Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: fajna gra strategiczna w realiach wojennych na pc?
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
basbot11
hi może mi ktoś plecić jakąś fajną gre strategiczną w realiach wojennych na pc?
może byc coś podobnego do comand & concuer. z góery dzięki za odp.
Jakuza
Axis & Allies

Bardzo fajna strategia w realiach II wojny światowej smile.gif
_Soccom_
seria Sudden Strike
Stranger
Sudden Strike + jej mission packi lub jej nastepna część, która niedługo ma podobno wyjść...

EDIT:

nie zauważyłem jak kolega powyżej napisał to samo. Sorki
basbot11
smile.gif dzięki za pomoc
Minio
Europa Universalis i jej druga część + dodatek. Gra pozwala grac na ogromnej przestrzeni czasowej (nawet kilkaset lat). Jest strategią turową czasu rzeczywistego ( tongue.gif ), czyli mozna zatrzymywac czas danym klawiszem. Gra ma OGROMNĄ ilość wszelkich statystyk, tabelek i innych rzeczy, których nawet Star nie zrozumie.
Niewątpliwym plusem jest bardzo słaba grafika (pełniąca rolę informacyjna) dzieki czemu gra bez problemów ruszy nawet na bardzo wiekowych komputerach.
Nie należy spodziewać się efektowności, jednak gra wyrabia zmysl stratega -trzeba dbac o ekonomię, społeczeństwo (możliwy bunt i ogłoszenie niepodległosci terenu twojego państwa!) oraz stosunki dyplomatyczne z innymi krajami (można np. wymagać tronu z racji pochodzenia lub wysłac list z prezentem).
Huh, ale sie podnieciłem, a ja nie lubie strategii ;P .
szeni
Co prawda nie jest to RTS, ale bardzo dobre: Cywilizacja i wszystkie jej pochodne (np Alpha Centauri, Civ Call to Power 1/2). To jest dopiero gra! Pograj, a zobaczysz. Ja sie po pierwszej partyjce zniechecilem, ale do strategii to ja jestem jak Putin do demokracji.
Venom 333
Najlepsza jak dla mnie C&C: Generals. Wiem, że wspomniałeś już o C&C, ale jak nie grałeś w Generals, to własnie ta część z serii C&C jest najlepsza.
koniol21
Sory za offtopic, ale moim zdaniem C&C: generals jest wyraźnie słabsze od poprzednich części, o niebo lepiej wspominam Red Alerta 2. Ale nie mowie tez ze to słaba gra, mi sie po prostu nie spodobała.
dee
Olej RTS-y i wbijaj w Civilization 3 a najlepiej rozszerzenie Conquest.Jedyna gra w którą gram na PC i to od paru lat.Grywalność masakruje.Żadna gra nie da Ci tej dzikiej radości,wręcz ekstazy gdy udaje się postawić przed kompami Piramidy,Wielką Biblotekę a do tego jeszcze Statuę Zeusa (w Konkłeście).Gdy wysyłasz swoje pokojowe hufce w celu przejęcia złóż żelaża czy saletry.Można by tak bez końca...Grywalnościowy orgazm.
keyzee
Ja lubię strategie turowe i pomykam w Panzer Generala.Nie jest to młoda gierka ale mi przypadła do gustu.?Musze porozglądać sie za innymi takimi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.