Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Prison Break
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy > Seriale > Prison Break
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Flik
Jakbym miał 5 lat to bym się podjarał :F
tk
cos czuje ze wroca do paki, przynajmniej niektorzy. np. t-bag dlugo nie wytrzyma na wolnosci. ostatnia scena wzbudzila lekki usmieszek - nie ma co sie oszukiwac to bylo zalosne. i oni maja ich teraz nie dogonic?

ale akcji z rowerkiem nigdy nie zapomne wink.gif
bullseye
QUOTE(tekA @ 26 05 2006, 12:49) *

cos czuje ze wroca do paki, przynajmniej niektorzy. np. t-bag dlugo nie wytrzyma na wolnosci. ostatnia scena wzbudzila lekki usmieszek - nie ma co sie oszukiwac to bylo zalosne. i oni maja ich teraz nie dogonic?

ale akcji z rowerkiem nigdy nie zapomne wink.gif

Żaden serial ostatnich lat mnie tak nie pochłonał, sezon 1 był naprawde udany. Szkoda ze sztucznie to przedłuzaja bo lepiej było mocno skonczyc.... wszyscy zastrzeleni, T-bag rozszarpany przez psy np. rolleyes.gif icon_twisted.gif
Stachu
1 sezon konczy sie na 21 odcinku?

SPOILER

łapia grubego. B.B.C zostaje, a reszta znika za murem? Czy jest cos wiecej?
Dante
Jest jeszcze jeden odcinek
erix
Jeszcze jest finał , czyli ep.22
Cienki niestety ...

edit: Dante mnie wyprzedził tongue.gif
g_w_b_b_a
moze byc, ciekawe ile beda uciekac... bo serial ma opowiadac o zyciu po uciece
tk
Będzie pościg i flashbacki z przeszłości uciekinierów - już nawet ogłaszali aktora mającego wcielić się w jakiegoś gościa z FBI koordunującego całą akcje.
yab
Serial masakryczny. Lost daleko z tylu za PB, czekam na 2 sezon. Zapewne wroca do paki, albo Scofield cos znowu wymaca ;p i kolejny raz im sie uda. Motyw z rowerkiem i kaskiem mnie powalil, rylem z tego jak glupi. No i jestem ciekaw co z pania doktor, bo Scofield chyba by sie zalamal gdyby sie skonczylo tak jak to pokazali. Nowy sezon we wrzesniu?
ghost.
na oficjalnej piszą, że nowy odcinek 21 sierpnia... dr Tancredi chyba kopła w kalendarz... A co do porównania do Lostów... cytując Chef'a z South Park: "I ain't touchin' this one with a 15 ft pole" biggrin.gif (zbt trudny wybór, dlatego sledze oba wink.gif )
Panek
QUOTE(ghost_spike @ 28 06 2006, 13:52) *

cytując Chef'a z South Park: "I ain't touchin' this one with a 15 ft pole" biggrin.gif

"Ain't no monster's gettin' three fitty from me!" (to akurat ojciec Chefa, cytat daje rade)

A ja uważam że Lost jest 100x lepszy od Prison Break, ale oba seriale bardzo lubię, śledzę i czekam na nowe sezony z niecierpliwością ;]
g_w_b_b_a
SPOILER

spoiler do odcinka s2e1

30 letni agent FBI Buck Mahone w konferencji prasowej daje do zrozumienia całej Ameryce, że zbiegli z Fox River, są najbardziej poszukiwanymi przestępcami w kraju. Przy przeglądaniu zdjęć uciekinierów, Mahone zainteresował się bardzo tatuażami Michaela.
Dlaczego tak renomowany inżynier zrobił sobie te tatuaże? Bellick i Mahone nie mogą dojść do porozumienia co do zbiegów: Bellick chce być w terenie, Mahone preferuje "wczuć się" w przerażenie obywateli i zrozumienie myślenia zbiegów… Niech więc rozpocznie się rywalizacja.

by prisonbreak.int.pl
Panek
http://www.wfaa.com/sharedcontent/dws/pt/s...06/prisonbreak/

