Ratunku. Kolejny problem z Liveboxem:). Za cholere nie moge sie polaczyc. Usuwanie blokady z "zasad" w menu firewalla nic nie daje, podobnie jak reczne wpisywanie WAPa do odnalezionego za pomoca "scan" polaczenia. Wyczytalem ze wyjsciem jest wylaczenie zabezpieczenia WAP, ale... jak to zrobic?

A moze jest jakas alternatywa?
QUOTE(KOMODO @ 29 01 2007, 01:19)

Ratunku. Kolejny problem z Liveboxem:). Za cholere nie moge sie polaczyc. Usuwanie blokady z "zasad" w menu firewalla nic nie daje, podobnie jak reczne wpisywanie WAPa do odnalezionego za pomoca "scan" polaczenia. Wyczytalem ze wyjsciem jest wylaczenie zabezpieczenia WAP, ale... jak to zrobic?

A moze jest jakas alternatywa?
Na pulpicie masz cos takiego jak ^konfiguracja^ otworz to poprosi cie o haslo i login. Wpisz w obu polach ^admin^ otworzy sie strona konfiguracyjna liveboxa, tam wybierz zakladke ^sieci bezprzewodowe^ i wylacz filter adresow MAC
Albo dopisac maka tylko swojego psp
albo nacisnac przycisk reg .. albo albo albo
http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=45396wszysio jest
OD piątku mam psp i chciałem je zarejestrować do gry online. Ale nie wiem gdzie powinienem to zrobić. W czerwonej książeczce jest podany adres www.yourpsp.com a na kartce z kodem www.yourgamingname.com? (ta druga to chyba tam sie do PS2 rejestrowałem. Tam sie rejestruje konsole sony do online?)
QUOTE(Suboshi @ 4 02 2007, 10:54)

OD piątku mam psp i chciałem je zarejestrować do gry online. Ale nie wiem gdzie powinienem to zrobić. W czerwonej książeczce jest podany adres www.yourpsp.com a na kartce z kodem www.yourgamingname.com? (ta druga to chyba tam sie do PS2 rejestrowałem. Tam sie rejestruje konsole sony do online?)
Na *www.yourpsp.com* rejestrujes konsole i dostajesz etui na 5 UMD i 2 memory sticki a na *www.yourgamingname.com* rejestrujesz sie do gier sieciowych.
Morsik89
6 02 2007, 21:51
Linki z pierwszej strony mi nie działają chciałem się zapytać kilka rzeczy:
Czy pójdzie mi net na psp za pomoca karty ATMEL AT76C502
A jeśli nie to router cos tu pomoze?

Jak skonfigurować - może ktoś ma sterowniki...
Odpowiedzcie fast

dziekuje z góry
Gawlick
10 02 2007, 13:33
Kurcze mam pewien problem. Podłączyłem PSP do sieci bezprzewodowoej wszystko grało hulało itd. Pograłem nawet w MGS PO na online

