Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Prison Break
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy > Seriale > Prison Break
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Bobs
argh,to co ja będe oglądał przez te dwa tygodnie!!!

Marcin$
Dopiero zaczynam ogladać (jestem przy 5 odcinku smile.gif ) i mam takie pytanko. Na ile mm Wentworth ma ogolone włosy na głowie xD ?
signap
a co chcesz sie upodobnic do niego?? biggrin.gif idz do fryzjera z jego fota to sie dowiesz hyh.gif
Marcin$
Nie no ja mam na 6mm i tak z ciekawości pytam smile.gif
Mq
Moja prognoza: pod koniec sezonu obaj bracia beda przyparci do muru przez Mahone'a i w ostatniej chwili zjawi sie Haywire w zbudowanym przez siebie galeonie przewodzac flocie holenderskiej. Pies bedzie pierwszym oficerem.

Zobaczycie.
Bobs
czy ktoś wie dlaczego jest przerwa w emisji??
Dante
bo tak się często robi w stanach- patrz lost czy poprzedni sezon. No i może jest jakis superbowl czy cos ważnego sportowego
Hela
QUOTE("przekozak")
A jak myślicie, kto pojawił się w domu lekarki? Ja stawiam na Bellick'a biggrin.gif
Niby z jakiej okazji mialby ja zabijac? Musialby pracowac dla pani prezydent...

QUOTE("nWo")
To moze Burrows posle do piachu przydupasa pani prezydent, było by miło hyh.gif
Paul raczej na razie pomoze Sarze, a pewnie pozniej zginie, za to ze rozwalil matke LJ'a.

QUOTE("Bobs")
ja tam stawiam na mahone'a
Ja tam stawiam na to, ze pomijajac fakt iz Scofield wjechal mu na ambicje, bo jest od niego madrzejszy, to jednak w koncu on im pomoze w sprawie Linc'a, bo jak nie on to kto? Paul sie nawroci, po tym jak zabil prezydenta, rodzicow LJ'a, swojego partnera? Nie sadze. Myslalem, ze moze pan gubernator pomoze, ale okazalo sie, ze nie moge juz pomoc. Nawet Michael nie jest w stanie z tak mala wskazowka jak "Steadman zyje" wszystkiego odkryc, szczegolnie ze jest jednym z 6 najbardziej poszukiwanych ludzi w ameryce. Ktos musi im pomoc, tylko kto.
Zastanawia mnie jeszcze czemu mlody Lincolna, nie wykorzystal tego co wyslal zdjecia/filmiku pokazujacego Paul'a zaraz po zabojstwie jego matki, ktore wyslal na czyjegos mail'a. Przeciez mogli bez problemu razem z Veronica tego uzyc...
Boorak
Zastanawia mnie jeszcze czemu mlody Lincolna, nie wykorzystal tego co wyslal zdjecia/filmiku pokazujacego Paul'a zaraz po zabojstwie jego matki, ktore wyslal na czyjegos mail'a. Przeciez mogli bez problemu razem z Veronica tego uzyc...

Telefon byl namierzany, wiec zostawil go w busie
przekozak
QUOTE(Boorak @ 15 10 2006, 01:20) *

No właśnie, o tym samym pomyślałem - dlaczego nie wysłał go komuś na maila, przecież i tak go używał no to mógł także podzielić się tym zdjęciem z kimś innym, lub po prostu wyłączyć telefon (lub go posuć tak aby pamięć telefonu przetrwała tongue.gif ), a on jak gdyby nigdy nic pozostawił jedyny dowód swojej niewinności w autobusie laugh.gif
Hela
Ale bylo widac jak wyslal to na maila...

dlaczego nie wysłał go komuś na maila
Jak to nie?

