A może mi ktoś powiedzieć jak wygląda połączenie przez Wi-Fi Psp z Liveboxem z TePsy? Czy jest w miarę łatwe, jaki jest zasięg sygnału z liveboxa, czy grając na psp spada jednocześnie transfer na kompie?
Mam kartę bezprzewodową Planet WL-8310, czego jeszcze potrzeba żeby połaczyć się z netem na psp? Czy w ogóle przy tej karcie jest to możliwe? Próbowałem już się łączyć, i znalazło nawet sieć, tyle że nie łączeniu z nią wyskakiwał błąd i nic z tego nie wyszło:( help me;)
Butcher
13 07 2006, 10:23
QUOTE(bonko @ 10 07 2006, 13:16)

A może mi ktoś powiedzieć jak wygląda połączenie przez Wi-Fi Psp z Liveboxem z TePsy? Czy jest w miarę łatwe, jaki jest zasięg sygnału z liveboxa, czy grając na psp spada jednocześnie transfer na kompie?

O ile sie orientuję, Livebox jest czymś w rodzaju routera, więc do współpracy z PSP możesz odnieść warunki jakie mamy przy tego typu sprzęcie. Połaczenie powinno hulać na opcjach auto, zasięg w mieszkaniu styknie bankowo, transfer pewnie spada ale jak masz konkretne łącze to nie powinno Cię to boleć.
QUOTE(Rey @ 10 07 2006, 19:43)

Mam kartę bezprzewodową Planet WL-8310, czego jeszcze potrzeba żeby połaczyć się z netem na psp? Czy w ogóle przy tej karcie jest to możliwe? Próbowałem już się łączyć, i znalazło nawet sieć, tyle że nie łączeniu z nią wyskakiwał błąd i nic z tego nie wyszło:( help me;)
Z tego co widzę 8310 obsługuje Infrastructure, więc nie powinno być problemu z netem na PSP - zależy jak masz skonfigurowaną kartę na kompie: zabezpieczenia, filtr MAC, itp. - tego wszystkiego musisz użyć/zmienić w odniesieniu do PSP, bo inaczej karta nie "wpuści" PSP do netu.
Gojlandek
13 07 2006, 12:48

Połączenie jest bardzo łatwe - wklepałem do PSP jakiś numerek naklejony na modemie Livebox i już. Gorzej z tym, że... w mieszkaniu 49m2 PSP leżące w jednym końcu nie łapie sygnału z modemu w drugim końcu:/ W obrębie pokoju działanie idealne, chociaż niezbyt szybkie (na Neo 512). Oczywiście spada transfer , bo szybkość łącza dochodzącego do modemu dzieli się na kompa i to, co jest podłączone bezprzewodowo. Dalej:
Livebox unieruchamia usługę identyfikacji numeru, nie można go zwrócić i oferuje tragiczny zasięg. Kup sobie profesjonalny sprzęt do WiFi
freak.4
14 07 2006, 11:48
Zamierzam zrobić i sieć Wi-Fi za pomoca routera i mieć AP dla PSP. Czy ten router będzie pasował?
http://www.capslock.pl/produkty/linksys_(w...wan,_4xlan/5321
Dzięki bardzo za odpowiedź

Pokminie trochę i jak się uda to dam znać
planuje załozyc neostrade, prawdopodobnie z Liveboxem, jak wypada przez niego łączenie się z netem w PSP?wszytsko jest bezproblemowo, trzeba coś jeszcze dokupywać? Lepiej jest liveboxem czy po psortu bez niego z kupioną kartą sieciową? sorry za lamerstwo ale sie nie znam
Dobra...załużmy, że mam Liveboxa, czy Xlink współpracuje z Liveboxem ( Sagem F@st 3202 ) bo nie ma go na tej liście z początku topicu ( ani, że współpracuje, ani że nie współpracuje ).
Jeśli on nie współpracuje to znaczy, że do przeglądania stron www mogę korzystać z liweboxa a do grania po sieci potrzebuje karty z listy? Czy jak to w końcu jest?
Konfigurator D-Link przygotowaliśmy specjalnie dla początkujących użytkowników sieci domowych, fascynatów wymiany informacji między komputerami, jak również dla profesjonalistów. To internetowe narzędzie ułatwi Ci stworzenie własnej sieci zupełnie od podstaw. Tutaj zyskasz poradę dotyczącą wyboru odpowiednich urządzeń oraz wskazówki związanie z rozwojem i rozszerzeniem sieci. Połącz w sieć - przewodową lub bezprzewodową - komputery stacjonarne, notebooki, konsole do gier, podzel łącze interentowe, udostępnij multimedia.http://www.brand-dlink.co.uk/configurator/...?country=poland
Sebo1993
11 08 2006, 16:49
zaraz, zaraz to w necie pogram tylko na orginałach? bo z płytą demo dostałem jakąś karteczke z kodem na czerwonym tle, kupiłem wczorej nfsur i też ma taką karteczkę

