W teorii PSP dziala z kazdym routerem (wifi) - nawet badziewie od TPSA dziala

No ale mozesz zawsze miec pecha i moze sie okazac ze twoj to jestem jedyny ktory nie zadziala z PSP
Redmitsu
7 10 2007, 18:17
Takie totalnie lamerskie pytanie.
Wyzej The m napisal chyba odpowiedz na moje pytanie ale ja jestem tak zielony ze nie wiem napewno czy to ma jakis zwiazek z moim pytaniem , a wiec :
Jezeli mam Liveboxa to potrzebuje dokupywac Karte sieciowa wifi by grac na psp ? Czy sam livebox wystarczy? ;P
... sam livebox (bez dodatkowej karty wifi) do grania sie nie zda (do przegladania netu tak), w kazdym razie moj odmawia wspolpracy ale to prawdopodobnie wina tego ze uzywam go z plaptopem (z ps3 nie wiem jak to bedzie bo nie posiadam ale jestem pelen obaw ze tak samo)
Redmitsu
8 10 2007, 21:40
Troche nierozumiem.Mowisz ze grania sie nie zda ale do netu tak , przeciez jedno ze soba jest powiazane wiec jezeli mozna przegladac net to i takze mozna na nim grac. I co ma laptop do psp ?

Niektorzy userzy mowili ze maja na liveboxie ps3 i psp przez wifi i nie ma problemow wiec zaczynam sie juz troche gubic ;<
Mam dziwne pytanie,sam sie zastanawiam nad jego sensem,ale jestem kompletnie zielony jesli chodzi o PSP,wiec postanowilem ze zapytam.
Net w psp jest mozliwy tylko w domu,czy da sie jakos zalatwic aby moc korzystac z tego dobrodziejstwa na dworzu/tramwaju itd?
Mozesz korzystac z neta na psp tam gdzie uda Ci sie polaczyc z jakims hot spotem/acces pointem. Jesli chodzi o Polske, tak, z internetu mozesz korzystac tylko w domu

.
Ale np nie ma mozliwosci wykorzystania w jakis sposob mobilnego internetu z PSP?
a o jakich sposobach piszesz?Kolega wyzej wytlumaczyl wszystko...
Redmitsu
14 11 2007, 15:03
Mobilny internet to wlasnie Hot-Spot. Sa ta punkty w ktorych mozesz dobrowolnie korzystac z internetu . Zazwyczaj w Polsce Hot-Spoty sa w Hotelach,uczelniach,w barach itp.
Imo Rondel uwaza ze w Polsce nie ma hot-spotow dlatego wprowadza Cie w blad ;d
CYTAT(Redmitsu @ 14 11 2007, 15:03)

Mobilny internet to wlasnie Hot-Spot. Sa ta punkty w ktorych mozesz dobrowolnie korzystac z internetu . Zazwyczaj w Polsce Hot-Spoty sa w Hotelach,uczelniach,w barach itp.
Imo Rondel uwaza ze w Polsce nie ma hot-spotow dlatego wprowadza Cie w blad ;d
wielkie dzieki,wlasnie na taka odpowiedz czekalem
Dark Serge
15 11 2007, 23:33
A dla Ciebie lista hotspotów w całej polsce
http://pdaclub.pl/hs/
MasterShake
18 11 2007, 15:03
konsole muszxe zarejestrowac zeby grac online?
Potrzebujesz specjalnego kodu (dodawany do konsol na czerwonym papierku bodajze)
@ Redmitsu (jakos przeoczylem twojego posta) - granie i przegladanie netu na PSP nie jest zorganizowane w ten sam sposob (nie dziala na zasadzie ciaglego podlaczenia do sieci) ale mniejsza o to. Po rezszte zapraszam na poprzednie strony bo mi sie nie chce pisac