Jestem pewny, ze w jednym z odcinkow to zrobil, ale nie chce mi sie przelatywac przez wszystkie wiec wam nie powiem w ktorym.
Stachu
wyslał na poczte Veronici

jest juz odcinek 02 08?

edit:

jednak nie ma, 'dostałem od kolegi'<xD> plik o nazwie prison break 02 08 i po uwaznym ogladnieciu całego stwierdzam ze to odcinek 02 07:(
Hela
wyslał na poczete Veronici
No wlasnie, wiec czemu tego nie wkorzystali?
jest juz odcinek 02 08?
Podobno ma byc za tydzien.
Bobs
wszedłem na wikię prison breaka,a tam są streszczenia odcinków,w tym 8 i 9.
ale niestety 8 i 9 pisał jakis debil,a chciałem sobie przeczytać.niby psuje przyjemność oglądania,ale zwykle odcinek jest tam opisany jednym zdaniem,więc za wiele to nie mówi,a zaspokaja "głód" serialowy smile.gif
JJJ
juz za dwa dni ep 8 , ciekawe co wyniknie w nowych odcinkach,czy bedzie jakis niespotykany zwrot akcji
signap
Kod z origami rozkodowany !

Tym razem chyba naprawde kod z origami zostal rozkodwany.
Na forum prisonbreakscene uzytkownik giggip napisał temat, w ktorym opisuje
co oznaczaja kropki i cyfry (nr. telefonow) na poszczegolnych labedziach.
Nizej znajduje sie oryginalna wiadomość i moje tlumaczenie:

7 3 6 3 3 9 8 6 8 7 = "Phone number" Michael gave Sara on the crane.
... .. .. . .. .... ... ... .. .... = First line of dots on the crane from Ep 201.
3 2 2 1 2 4 3 3 2 4 = The dots, converted to numbers.

7 3 6 3 3 9 8 6 8 7 = Numbers on a phone key pad
3 2 2 1 2 4 3 3 2 4 = Letters for each number above it.

For example, (7, 3). The third letter on the number 7 is R. Then (3, 2).
The second letter on number three is E. Following this pattern, the first
line of the dots combined with the new phone number spells out...
"R E N D E Z V O U S" - which is French for "meeting" or "get together".

We did the same thing for the phone number given on the 9/25 episode which
gave us the message "SUNDOWN HOT"

and from a special source, we have learned that the last set of #s is 35445266
which gives the message "ELGILANM"

spaced out correctly, the message is - "Rendezvous - Sundown Hotel - Gila, NM

7 3 6 3 3 9 8 6 8 7 = "Numer telefonu" Michael zapisal go Sarze na labedziu.
... .. .. . .. .... ... ... .. .... = Pierwsza linia kropek z odcinka 2x01.
3 2 2 1 2 4 3 3 2 4 = Kropki zapisane jako cyfry .

7 3 6 3 3 9 8 6 8 7 = Liczby na klawiaturze telfonu.
3 2 2 1 2 4 3 3 2 4 = Numery liter na przyciskach telefonu.

Przyklad, (7, 3). Trzecią literą na klawiszu 7 jest R. Kolejno (3, 2)
drugą literą na klawiszu klawisza 3 jest E. Postepując z dalszymi liczbami tak samo, wychodzi ...
"R E N D E Z V O U S" - (Fr.) co znaczy "randka, schadzka,
spotkanie w umówionym miejscu i czasie"

Postepując tak samo z numerem z odcinka 2x06 i druga linią kropek,
powstaje "SUNDOWNHOT"

ze specjalnego źródła, dowiadujemy się że ostatnim ciągiem cyfr jest 35445266
co daje po rozkodowaniu "ELGILANM"

po naprawieniu odstepow miedzy literami powstaje
"Rendezvous - Sundown Hotel - Gila, NM"

http://prisonbreak.blox.pl/html/1310721,26...69,170.html?1,1
ghost.
O_O nieźle... i ona ma sama na to wpaść??
Stachu
QUOTE(signap @ 21 10 2006, 20:10) *

Kod z origami rozkodowany !

Tym razem chyba naprawde kod z origami zostal rozkodwany.
Na forum prisonbreakscene uzytkownik giggip napisał temat, w ktorym opisuje
co oznaczaja kropki i cyfry (nr. telefonow) na poszczegolnych labedziach.
Nizej znajduje sie oryginalna wiadomość i moje tlumaczenie:

7 3 6 3 3 9 8 6 8 7 = "Phone number" Michael gave Sara on the crane.
... .. .. . .. .... ... ... .. .... = First line of dots on the crane from Ep 201.
3 2 2 1 2 4 3 3 2 4 = The dots, converted to numbers.

7 3 6 3 3 9 8 6 8 7 = Numbers on a phone key pad
3 2 2 1 2 4 3 3 2 4 = Letters for each number above it.