Czyli ta pierwsza karteczka (demo disck) jest do yourpsp a ta druga (NfSUR) do grania online?
I muszę wszystkie zarejestrować, czy tak ma to być ?
Sory za odnawianie tematu
master_PL
19 08 2006, 00:29
Witam, BUTCHER!!Mam pytanie.!!POsiadam PSP i WIFI MAX DATEL! Mam problemz tym, że jak biore wszystko na AUTO to wyskakuje komunikat że "IP time out". A jeśli wpisze IP i "jakieś" DNSy to na końcu testu wyskakuje "A DNS has occurred..." BŁAGAM Cię o pożądną odpowiedź..!!!Mam neostrade.POMOCYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[font=System][size=4][color=#006600]
A ja mam straszie glupie pytanie ale moze ktos mi na nie odpowie

Jaki Zasieg ma to Wi-Fi ? Otuz mam Psp nie dlugo zaczyna sie rok szkolny (mieszkam od szkole okolo 100 metrow) i czy wszystko bedize dzialac w takiej odleglosci ?? Dzieki z gory
freak.4
23 08 2006, 15:15
raczej nie. bo to teren zabudowany. najpierw mury szkoły a potem jeszcze mury twojej chaty. no chyba że to tamto jakieś mega wypasione Wi-Fi MAX z anteną radiową na dwa metry - to wtedy na pewno

kup sobie routerek za 200 stówki i masz problem z głowy :>
no router 200 plus karta do Psp 100 zl ;P To torche duzo

ale dzieki za dobra rade

Pomyslimy czy sie oplaci
freak.4
23 08 2006, 18:46
karta do PSP? o czym ty gadasz?
A jak kupie router to juz nie potrzebuje karty sieciowej z wi-fi ?
freak.4
23 08 2006, 21:23
ale mi chodzi o taki router który ma wbudowany AP ;]
A to tak trzeba odrazu

Nawet nie wiedzialem ,ze takie sa

Moze to nie najglupszy pomysl ?A jak ceny sie wahaja ? 200 w zwyz ?
freak.4
24 08 2006, 07:05
ja mam taki za 280zyla router + AP
QUOTE(Gojlandek @ 13 07 2006, 13:48)

Połączenie jest bardzo łatwe - wklepałem do PSP jakiś numerek naklejony na modemie Livebox i już. (...)
Wpisalem wszystko (WEP) itd. ale ciagle wyskakuje mi komunikat ze konsolka nie moze znalezc punktu dostepu. WEP wpisywalem kilkarazy wrzie gdybym sie pomylil i zawsze tak samo sie konczy. Zielony jestem jezeli o to chodzi i poprostu nie mam pomyslu co z tym zrobic ;/ help!
QUOTE(Mikey @ 27 08 2006, 18:41)

QUOTE(Gojlandek @ 13 07 2006, 13:48)

