Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PSP online - granie przez Wi-Fi
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Qjon
CYTAT(Coati @ 3 02 2008, 12:15) *
CYTAT(firana140 @ 3 02 2008, 02:26) *
mam pytanie odnoścnie grania przez neta:
czy ma ktoś linka do listy gier z infrastructure?

33. Need For Speed Most Wanted: 5-1-0

W to także serwery zostały zamknięte
Antares
Mam kartę Asmax 441G. Potrafi ona pracować zarówno w trybie Acces Point jak i Infrastructure-server. Udało mi się skonfigurować poprawnie ten drugi i popykać na PSP w Medal of Honor 2 online. Zachciało mi się jednak spróbować przygody z ad-hoc i X-linkiem. No i jest problem...

CYTAT
You are unreachable - please check port forwarding

Taka informacja wyskakuje mi w trayu gdy włączam x-linka jakoś po minucie po czym rozłącza mnie. Odblokowałem x-link'owy port w Routerze (30000) ale ciągle jest to samo. Czy to możliwe, że mam poblokowane porty u providera?
kwachus
Witam mam pytanie zamierzam kupic ponownie psp tym razem slim ,jestem juz posiadaczem ps3 i mam pytanie czy bede mogł grac przez siec lacząc psp z ps3 ? bo ruter mam bez wi fi? bo zalerzy mi na paru tytułach i chce teraz wykorzystac cołą moc psp wczesniej niegrałem przez siec i czy niebedzie problemow z graniem na psp przez połączenie z ps3?
Coati
w teorii nie powinno byc problemow. w praktyce kilkoro osob mialo z tym problem - nawet w tym temacie.

niestety nie posiadam narazie ps3 wiec sam nie moge tego sprawdzic confused.gif polecam zapytac w dziale ps3 tam wiecej osob ma obie konsole
m_waszka
CYTAT(m_waszka @ 16 02 2008, 15:04) *
Czy Acces point koniecznie musi posiadać oba szyfrowania, czyli WEP i WPA aby wszystko działało cacy??

CYTAT(Coati @ 16 02 2008, 15:44) *
nie

To skoro niekoniecznie acces point potrzebuje oba szyfrowania to dlaczego
Kilu w poradniku napisał że jednak potrzeba oba,żeby to działało huh.gif !!??
Czy dzięki temu acces point'a Linksys WRT54GL Router AccessPoint Wireless-G GPL będę mógł grać bez zastrzeżeń online na PSP(bo właśnie on nie posiada szyfrowania WPA)??
Coati
mozesz grac

wep i wpa to tylko zabezpieczenia
m_waszka
a przed czym konkretnie??Czy np jak będę kiedyś miał PS3 i/lub X360 to będzie przeszkadzac w graniu(długie loadingi czy coś w ten deseń?)??
Coati
za-bez-pie-cze-nia sieci przed atakami i niechcianym podkradaniem neta przez kowalskiego z klatki obok
Coati
upuje temat...

co powiecie na taki wewnetrzny forumowy turniej w jakas gre online na psp? nagrody pominiemy... poprostu czysty fun wink.gif ewentualnie zalatwi sie jakies fajne podpisy pod avatarem lub zmiane koloru nicka na jakis okres czasu wink.gif

tak tylko propozycje wysunalem wink.gif i piszcie w co chcielibyscie zagrac...
ChOomik
Z wielką chęcią !
Może być killzone, wipeout... dosłownie wszystko wink.gif
m_waszka
Ja bym się też na to pisał wink.gif , jeśli mi doradzicie co lepsze modem router model Linksys WAG200G-EU - bezprzewodowy router modem ADSL/ADS+
czy sam router model Linksys WRT54GL-EU - Router Switch AP Wi-Fi G GPL, czy w ogóle będą działać z PSP??Jeśli nie w kwesti modelu to chociaż w kwesti modem router czy router jakie są kożyści z kożystania jednego z nich??!Aha oczywiście czy to działać bedzie z duzymi konsolami
Coati
a dostawca internetowy to? tepsa? netia na szerokopasmowym? lokalny dostawca?
m_waszka
teraz netia a modem jeszcze z neostrady!!
Coati
no to bierz ten pierwszy, sam go mam. jakbys mial problem z konfiguracja polegajaca na wpisaniu loginu i hasla to pisz tongue.gif
Olsen
jak wyglada multi GTA:VCS na PSP?
Chcę zagrać z bratem na multi więc pytam jak to się je.. biggrin.gif
Potrzebne sa do tego 2 kopie gry ?
Qjon
Tak
I na 2 to trochę chybiony pomysł sweat.gif bo całe miasto jest na tak niewielu troszeczkę za duże biggrin.gif
Yano
juz pytalem o te sprawy , ale tym razem konkret:
czy takie cos zapewni mi bezproblemową gre przez Xlinka?
http://sklepgekon.pl/product_info.php/prod...PSP_Sprzet.html
Tyglysiak
Oczywiście, że wszystko będzie działać smile.gif . Warto tylko zadać sobie jedno pytanie: Po co przepłacać, skoro można dostać USB WiFi adapter w trzykrotnie niższej cenie co_.gif . Wystarczy popytać i poszukać. Najważniejsze, żeby WiFi'k miał programowego Access Pointa, działał w trybie Infrastructure oraz Ad-Hoc'u (np. Asmax- warto sprawdzić dokładne parametry na stronie producenta - koszt na Allegro w granicach 50 zł). Dla leniwych link thumbsup.gif : http://www.asmax.pl/produkty/pokaz/acro/ad..._usb_asmax_411g
winner
WITAM!