For example, (7, 3). The third letter on the number 7 is R. Then (3, 2).
The second letter on number three is E. Following this pattern, the first
line of the dots combined with the new phone number spells out...
"R E N D E Z V O U S" - which is French for "meeting" or "get together".

We did the same thing for the phone number given on the 9/25 episode which
gave us the message "SUNDOWN HOT"

and from a special source, we have learned that the last set of #s is 35445266
which gives the message "ELGILANM"

spaced out correctly, the message is - "Rendezvous - Sundown Hotel - Gila, NM

7 3 6 3 3 9 8 6 8 7 = "Numer telefonu" Michael zapisal go Sarze na labedziu.
... .. .. . .. .... ... ... .. .... = Pierwsza linia kropek z odcinka 2x01.
3 2 2 1 2 4 3 3 2 4 = Kropki zapisane jako cyfry .

7 3 6 3 3 9 8 6 8 7 = Liczby na klawiaturze telfonu.
3 2 2 1 2 4 3 3 2 4 = Numery liter na przyciskach telefonu.

Przyklad, (7, 3). Trzecią literą na klawiszu 7 jest R. Kolejno (3, 2)
drugą literą na klawiszu klawisza 3 jest E. Postepując z dalszymi liczbami tak samo, wychodzi ...
"R E N D E Z V O U S" - (Fr.) co znaczy "randka, schadzka,
spotkanie w umówionym miejscu i czasie"

Postepując tak samo z numerem z odcinka 2x06 i druga linią kropek,
powstaje "SUNDOWNHOT"

ze specjalnego źródła, dowiadujemy się że ostatnim ciągiem cyfr jest 35445266
co daje po rozkodowaniu "ELGILANM"

po naprawieniu odstepow miedzy literami powstaje
"Rendezvous - Sundown Hotel - Gila, NM"

http://prisonbreak.blox.pl/html/1310721,26...69,170.html?1,1

rotfl xD to przeciez takie logiczne xDDDD

a z tymi odcinkami leca w preta ze (pipi) mac;/
erix
QUOTE(JJJ @ 21 10 2006, 15:16) *

juz za dwa dni ep 8 , ciekawe co wyniknie w nowych odcinkach,czy bedzie jakis niespotykany zwrot akcji

Oglądając promo fotki do 8 odcinka , dochodze do winosku , że w sprawie z Sucre czeka nas niezły zonk tongue.gif Na plus wink.gif
Bobs
QUOTE(ghost_spike @ 21 10 2006, 20:31) *

O_O nieźle... i ona ma sama na to wpaść??

Mahone zgadł co znaczą tatuaże Scofielda juz w pierwszym odcinku,
więc inteligenta lekarka na pewno wpadnie na szyfr.
ale z drugiej strony jakby tak każdy odgadywał co scofield ma na myśli to
mahone by go już złapał.
Nitro619
Witam, mam pytanie- kiedy wychodzi ten nowy odcinek(bodajże 8 )??
Hela
Jutro.
Nitro619
QUOTE(Hela @ 22 10 2006, 21:15) *

Jutro.

Dziekuje smile.gif
signap
zobacz oficialna strone... O_O

jesli PB s2 bedzie mial dobra ogladalnosc to tworcy moze zdecyduja sie na s3 - narazie brak konceptu