Zdjęcia z setu ep 02x01. Uwaga - spojlery
jay jay
starałem się nie zahaczyc okiem o jakis spoilerek bowiem zostały mi jeszcze 3 odcinki.Huh , ten serialek ogląda z zapartym tchem (zupelnie jak pierwsze odcinki ''LOST'' ) . Co wybija ten serial spośród innych ?
Przedstawie 2 główne czynniki :

-bohaterowie .Każdy typek zasiadujący zarówno w Fox River jak i będący poza nim ma za sobą jaką mroczną tajemnice i stare grzeszki . Abruzzi mnie troszke zasmucił swoją duchową metamorfozą , ale przez pierwsze odcinki był madafaką , któremu lepiej nie wchodzić w droge .Michael to typek geniusza , który zawsze mróży oczka i myśli jakby ukraść to , podkablować tego , uratować brata itp . Pedzio też nie jest gorszy tongue.gif .Jednak najbardziej z tych wszystkich zaintrygowała mnie pani gospodyni domowa biggrin.gif . Coż to był za szok jak się okazało kim ona tak naprawde jest .
Smutni ( tylko z nazwy ) panowie z SS odgrywają ważna role w tym całym zamieszaniu .Nie wiem jak wam ,ale mi bardziej fascynoweał wątek pozawiezienny gdzie Veronica wraz z swym kompanem uciekała przed federalnymi .

-napięcie . W każdym odcinku mamy do czynienia z sytuacją gdzie nasi herosi muszą zamazać slady swojej działalności . Wydawać by się mogło ,że z planu będą nici /Bellick o wszystkim sie dowie ,ale zawsze wychodzą z tarapatów .Motyw z egzekucją Burrowsa był mistrzowski tongue.gif
Po raz kolejny dałem sie nabrać .
g_w_b_b_a
http://www.youtube.com/watch?v=k-u0zQaoWOY...0break%20season

9 sekund z sezonu 2 smile.gif (niewiem czy s2e1 czy wogole pare pierwszych odcinkow)
Stachu
QUOTE(jay jay @ 18 07 2006, 11:32) *

starałem się nie zahaczyc okiem o jakis spoilerek bowiem zostały mi jeszcze 3 odcinki.Huh , ten serialek ogląda z zapartym tchem (zupelnie jak pierwsze odcinki ''LOST'' ) . Co wybija ten serial spośród innych ?
Przedstawie 2 główne czynniki :

-bohaterowie .Każdy typek zasiadujący zarówno w Fox River jak i będący poza nim ma za sobą jaką mroczną tajemnice i stare grzeszki . Abruzzi mnie troszke zasmucił swoją duchową metamorfozą , ale przez pierwsze odcinki był madafaką , któremu lepiej nie wchodzić w droge .Michael to typek geniusza , który zawsze mróży oczka i myśli jakby ukraść to , podkablować tego , uratować brata itp . Pedzio też nie jest gorszy tongue.gif .Jednak najbardziej z tych wszystkich zaintrygowała mnie pani gospodyni domowa biggrin.gif . Coż to był za szok jak się okazało kim ona tak naprawde jest .
Smutni ( tylko z nazwy ) panowie z SS odgrywają ważna role w tym całym zamieszaniu .Nie wiem jak wam ,ale mi bardziej fascynoweał wątek pozawiezienny gdzie Veronica wraz z swym kompanem uciekała przed federalnymi .

-napięcie . W każdym odcinku mamy do czynienia z sytuacją gdzie nasi herosi muszą zamazać slady swojej działalności . Wydawać by się mogło ,że z planu będą nici /Bellick o wszystkim sie dowie ,ale zawsze wychodzą z tarapatów .Motyw z egzekucją Burrowsa był mistrzowski tongue.gif
Po raz kolejny dałem sie nabrać .