Ale dzisiaj za wuja nie chce się połączyć, mimo ze ustawienia te same (na auto). Niby coś z dnsesm jest ale wszystie laptopy chodzą normalnie... Niewiem sam już...
MasterOD
14 02 2007, 19:30
No wszystko fajnie i ładnie ale link do kompatybilności kard nie działa. Możecie podać aktualny??
Daniel_reyes
14 02 2007, 21:14
Jaki zasięg ma Wi-Fi w konsolce ?
MasterOD
14 02 2007, 21:17
Gawlick może to przejściowa usterka?? Zawsze z graniem przez online były problemy:) i z internetem także... poczekaj jeszcze z 1 dzień. Jak będą dalej problemy to napisz:)
ps.: dajcie tą jakąś listę kompatybilności czy cos.
ps.: niewiem czy to ważne ale jak coś to mam neostradę 512 i router.
Gawlick
18 02 2007, 21:41
Niewiem już, codziennie sprawdzałem i raz nawet złapało neta na 10 minut, ale później to co zwykle dnas error
Udało mi się podłączyć PSP do internetu przez w-fi datel max, ale mam problem z podłączeniem laptopa. Uzyskałem połaczenie w laptopie, ale coś nie tak i net nie działa.
Archangelus
9 04 2007, 14:27
Mam mały problem. Posiadam Windows Vista i datela wifi max. Wszystko niby jest ok, czyli konsola widzi aces point ale nie moze połączyć się z netem. Vista wywala mi komunikat o konflikcie adresów IP w momencie gdy PSP próbuje się z netem połączyć. Co może być nie tak?? (Na XP wszystko było w porządku i grałem po sieci).
moze nie odpowiednie sterowniki
Archangelus
10 04 2007, 12:58
Sprawa się niestety rozwiązała - wi-fi max jest uszkodzony...
mam pewien problem. otoz mam ps3 na stale podlaczone do internetu i chcialbym aby sluzylo mi rownierz jako acces point do psp. gdy scanuje otoczenie znajduje mi mocny sygnal jednak prosi mnie owpisanie wpa - psk (aes). skad mam u licha to wziasc???
WPA to jest klucz szyfrowania - nim zabezpieczona jest Twoja siec bezprz. Wprowadza sie go podczas konfiguracji routera, musisz go znac
okej ale jakiego typu jest ten WPA? slownego czy cyfrowego
tylko sie upewniem- na laptopie z kata Wifi nie pogram sobie za pomoca xlik kaya?
Chciał bym oznajmić, iż ruszyło nowe forum na którym będą prowadzone dyskusje na temat pojedynków w grach multiplayer w trybie Infrastrukture na PSP oraz będą organizowane turnieje. Wszystkich zainteresowanych zapraszam.
Sony tez dala ciala z multi w PSP malo kto gra online (procz Killzone)...
Dobra, chciałbym mieć neta w PSP, mam Neo 1GB z modemem Samsung. Jaka metoda podłączenia PSP do netu była by dla mnie najlepsza?
kupic router z AP
ew tansza alternatywa - kupic karte wi-fi do pc i ustawic ja jako AP
Wiem ze Marudze. . Czy Ktos nie Dostal Nika ?
Ja nie Dostalem Zadnej Paczki Nic nie Dochodzi Po 3 Probach Masz Bloka ... ile ja moge miec Adresow .. Koncza Mi sie babcie i Znajomi :|
Też mam zamiar zaczął popykac online, Coati polecił mi D-Linka DWL 122, ma to ktoś, co o nim myślicie?
Aha, czy mogę dostać tego NIPa na konsolkę z USA? Wydaję mi się że nie, przynajmniej ja nie zauwazyłem takiego swistka z access kodem u mnie, jak to jest?
jesli rejestrowales online ps2 to to ci wystarczy... ewentualnie poszukaj na forum kogos z 2 takimi karteczkami lub kup na allegro kiedys cos takiego bylo za 15zl

tak tym to ten kod do grania online potrzebny jest tylko do gier od sony [socom itp]
PS2 nie rejsestrowałem bo ją też mam z USA

Poszukam na allegro
o lol sony przechodzi somo siebie xD
http://psp-team.pl/newsy/psp/cala-prawda-o...#jc_allComments czyli news z rozdzaju: jak zamienic slimka w grubaska xD
master_PL
20 07 2007, 00:29
Kurde, mam karte USB Zyxel B-220 i mam sygnał 100 %. Ale jak jest test, to wywala że internet Connection Failed. Czemu KURRRRDE??
CYTAT(master_PL @ 20 07 2007, 01:29)

Kurde, mam karte USB Zyxel B-220 i mam sygnał 100 %. Ale jak jest test, to wywala że internet Connection Failed. Czemu KURRRRDE??
ja chyba wiem! xD wszystko dlatego, ze pc udostepnia neta tez do twojego X'a i windows swiruje
master_PL
20 07 2007, 10:01
Czemu na tescie wywala mi IP timed Out?? Czy ktoś mi może pomóc????
blizzball
25 07 2007, 18:26
CYTAT(master_PL @ 20 07 2007, 11:01)

Czemu na tescie wywala mi IP timed Out?? Czy ktoś mi może pomóc????
jak chcesz to moge przez gg 5094275 mówić ci co i jak( ja męczyłem się z tym ale po 2 tyg udałosię). PS.czy nieda się ot tak grać online w wipeou pure (1 moja gra online)trzeba być zarejestrowanym tak?... ale ja się rejestrowałem już prawie rok temu na yourpsp i nic do mnie nie przyszło...myślicie że powinienem jeszcze raz się tam zarejestrować czy na jakiejś innej stronie np. tej co się otwiera wchodząc w online w wipeout'cie?? mugłby mnie ktoś oprowadzić.
blizzball
29 07 2007, 12:16
CYTAT(Nsp @ 26 07 2007, 13:17)

tak... wszystko fajnie... i po polsku... ale ten kod to niby gdzie ma być, bo jak piszą Kod ten można znaleźć w dokumentacji dostarczonej wraz z konsolą PlayStation®2 lub PSP to nie mam go. Czy można go z kądś dostać??
CYTAT(blizzball @ 29 07 2007, 13:16)

tak... wszystko fajnie... i po polsku... ale ten kod to niby gdzie ma być, bo jak piszą Kod ten można znaleźć w dokumentacji dostarczonej wraz z konsolą PlayStation®2 lub PSP to nie mam go. Czy można go z kądś dostać??
no ode mnie na przyklad
blizzball
1 08 2007, 09:16
CYTAT(Nsp @ 30 07 2007, 13:29)

CYTAT(blizzball @ 29 07 2007, 13:16)

no ode mnie na przyklad
emmm...no...to...zapodaj go proszę...gg5094275
master_PL
3 08 2007, 14:29
Czy ktoś pomoże mi skonfigurować ZYXEL B-220 żebym miał neta na PSP?????
CYTAT(Edziu @ 6 08 2007, 21:01)

Macie dwie konsole i nie widzicie sie ?