dzis kolejny odcinek biggrin.gif
Bobs
3 sezon?? to o czym będzie?chyba o tym jak scofield i burrows są już w ameryce południowej i mają sklep
z nartami wodnymi(czy jakoś tak,juz nie pamiętam),tak jak planowali biggrin.gif
ale na serio to nie widzę koncepcji na 3 sezon.chocaż patrząc na poprzednie części:
zawsze jak już bohaterom coś się udawało,to nowa przeszkoda staje im na drodze(choćby ostatni odcinek:
ledwo wykopali skarb,sucremu odbiło);to może twórcy coś wykominują.
signap
dopiero polowa sezonu wiec moze sie jeszcze duzo dziac oraz zostawic furtke dla s3 (niewinnosc Linka wink.gif)
Bobs
no też racja.zupełnie zapomniałem o tym wątku,bo mało o nim jest
w tym sezonie,mimi że był to temat przewodni pierwszego,ale już w ostatnim
odcinku widać było że autorzy sobie o nim przypomnieli
tybalt
Po raz kolejny zostalem zmaizdzony %-)
Nowy odcinek wymiata - nie moge sie doczekac dalszych losow T-Baga ;-];-];-]
ghost.
Nowy odcinek wypasik - sezon 2 zaczyna się porządnie rozkręcać smile.gif
Hela
Jak dla mnie to ten odcinek byl sredni. Dosyc przewidywalny, nie liczac akcji z tym, ze Sucre blefowal, a kase zabral T-bag. A oprocz tego wiadomo bylo, ze Sara wyjdzie z tego calo, ze ten facet z rzadu ja zdradzi i ze Sucre nie zginie w tak idiotycznej sytuacji jak byl. Za to fajnie, ze Linc'owi udalo sie dostac mlodego. Fajnie, ze pokazali troche wiecej o tym agencie FBI i wyjasnili dlaczego zabil mlodego. Czekam na nastepny ep.
tewus
fffffffffffffffffffffffffuck!!!!! siedze do 1:00 w nocy, zeby skonczyc 22 odcinek!!! myslalem, ze wraz z koncem sezonu skonczy sie pewien etap! wszystko sie tak zapowiadalo!!! w ciagu 2 dni obejrzalem te 22 odcinki (chory leze) i tu dupa!!!! fffffuck! ale jestem zly!!! w sensie, ze musze siedziec dalej a nie spac;P lykam nastepne ninja.gif te 22 w ciagu 2 dni niech swiadcza o tym jak mi serial siadl closedeyes.gif

fffffuck! fuck fuck fuck! to sie mialo skonczyc z 22gim odcinkiem wacko.gif wink.gif

jestem po 23 odcinku... do tego odcinka wydawalo mi sie, ze mimo wszystko ten serial jest taki hepi-endowy... a jest coraz brudniej:] ninja.gif styka na dzisiaj bo juz oczy bola ninja.gif
signap
odcinek po 3 tyg przerwie nie zrobil wiekszego wrazenia, dziwne ze nie pokazali co dalej robi Cnote jak T Bag uciekl z plecakiem
Dante
pewnie będzie to w następnym bo robi sie tutaj troche lostowo znaczy za dużo wątków dla różnych postaci każdy jest w innym miejscu więc odcinki pewnie przez jakiś czas będą sie skupiać tylko na głównych postaciach aż do jakiegoś niespodziewanego spotkania .
Tommo
ma do was prosbe
sciagałem odcinek 7 2 sezonu i nie zassał mi sie do konca i były jakies bledy w programie bearshare i wywaliło mi sciaganie i mam na dysku około 90% odcinka
powiedzcie mi dokladnie ile ten odcinek trwa bo nie wiem czy jest sens sciagac od nowa jak nie mam np 3 minut
pozdrawiam
Blim
QUOTE(dante_666 @ 1 11 2006, 09:48) *

ma do was prosbe
sciagałem odcinek 7 2 sezonu i nie zassał mi sie do konca i były jakies bledy w programie bearshare i wywaliło mi sciaganie i mam na dysku około 90% odcinka
powiedzcie mi dokladnie ile ten odcinek trwa bo nie wiem czy jest sens sciagac od nowa jak nie mam np 3 minut
pozdrawiam

Wszystkie odcinki trwaja tyle samo, czyli 43 minuty..
ShtaS
mała prośba, posiada ktoś link do poradnika jak zrobić z origami taką kaczuchę jak robił Michael w pierwszym odcinku ?
Boorak
http://youtube.com/watch?v=wYfGu8HnAv0
Ozzy
pierwszy sezon ma 22 czy 23 epizody?
Guts
QUOTE(Ozzy @ 26 12 2006, 22:17) *

pierwszy sezon ma 22 czy 23 epizody?