Mam pytanie do bardziej doświadczonych użytkowników PSP, co udało im się podłączyć konsolkę do neta. Czy takie urządzenie wystarczy: http://allegro.pl/item368006313_asmax_usb_...gw_24_nowa.html ??? Posiadam Neostrade 512 i zwykły modem ADSL(USB) ten co oni dodają do pudełka przy kupnie. Chciałbym zapytac czy nie będę miał problemów nawet na starszym komputerze (jakim jest mój) z podłączeniem PSP bez większego ingerowania w Hardware. Pozdrawiam i proszę o odp smile.gif
Qjon
Bedzie ci śmigał ino huczy wink.gif

Nawet XLink na tym Asmaxie działa sweat.gif

A Neo 512 wystarcza do spokojnego grania online - sam kiedyś miałem i nie narzekałem tongue.gif
Lem
Witam
Kilka dni temu kupilem PSP i dzisiaj postanpowilem podlaczyc ja do neta. Okazuje sie jednak ze nie mozna confused.gif Posiadam router D-Link DSL-G624T.
Wchodze w settings -> network settings -> infrastructure mode -> new connection -> scan -> no i wlasnie tu jest pies pogrzebany poniewaz nie widzi jakby mojego routera czy jakby to nazwac. Czy ktos moze wie co robie zle?? POMOCY!!!!
Coati
wlacz wifi w routerze
Lem
no wlasnie wifi jest wlaczone.Wkoncu musze jakos grac na Ps3 ktore znajduje sie pietro nizej. sad.gif Juz nie wiem co robic
Coati
wpisz mac adress psp w routerze.

btw. psp nowka? moze wifi padlo...
Lem
czyli ze o co chodzi z tym macem? jestem troche ciemny w tych sprawach. Gdzie to znajde i jak to wpisac huh.gif

Ps: psp uzywana i nie wiem czy wifi padlo czy nie jak to sprawdzic?
Coati
mac jest w opcjach psp tam gdzie nick. w routerze powinno to byc gdzies w opcjach dostepu wifi.

wffi w psp najpeliej sprawdzic za pomoca innego psp... ewentualnie jak mieszkasz w miescie to wystaw psp za okno, powinno wyszukac kilka sieci [przelacznik wlan do gory na psp]... ja mieszkam w malym miasteczku, a w pokoju lapie 6 roznych sieci.
=PiT=
Mam mega problem.

Kumpel nabyl psp co bysmy mogli w MHF2 szpilac, ale pojawil sie ofkoz problem: wchodzimy do online gathering i sie nie widzimy. W innych grach tez nie dziala (puste lobby itd), odrazu warto nadmienic ze:

-channel sie zgadza

-MAC sie zgadza

-zaden error nie wyskakuje

-firmware identyczny

-flashe sformatowane

-ustawienie fabryczne przywrocone

;(
Yano
napewno obaj wchodzicie do online gathering hall? tongue.gif
=PiT=
nie denerwuj mnie ;b
Dworek
Gdy jesteś w GH to widzisz jego nick w prawym górnym rogu ?? czy jest że wogóle go nie wykrywa ?? Jeśli jest pierwsza sytuacja proponuje spróbowac iśc na questa może tylko go nie widac.
=PiT=
Nie wykrywa. Gdyby wykrywal to by jesczze nie bylo tak zle ;b
Mikes
http://allegro.pl/item370440103_karta_wifi...funkcja_ap.html

Wiecie coś o tym? Dobre to?
Qjon
Jedna z najtańszych karta WiFi działąjących z PSP - i jedna z najlepszych wink.gif Dlaczego? Bo obsługuje Xlink biggrin.gif
berr
Witam
kupilem dziewczynie PSP i probuje polaczyc sie z netem. niby wszystko idzie dobrze, ale na koniec testu na dole statusu mam napis network connection failed...
1. Czy jest gdzie opis krok po kroku jak sie polaczyc z internetem i z ps3?
2. O co chodiz z tym xlinkiem?