Obaj wchodzicie w online Gathering Hall i powinno dzialac. Mi dziala online przez Xlinka to wam nie powinno sprawic zadnego klopotu ^^
Apropo. Szukam Ludzi z polski co maja Xlink i karte sieciowa cos ala WiFi max do pogrania online bo co nie wejde to stosunek nacji wyglada nastepujaco 1000 koreańczykow 10 from France 8 Włochow i Jeden polak Ja

Konfiguracja naprawde prosta tylko trzeba miec kompatybylny sprzet.
Moje GG 3541041 jakby ktos chcial np w PES6 online zagrac
(Moje zbiory gier sa calkiem pokazne .... a raczej dowloadow

)
jest ktos zarejestrowany w EA Nation?

chciałbymskopać tyłek jakimś polakom w NFSC bo brytyjczycy i francuzi to jakieś nieporozumienie a hiszpańczycy to cwaniaki, fair play? --> SitoSB Lv 6 300W 170L current rnk:424
Ja z pytankiem odn netu w psp

ściąganie dodatków w grach (Killzone np), przegladanie stron - tylko to mi potrzebne. Mam w domu router, z którego Neostrada idzie na 3 PCty, u siebie w pokoju mam PCta i laptopa, zależnie od tego, którego chcę używać, muszę przekładać kabelek. Chcę mieć net na obu, niby mógłbym pociągnąć czwarty kabelek od routera, ale tu się zrodziła myśl żeby przy okazji wykombinować net dla PSP

i tu pytanie: czy mogę u siebie w pokoju postawić router z Wi-Fi? Bo wtedy będzie tak: router główny, od niego kabelek do routerka z Wi-Fi, od tego 2 kabelki do laptopa i PC. Czy tak może być? Będzie to wszystko działało jak do tej pory?

i pytanie drugie: kupując router z Wi-Fi nie muszę szukać żadnego specjalnego żeby z psp działał? Każdy będzie?
Pozdrawiam

EDIT: Używał ktoś netu na rynku we wrocku? Da się w ogóle? Przez PSP oczywiście

łączę się, zostaję przekierowany na stronę dostawcy gdzie mam wpisać kod z obrazka - wpisuję, zatwierdzam, ładuje się, i znowu ta sama strona z nowym obrazkiem - i tak cały czas

co zrobić?
@KOMODO, dzięki za odp

w poniedziałek jadę do wro i spróbuję again
Cala logowanie sie do bezprzewodowego netu, np. na tym rynku dokonujesz tylko raz. Pozniej owe usatwienie zapisuje sie na stale (chyba ze je usuniesz). Nastepnym razem zamiat wybierac "new connection" wybierz juz usatwione polaczenie, a nazwane tak jak je nazwales, ew. przyjales domyslna nazwe jaka tam byla, cholera wie jaka. PSP lapie net chyba z kazdego urzadzenia ktore rzyga netem na odleglosc. Tyle:P.
_ KRIS_
24 09 2007, 16:22
witam panowie posisdam psp slim ale za bardzo niewiem o co chodzi z tym netem w tej konsolce jak sie to podlancza w domu mam neostrade 512 i rutera z modemem adsl jest to podpiente do ps3 nie mam wogule komputera czy jestem w stanie podlonczyc psp jerzeli wiecie to napiszcie prosze o pomoc
Zakupilem PSP SLim no i niestety nie ma tam zadnego kodu (czerwona ksiazeczka jest, ale bez kodow), wiec nie majac tego, czy w psp slim powinien byc ten kod czy tez nie daja? Ale jak nie daja to jak sie zarejestrowac? Czy ktos cos wie

?
m_waszka
26 09 2007, 00:05
Witka!Grał ktoś może na PSP online dzięki Wifi MAX firmy Datel(dla przyp.Kilu testował to w 107PE) , wiecie może jak to się sprawdza i czy dzięki niemu można ściągać dodatki do gier i przeglądać stronki www??Będzie to działać z PSP Slim & Light??
m_waszka
27 09 2007, 18:51
Coati mógłbyś bardziej sprecyzować odpowiedż
Co tu precyzowac, wszystkie rzeczy ktore wymieniles beda dzialac na Datelu i tyle.
Dodatki (ktorych jest tyle co kot naplakal) mozesz tez na kompa sciagnac i usbekiem przeslac na PSP
_ KRIS_
28 09 2007, 16:38
czy ktos morze mi powiedziec czy moge podpiac psp pod rutera ktorego mam w domu nie mam kompa ruter jest podpienty pod ps3
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.