(uwierz na LB od tepsy nie pograsz bez kombinacji)
MasterShake
18 11 2007, 16:15
nie da sie inaczej? Bo moj zostal w polsce ;f
No niestety nie da sie ...
(chyba ze Xlink Kai ale nie wiem dokladnie co i jak bo sie nie bawilem)
Dark Serge
20 11 2007, 15:25
Żeby grać po necie nie trzeba nic wpisywać - niewiele gier wymaga zarejestrowania się. Np. taki Killzone nie wymaga żadnej rejestracji - włączasz trym multi i grasz z ludźmi przez net
Hmm,mam takie pytanie,polazlem na jeden hot spot ze swoim psp,mialem 91% sygnal,none security,probowalem sie polaczyc,odnalazlo siec,potem probowalo zweryfikowac IP i tu wlasnie wyskakiwal error,ze nie moze go pobrac,nie znam sie za bardzo dlatego pytam czy czegos nie zrobilem,lub cos musze ustawic?
MasterShake
25 11 2007, 19:33
no ale skoro nic nie musze wpisywac - czemu np taki tekken ani ghostow ani nic nie wylrywa? GTA to samo, przegladarka dziala ( ze jest do dupy to inna sprawa). Syf ;f
@Dark Serge - niewiele gier? Wiekszosc wymaga bycia zarejestrowanym za pomoca tego kodu (ten sam dla PS2 i PSP).
To teraz ja mam pytanko. Nie wiedziałem jak szukać na nie odpowiedzi samemu toteż zapytam Was. Mianowicie lada dzień mam stać się posiadaczem Slima, i bardzo zależy mi na grze przez neta. Dowiedziałem się, że jak mam neta w domu to nie ma problemu abym miał go też i na PSPku. Ale wszędzie gdzie znalazłem jakiś opis to było napisane, że muszę mieć kompa z podłączeniem do neta przez kabel + router i dopiero mogę rozkoszować się grą. A jedyne co ja mam to net wi-fi. Jest jakaś możliwość podłączenia się do takiego zestawu? Czy muszę dokupić router?
wolek92
10 12 2007, 23:02
Ok, małe pytanko ... udostępniam już połączenie mojemu Xboxowi i chciałbym w przyszłości zakupic karte wi-fi i rowniez udostepnic net mojemu psp-kowi, ale czytałem ze sa jakies problemy
CYTAT(Coati @ 20 07 2007, 08:43)

CYTAT(master_PL @ 20 07 2007, 01:29)

Kurde, mam karte USB Zyxel B-220 i mam sygnał 100 %. Ale jak jest test, to wywala że internet Connection Failed. Czemu KURRRRDE??
ja chyba wiem! xD wszystko dlatego, ze pc udostepnia neta tez do twojego X'a i windows swiruje
tomci23
16 12 2007, 14:02
Mam pytanie czy jak kupie takie cos wepne do laptopa to bedzie mi sie laczyc psp z netem?? ponizej zamieszczam link za odpowiedz z gory dziekic
http://www.amazon.co.uk/Belkin-802-11g-Wir...0053&sr=8-2
ja tez mam pytanie (chociaz widze ze wiecej tu pytań niz odpowiedzi)
jesli mam laptopa ktory ma w somie wireless net, i moze korzystac z hotspotów tak jak psp to czy po podłoczeniu tego laptopa do internetu kablem, on sam moze stac sie hotspotem dla psp? jesli tak to co trzeba zrobic?
wlasnie probowalem cos kombinowac ale psp nie widzi kompa
CYTAT(Yano @ 16 12 2007, 14:56)