Połączenie jest bardzo łatwe - wklepałem do PSP jakiś numerek naklejony na modemie Livebox i już. (...)
Wpisalem wszystko (WEP) itd. ale ciagle wyskakuje mi komunikat ze konsolka nie moze znalezc punktu dostepu. WEP wpisywalem kilkarazy wrzie gdybym sie pomylil i zawsze tak samo sie konczy. Zielony jestem jezeli o to chodzi i poprostu nie mam pomyslu co z tym zrobic ;/ help!
Siemka ja przed chwilą dostałem Liveboxa i miałem ten sam problem.
Wejdź w zakładkę z Firewallem w menu konfiguracji Liveboxa a następnie w zakładkę Zasady. Wszystko znajdziesz w instrukcji od tepsy na stronie 81. A następnie wybierz i usuń pierwszy interfejs odbioru, który ma filtr "odrzuć" na czerwono, nastepnie daj zapisz i poczekaj z minute aż Livebox sie skonfiguruje.
Jeśli to nie pomorze to można też wyłączyć zbezpieczenie kluczem WEP ja tak zrobiłem i działa.
mikuc87
12 09 2006, 19:22
Czy ktos z was testowal granie przez internet przez iPlus (oferta bezprzewodowego internetu Plus GSM)? Czy w ten sposob tez da sie grac? Mieszkam na wiosce i nie moge miec Neo
Witam. Czy
taki sprzęt i osiedlowa sieciówka wystarczy do śmigania w necie i granie w sieci przez psp
skąd mam wziąść te wszystkie kody SSID, WEP itd. Nie jestem zbytniom komputerowcem i to jest po części problem ... mam tam 2 piece i neo 128 lub 256 [ nie pamietam] , ale i tak nie czyni mnie to komputerowca, który po pstryknieciu palcami szybko mu sie pojawia potrzebna rzecz ... bleee nie rozpisuje sie, bo zaczynam sapać ;/ ... prosze o pomoc
jak to robisz w domu albo na spocie bez haseł to daj "scan", sam wynajdzie i reszty nie ustawiaj tylko "next" i powinno działać. chyba że to jakiś ery albo czegoś spocik to hasła raczej nie bedziesz miał tak lekko...
konstant
23 09 2006, 09:49
Ja mam taki problem - kilka domow ode mnie kumpel udostepnia neo. Jak daje scan - wykrywa mi jego siec, pokazuje ze nie ma WEP'u. A jak daje test connection to pisze, ze polaczenie nie moglo byc ustabilizowane i zeby sprawdzic ustawniena zabezpieczen. Noi wlasnie zednych zabezpieczen nie ma! A wszystkie ip itd sa bankowo dobrze wpisane.
hełp
Czy możliwe jest granie przez WiFi w "gry z memory sticka"? Próbowałem sie dziś połączyc z kumplem ale jak w GTA wchodze w multiplayer to ekran mruga i nic
ocelot007
30 09 2006, 12:14
Witam! Mam małe pytanko: czy za pośrednictwem livebox'a mozna grać przez Xlink Kai? Jeśli tak to jak to wszystko trzeba skonfigurować?? Dzięki. Pozdrawiam!
ocelot007
9 10 2006, 14:19
Witam! Mam pytanie: czy mozna grać na PSP po sieci za pośrednictwem Xlink Kai używająć Livebox tp? Jeśli tak, prosze o wytłumaczenie. Dzięki. Pozdrawiam!
Devil_MC
11 10 2006, 15:12
Witam mam takie pytanko chciałbym zakupić spzrecik potzrebny do konsolki tak abym mogl grac przez neta wiem ze jest juz ten temat jednakze potrzebuje wyjasnienie jak osobie ktora nie zna sie na kompie i sieci . Posiadam Internet neostrade 512 modem sagem na usb i to wszytsko nie am zadnych kart sieciowych. Co mam kupic tak aby mogl grac w gry pzrez neta Plizz o odp
nightmare212
25 10 2006, 16:39
ostatnio próbuje włączyć Xlinka i wyskakuje mi taki błąd "no compatible network interfaces were detected" i dalej jak się loguje to albo się program zawiesza albo wyskakuje jakis błąd i sie wyłancza
wczesniej czegoś takiego nie miałem:/ więc jesli ktoś mógłby to prosze o pomoc jak to naprawić
Bojan_Zaw
1 11 2006, 19:03
Ladnie, pieknie opisane wszystko jak ustawic polaczenia

