No wlasnie o to mi chodzilo. Przeciez jeszcze przynajmniej 1/2 nie widziala 15-stki. ;-)
lukaszek
26 03 2006, 14:09
no ja jestem tym 1/2. teka, morświn z ciebie
I jak tam nowy odcinek ?
Podobno polskie napisy maja byc jutro.
Imo zaczyna sie przedluzanie serialu, co nie prowadzi do nieczego dobrego. 15-sta lepsza od 14-stki.
wortigern
28 03 2006, 17:29
napisy byly juz o 16.
Nowy odc taki sobie, koncowka rzeczywiscie trzyma poziom. Mam nadzieje ze serial skonczy sie w pierwszej serii.
malutki spoiler odnośnie następnego epizodu:
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
odcinek będzie głównie flashbackami "grupy uciekinierów"
a tutaj news odnośnie 2 sezonu
Powstanie drugi sezon serialu "Prison Break"
Studio Fox podjęło decyzję o realizacji drugiego sezonu serialu "Prison Break" - telewizyjnego cyklu cieszącego się za oceanem ogromną popularnością. Film opowiadać ma o
dalszych losach bohaterów, którzy po udanej ucieczce z zakładu karnego muszą unikać depczącego im po piętach pościgu.
Cykl "Prison Break" powstał według scenariusza Paula Scheuringa ("Odwet"). Serial opowiada historię inżyniera (Wentworth Miller), który chcąc pomóc swojemu skazanemu na śmierć bratu (Dominic Purcell) przedostaje się do zaprojektowanego przez siebie więzienia i przygotowuje skomplikowany plan ucieczki. W zadaniu pomaga mu szczegółowa mapa budynku, którą bohater kazał sobie wytatuować na plecach.
Producent wykonawczy serialu Matt Olmstead zapowiada, że w drugim sezonie pojawią się aktorzy znani z wcześniejszych odcinków. Serial opowiadał będzie nie tylko o ich ucieczce, ale również o wydarzeniach z przeszłości odkrywając nowe, nieznane wcześniej fakty z ich życia.
Jednocześnie Olmstead zaznaczył, że drugi sezon serialu "Prison Break" nie musi być ostatnim
filmweb.pl
Ten spoiler tylko potwierdza to co wyglądało na oczywiste...
Czytajac te rewelacje chcialbym zeby co niektore serie nie odniosly sukcesu ;/
Co jak co, ale calosc dalo sie ladnie zawrzec w 13 gora 14 epsach, ale kolejne sezony. Zrobi nam sie z tego kolejna telenowela.
z tym, że 2 sezon to już będzie raczej zupełnie co innego
Jest kolejny odcinek, jeszcze ciepły
No jest, tylko wstrzymajcie sie ze spoilowaniem do wtorku.
ten release 16 odc jest juz troche lepszy jakosciowi od poprzedniego (brak licznika na dole) ale niestety sa problemy z synchronizacją dzwieku z obrazem, nie przeszkodzilo mi to jednak w obejrzeniu...
nie wiem co to ma być, caly ep wypelniony fleshbackami nie wnoszącymi nic konkretnego do calej fabuly (nie ma tu nieczego czego nie mozna bylo sie wczesniej domyslec), lekarka po uzaleznienu, motyw z klawiszem podstawiajacym sie do niej - litosci... takie w kratke te ostatnie odcinki.
nuuuuuudy, myślałem, że będzie choc "troche" akcji z Fox River.
No, dosyc kiepsko. Ale przynajmniej wiemy co sie dzialo wczesniej. To jest juz wedlug mnie ewidentne przeciaganie serialu. Polecieli na kase i zle to sie skonczy. Mam nadzieje, ze 17-stka bedzie znowu 'na poziomie'.
BTW. Na sieci juz sa 17-sty i 18-sty ep. Przypominam takze, aby nie spoilowac do momentu okazania sie danego ep'a ;]
Niestety eps. 16 jest slaby. Zabilo mnie to, ze prawie wszyscy bohaterowie trafili do paki w tm samym czasie, coz za dziwny zbieg okolicznosci. Pewnie okaze sie, ze w to wszystko sa zamieszani kosmici czy liczby z Losta

Rowniez nie moglem przelknac tego, ze lekarka z Fox River (damnn nie pamietam teraz jej imienia) byla cpunka