jesli mam laptopa ktory ma w somie wireless net, i moze korzystac z hotspotów tak jak psp to czy po podłoczeniu tego laptopa do internetu kablem, on sam moze stac sie hotspotem dla psp? jesli tak to co trzeba zrobic?
wlasnie probowalem cos kombinowac ale psp nie widzi kompa
Żeby zrobić sobie hotspota, musisz mieć kartę wifi, która potrafi rozgłaszać sygnał. Możesz ją wtedy ustawić w tryb Punktu Dostępowego i będziesz miał hotspota. Większość kart wifi wciskanych do laptopów takie opcji jednak nie ma, choć zawsze warto poszukać alternatywnego firmware i zobaczyć, co oferuje.
Możesz próbować połaczenia ad-hoc (psp-wifi w lapie, i mostek na połączenie kablowe w lapie i wifi w lapie), ale to niestety z reguły nie działa. No chyba że masz custom firmware...
Hej zainteresujcie sie PSP Mac Spoofer, jesli macie APeka albo ruter to nie bedzie zadnego problemu, ja mam APeka i mam ustawiony w psp taki sam mac jak w laptopie, konsola normalnie wszystko wykrywa, łączy sie do serwerka i gram bez zadnych problemow, a na laptopie gg mi sie wylacza i stronki cos wolniej smigają ale nie ma konfliktu wiec nie mam problemow i torrenty tez sie sciagaja, dla bezstresowego grania wylaczam karte w laptopie, wydaje mi sie ze z ruterem juz wogole nie powinno byc problemow, nie wiem czy da rade podpiac sie do sasiada majacego ruter zabezpieczony haslem, wystarczylo by jedynie poznac jego adres mac
(wbic sie na hate pod byle pretekstem potem start/uruchom/cmd/ipconfig /all) 
ale jesli chodzi o haslo to juz nie wiem, skoro jest juz wpisany w jego kompie to moze i w psp powino zadzialac.
jesli podpinacie net do laptopa przez kabel to wowczas trzeba by ustawic karte wifi w tryb udostepniania czy cos w tym kierunku, kiedys o tym czytalem ale zaniechalem prob.
PSP Mac Spoofer
Po co ci to skoro masz własnego AP? Sport dla sportu?
sport dla pieniedzy, wszystko dla pieniedzy.
mam w domu 3 kompy a psp to czwarty adres ip ktory nie jest wpisany w master serwerze, za dazdym razem jak probowalem sie polaczyc z netem dostawalem komunikat o zmianie karty sieciowej i prosbe o kontakt z dostawca internetu, tak ich ta popie,rdol.ona firma dziala niestety, wiec zakombinowalem i dziala, wlasnie leze na tapczanie i gram w pulse, piszac tego posta w przerwach miedzy planszami
Khadgar
27 12 2007, 18:44
Mam pytanie. Zapomniałem hasła do yourgamingame.com, więc zacząłem je odzyskiwać. I niby wszystko gra, komunikat, że wiadomość wysłana itd., ale na mojej skrzynce nic nie ma. Próbowałem zarówno opcji 'zapomniałem hasłą' jak i 'zapomniałem unikalnej nazwy', kilka razy. I nic, pustka na poczcie, mimo że strona twierdzi, że wysyła do mnie wiadomości. Help any1?
Czy używa ktoś może routera Linksys WRT54G z softem XLINK KAI?
Jak to się sprawuje i czy jak się gra (adhoc) to czy inne urządzenia w tym czasie mogą się normalnie podłączyć pod router?
za kilka dni bede miec LINKSYS WAG200G, a to jest praktycznie ten sam router co podales tylko z modemem. mam nadzieje, ze poczta nie zawiedzie i szybko dostane ten sprzet.. wtedy postaram sie opisac co i jak

teoretycznie wszystko powinno dzialac tak jak piszesz... po to jest router
ale do tego co ty zamawiasz NIE MA softu z XLINK KAIem. Jest tylko do WRT54G i WRT54GL.
Mój router sprawuje się świetnie, ale w trybie infrastructure. Jeszcze nie próbowałem XLINK KAI i PSP w adhoc, ale też chciałbym wcześniej wiedzieć jak to działa i czy konsola nie podkrada sygnału innym urządzeniom.
jak dziala takie granie? tzn co trzeba zrobic zeby moc pograc w adhoc w necie
tomci23
17 01 2008, 19:52
Szukalem w temacie ale nic konkretnie nie znalazlem moje pytanie brzmi Mam neta podlaczonego do lapa i ps3 czy moge jakos utworzyc z jednego urzadzenia albo drugiego hot spot zeby moc korzystac z neta w psp??!!
moglo by cos takiego byc:
net -> kabel -> laptop -> wi-fi w laptopie -> psp
ale z tego co czytalem w dziale ps3 to tez sie da z playa udostepnic net w psp, ba raczej napewno.
tomci23
17 01 2008, 20:07
tzn powiem tak probowalem przez ps3 opcje remote play niby wszytko ok wyskakuje moj login z psn i prosi o haslo jak wbijam haslo to wyskakuje blad a haslo na 100% jest dobre niewiem ide poprobowac napisze pozniej dzieki za odpowiedz
NIBY PROBUJE SIE POLACZYC ALE WYSKAKUJE A CONECTION ERROR HAS OCCURED (8041040F)
A JAK PROBUJE SIE POLACZYC Z PRZEGLADARKA TO WYSKAKUJE KOMUNIKAT COMMUNICATION WITH THE SERVER FAILED.A DNS ERROR HAS OCCURED
ZA JAKAKOLWIEK POMOC Z GORY DZIEKI
kamil_kik
29 01 2008, 19:35
Witam, ja mam nastepujący problem i proszę o pomoc:
Gdy chce połączyć moją psp (m33-4, S&L) do mojego routera, to owszem, wyszukuje go, ale występuje pod security napis- not supported, a z tego co wiem, to ten model obsługuje pspki.. siła sygnału 100%, ale nie da się wybrać tego połączenia, jest ono podświetlone na szaro, jak mogę rozwiązać ten problem?
m_waszka
29 01 2008, 22:52
To jak to jest z tymi standardami wi- fi które są potrzebne do grania przez WI-FI na PSP!!Kilu aż dwa razy pisze w poradnikach o standardach 811.02b/g,
że owe są idealne; i takowe musi obsługiwać Acces point, aby to działało!!!Chodzi mi o to, że takowych NIE MA, po prostu NIEISTNIEJĄ; nawet w modelach które podał, że posiada, a aż dwa razy chyba nie mógł się pomylić, chyba że..,.