"Szukajcie, a znajdziecie" /Biblia Tysiaclecia
http://www.us.playstation.com/PSP/Support/...ooting/faq.html
Devil_MC
22 11 2006, 14:19
Witam mam pytanie posiadam liveboxa i pykam sobie dzięki niemu na pspku w socoma jednak
tylko ta gra wykorzystuje opcje infrastructure mode inne takie jak PES5 czy NFS Rivals posiadają możliwość grania przez AD HOC i obiło mi się o uszy ze mozna grać w te gry przez neta wysyłając sygnał AD hoC przez program Xlink jednak nie wiem jak to skonfigurować. To co posiadam ze sprzętu internetowego to :
1. Livebox połączony z kompem przez Kabel USB
2. Modem usb ten mały od LiveBoxa aktualnie nie używany
3.Modem Sagem USB Telekomunikacj Polskiej
I mam pytanko czy potzrebuje czegoś jeszcze do połączenie się z konsolką przez AD HOC
Jesil takie pytanie się pojawiło to sorka ale proszę o nie pisanie odpowiedzi typu "korzystaj z wyszukiwarki"
Z GÓRY DZIĘKS!
mord00k
22 11 2006, 20:43
Taaa... taki temat jest niżej. żeś człowieku walnął
Devil_MC
22 11 2006, 21:22
QUOTE(mord00k @ 22 11 2006, 20:43)

Taaa... taki temat jest niżej. żeś człowieku walnął

Sory gdzie poniżej. Mi nie chodzi jak połączyć psp z liveboxem bo to zrobile pytam sie o xlinka?? O ludzie...
wstrzymałem sie wczesniej

ale skoro gosci wpisuje sie zeby sie pouczac to i ja pojade
nie wiam jak

ale połączyłem sie wkoncu z live box .. co najleprze zaden sposob z foru msie nie sprawdził ; Pp blll

po zainstalowaniu Xlinka wyskakuja mi komuniktaty (na XBox Live)
Masz Za Stare Sterowniki do WiFi ... hy ? ( i podaje mi numer nowszych)
klikam OK
Wyskakuje komunikat... XLink Nie Współpracule z nForce (Ktore Mam)
Klikam OK
Wyskakuje panel logowanie do xlinka i wtym momencie trace połączenie z netem i tak zawsze

ja na XP Pro z łatami (wszystkimi bez Tej jednej : P ) z nForce i WiFi od TPSa nie moge uruchimic tego w ogole
Devil_MC
22 11 2006, 23:58
Ja dalej nie mogę się połączyć z Xlinkiem! Zrobiłem coś takiego:
1. Pąłączyłem kompa z liveboxem przez kabel USB net działą luzacko sprawdziłęm połączenie w psp przez infrastructure też działało przeglądarkja internetowa na psp działała
2.Póżniej do kompa podłączyłem drugi modem usb WiFi ten z zestawu livebox ustawiłem go an Ad hoc chanel 1 i sprawdziłem czy jak spróbuje wysłąc zdjęcie z psp to czy wykryje to połączenie ad hoc wysyłam zdjęcie z psp i na kompie widze ze WiFi usb wykrywa połączenie a dokładnie tak "<Adhoc> "PSP_S000000001_L_PhotoExc" no i tmyślałęm ze wszystko SUPER jednak kiedy włanczam Xlinka wyskuje mi komunikat: No compatible network interfaces were detected no i tu już nie wiem co zrobić wydaje mi się ze karta WiFi od neostrady nie jest kompaktybilna z Xlinkiem czy ktoś wie może co da się zrobic ???
Lorek04
25 11 2006, 15:40
Jakies parę dni temu kupiłem sobie psp. I wpadłem na pomysł aby pójść do McDonaldu bo tam jest hot-spot bezpłatny! Wyszukałem sygnał (era.pl 100%) i zapisałem ustawienia. Odpaliłem Twisted Metala dałem multiplayer/infrastructure/ i się połączyłem najpierw pisało że instaluje network i jak później zainstalował miał załadować się regulamin, ale wyskoczył jakiś błąd (cos o serwerze, już nie pamietam) i sie rozłączyło.
Mam konsole z USA, FW 1.5, PSP-1001!
Mam takie pytanie:
- czy żeby grać on-line(infrastructure) muszę być zarejestrowany w CS?
- czy to zależy od softa?
- czy to przez to że konsola jest z USA?
Devil_MC
5 12 2006, 16:39
Musisz zarejstorwać psp na
https://www.yourgamingname.com/ podajesz tam kod z czerwonej kartec zki a pozniej czekasz na pin jak dostaniesz pin tworzysz konto i tyle pozniej podajesz nazwe uzytkownika i haslow w grze i latasz z ludzmi ze swiata !
a co jeśli nie mam takiej karteczki??
Kupiłem używanego PSPka, więc nie posiadam tej karteczki;/
QUOTE(Katana @ 8 12 2006, 21:03)

