Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Parsite Eve 2 Prawdziwy sekret
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PSone
Piotrek1985
No dobra mam tą grę i przeszedłem ją jeden raz , wiem że wy już dość dawno zapomnieliście o niej i niepamiętacie szczegułów ale chcem się o coś zapytać :
Szukałem informacji na temt tej gry w necie (zna ktoś może jakąś dobrą stronke o tej grze to prosił bym o danie jakiegoś linka) aby przejść ją od "dechy do dechy" i oto na co natrafiłem (link do stronki):
http://www.parasiteevecentral.com/parasite-eve-2.htm
Interesuje mnie to co jest na samym dole czyli opis jak zdobyć "ULTIMATE GUN"
co ciekawe w żadnych opisach , Official Strategy guidach , tipsach a nawet w kodach do game sharka nie ma tej broni... Mam do was pytanie czy wiecie może jak zdobyć tą broń ?? Czy ktoś ją już zdobył ?? Wiem , że jest tam napisane jak to zrobić ale mój angielski raczej nie jest zbyt dobry (może mi to ktoś przetłumaczyć ?)Proszę o jakieś odpowiedzi.
Pozdrawiam Piotrek
Arox
Ciekawa sprawa. Za jednym przejściem gry można zdobyć najlepsze przedmioty...
Akurat jestem w tym momencie kiedy wpisuje się ten kod więc być może to sprawdzę.
DJ.
Sądze że to podpucha ale zawsze można sprawdzić....
sneak127
hmmmmmm niewiem jak to mozna zdobyc ...

ale moj kolega za pierwszym razem zdobył to cudo wymiata nieziemsko ja przeszedłem ta gierke 5 razy i nic nie zdobylem jeej a ten farciarz za 1 razem niewiem jak on to zrobił
Piotrek1985
QUOTE(Arcadio @ 29 09 2005, 19:44)
Akurat jestem w tym momencie kiedy wpisuje się ten kod więc być może to sprawdzę.
*

Arcadio daj odrazu znać jak to sprawdzisz przydał by sie jakis screen lub zdjącie z tv.
Pozr.
DJ. wątpie że to podpucha...
kociak
Trzeba przejść gre kilkakrotnie, dokładnie nie pamiętam ile razy, ale po którymś tam ukończeniu dostaje sie super broń (to chyba o tą broń chodzi). Jeden strzał i po końcowej walce z Eve. Troche długo sie ładuje ta giwera ale jak już huknie to nie co zbierać. Naprawde warto ją odblokować. Ja grałam w PE 2 kilkanascie razy, ale wystarczy chyba gdzieś koło 6 razy zagrać, żeby sie odblokowała smile.gif
Powodzenia biggrin.gif
Arox
Hyper Velocity? To nie o nią chodzi.
Grę wystarczy przejść ze 4 razy chyba.
Piotrek1985
QUOTE(Piotrek1985 @ 1 10 2005, 17:15)
QUOTE(Arcadio @ 29 09 2005, 19:44)
*

Arcadio daj odrazu znać jak to sprawdzisz przydał by sie jakis screen lub zdjącie z tv.
Pozr.
DJ. wątpie że to podpucha...
*

Chodzi ci o Hyper Velocity tak jak napisał Arcadio a przceiż na tamntej stronie pisze :
"This gun is better than the gunblade and hypervelocity cannon combined"
To jeszcze zrozumiałem - czyli ta broń jest lepsza od połonczonego "Gunblade"
z "Hyper Velocity". Chciałbym zobaczyć tą broń a w sieci niema żadnego screena przedstawiającego tą zabawkę...
Piotrek1985
To wyżej to do kociaka...
Arox
Problem jest taki że tam pisze że trzeba mieć wszystkie PE na 3 levelu a ja gram na Bounty Mode i nie wiem czy mi exp starczy.
Jutro się za to zabiorę i zobaczymy czy to prawda.
Piotrek1985
QUOTE(Arcadio @ 2 10 2005, 14:03)
Problem jest taki że tam pisze że trzeba mieć wszystkie PE na 3 levelu a ja gram na Bounty Mode i nie wiem czy mi exp starczy.
Jutro się za to zabiorę i zobaczymy czy to prawda.
*

Arcadio i co sprawdziłeś ??
Jeżeli masz problem z Parasite Energy to porostu zażuć gamesharka
Hela
A moze jakis skirn z ta bronia?
Piotrek1985
QUOTE(Hela @ 5 10 2005, 19:03)
A moze jakis skirn z ta bronia?
*

No właśnie chodzi o to , że w sieci nie ma żanych fotek z tą bronią...
Hela
Czyli pewnie jej nie ma.
Arox
Jakoś nie chce mi się tej gry przechodzić...
Hela
Pomysl, ze robisz to dla tysiecy fanow, ktorzy chca wiedziec czy taka bron istnieje, a odrazu Ci sie zachce.
sneak127
istnieje taka bron kolega ma racje . widzialem ja na wlasne oczy jest duza Aya zakłada ja na ramieniu i zanim wystrzekli musi sie przez kilka sekund naładowac i wystrzela wiazka energetyczna ktora zadaje ogromne obrażenia mój kolega farciarz jeden zdobył ja za 1 razem niewiem jakim cudem ja przechodziłem ta gre 6 razy i ani razu jej nie zdobyłem ...

