej bedziesz wiedzial na czym stoisz

sytuacji nie zazdroszcze bo takich plyt sie nie kupuje, kumpel ma firmowego IMB i zeby cos do niego wgrac to "ło matko boska" blink.gif .

A z radeonami tak wlasnie jest ze wymagaja sterownikow do zlacza AGP, mam radka 9550 i po kazdym reinstalu musze wrzucac te sterowniki, niby karta i plyta chodza tak samo ale w grach pokazuje mi brak obslugi AGP.

Przeszukaj net za sterownikami do agp, moze cos znajdziesz (moze skontaktuj sie z kolesiem od tej plyty).
Agent_Man
Teraz to juz pewne ze P.glowna jest s(pipi)a, z fumflem ją sprawdzilismy dokladnie:( Ale thx za porady. EOT
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.