Kupiłem używanego PSPka, więc nie posiadam tej karteczki;/
chyba sam sobie odpowiedziales >>'
nie martw sie... ja mam oryginała z polski z media za czerwonej karteczki na your i do dzis nie dostalem pina. alleluja
Czyli jak zwykle SONY ma SYF w firmie
Troche sie pogubilem. Zastanawiem sie nad kupnem psp ale niebardzo rozumiem.
Mam neo 512. Mam z niej zrobic pezprzewodówke? Za pomoca czego bedzie sie ona laczyc z psp? Prosze o wyjasnienie mi tematu od a do z

. Tak pokolei najlepiej:)
To apropo tego co butcher na samym poczatku napisal
piotrekkaz
14 12 2006, 14:36
Mam pytanie.
Czy wifi max będzie współpracowal z moją radiówką ?
Prosze o pomoc. Zainstalowałem tego Xlinka i karte d - link dwl122. Skonfigurowałem to poprawnie i nawet mi psp wykrywa tak jak powinno ale mam jeden problem. Wchodze do tekken DR , następnie battle lobby wyswietlaja mi sie gracze ale po tym jak akceptuję walke pojawia sie napis " lost connection to other player".
Nie wiecie czemu tak jest??
Jak mi sie naprawi to szukam kogos z polski do pogrania w tekkena bo AI mnie juz nudzi :-)
QUOTE(ssober @ 13 12 2006, 00:14)

Troche sie pogubilem. Zastanawiem sie nad kupnem psp ale niebardzo rozumiem.
Mam neo 512. Mam z niej zrobic pezprzewodwke? Za pomoca czego bedzie sie ona laczyc z psp? Prosze o wyjasnienie mi tematu od a do z

. Tak pokolei najlepiej:)
To apropo tego co butcher na samym poczatku napisal
Zamow sobie Liveboxa on dziala z PSP znakomicie. Abonament na to cudo wynosi 1zl za miech przez rok a po tym czasie 10zl za m. do konca umowy neostr.
Don Vito
10 01 2007, 01:42
Witam!
W tej sprawie jestem komplentym amatorem. Nie wiem co zrobić, aby śmigać po necie na PSP. Posiadam router BR 704n+ jeśli to coś wogóle wam mówi...
Suboshi
13 01 2007, 19:14
QUOTE(Kimari @ 10 12 2006, 00:17)

nie martw sie... ja mam oryginała z polski z media za czerwonej karteczki na your i do dzis nie dostalem pina. alleluja
Kurde. A myslałem ze można bez problemu grać online. Bez PIN'u nie pogra sie online w żadną grę? Jesli bedzie z pinem do PSP tak jak do PS2 to ja dziekuje. Od czerwca 2006 czekam na PIN do ps2 i dalej nie ma
a jak sie ma sprawa grania na XLinku?? Do niego nie trzeba żadnego Pinu, czy czerwonej karteczki;]
I chodzi mi o jedną rzecz, gdyż moge rozsyłać połączenie tylko Routerem (sieć automatycznie blokuje dodatkowe karty podłączone do kompa (podłączałem ;p), a w tamtym spisie kart są tylko dwa, czy trzy routery, które mogą działać, a czy działają jednak jakieś inne Routery??
Jeśli tak to jakie... i może macie jakieś propozycje?? Ogólnie to mi wszyscy polecają tego:
http://allegro.pl/item157305886_linksys_wr...er_wifi_ap.htmlCo do tego to sie zgadzam, ale czy mi potrzebny taki potężny (czyt. drogi

) skoro będe go używał tylko w mieszkaniu...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.