na poczatku tez tak mialem, powedzmy do 13 odcinka, ale potem serial zaczynał robic sie schematyczny. Nie bede tu spoilerował, ale zawsze wiedziałem jak cos sie skonczy

a co do duchowej przemiany Abruzziego, to jeszcze sie zdziwisz:P
jay jay
pani viceprezydent wypiła buteleczke mineralnej i została mianowana na 46 prezydenta USA.Ciekawe zagranie .Jesli PB miał sie skońćzyć w pierwszym seoznie to pewno już dawno by wąchała kwiatki biggrin.gif .
Szkoda T-Baga .Koleś mimo swych pedalskich nawyków mial charyzme . Teraz długo nie pociągnie .Przynajmniej ja soebie nawyobrażam jego w 2ep bez łapy ninja.gif
Pani lekarka może nawet i umrzeć . I tak jej nie lubiłem tongue.gif
Uciekiniaerzy pewno wrócą do swych cel i będą przesiadywać tam do poznej starości .Bywa .
Dante
^^^^^^^^^
Możesz oznaczyć spojlery bo istniejes szansa że ktos jeszcze nie widział epów wszystkich a ty takie coś odwalasz.
Boorak
Juz za nie cale 2 tygodnie...
ghost.
QUOTE(Panek @ 6 07 2006, 09:56) *

http://www.wfaa.com/sharedcontent/dws/pt/s...06/prisonbreak/

Zdjęcia z setu ep 02x01. Uwaga - spojlery

Hurrrra!!! biggrin.gif A jednak!
babciahania
Czyżby dziś rozpoczęcie 2-go sezonu? mniam..
yab
Mam nadzieje ze bedzie warto ogladnac pierwszy odcinek sezonu 2. Nie ogladalem zadnych trailerow, nie czytalem zadnych spoili. Czy mowilem ze za 0,5h bede mial PB 2-01? ;]
Guts
Pierwszy eps 2 sezonu jest nielzy. Pojawia sie nowa postac (agent FBI), ktora odrazu polubilem, do tego zakonczenie jest nieoczekiwane i szokujace =) Powazny minus to niescislosc na samym poczatku 1 epsa, wyglada to tak jakby towrcy w ogole nie obejrzeli ostatniego epa 1 sezonu >_>
Na chwile obecna jest dobrze (ciezko oceniac po jednym odcinku), ale nie wiadomo czy serial bedzie mial tendencje spadkowa (ciagnac motyw poscigu przez 22/24 epy to stanowczo za duzo).
tk
Nowy odcinek jest zaledwie dobry, ale jakoś specjalnie bym się nie martwił zważywszy na to, że po przerwie w połowie pierwszego sezonu serial też powoli się rozkręcał. kolesia wcielającego się w agenta fbi od razu można polubić, szykuje się wątek małej rywalizacji pomiędzy panami (scena kiedy michael widzi go podchodzącego do grobu).

z t-bag'iem chyba też szybko się nie pożegnamy. pani doktor przeżyła, mamy za to innego trupa. nie wiem może mi się przewidziało, ale wynosili jej ciało w 2 workach wink.gif fajnie zrealizowana scena otwarcia magazynu.
babciahania
A mnie się b. podobał - (Powinni sprawdzić ostatnie połączenie Veronici)
czekam na więcej...
wortigern
jak dla mnie spoko, rozwialy sie na szczescie moje obawy i na dobre wyjdzie serialowi smierci veroniki, babka juz mnie denerwowala
Dante
Ep wyszedł dobrze nowa postać to chyba jedyne poważne wyzwanie dla Michaela. Ciekawe jak dalej sie potoczy akcja.
nWo
SPOILER prosze o pomoc

Zassalem wlasnie s02e01 i mam dziwne wrazenie tak jakby nie ogladal ostatniego odcinka 1 sezonu, mianowicie nie pamietam sceny gdzie chlopaki w jakiejs szopie chyba odcinają reke temu zwyrodnialcowi
tak samo nie pamietam sceny gdzie ucieka im samolot

Oco chodzi ?? Czyzbym cos przegapil, ile odcinkow ma 1 sezon, czy byl jakis specialny czy cos. Szukam na torrentach ale nie wiem w zasadzie czego mam szukac. Epa s02e01 jeszcze nie ogladalem w obawie ze moge czegos nie zakumac. Albo ze cos przegapilem.
Boorak
Pierwszy sezon ma 22 odcinki, obydwa momenty o ktorych wspominasz sa w finalowym epie
nWo
THX wlasnie nadrobilem i ogladam s02e01 cool.gif

ale teraz serial sie powinien nazywac inaczej, nie ma juz Prison a jest tylko Break. dry.gif