22
Ryo-San
w koncu dorwalem pierwszy sezon Prison Breaka; ] szybki jestem co; ]
jestem narazie tuz po 7 odcinku i musze przyznac ze odcinka na odcinek jest coraz gorzej...nie wiem juz sam jak oceniac ten serial...jezeli przez pryzmat realiow więziennych to jest to najgorzej przedstawiony obraz tych klimatow jaki dane mi bylo ogladac....wszystko jest tak naiwne i naciagane ze glowa boli...zenada'; / bunt w wiezieniu to jakis zart...a najlepsze jest to ze zostalo to z gory rozplanowane...wylaczyc klime wiezniom a na pewno pojawią sie zamieszki - ROTFL, no nie moge..myslalem ze sie poplacze ze smiechu...
corka gubernatora,ktory notabene moze jednym pstryknieciem palca uwolnic skazanego na smierc, przypadkiem jest lekarka w Fox River i calkowicie przypadkiem robi maslane oczy do glownego bohatera - no comment..."szatan" na scianie to tez niezla komedia lol
jednak mimo tego calego naiwnego kiczu ktory poprostu wyplywa z tego serialu jakos sledze tą linie fabularną bo jakos jestem ciekaw jak sie to skonczy....
ale sam klimat wiezienia na ktory tak liczylem jest zenujący...i do bolu naciagany....

po 7 odcinkach Prison Break to dla mnie serial na gora 6/10 - ot taka papka dla amerykanow; / i naprawde nie mam pojecia czym sie ludzie podniecają; /
Yacek
no wlasnie to, ze jest to dobra rozrywka dla kazdego jak lost czy 24, pelna kiczu i patosu podanego w przystepnej i ciekawej formie, tak, ze mimo wszystko chcemy wiedziec co bedzie dalej w kolejnym odcinku
signap
Ryo-San - to jest serial a nie zycie wiec niedziw sie ze wszystko wyglada ustawione - moze zacznij ogladac cos jak Big Brohter, Amazanki, Bar tam masz 90% samo zycie
Ryo-San
lol czlowieku o czym ty do mnie rozmawiasz....wez sie zastanow 2 razy zanim cos napiszesz i zacznij czytac ze zrozumieniem...

napisalem ze wszystko jest naciagane az do bolu i strasznie kiczowate...jest masa seriali/filmow gdzie nie ma az takich zenujacych naciagniec fabuly...mowimy o realiach wieziennych, a film/serial traktujacy glownie o wiezieniu powinien z tej strony miec dopiete wszystko na ostatni guzik...a nie byc naciaganym, zenujacym i plytkim gownem...

a skoro juz jestes przy Barze, Big Brotherze i Amaonkach to Prison Break jest taką samą bezmozgą papką, na podobnym poziomie intelektualnym ohmy.gif
signap
ale pewnie jesli byl by to serial w postaci Anime to by ci sie spodobal XD
Ryo-San
ale co ma anime do tego? kompletnie tego nie rozumiem...zresztą anime nie ogladam(z wyjatkiem Akiry i Ghost in the Shella) a mang nie czytam - wiec nie mam najmniejszego pojecia o co Ci biega...
Prison Break to serialowe kino klasy B takie wiesz na poziomie Chucka, Van Damma i innych Lundgrenow...jak kogos to jara ok...sa gusta i gusta...ja tam osobiscie tego nie moge ogladac. Poprostu nie lubie naciaganego, przewidywalnego, kiczowatego i plytkiego kina...
E.O.T
laki
QUOTE(Ryo-San @ 30 12 2006, 18:04) *

w koncu dorwalem pierwszy sezon Prison Breaka; ] szybki jestem co; ]
jestem narazie tuz po 7 odcinku i musze przyznac ze odcinka na odcinek jest coraz gorzej...nie wiem juz sam jak oceniac ten serial...jezeli przez pryzmat realiow więziennych to jest to najgorzej przedstawiony obraz tych klimatow jaki dane mi bylo ogladac....wszystko jest tak naiwne i naciagane ze glowa boli...zenada'; / bunt w wiezieniu to jakis zart...a najlepsze jest to ze zostalo to z gory rozplanowane...wylaczyc klime wiezniom a na pewno pojawią sie zamieszki - ROTFL, no nie moge..myslalem ze sie poplacze ze smiechu...
corka gubernatora,ktory notabene moze jednym pstryknieciem palca uwolnic skazanego na smierc, przypadkiem jest lekarka w Fox River i calkowicie przypadkiem robi maslane oczy do glownego bohatera - no comment..."szatan" na scianie to tez niezla komedia lol
jednak mimo tego calego naiwnego kiczu ktory poprostu wyplywa z tego serialu jakos sledze tą linie fabularną bo jakos jestem ciekaw jak sie to skonczy....
ale sam klimat wiezienia na ktory tak liczylem jest zenujący...i do bolu naciagany....

