Piotrek1985
25 09 2005, 23:03
No dobra mam tą grę i przeszedłem ją jeden raz , wiem że wy już dość dawno zapomnieliście o niej i niepamiętacie szczegułów ale chcem się o coś zapytać :
Szukałem informacji na temt tej gry w necie (zna ktoś może jakąś dobrą stronke o tej grze to prosił bym o danie jakiegoś linka) aby przejść ją od "dechy do dechy" i oto na co natrafiłem (link do stronki):
http://www.parasiteevecentral.com/parasite-eve-2.htmInteresuje mnie to co jest na samym dole czyli opis jak zdobyć "ULTIMATE GUN"
co ciekawe w żadnych opisach , Official Strategy guidach , tipsach a nawet w kodach do game sharka nie ma tej broni... Mam do was pytanie czy wiecie może jak zdobyć tą broń ?? Czy ktoś ją już zdobył ?? Wiem , że jest tam napisane jak to zrobić ale mój angielski raczej nie jest zbyt dobry (może mi to ktoś przetłumaczyć ?)Proszę o jakieś odpowiedzi.
Pozdrawiam Piotrek
Ciekawa sprawa. Za jednym przejściem gry można zdobyć najlepsze przedmioty...
Akurat jestem w tym momencie kiedy wpisuje się ten kod więc być może to sprawdzę.
Sądze że to podpucha ale zawsze można sprawdzić....
sneak127
30 09 2005, 15:22
hmmmmmm niewiem jak to mozna zdobyc ...
ale moj kolega za pierwszym razem zdobył to cudo wymiata nieziemsko ja przeszedłem ta gierke 5 razy i nic nie zdobylem jeej a ten farciarz za 1 razem niewiem jak on to zrobił
Piotrek1985
1 10 2005, 17:15
QUOTE(Arcadio @ 29 09 2005, 19:44)
Akurat jestem w tym momencie kiedy wpisuje się ten kod więc być może to sprawdzę.
Arcadio daj odrazu znać jak to sprawdzisz przydał by sie jakis screen lub zdjącie z tv.
Pozr.
DJ. wątpie że to podpucha...
Trzeba przejść gre kilkakrotnie, dokładnie nie pamiętam ile razy, ale po którymś tam ukończeniu dostaje sie super broń (to chyba o tą broń chodzi). Jeden strzał i po końcowej walce z Eve. Troche długo sie ładuje ta giwera ale jak już huknie to nie co zbierać. Naprawde warto ją odblokować. Ja grałam w PE 2 kilkanascie razy, ale wystarczy chyba gdzieś koło 6 razy zagrać, żeby sie odblokowała
Powodzenia
Hyper Velocity? To nie o nią chodzi.
Grę wystarczy przejść ze 4 razy chyba.
Piotrek1985
2 10 2005, 13:50
QUOTE(Piotrek1985 @ 1 10 2005, 17:15)
QUOTE(Arcadio @ 29 09 2005, 19:44)
Arcadio daj odrazu znać jak to sprawdzisz przydał by sie jakis screen lub zdjącie z tv.
Pozr.
DJ. wątpie że to podpucha...
Chodzi ci o Hyper Velocity tak jak napisał Arcadio a przceiż na tamntej stronie pisze :
"This gun is better than the gunblade and hypervelocity cannon combined"
To jeszcze zrozumiałem - czyli ta broń jest lepsza od połonczonego "Gunblade"
z "Hyper Velocity". Chciałbym zobaczyć tą broń a w sieci niema żadnego screena przedstawiającego tą zabawkę...
Piotrek1985
2 10 2005, 13:53
To wyżej to do kociaka...
Problem jest taki że tam pisze że trzeba mieć wszystkie PE na 3 levelu a ja gram na Bounty Mode i nie wiem czy mi exp starczy.
Jutro się za to zabiorę i zobaczymy czy to prawda.
Piotrek1985
5 10 2005, 18:56
QUOTE(Arcadio @ 2 10 2005, 14:03)
Problem jest taki że tam pisze że trzeba mieć wszystkie PE na 3 levelu a ja gram na Bounty Mode i nie wiem czy mi exp starczy.
Jutro się za to zabiorę i zobaczymy czy to prawda.
Arcadio i co sprawdziłeś ??
Jeżeli masz problem z Parasite Energy to porostu zażuć gamesharka
A moze jakis skirn z ta bronia?
Piotrek1985
5 10 2005, 20:25
QUOTE(Hela @ 5 10 2005, 19:03)
A moze jakis skirn z ta bronia?
No właśnie chodzi o to , że w sieci nie ma żanych fotek z tą bronią...
Jakoś nie chce mi się tej gry przechodzić...