??
PS:Jakby się znalazł to może Kilu osobiście odpowiedzieć, byłbym zobowiązany
firana140
3 02 2008, 00:26
mam pytanie odnoścnie grania przez neta:
czy ma ktoś linka do listy gier z infrastructure?
CYTAT(firana140 @ 3 02 2008, 02:26)

mam pytanie odnoścnie grania przez neta:
czy ma ktoś linka do listy gier z infrastructure?
1. 2006 FIFA World Cup
2. Asphalt: Urban GT 2
3. ATV Offroad Fury: Blazin' Trails
4. ATV Offroad Fury: Pro
5. Coded Arms: Contagion
6. Field Commander
7. FIFA '06
8. FIFA '07
9. FIFA '08
10. Fight Night Round 3 [serwery zamknięte]
11. Gangs of London
12. Gretzky NHL
13. Infected
14. Jackass
15. Killzone Liberation
16. Madden NFL '06
17. Madden NFL '07
18. Madden NFL '08
19. Major League Baseball 2K6
20. Marvel Trading Cards
21. Marvel Ultimate Alliance
22. Medal of Honor: Heroes
23. Medal of Honor: Heroes 2
24. Metal Gear Solid: Portable Ops
25. Metal Gear Solid: Portable Ops+
26. MLB '06: The Show
27. MLB '07: The Show
28. NBA Live '06
29. NBA Live '07
30. NBA Live '08
31. NCAA Football '07
32. Need For Speed Carbon: Own The City
33. Need For Speed Most Wanted: 5-1-0
34. NHL '07
35. Online Chess Kingdoms
36. OutRun 2006: Coast 2 Coast
37. Rainbow Six: Vegas
38. Ratchet and Clank: Size Matters
39. SOCOM: U.S. Navy SEALs Tactical Strike
40. SOCOM: US Navy SEALs: Fireteam Bravo
41. SOCOM: US Navy SEALs: Fireteam Bravo 2
42. Star Wars Battlefront: Renegade Squadron
43. Syphon Filter: Dark Mirror
44. Syphon Filter: Logan's Shadow
45. Test Drive Unlimited
46. Tiger Woods PGA Tour 2007
47. Twisted Metal: Head-On
48. Untold Legends: The Warrior's Code
49. Warhammer 40,000 Squad Command
50. WipEout Pulse
51. World Championship Poker Featuring: Howard Lederer "ALL-IN"
52. World Poker Tour
53. World Tour Soccer 2
54. Worms: Open Warfare 2
55. X-Men Legends II: Rise of Apocalypse
to w co gramy? zaznacze, ze nie gram w gry sportowe, rpg i wszelkie shity xD
jak ktos nie ma 'czerwonej karteczki' z kodem do yourgamingname to moze pisac tu-> playstation.pl@eu.sony.com wystarczy zbajerowca cos w stylu, ze pies pogryzl wszystkie instrukcje lub dom sie spalil i powinni przeslac kod
firana140
3 02 2008, 12:28
chetnie w killz. tylko najpiepw znajde papiery od psp i wywale kuzyna z kompa
Pan Pieczarka
4 02 2008, 22:04
Jak ktoś chce to mogę założyć sub-accounta na yourgamingname. Za friko.
blizzball
14 02 2008, 10:58
możecie też zrobić to co ja... napisać do jakiegoś sklepu internetowego , sprzedającego psp i powiedzieć że niema tego kodu i żądacie aby go podali... ja tak zrobiłem , i podali go odrazu ( ale napisali że ten kod nie jest potrzebny do grania , tylko cyt. jest to forma bonusa.) co prawda to nie był bylejaki sklep tylko ten gdzie kupiłem psp , ale jak ktoś kupił na bazarze czy gdzieś tam to może sprubować z każdym sklepem.
czy bedzie wielkim nietaktem jesli zapytam