(dodam ze mam router eircom-u z podlaczonymi przez wifi 4 maszynami).

Dzieki z gory za pomoc smile.gif

ps. teraz zaluje ze nie chcialo mi sie czytac o psp na biezaco.....
winner
Ta karta ASMAX'a 411G jest niby pod USB 2.0, ale czy gdy podłącze ją pod USB do kompa (1.1) nie będę miał problemów z netem?
winner
Pdbijam bo mam pytanie z innej beczki.

Kupiłem dzisiaj Asmaxa 411g pod USB i mam taki problem.

Podłączam go do USB 2.0 ustawiam IP: 192.168.0.1, a maske podsieci na 255.255.255.

Odpalam PSP, łączę się z Acces Pointem poprzez WiFi, wszytsko ładnie sygnał mam na 100%, ale gdy próbuję TEST CONNECTION chwile czekam i potem napis: A connection error has occured. The attempt to obtain the IP address timed out.

O co chodzi? Mam Neostrade 512.

Pozdro
Coati
wiedzialem, ze tak bedzie confused.gif

panel sterowania - polaczenia sieciowe - prawym - walasciwosci - 2 zakladka - odhaczasz - uzyj bla bla bla

TCP/IP

IP 192.168.0.1
maska 255.255.255.0
brama 192.168.0.1
dns 192.168.0.1

znowu wlasciwiosci/zaawansowane - zaznaczamy "zezwalaj innym bla bla"

w ustawieniach karty zaznacz jej by dzialala jako AP

konfig psp - manualny - tcp/ip tak samo jak na pc tylko IP zmien na przykladowo 192.168.0.2

amen
winner
zrobiłem wszystko identycznie jak podałeś, błąd przy połączeniu znika, ale jak daje TEST CONNECTION to na samym dole wyskakuje mi FAILED.....
Coati
pobaw sie z dns'ami
winner
Tzn jak z dnasami, co pozmieniać?
Coati
cyferki pozmieniac smile.gif

zagadaj do Qjon'a smile.gif on zdaje sie ma wieksze doswiadczenie z takimi kartami... ja tam takie cos malem tylko przez miesiac, a potem kupilem najnormalniej w swiecie router wink.gif
winner
Udało się kur.wa udało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja nie moge normalnie nie wierze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Od rana nad tym siedziałem i powoli zacząłem wątpić, ale udało się i nareszcie wsio śmiga. Jeszcze raz dzięki za podpowiedź z tymi DNs'ami wink.gif masz u mnie browca xD

PS:Qjon pewnie kuje ^_-
berr
ja mialem ten sam problem
dzieki rowniez, juz jest ok smile.gif
Pan Pieczarka
Mam problem z Xlinkiem. Wygląda to tak, że mam dwa komputery, jeden podłączony do Liveboxa kablem ethernet, drugi adapterem USB. Moje pytanie brzmi - czy i co muszę zrobić, aby móc grać po Ad-Hocu via Xlink?
Qjon
Sprawdzić na forum XLinka czy twój adapter WiFi USB z nim współpracuje tongue.gif (czytaj: czy działa zarówno w trybie Access point jak i station)
Mikes
Okej, kupiłem tego asusa, smiga az miło, pytanie mam.

W jakie gry z tych bede mogł zxagrac na xlink kai?

GTA:VCS, Killzone, Wipeout Pure, DJ Max, Field Commander.

I co musze zrobic zeby pograc w killzone BEZ xlinka? Gra chce ode mnie jakiś klucz i hasło, nie wiem skad to wziac.
Coati
po pierwsze musisz zassac dodatek do killzone'a. potem zarejestrowac na yourgamingname wink.gif
Mikes
DOdatek mam, konta nie załoze, nie mam tej (pipi)ej czerwonej karteczki.

Ma to ktoś zbedne? xD

ew. jest ktos chetny na multi przez xlinka? Chce to wypróbowac
Yahoosh
czyly polecacie
ASMAX USB WiFi 54Mb/s 411G
right ?

i wystarczy ta czerwona karteczka i można pykac (potrzebne do rej. na yourgamingname) a bez tego i tak mozna ale "memulując" prezz xlinka sieć ad-hock tak, dobrze mówie ? Dużo osób pyka ?

bo takie sieciówki za 40 zł z gwar 2 lata to taiocha, wiele się zminiło łooo.
Nie ma z ta karta jakiś problemów, można tez połaczyć NDS'a ? Pozdr prof
Mikes
Czerwona karteczka tylko do kilku gier jest, we wiekszosc pogras zbez niczego
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.