Heh Nowa postac Agent FBI jest piekielnie inteligentny, to bedzie pojedynek dwóch geniuszy. Przewiduje ze Agencik złapie Scofielda ale ten i tak sie wywinie z racji tego ze jego brat nikogo nie zabil a cala maskarada zostanie ujawniona. Zeby sezon sie mogl toczyc dalej w kolejnych odcinkach kompanie Scofielda będa wpadac w rece FBI. Fajnie ze zwyrodnialec zyje i miewa sie nienajgorzej, zemsta sie szykuje. Dobry motyw jest tez z pozbywaniem sie starych postaci. Ucieszyl mnie widok wynoszonego scierwa w workach smile.gif z domu brata prezydenta. Ta panna mnie denerwowala. Chociarz tak naprawde teraz nie wiadomo w ktora strone skreci ten sezon hyh.gif

Szkoda tylko ze ta postac pojawia sie w tym serialu a prawdopodobnie zniknie z innego, wole go w Invasion.
Boorak
Nie wiem, czy to prawda, ale obilo mi sie o uszy, ze Invasion skasowali
tk

ło żesz, ten trailer zapowiada, że wiele jeszcze możemy sie po pb spodziewać.
nWo
W koncu w 2 sezon ktos tchnie wiecej realizmu, wypuszczenie skazancow na ulice to oklepany temat ale napewno bardziej realistyczny temat niz planowanie ucieczki. Pozatym wciaz nie draci na dramaturgii, drugi sezon powinien byc jeszcze lepszy niz pierwszy. Mam nadzieje ze nie powtórzy sie sytuacja z LOST gdzie parabola poszła w dóóóół
Specu
wytrzymalem tylko 13 odcinkow. bylo bardzo milo, nie poweim. ale potem zaczelo mnie to tak cholernie nudzic ze sie w pale nie miesci. jak sie dowiedzialem ze robia drugi sezon to juz wogole sobie odpuscilem.
Ceglash
Jakoś tak niechętnie podchodziłem do tego serialu, ale niedawno się przemogłem i obejrzałem pierwszy odcinek(pomyślałem że cos jest na rzeczy, że tyle osób podnieca sie tym serialikiem). I tak wsiąkłem niesamowicie - niemal "jednym tchem" obejrzałem cały pierwszy sezon, coś niesamowitego! Ten serial zaskakuje na każdym kroku, i niesamowicie trzyma w napięciu. Niestety pierwszy odcinek 2 sezonu nie jest aż tak rewelacyjny jak się spodziewałem, przede wszystkim brak mu logiki(była noc a teraz jakimś cudem jest dzień?) i widać aż nadto, że serial będzie sztucznie naciągany aby starczyło tego na 2 sezony. Mam nadzieje, że skonczą go w 2 serii i nie będą się bawic w rozwlekanie tego na 3,4 albo 5 sezonów bo to będzie już "niesmaczne".
Boorak
Ja juz po e02, znowu bylo troche rzeczy, o ktore mozna sie czepiac, ale mi sie podobalo
Guts
Wg. mnie nie da sie tego ciagnac przez 24 odcinki. Juz teraz serial nie trzyma tak w napieciu jak 1 sezon, a jedna mocna scena ( agent FBI daje rade i na chwile obecna jest moim ulubionym bohaterem ) na 43 min to troche za malo. Zreszta sam nie wiem jak scenarzysci beda to sciagnac, moze kazdy eps to flashback 1 postaci plus to co sie dzieje z nim obecnie (jak w LOST). Dzieki temu patentowi moznaby to podciagnac pod 20 epsow (zakladajac, ze na kazda postac i jej historie przeznaczymy 2 odcinki)
jaszczoor
jakich uzywacie kodeków zeby to wam chodizło? Bo sciagnąłęm 2 pierwsze docinki 2 sezonu i jak puszczam na kompie to mam zielone kwadraciki i leci dźwięk a ściągnąłem niby najnowszy codek pack i teoretycznie nie powinno być problemu.
Krupier
QUOTE(jaszczoor @ 2 09 2006, 13:41) *

jakich uzywacie kodeków zeby to wam chodizło? Bo sciagnąłęm 2 pierwsze docinki 2 sezonu i jak puszczam na kompie to mam zielone kwadraciki i leci dźwięk a ściągnąłem niby najnowszy codek pack i teoretycznie nie powinno być problemu.