po 7 odcinkach Prison Break to dla mnie serial na gora 6/10 - ot taka papka dla amerykanow; / i naprawde nie mam pojecia czym sie ludzie podniecają; /

Gdyby to był kicz tak jak piszesz, to nie byłbyś ciekaw jak to się skończy tylko byś pizgnął w kąt ten serial. Naciąganie akcji jest denerwujące, ale PB dalej pozostaje najlepszym serialem.
Nie rozumiem takich ludzi jak ty, nudzi się, żenuje, kicz aż się wylewa, a dalej na to patrzysz? Twoje zdanie jest żenujące. Ukruć swe męki i nie oglądaj tego...
Ozzy
porownujac PB do filmow klasy B w jakich grywa chuck osmieszasz wszystkich ludzi ktorzy zachwycaja sie tym serialem, jesli wg ciebie jest on przwidujacy to ja musze byc skonczonym idiotą bo 3/4 z tego co sie wydarzylo bylo dla mnie tak zaskakujace ze z rozdziawiona geba wlaczalem nastepny odcinek. Jesli ci sie serial nie podoba to nie ogladaj a nie wyglaszasz zdanie ktorego pewnie nikt nie wezmie pod uwage
Ryo-San
ojej jakie oburzenie...och ach..nie wiedzialem ze mieszajac to kino klasy B z blotem wloze kij w mrowisko
QUOTE(laki @ 6 01 2007, 11:30) *

Gdyby to był kicz tak jak piszesz, to nie byłbyś ciekaw jak to się skończy tylko byś pizgnął w kąt ten serial. Naciąganie akcji jest denerwujące, ale PB dalej pozostaje najlepszym serialem.
Nie rozumiem takich ludzi jak ty, nudzi się, żenuje, kicz aż się wylewa, a dalej na to patrzysz?

no wlasnie pizgnalem juz ten serial w kąt bo kicz w tym smiesznym serialu mnie poprostu przerosl
zamiast pierwszego sezonu wole sobie 22 razy obejrzec Skazanych na Shawshank ohmy.gif

QUOTE(laki)
woje zdanie jest żenujące.

ojej naprawde ;( jak mi przykro....dziękuje ze mnie oswieciles moj ty serialowy znafffffffco...
Prison Break to serial najwyzszych lotow - wrecz majstersztyk bym powiedzial - jussssssssh lepiej? moje zdanie teraz nie jest zenujące?
QUOTE(laki)
ale PB dalej pozostaje najlepszym serialem.

QUOTE(Ozzy)
Jesli ci sie serial nie podoba to nie ogladaj a nie wyglaszasz zdanie ktorego pewnie nikt nie wezmie pod uwage

a moze wez chlopcze pod uwage ze jestesmy na forum dyskusyjnym - ktore sluzy do wyglaszania wlasnego zdania na wiele tematow....KPW?

QUOTE(Ozzy)
jesli wg ciebie jest on przwidujacy to ja musze byc skonczonym idiotą

tak ten serial jest przewidywalny jak cholera....a czy jestes skonczonym idiotą? ja tego nie powiedzialem

QUOTE(Ozzy)
porownujac PB do filmow klasy B w jakich grywa chuck osmieszasz wszystkich ludzi ktorzy zachwycaja sie tym serialem

dlaczego osmieszam? takie jest moje zdanie w tym temacie...serial chcialem obejrzec tylko dlatego ze tak wiele osob sie nim zachwycalo do tego poprostu kocham filmy w takich klimatach...tutaj ta cala rzeczywistosc więzienna to niestety smiech na sali LOL

Bylem pewiem ze to naprawde swietne kino....niestety brutalna rzeczywistosc jak zawsze musiala mnie sprowadzic na ziemie....
signap
Ryo, a jakie ci sie filmy/seriale podobaja?
Pajda
QUOTE(signap @ 7 01 2007, 15:56) *

Ryo, a jakie ci sie filmy/seriale podobaja?

Napewno produkcje ambitniejsze i bardziej wymagajace niz Prison Break
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.