Pomysl, ze robisz to dla tysiecy fanow, ktorzy chca wiedziec czy taka bron istnieje, a odrazu Ci sie zachce.
sneak127
6 10 2005, 15:55
istnieje taka bron kolega ma racje . widzialem ja na wlasne oczy jest duza Aya zakłada ja na ramieniu i zanim wystrzekli musi sie przez kilka sekund naładowac i wystrzela wiazka energetyczna ktora zadaje ogromne obrażenia mój kolega farciarz jeden zdobył ja za 1 razem niewiem jakim cudem ja przechodziłem ta gre 6 razy i ani razu jej nie zdobyłem ...
ale moj kolega gra bardzo dobrze nigdy nie kupuje naboji , lekow , tylko bron moze to tez ma jakis wpływ niewie ale
TA BRON NAPRAWDE ISTNIEJE UWIEZ MI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Piotrek1985
6 10 2005, 17:46
QUOTE(sneak127 @ 6 10 2005, 15:55)
istnieje taka bron kolega ma racje . widzialem ja na wlasne oczy jest duza Aya zakłada ja na ramieniu i zanim wystrzekli musi sie przez kilka sekund naładowac i wystrzela wiazka energetyczna ktora zadaje ogromne obrażenia mój kolega farciarz jeden zdobył ja za 1 razem niewiem jakim cudem ja przechodziłem ta gre 6 razy i ani razu jej nie zdobyłem ...
ale moj kolega gra bardzo dobrze nigdy nie kupuje naboji , lekow , tylko bron moze to tez ma jakis wpływ niewie ale
TA BRON NAPRAWDE ISTNIEJE UWIEZ MI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To zobacz jak nazywa się ta broń , którą zdobył kolega... Hyper Velocity ?
Rany ludzie sprawdzcie tego linka którego podałem na początku dopiero wtedy piszcie....
No dobra, broń jak broń, ale do tego jeszcze jakiś monk robe, medicine ring i jeszcze ta piąta energia?
Monk Robe i Medicine Wheel to żadne tajemnice (choć Monk Robe faktycznie trudno dostać)
Na piramidzie wystukujemy drugi kod, by odblokować drzwi do Power Plant. Zabijamy w środku anmc i powracamy na piramidę. Stąpamy na niniejsze kwadraty r, r, r, y, y, w, r, b, b, w, w, r. Przy czym r to czerwony y- zółty w- biały b- niebieski. Nastpępnie zwyczajnie tylną drogą wracamy do Dryfield.
Na piramidzie wystukujemy drugi kod, by odblokować drzwi do Power Plant. Zabijamy w środku anmc i powracamy na piramidę. Stąpamy na niniejsze kwadraty r, r, r, y, y, w, r, b, b, w, w, r. Przy czym r to czerwony y- zółty w- biały b- niebieski. Nastpępnie zwyczajnie tylną drogą wracamy do Dryfield.
W Dryfield na głównym strychu(balkonie) przywołujemy Lifedrain ale również potrzebny będzie earth, wind i fire na 3 poziomie. Wtedy drugim głównym wejściem wracamy do Shelter.
Idziemy do drugiego laboratorium z telefonem i dzwonimy. Kyle powie o wielkiej głowie. Po tym odwiedzamy nowe dziecko anmc. Ale jeszcze przed tym udajemy się do zbrojowni i czarną kartą otwieramy składownie. Zabieramy dubeltówkę sp12. Kupujemy as12 i jeśli nie mamy to ponadto karabin m4a1 wraz z załącznikiem m203.
Po scenie z piechotą, Stojiz boku Rupert, który da nam magnuma "Mongoose", a żyjący pies Flint MP boost 2 za co dajemy mu mi misia. W zamian zaprowadzi nas do dwóch ostatnich bosów.
W nowo narodzonym anmc zabijamy go pozbybwając się jego wszystkich części i odwłoków - oszpecamy go.
Kiedy będziemu już walczyć z Parasite Eve to użycie M203 wyniesie nas przy tym ok. 50 granatów. W ostatniej sekwencji demaskujemy ją. Biegamy góra dół prawo lewo wykańczając ją.
Kiedy dostaniemy ranking "u" otrzyamy: ultimate weapon, medicine ring, crystal skull, monk robe, piąty parasite energy, który powinien być pomocny przy drugim przejściu gry na poziomie extremalnym.
Dark Serge
16 11 2005, 19:07
Że tak powiem... zavznij czytać co jest napisane a dopiero potem tłumacz... Tam gdzie jest walka z Eve jest napisane, że ok. 50 granatów powinno wystarczyć a podczas końcowego filmiku wciskamy góra,góra,lewo, prawo...
KICH JAKICH MAŁO panowie... to jest odpowiednik wskrzeszania Aeris w FF VII. załosne. tak wciśnij podczas sostatniej sceny te guziki... tylko, że jak masz dobre zakończenie to są dwie ostatnie sceny

.
ehhh... nudzi się ludziom.
QUOTE(Shmatan @ 16 11 2005, 19:07)

podczas końcowego filmiku wciskamy góra,góra,lewo, prawo...
Pokaż mi, gdzie coś napisałem o jakimś wciskaniu guzików podczas końcowego filmu.
Sorry, może ty to tak od siebie dodałeś... Kogo chciałbyś wkrzesić w PE 2 ?!
A swoje pretensje kieruj do autora strony, który zamieścił ten cheat w internecie.
Yyy... Przepraszam że się wtrącam, a można wskrzesić Aeris w FFVII ??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.