ale moj kolega gra bardzo dobrze nigdy nie kupuje naboji , lekow , tylko bron moze to tez ma jakis wpływ niewie ale

TA BRON NAPRAWDE ISTNIEJE UWIEZ MI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Piotrek1985
QUOTE(sneak127 @ 6 10 2005, 15:55)
istnieje taka bron kolega ma racje . widzialem ja na wlasne oczy jest duza Aya  zakłada ja na ramieniu i zanim wystrzekli musi sie przez kilka sekund naładowac  i wystrzela wiazka energetyczna ktora zadaje ogromne obrażenia mój kolega farciarz jeden zdobył ja za 1 razem niewiem jakim cudem ja przechodziłem ta gre 6 razy i ani razu jej nie zdobyłem ...

ale moj kolega gra bardzo dobrze nigdy nie kupuje naboji , lekow , tylko bron moze to tez ma jakis wpływ niewie ale

TA BRON  NAPRAWDE  ISTNIEJE  UWIEZ  MI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
*

To zobacz jak nazywa się ta broń , którą zdobył kolega... Hyper Velocity ?
Rany ludzie sprawdzcie tego linka którego podałem na początku dopiero wtedy piszcie....
ghost.
No dobra, broń jak broń, ale do tego jeszcze jakiś monk robe, medicine ring i jeszcze ta piąta energia?
Arox
Monk Robe i Medicine Wheel to żadne tajemnice (choć Monk Robe faktycznie trudno dostać)
wachus
Na piramidzie wystukujemy drugi kod, by odblokować drzwi do Power Plant. Zabijamy w środku anmc i powracamy na piramidę. Stąpamy na niniejsze kwadraty r, r, r, y, y, w, r, b, b, w, w, r. Przy czym r to czerwony y- zółty w- biały b- niebieski. Nastpępnie zwyczajnie tylną drogą wracamy do Dryfield.
wachus
Na piramidzie wystukujemy drugi kod, by odblokować drzwi do Power Plant. Zabijamy w środku anmc i powracamy na piramidę. Stąpamy na niniejsze kwadraty r, r, r, y, y, w, r, b, b, w, w, r. Przy czym r to czerwony y- zółty w- biały b- niebieski. Nastpępnie zwyczajnie tylną drogą wracamy do Dryfield.
W Dryfield na głównym strychu(balkonie) przywołujemy Lifedrain ale również potrzebny będzie earth, wind i fire na 3 poziomie. Wtedy drugim głównym wejściem wracamy do Shelter.
Idziemy do drugiego laboratorium z telefonem i dzwonimy. Kyle powie o wielkiej głowie. Po tym odwiedzamy nowe dziecko anmc. Ale jeszcze przed tym udajemy się do zbrojowni i czarną kartą otwieramy składownie. Zabieramy dubeltówkę sp12. Kupujemy as12 i jeśli nie mamy to ponadto karabin m4a1 wraz z załącznikiem m203.
Po scenie z piechotą, Stojiz boku Rupert, który da nam magnuma "Mongoose", a żyjący pies Flint MP boost 2 za co dajemy mu mi misia. W zamian zaprowadzi nas do dwóch ostatnich bosów.
W nowo narodzonym anmc zabijamy go pozbybwając się jego wszystkich części i odwłoków - oszpecamy go.
Kiedy będziemu już walczyć z Parasite Eve to użycie M203 wyniesie nas przy tym ok. 50 granatów. W ostatniej sekwencji demaskujemy ją. Biegamy góra dół prawo lewo wykańczając ją.
Kiedy dostaniemy ranking "u" otrzyamy: ultimate weapon, medicine ring, crystal skull, monk robe, piąty parasite energy, który powinien być pomocny przy drugim przejściu gry na poziomie extremalnym.
Dark Serge
Że tak powiem... zavznij czytać co jest napisane a dopiero potem tłumacz... Tam gdzie jest walka z Eve jest napisane, że ok. 50 granatów powinno wystarczyć a podczas końcowego filmiku wciskamy góra,góra,lewo, prawo...
KICH JAKICH MAŁO panowie... to jest odpowiednik wskrzeszania Aeris w FF VII. załosne. tak wciśnij podczas sostatniej sceny te guziki... tylko, że jak masz dobre zakończenie to są dwie ostatnie sceny smile.gif.
ehhh... nudzi się ludziom.
wachus
QUOTE(Shmatan @ 16 11 2005, 19:07) *

podczas końcowego filmiku wciskamy góra,góra,lewo, prawo...

Pokaż mi, gdzie coś napisałem o jakimś wciskaniu guzików podczas końcowego filmu. blink.gif
Sorry, może ty to tak od siebie dodałeś... Kogo chciałbyś wkrzesić w PE 2 ?!
A swoje pretensje kieruj do autora strony, który zamieścił ten cheat w internecie.
Sito
Yyy... Przepraszam że się wtrącam, a można wskrzesić Aeris w FFVII ??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.