jakie bezprzewodowe urządzenie najlepiej kupic zeby grac przez Xlinka ?
wiem ze nie wszystkie ze spoba wspopracuja itp
pewnie powiecie wifi max?
a teraz pozwole sobie na wklejenie stosownej listy kart/routerow dzialajacych z x-linkiem.
CYTAT
Urządzenia, które na pewno współpracują z XLinkiem:
Buffalo
WLI-CB-G54 (PCMCIA) - conflicting success reports
WLI-CB-G54S (PCMCIA)
WLI-CB-G54L (PCMCIA)
WLI-CB-AG54 (PCMCIA)
WLI-USB-KB11 (USB)
WLI-U2-KG54-AI (USB) - conflicting success reports
WLI2-CF-S11 (Compact Flash Card)
PLANEX
GW-NS11X (PCMCIA)
GW-NS54G (PCMCIA)
GW-NS54GM (PCMCIA)
I/O DATA
WN-B11/USB (USB)
D-Link
DWL-122 (USB)
DWL-650 (PCMCIA)
Microsoft
Microsoft MN-720 (PCMCIA)
Linksys
WMP54GS (PCI) - some problems with hosting apparently *UK/US version*
WPC54GS-JP (PCMCIA) *JAPANESE version*
PC with WiFi
Sony VAIO PCG-U101
Dell Truemobile 1300
HP Pavilion ZE4908US (Broadcom 802.11b/g)
Karty z wbudowanym chipsetem PRISM, który jest kompatybilny z XLinkem:
USB Wireless Cards
Acer Warplink USB Adapter
Actiontec Prism2.5 11Mbps WLAN USB Adapter
Adaptec AWN-8020 USB WLAN Adapter
Airvast PRISM3 WLAN USB Adapter
ALLNET 0193 11Mbps WLAN USB Adapter
ASUS-WL140 Wireless USB Adapter
Averatec USB WLAN Adapter
Compaq/Intel W100 PRO/Wireless 11Mbps multiport WLAN Adapter
Corega Wireless LAN USB Stick-11
Dell TrueMobile 1180 Wireless USB Adapter
DWL-120 Rev F Wireless USB Adapter
DWL-122 Wireless USB Adapter
Hawking HighDB USB Adapter
Intel PRO/Wireless 2011B LAN USB Adapter
IOData AirPort WN-B11
JVC MP-XP7250 Builtin USB WLAN Adapter
Melco WLI-USB-KB11 11Mbps WLAN Adapter
Melco WLI-USB-KS11G 11Mbps WLAN Adapter
Melco WLI-USB-S11 11Mbps WLAN Adapter
Microsoft MN510 Wireless USB Adapter
NetGear MA111
Pheenet WL-503IA 802.11b USB Adapter
Planex GW-US11H WLAN USB Adapter
Prism2.x 11Mbps WLAN USB Adapter
PRISM25 IEEE 802.11 Mini USB Adapter
PRISM25 IEEE 802.11 Mini USB Adapter
ROPEX FreeLan 802.11b USB Adapter
Siemens SpeedStream 1022 11Mbps WLAN USB Adapter
Sitecom WL-022 USB Adapter
T-Sinus 111 USB WLAN Adapter
USRobotics USR1120 Wireless USB Adapter
Z-Com 725/726 Prism2.5
Z-Com Xl735 Wireless 802.11b USB Adapter
ZyXEL ZyAIR B200 Wireless USB Adapter
http://psp-team.pl / forum
edit///
livebox od tepsy tez dzialczy
taką liste juz gdzies widzialem, ale ktore znich jest
- niezawodne?
- ma dobry stosunek ceny do jakosci?
- jest latwo dostępne?

jak narazie nastawiam sie na wifimax z ultimy , bo moge kupic "na piechote" (nie lubie czekac na przesylke wiec wole kupic cos co jest w wawie)
polecam linksysy. mialem tez karte ZyXEL ZyAIR B200 Wireless USB Adapter tanie to ale strasznie duzo bylo klopotow z konfiguracja (w koncu udalo mi sie to odpalic)
m_waszka
16 02 2008, 13:04
Czy Acces point koniecznie musi posiadać oba szyfrowania, czyli WEP i WPA aby wszystko działało cacy??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.