Kliper

Kodeki? Co to? hyh.gif
moreno
Tak troche to smieszne jest, wpadli sobie do wiezienia czy tam to poprawczak byl, i odrazu juz by chcieli wyciagnac kolesia blink.gif . Tylko zeby sie nie spierniczyl ten serial jak LOST. No ale zawsze jest co ogladac.
nWo
Teraz to troche nierealne, na ucieczce napewno nie skorzystają Franklin i Sucre. O ile

Franklin ma rodzine, ktora mysli że jest w Iraku to z wiadomosci nie dowie sie ze jednak siedzial w pace a teraz szuka go cala USA excl.gif dry.gif

Sucre mysli tylko o lasce, którą zostawił a ta jednak wie ze siedzi w pace i to jak narazie jedyna osoba która go odwiedzała w wiezieniu. Ciekawe czy FBI wogóle pomysli zeby śledzić jego panne dry.gif Tylko tak mogą go dopaść.

Scofield i Burrows, tu sprawa jest oczywista. Ci walczą juz nie tylko o wolność ale o przetrwanie i o wydostanie dzieciaka Burrowsa wub.gif 2 sezon zapowiada sie miażdząco.

Apolskis i T-Bag rozpoczeli wyścig do Utah. Tam zreszta kierują sie zapewne wszyscy pozostali.

Abruzzi raczej nie pokaze sie w rodzinie wiec pewnie tez zechce polozyc łapy na kasie. Jesli zniknie na jakis czas z serialu to pewnie zeby obserowac Scofielda cool.gif

Patoshika złapią i to pewnie jako pierwszego, wszak ma nierówno pod sufitem.
Boorak
QUOTE(moreno @ 3 09 2006, 12:18) *

Tak troche to smieszne jest, wpadli sobie do wiezienia czy tam to poprawczak byl, i odrazu juz by chcieli wyciagnac kolesia blink.gif .

To byl budynek sadu, a nie poprawczaka
Stachu
jak dla mnie zayeboza

no bez przesady ale nie zawiodłem sie. Ucieczka z wiezienia przeciez nie konczy sie na wyjsciem poza mury, trzeba jeszcze zgubic poscig:]

Lekko mozna pociagnac tak drugi sezon. Zmiana formuły. Wiecej akcji. Nierozwiazane sprawy z I sexonu. Wiecej bohaterow.

spoiler do 2ep
Zdziwiłem sie jak skasowli Veronice:] a miałbyc happy end:PP
........
nWo
QUOTE(Solid @ 5 09 2006, 16:00) *

jak dla mnie zayeboza
a miałbyc happy end:PP

Widocznie ten serial nie ma Happy Endów. No musze powiedziec ze 2 sezon juz jest emocjonujący.
Stachu
i dobrze, happyendy zostawmy disneyowi:PP
tk
http://www.fox.com/streaming/pbreak.htm

tu niby można oglądać najnowsze odcinki, ale nie wiem kiedy aktualizują. w każdym razie mi nie działa.
ghost.
Bo ten serwis jest aktywny chyba tylko w US...
tk
dżizas to jest nudniejsze z odcinka na odcinek, nie lubie tak smęcić ale nie przykuwa mnie to za bardzo do ekranu. wolałem mocno naciągane wkręty w pierdku - chociaż trzymało w napięciu...
yab
A mi 3 odcinek podobal sie bardziej od dwoch poprzednich ;] Kolejne zapowiadaja sie niezle.

, tymbardziej ze w poscig rusza Bellick z kolezka ;], wydaje sie ze bracia troche odpoczna i w nasetpnych odcinkach pokaza cos o Abruzzi'm, T-Bag'u i psycholu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.