Czy mi sie wydaje czy to wszystko jest grubymi nicmi szyte?
babciahania
5 04 2006, 21:52
przed tym odcinkiem, praktycznie nie obchodziło mnie dlaczego reszta trawiła do pierdla..
ale odcinek z chęcią obejrzałem, wcale mnie nie znudził, ale nic nie wprowadził nowego.
no to dennie pokazali, że ten sam czas itd.
eh, kasa, oglądalność, kasa, oglądalność
mogłoby sie skończyć po 13...
Panowie, ep. 17 wraca na odpowiednie tory: Powroci pewnien pan z wczesniejszych odcinkow, Michael wpakuje sie w klopoty etc. Widac juz teraz, ze seria zbliza sie powoli ku koncowi, nie chce spoilowac wiec na tym skoncze. Aha nie ogladajcie ep. 18, ktory jest tak naprawde odcinkiem 19 !
U mnie wlasnie emituja drugi sezon Prosin Break i powiem jedno. Serial jest dobry, ale cierpi na syndrom kasowych serii. Producenci zawsze chca wycisnac maksa z takich zjawisk i niepotrzebnie rozciagaja temat. Czy ktos ogladal ostatnie odcinki X Files? Chyba tylko rodzina Carter'a. 24 mialo miec 24 odcinki. Kazdy po godzinie. Pomysl swietny, ale serial zrobil sie zbyt kasowy i mamy juz ktorys sezon z kolei. Prison Brake z tego co widze czeka ten sam los.
zastanawiam sie gdzie ty mieszkasz człowieku...
QUOTE(Morden @ 12 04 2006, 11:24)

U mnie wlasnie emituja drugi sezon Prosin Break...
jak moga juz drugi pokazywac jak jeszcze pierwszego calego nie wyemitowali
(pipi) straszny mlyn sie zrobil z tymi odcinkami
wykradna gamonie i nawet nie wiedza jaki to jest
juz mialem obejrzec dwa z rzedu a tu sie wlasnie dowiedzialem ze ten 18 screener to tak naprawde 19
no to juz wiemy jak mniej wiecej potoczy sie dalej fabula ... synalek linc'a ma na koncie 2 morderstwa, i usilowanie trzeciego
zduniacz
12 04 2006, 21:29
^Ciekawe czy tez trafi do Fox River State Penitentiary. I czy uciekna wszyscy, czy może tatko z wujkiem beda go wyciagac w drugim sezonie.
ahahahahahah poświęcenie T-Bag'a dla dobra sprawy godne podziwu
Ja T-Bag'a coraz bardziej zaczynam lubiec ;p
QUOTE(tekA @ 12 04 2006, 15:15)

zastanawiam sie gdzie ty mieszkasz człowieku...
marshall
13 04 2006, 16:17
Ty ale jak mozesz ogladac druga serie jak w stanach tego jeszcze nie ma

PS.Gdzie mieszkasz w Szwecji....taka mala ciekawosc
Ludzie, nauczcie sie wreszcie, ze odcinki puszczane od marca to dokonczenie 1 sezonu a nie nastepny...
Alew to chyba każdy wie no bo jak po odcinku 13 pierwszego pojawiłby się 18 drugiego tak nagle???
No jest nowy ep , ciekawe czy będą dzisiaj napisy ...
QUOTE(SIKI @ 12 04 2006, 22:33)

ahahahahahah poświęcenie T-Bag'a dla dobra sprawy godne podziwu

No to była MOC ^^
A wracając do epa z flashbackami to nie był on taki zły. Początkowo byłem wkurzony, że akcja nie została dalej pociągnięta, ale później doszedłem do wniosku, że ujdzie. Niby nic specjalnego, ale inaczej patrzę teraz na niektóre postacie.
wortigern
18 04 2006, 10:29
nie no koncowka 18epa powaliła sprawe.
W ogole odcinek 18 jest zaj.ebisty. Serial wraca do formy.
zduniacz
18 04 2006, 16:36
Zgadzam się, świetne patenty w 18 odcinku, z mocną końcówką. Nie bardzo zrozumiałem gadke Savrina z tym typem w salonie z komórkami. Kto to w ogóle jest, szef tej organizacji prawniczej?, i też działa w imieniu grupy trzymającej wladzę?
teraz juz smialo mozna powiedziec, ze po jednym masakrycznie nudnym odc (flashbacki) serial na dobre sie rozpedza, nie wiam jak to bedzie kiedy juz zwieja ale na ten moment poziom jest naprawde wysoki.
cieszy to, ze mamy coraz mniejsze rozgraniczenie na micheala - mistrza i napatoczonych przy okazji niezbyt przydatnych wspolnikow. t-bag i ekipa coraz bardziej kombinuja i to jeszcze podkreca tempo akcji (ostatnie dzialania sucre, teraz kombinowanie hajsu).
ten koles z salonu zwiazany jest z... (to już odc 19)
... Abruzzim. Najwyraźniej nie jest on taki święty na jakiego stara się kreować. Cały ten watek polityczna zdaje sie wcisniety jakos na sile... nie wiem jak beda chcieli to ciagnac dalej. wyglada na to, ze caly plan legnie w gruzach... chociaz patrzac na to jak rozwiazano sprawe z egzekucja wszystko moze sie jeszcze zdarzyc.
kolejny świetny odcinek... ekipa dajee rade, klawisza ładne wyrżneli w du.pe, hehehe
Nie wiem, ale mam takie odczucia, że przed samą ucieczką "murzyn" dostanie "kosę"... Od gangoli albo hazardzistów... Obym się mylił, bo gość jest spoko
babciahania
19 04 2006, 23:01
odcinek 18 był mistrzowski!! mistrzowski!!
15minut po obejrzeniu go nadal jestem pod ogromnym wrażeniem i udzielają mi się emocje..

