Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PSP online - granie przez Wi-Fi
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Piotrow
Cześć.
Kupiłem PSP Silm&Lite i od wczoraj próbuję podłączyć go do neta (radiówka). Sytuacja wydaje się być dość skomplikowana.
Mam ten access point (nie znam nazwy modelu):
http://img296.imageshack.us/img296/8476/accespointuq4.jpg

Wiem, że dzięki niemu mogę albo podłączyć ineternet do komputera z kabla, albo (gdy mam wyłączony komputer) podłączyć go z Wi-Fi np. w laptopie. Aby to zrobić musze znać nazwę użytkownika i hasło. Nie mam pojęcia jak skonfigurować internet w PSP.
Daję New Connection i Scan i wtedy znajduje mi moj access point, sila sygnału 100%. Łączę się i teraz nie wiem co mam poustawiać. Jakie SSID, Security Settings, Address Settings itp., by móc się połączyć z internetem.
Mógłby mi ktoś w tym pomóc? Nie mogę sobie z tym poradzić...
Coati
scan - twoja siec - wep/wpa zaleznie co tam masz - wpisujesz haslo - adress settings: easy - connection name zostawiasz - i juz...
Piotrow
i tu też pojawia się problem bo po wpisaniu hasła w każdym z tych WEP/WPA jest napisane że "the characters you entered are not valid" jest napisane że musze np. używać znaków od A-F a hasło jest na 100% poprawne.

EDIT:
Zmieniłem hasło do internetu na dłuższe i PSP nie wyświetla już tego komunikatu. Teraz natomiast łączę się z access point po czym następuje "exchanging key information" to trwa i trwa aż w końcu napis "error has occured. exchanging key information timed out".
We ktoś jaki tego powód i jakie może być rozwiązanie?
rafaelvdv
pogra ktos z was ze mna we fifa 09 ?
gg 9191044
=PiT=
Krotki kaszel: livebox z xlinkiem podziala si?
winner
Tak, tylko musisz odczytać WEP z tyłu skrzynki i wpisać go przy konfiguracji połączenia.
famas_kg
Mogę się dowiedzieć o co chodzi z tym patchowaniem Killzone'a jeżeli chce się grać online? huh.gif
Coati
sciagasz patch'a do gry i grasz online tyle. nie pat(pipi)esz iso tylko sciagasz oryginalnego patcha pakujesz chyba do folderu z save'ami - odpalasz przez menu gry i koniec

jak masz wersje euro to łap linka http://coati.enetia.pl/PSP/Dodatki%20do%20...i%20%5bEuro%5d/
=PiT=
ok to zamawiam ten shit od TP.

jak mi nie podziala to bede Cie winner scigal o 10 zl miesiecznie ;v
winner
E tam, musi działać wink.gif

PS: Coati - ms0:/PSP/GAME
famas_kg
dzięki bardzo Winner. Mogę jeszcze się dowiedzieć, czy każdą grę trzeba patchować oraz jakie są jeszcze godne uwagi online? Czy muszę posiadać konto na yourgamingname?
winner
Konto na YGN.com musisz posiadać do niewielu gier np. Killzone(chyba najlepsza gra MP na PSP). Do gier od EA musisz posiadać uniwersalne konto, które otrzymujesz po jednorazowym zarejestrowaniu się do obojętnie jakiej gry od Electronic Arts.

Co do gier, polecam: Killzone, SOCOM FTB2 i Tactics, MOH(chociaż jest dużo cziterów i tak jest sporo serwerów więc nie ma problemu) oraz MGS:PO+. Jak lubisz gry sportowe to pograj w NFS, tam zawsze ktoś siedzi, ewentualnie w FIFE czy PES bo tam serwery są wręcz oblegane przez ludzi :F.

Jeżeli gra wymaga patchowania do gry On-Line to zostaniesz o tym poinformowany, więc tym się nie przejmuj(mało gier tego wymaga)

Pozdro
famas_kg
CYTAT(winner @ 29 12 2008, 19:27) *
Konto na YGN.com musisz posiadać do niewielu gier np. Killzone(chyba najlepsza gra MP na PSP). Do gier od EA musisz posiadać uniwersalne konto, które otrzymujesz po jednorazowym zarejestrowaniu się do obojętnie jakiej gry od Electronic Arts.

Co do gier, polecam: Killzone, SOCOM FTB2 i Tactics, MOH(chociaż jest dużo cziterów i tak jest sporo serwerów więc nie ma problemu) oraz MGS:PO+. Jak lubisz gry sportowe to pograj w NFS, tam zawsze ktoś siedzi, ewentualnie w FIFE czy PES bo tam serwery są wręcz oblegane przez ludzi :F.

Jeżeli gra wymaga patchowania do gry On-Line to zostaniesz o tym poinformowany, więc tym się nie przejmuj(mało gier tego wymaga)

Pozdro

Dzięki, ale zarazem jest to trochę dziwne, ponieważ przy Undercoverze nawet nie wiem gdzie jest opcja online mellow.gif Zaczyna się pierwszy wyścig, a potem każe mi kupować auto itd.

Odnośnie YGN miałem dzisiaj dzwonić do SONY, ale kuźwa za mało czasu. O 4 wróciłem z trasy, potem o 7 już miałem znowu trochę roboty i tak mi zeszło, że jak sobie przypomniałem o tym to już było po 18 dry.gif ale dzięki za info wink.gif
winner
W niektórych grach tak jest tongue.gif

Zapisz stan gry i w menu będziesz miał tryb INFRASTRUCTURE w Multiplayer Mode.

Pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.