jak tak dalej pójdzie, to złoże pozew o skracanie mojego życia przez ten serial..
napięcie itd.
Brawo!
Sorry za nie napisanie nic dot. fabuły.
Edit:
po obejrzeniu 19, mam te same odczucia co tekA w spoilerze napisał
QUOTE(marshall @ 13 04 2006, 17:17)

Ty ale jak mozesz ogladac druga serie jak w stanach tego jeszcze nie ma (...)
Ups. Tutaj mala pomylka z mojej strony. Szwedzka telewizja, jak i wiele innych, dzieli swoj czas na sezony. Gdy przechodzi z jednego sezonu na drugi, zazwyczaj wiaze sie to z ostatnimi odcinkami sezonow danych seriali lub z ich wstrzymaniem, a startem innych.
"Zmiana" sezonu spowodowala, ze telegazeta okreslila powrot Prison Break po zaledwie tygodniowej przerwie jako "start sezonu" stad moj babok z Prison Break - Sezon 2.
Ogolnie wysypalo sie ostatnio tych wysokobudzetowych seriali. Telewizja robi wszystko by utrzymac czlowieka przy kineskopie. Jakis czas temu ruszyla seria "Criminal Minds" ktora z do znudzenia powtarzanych reklam wydaje sie calkiem fajna, ale jak sie nie ma czasu na seriale, to sie nie ma czasu na seriale.
Walkowany jest tez ostatnimi czasy "Invasion". Nie mam pojecia czy w Polsce to puszczaja. Invasion zlapie czasem jednym okiem gdy wlacze sobie TV dla towarzystwa.
nie szalej, u nas sie oglada "klan" i "m jak milosc"
Wie ktos moze kiedy pojawi sie odcinek 20sty?
zduniacz
22 04 2006, 22:11
To zalezy, czy masz na mysli pojawienie sie w tv Fox, czy prasowy wyciek do internetu. Jesli to pierwsze, to pewnie za tydzien we wtorek, jesli to drugie, to albo jutro, albo na dniach, albo nigdy.
Jarek_Natural_Born_Killer
22 04 2006, 23:09
przez weekend obejrzalem 12 epizodow, czekam az sciagna sie nastepne. scolfield puknal juz panią doktor?
sa jakies dobrze dopasowane napisy do wersji 355-360 megowych? ogladam bez i czesto trudno wykminic dialogi.
Najlepiej sprawdz sobie napisy.org. Czesto sa tam napisy do roznych wersji. A doktorka jeszcze nie puknieta, ale mysle, ze juz wkrotce... ;p
co do pani doktor:
w 19 stosunki sie troche ochlodza
Szwecja wypuszcza piewszy box 7mego czerwca. Jest oznaczony jako Sezon 1 i zawiera 13 odcinkow. Jak to w koncu jest z tymi sezonami? Bo ja juz nic nie wiem. Wydanie bedzie tak samo wygladac w US, wiec wychodzi na to, ze Sezon 1 to 1 - 13.
Nie pierwszy sezon ciągle idzie
a to są po peostu pierwsze 13 odcinków pierwqszego sezonu
widac rozbili wydanie dvd 1 sezonu na 2 czesci
potem bedzie od 14 odc. - do ostatniego w pierwszej serii (nie wiem nawet ile dokladnie ma ich byc)
zreszta czy to wazne czy 1 czy 2 sezon? wazne ze jest:)
19 odcinek świetny
no i
powrót Abruzziego z nową fryzurą i nowym image

zduniacz
25 04 2006, 16:00
QUOTE(vip77 @ 25 04 2006, 16:04)

do ostatniego w pierwszej serii (nie wiem nawet ile dokladnie ma ich byc)
Zdaje sie, że po 13 miało być jeszcze 9. A z tego wynika, że zostały jeszcze 3...
19 ep był super
tylko nie podoba mi się nowy Arbuzzi
edit:
trailer ep20 -
http://www.sendspace.com/file/mdpkzuzabija na miejscu
wortigern
26 04 2006, 11:33
nie no "troche" sie wszystko pokrecilo.
To co zdażyło sie w tym odcinku to masakra. Ciekawe co się stanie w następnym.
Mina Bellic'a kiedy znalazl dziure byla nietega
19 ep to maskara. Takich rewelacji sie nie spodziewalem O_O
ps. 20 ep wyszedl wczoraj!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.